Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدجواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در حاشیه دیدار رئیس کمیته روابط با ایران در پارلمان اروپایی و هیئت همراه با اشاره به نتایج این دیدار، اظهار کرد: این هیئت اروپایی خواستار گسترش روابط خود با ایران هستند، اما این مسئله بدان معنا نیست که مواضع اروپا نسبت به ایران برای ما مورد قبول است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: آنان نظرات مثبتی راجع به ایران داشتند، اما مسئله مهم این است که در وهله نخست ما باید از پایبندی آ‌نان به تعهداتشان مطمئن شویم.

لاریجانی با بیان اینکه ما از تعهد اروپایی ها درباره مسئله برجام راضی نیستیم، افزود: سه کشور اروپایی این تعهد را امضا کرده و به تأییدیه اتحادیه اروپا هم درآمده است، اما هنگام برقراری روابط اقتصادی با آ‌نان مشکلاتی داریم، کشور‌های اروپایی دائما عنوان می‌کنند که آمریکا اجازه این کار را به آنها نمی‌دهد.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه بیان کرد: اگر بنا بود که کشور‌های اروپایی و به ویژه این سه کشور تعهداتشان منوط به تعهدات آمریکا باشد، پس چرا ما گفتیم گروه 1+5؟ باید به جای این می‌گفتیم 0+3؛ آنان باید همواره به تعهداتشان پایبند باشند.

وی اظهار کرد: در این دیدار هیئت اروپایی عنوان کرد که ما در صدد این هستیم که گشایش‌هایی میان شرکت‌ها، کمپانی‌ها و بانک‌هایی که چندان سرمایه‌ای در آمریکا ندارند را ایجاد کنیم، اما ما خواستار رفع کلیه تحریم‌ها هستیم نه فقط شرکت‌های کوچک؛ بنابراین توصیه من این بود که آنان همواره باید به تعهدات خود، عمل کنند.

لاریجانی تصریح کرد: این هیئت مدعی شده بود که در زمینه حقوق بشر ما و آنان دارای تفاوت فرهنگی هستیم، اما ما در پاسخ به آنان مطرح کردیم که تفاوت فرهنگی مشکلی ندارد، مسئله‌ای اساسی موضع نامناسب ما و آنان است.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه تأکید کرد: بعضا دیده می‌شود که اتحادیه اروپا تخلف برخی از مسئولان قضایی کشورمان را در بوق و کرنا می‌کند و برخی را مورد تحریم قرار می‌دهند، البته تحریم اروپایی برای مسئولان قضایی مان مهم نیست، این اظهارات در حالی از زبان آنان شنیده می‌شود که هر روز صد‌ها جوان و زن یمنی علاوه بر کشته شدن از نعمت غذا و دارو نیز محروم می‌شوند و اروپا به ندرت طی اعلامیه‌ای عنوان می‌کند که ما از این وضع نگران هستیم.

وی بیان کرد: جنایت عربستان سعودی در برابر مردم بیگناه یمن به همان شدت گذشته ادامه دارد،  درحالیکه هیچ کدام از اقدامات آنان را ما علیه کشوری انجام نداده‌ایم اما در لیست تحریم‌ها قرار داریم، پس به خوبی معلوم است که موضع‌گیری اروپا در مورد حقوق بشر مربوط به دفاع از این حقوق نیست که اگر بود می‌بایستی تناسبی میان این دو وجود داشت.

لاریجانی با بیان اینکه مسئله تفاوت فرهنگی مطرح نیست، گفت: ما صراحتا به آنان توضیح دادیم که ایران یک تجربه بزرگی را در سال‌های بعد از انقلاب اسلامی آغاز کرده است که بر اساس آن توانستیم یک نظام مدنی بر اساس عقلانیت اسلامی که با عقلانیت لیبرال و سکولار تفاوت دارد را ایجاد کنیم.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه افزود: اکنون ایران توانست با وجود تمام کاستی‌ها و مشکلات، تجربه پیشرفته‌ترین کشور به لحاظ علم و تکنولوژی در منطقه را به دست آ‌ورد و غرب باید به آن با احترام نگاه کند.

وی با اشاره به تأسیس دفتر اتحادیه اروپا در تهران تصریح کرد: ما با مذاکره مخالف نیستیم، اما همواره با اتلاف وقت مخالفیم؛ اگر موضع‌گیری اروپا راجع به ایران از حالت سیاسی کاری خارج شود، این چشم انداز خوبی است پس باید در وهله نخست ما مطمئن شویم.

لاریجانی افزود: با تأسیس دفتر اتحادیه اروپا در ایران درست قسمتی که مربوط به امور تجاری است، مخالف هستم چراکه کشور‌های اروپایی به منظور توسعه روابط اقتصادی خود هیچ‌گاه منتظر اتحادیه نمی‌مانند و اگر دریابند که در کشور نفعی باشد اقدام به آغاز روابط تجاری با آن کشور می‌کنند.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه گفت: درباره حقوق بشر من به طور جدی با این دفتر مخالف هستم، اما اگر آنها یک موضع معقولی داشته باشند، به نظر می‌رسد دفتر خوبی برای توسعه همکاری‌ها خواهد بود.

