Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز | 

یک کارشناس حوزه حمل‌ونقل طرح کاهش سقف سرعت مجاز در همه راه‌های کشور باهدف کاهش تلفات جاده‌ای را نیازمند چکش‌کاری دانست و گفت:اینکه از یک قانون کلی برای انتخاب سرعت در کل راه‌های کشور که تفاوت‌های زیادی باهم دارند استفاده شود به نظر می‌رسد نمی‌تواند جوابگو باشد.

به گزارش خبرنگار تین‌نیوز حمید نجف  در خصوص برنامه جدید وزارت راه و شهرسازی برای کاهش سقف سرعت مجاز در همه راه‌های کشور با هدف کاهش تلفات جاده‌ای، گفت: البته این پیشنهاد قرار است در کمیسیون ایمنی راه‌ها چکش‌کاری شود و مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گیرد و ممکن است اصلاً به تصویب نهایی نرسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: با این‌حال به نظر می‌رسد می‌توانیم به نسبت آزادراه‌ها و اتوبان‌هایی که داریم و با توجه به تفاوت‌هایی که در شکل ظاهری هرکدام وجود دارد قوانین متفاوتی وضع کنیم.

وی در توضیح پیشنهاد خود گفت: بدین ترتیب که به میزان سطح تردد و شلوغی و خلوتی راه‌های اصلی و هم‌چنین میزان عرض و ایمنی آن‌ها نسبت به انتخاب سرعت موردنظر اقدام شود. اینکه از یک قانون کلی برای انتخاب سرعت در کل راه‌های کشور که تفاوت‌های زیادی باهم دارند استفاده شود به نظر می‌رسد نمی‌تواند جوابگو باشد.

به گفتهٔ نجف با توجه به تفاوت جاده‌ها در شکل ایمنی و حجم تردد باید شتاب افزایش و کاهش‌ سرعت مجاز متفاوت باشد.

نجف در پاسخ به این سؤال که مدل‌های جهانی چگونه است نیز گفت: در کشورهای پیشرفته استاندارد جاده‌ها به گونه‌ای است که حتی می‌توان روی سرعت بیشتر فکر کرد. اما از آنجایی‌که هنوز به آن حد از استاندارد و ایمنی نرسیده‌ایم نمی‌توانیم از مدل‌های جهانی استفاده کنیم و به افزایش سرعت بیاندشیم.

این کارشناس حوزه حمل‌ونقل با تأکید بر اینکه کاهش سرعت اثرات زیادی روی شدت تصادف و به تبع آن کاهش آمار تلفات دارد، ادامه داد: راهی به‌جز کاهش سرعت نداریم اما می‌توان با فرهنگ‌سازی و یا افزایش نظارت‌ها از طریق دوربین‌های هوشمند نیز اقدام به این مهم کرد.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا کاهش سرعت می‌تواند در شیفت دادن مردم به حمل‌ونقل ریلی تأثیرگذار باشد، ادامه داد: استفاده از مودهای مختلف حمل‌ونقل به وضعیت اقتصادی مردم بازمی‌گردد و وقتی‌ که استفاده ازخودروی شخصی نفع اقتصادی و آرامش بیشتری دارد امکان انتخاب گزینه‌های دیگر برای مردم کمتر می‌شود.

نجف در عین حال این را هم گفت که افزایش قیمت و گرانی سوخت نمی‌تواند تاثیری در کاهش استفاده از خودروی شخصی داشته باشد و گفت: بهتر است دست از آزمون و خطا برداریم و کسانی که بر تأثیر افزایش قیمت سوخت اعتقاد دارند تصمین دهند که با افزایش قیمت سوخت آمار تصادفات کاهش می‌یابد.

به گزارش تین نیوز در راستای اجرای اهداف کلان کاهش تعداد تلفات رانندگی در ایران این بار وزارت راه و شهرسازی به سراغ سقف سرعت مجاز در جاده‌های بین‌شهری رفته است.

طبق اعلام کشاورزیان – معاون وزیر راه و شهرسازی – در جریان تصمیم جدیدی که در رابطه با سقف سرعت مجاز در جاده‌های کشور گرفته شده، از این به بعد سرعت مجاز در تمام راه‌ها ۱۰ کیلومتر بر ساعت کاهش خواهد یافت.

بر این اساس سرعت مجاز در آزادراه‌ها از ۱۲۰ به ۱۱۰ کیلومتر، در بزرگراه‌ها به ۱۰۰ کیلومتر، جاده‌های اصلی به ۸۵ کیلومتر و جاده فرعی به ۷۰ کیلومتر بر ساعت کاهش خواهد یافت.

این دستور به منظور کاهش تعداد تلفات رانندگی ایران صورت گرفته که تنها در سال گذشته بیش از ۱۶ هزار نفر را به کام مرگ کشانده است.

طبق برآوردهای صورت گرفته از سوی وزارت راه و شهرسازی از حدود ۱۰ سال قبل تا امروز تعداد تلفات رانندگی از ۲۷ هزار نفر به ۱۶ هزار نفر کاهش یافته، این در حالی است که هنوز با توجه به سهم درصد ایران از جمعیت و راه‌های جهان نیاز به تحول جدی وجود خواهد داشت.

در این راستا یکی دیگر از اهداف در نظر گرفته شده از سوی وزارت راه و شهرسازی کاهش تعداد خودروهای فرسوده فعال در جاده‌های ایران است که می‌تواند مانند آنچه در عرصه ریلی اتفاق افتاد، در راه‌ها نیز تغییرات جدی به وجود بیاورد.

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۱۵۱۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت ۸۴۹ هزار تردد در مازندران در تعطیلات اردیبهشت

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مازندران با اشاره به ثبت ۸۴۹ هزار تردد در جاده‌های مازندران گفت: این میزان تردد رشد ۴۰ درصدی در مقایسه با هفته گذشته داشت. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، حسن جهانیان با اشاره به سفرهای انجام شده در تعطیلات اردیبهشت گفت: طبق آمار سامانه 112 تردد شمار در محور‌های استان مازندران در تعطیلات اردیبهشت امسال تردد انواع وسایل نقلیه در محور‌های مواصلاتی استان 40 درصد نسبت به مدت مشابه هفته گذشته افزایش داشت.

وی افزود: سامانه‌های ترددشمار بیش از 849 هزار تردد را ثبت کرده‌اند.

وی افزود:  تردد در محور سوادکوه به بیش از 165 هزار تردد رسیده و سامانه در محور هراز بیش از 163 هزار تردد را ثبت کرده است.

جهانیان ادامه داد: در محور کندوان هم بیش از 151 هزار تردد به ثبت رسیده است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای مازندران گفت: در تعطیلات دو روز پیش محور ساری تا محمود آباد پر تردد‌ترین محور‌های استان مازندران بود.

وی به پرترددترین ساعات روز هم اشاره داشت و بیان کرد: در ساعات 18 الی 19 روز جمعه 12 اردیبهشت بیشترین تردد ثبت شده که در ساعت مذکور بیش از 146 هزار تردد وسایل نقلیه به ثبت رسید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مخبر: مشکل واردات اتوبوس برون‌شهری در اسرع وقت حل شود
  • کاهش تلفات جاده‌ای و رفع نقاط حادثه‌خیز از اولویت‌ها است
  • واژگونی تریلی در جاده آذرشهر- عجب شیر یک کشته بر جا گذاشت
  • ثبت ۸۴۹ هزار تردد در مازندران در تعطیلات اردیبهشت
  • احداث ۱۲ دستگاه دوربرگردان در محور‌های مواصلاتی مازندران
  • ‌اعلام حداکثر سرعت مجاز در معابر شهری شیراز
  • حداکثر سرعت مجاز در معابر شیراز بازبینی شد
  • اجرای طرح ارتقای ایمنی تردد عابران و موتورسواران در ۵۰ روستای گیلان
  • ثبت تخلف سرعت بیش از ۵۵ هزار وسایل نقلیه در جاده‌های خراسان شمالی 
  • کاهش ۱۰ درصدی تلفات جاده‌ای در تعطیلات جاری/ فوت ۱۰۹ نفر