وی بیان کرد: در سال گذشته جز دشمنی، یک جانبه نگری، تبعیض و عدم پایبندی به اصول، چیزی از مواضع اروپایی ندیده‌ایم، بنابراین این دفتر به پایگاهی برای ادامه شیطنت اروپاییان تبدیل خواهد شد مگر اینکه مواضع‌شان در آینده تغییر باید.

لاریجانی در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان که پیش‌بینی می‌کنید اولین مذاکرات با ایران درباره حقوق بشر چه زمانی خواهد بود، گفت: اخیرا جمهوری اسلامی ایران دو دوره مذاکره در خصوص مذاکرات جامع و یک کارگروه حقوق بشری با اتحادیه اروپا داشته است که یک دور آن در بروکسل و دور دیگر نیز در تهران انجام شده است.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه ادامه داد: این دوره‌ها مقدماتی بوده و در این جلسات نظرات جمهوری اسلامی ایران مطرح شده و اکنون جمع‌بندی داریم تا بدین طریق دریابیم که این مذاکرات در آینده چه دستاوردی برای ما می‌تواند داشته باشد.

لاریجانی در پایان بیان کرد: مواضع کشور ما شفاف و بدون هیچ ابهام است تا با اروپا و یا هر طرف دیگری در میان گذاشته شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۱۱۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا

جدیدترین آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار اروپا (یورو استات) نشان می‌دهد تجارت ایران و ۲۷ عضو اتحادیه اروپا در دو ماهه نخست سال جاری میلادی به ۸۴۷ میلیون یورو رسیده است.

مبادلات ایران و اتحادیه اروپا در دو ماهه نخست ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸ درصد افزایش داشته است. در ماه‌های ژانویه و فوریه سال قبل ۷۸۰ میلیون یورو کالا بین دو طرف مبادله شده بود.

بر اساس این گزارش واردات اتحادیه اروپا از ایران در دو ماهه نخست ۲۰۲۴ با افزایش ۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به ۱۴۴ میلیون یورو رسیده است. در ماه‌های ژانویه و فوریه سال قبل ۱۳۹ میلیون یورو کالا از ایران توسط کشور‌های اروپایی وارد شده بود.

صادرات اتحادیه اروپا به ایران در ماه‌های ژانویه و فوریه امسال نیز ۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته و به ۷۰۳ میلیون یورو رسیده است. اتحادیه اروپا در دوماهه نخست سال قبل ۶۴۱ میلیون یورو کالا به ایران صادر کرده بود.

جهش ۴۶ درصدی صادرات آلمان به ایران در فوریه ۲۰۲۴

بر اساس این گزارش تجارت ایران و اروپا در دومین ماه سال جاری میلادی رشد قابل توجه ۳۰ درصدی داشته و از ۳۵۸ میلیون یورو در فوریه سال ۲۰۲۳ به ۴۶۸ میلیون یورو در فوریه ۲۰۲۴ رسیده است.

صادرات اروپا به ایران در فوریه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل با افزایش ۳۲ درصدی مواجه شده و به ۳۹۲ میلیون یورو رسیده است. صادرات اروپا به ایران در فوریه سال قبل ۲۹۷ میلیون یورو گزارش شده بود.

صادرات آلمان به ایران در فوریه امسال ۴۶ درصد رشد کرده و به ۱۴۱ میلیون یورو بالغ شده است. صادرات فرانسه به ایران نیز با ۳۷ درصد رشد به ۳۳ میلیون یورو و صادرات ایتالیا با کاهش ۶ درصدی به ۴۲ میلیون یورو رسیده است.

صادرات رومانی به ایران ۲۲ برابر شد

اما صادرات رومانی به ایران در فوریه ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۲ برابر شده و از ۲.۵ میلیون یورو در فوریه سال قبل به ۵۷ میلیون یورو در فوریه امسال افزایش یافته است.

واردات اتحادیه اروپا از ایران نیز در فوریه ۲۰۲۴ با رشد ۲۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۷۶ میلیون یورو رسیده است. این رقم برای فوریه سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۶۱ میلیون یورو اعلام شده بود.

واردات ایتالیا از ایران ۲ برابر شد

واردات آلمان از ایران در فوریه امسال تغییر محسوسی نداشته و در سطح ۱۹ میلیون دلار باقی مانده است. اما واردات اسپانیا از ایران با رشد ۶۶ درصدی مواجه شده و به ۹.۳ میلیون یورو رسیده است. واردات ایتالیا از ایران نیز ۹۶ درصد رشد کرده و به ۲۶.۱ میلیون یورو افزایش یافته است. ایتالیا در فوریه سال قبل ۱۳.۳ میلیون یورو کالا از ایران وارد کرده بود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • سطح امید به زندگی در اروپا به ۸۱.۵ سال رسید
  • جیب‌بُرترین شهر و کشور اروپایی
  • بورل: آمریکا دیگر هژمونی ندارد؛ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • آمریکا دیگر هژمونی ندارد/ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • بورل: آمریکا دیگر هژمونی ندارد/ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا
  • در سفر رافائل گروسی به تهران موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین جلوه حقوق بشر آمریکایی است
  • حقوق روسای اتحادیه اروپا چقدر است؟
  • چالش سخت آرسنال برای حفظ یکی از بهترین استعدادهای آکادمی‌اش