Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-30@11:36:16 GMT

تشکر در تهران، تذکر در کابل

تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۴۱۵۱۶

تشکر در تهران، تذکر در کابل

به گزارش جماران، روزنامه شرق نوشت: محقق معاون دوم رئیس اجرائی حکومت وحدت ملی افغانستان است و هفته گذشته در اجلاس جهانی محبان اهل بیت در تهران از عملکرد رزمندگان نقاط مختلف دنیا و افغان‌ها که با داعش مبارزه کرده‌اند، تمجید کرده و از سردار قاسم سلیمانی نیز تشکر کرده ‌است. اما ازآنجاکه بخشی از سخنان او دال بر حضور افغان‌ها در نبرد با داعش بوده، مقامات اجرائی افغانستان، به این موضوع واکنش نشان داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
به گزارش بی‌بی‌سی، عبدالله عبدالله، رئیس اجرائی دولت افغانستان، دوشنبه در نشست شورای وزیران بدون ذکر نام محقق و اشاره صریح به اظهارات او، گفت «این اواخر نظریاتی ارائه شده» و افزود سیاست دولت افغانستان این است که «ما طرفدار شرکت افغان‌ها در جنگ در هیچ نقطه دنیا نیستیم». رئیس اجرائی حکومت وحدت ملی افزود مردم افغانستان می‌خواهند در صلح با هم زندگی کنند، ولی درحال‌حاضر جنگ بر آنها تحمیل شده و «در صف اول دفاع در برابر داعش» قرار دارند و حاضر به دادن قربانی شده‌اند. درهمین‌حال، عبدالرئوف ابراهیمی، رئیس مجلس افغانستان، در اظهارات مشابه در نشست علنی مجلس گفت: «مقامات حکومتی در داخل و خارج، از هر آدرسی که هستند، باید منافع ملی افغانستان را جدا در نظر بگیرند». ابراهیمی اظهار تأسف کرد و با تأکید بر اینکه «هرگونه اظهاراتی که منافع مردم افغانستان را زیر سؤال می‌برد، جفا در حق مردم افغانستان است»، افزود: «منافع ملی را به‌عنوان امانت مردم افغانستان، با تأسف، در نظر نداریم. این نشان‌دهنده آن است که ما هنوز به سیاست خارجی مدونی دست نیافته‌ایم».
محقق پنجشنبه هفته گذشته در اجلاس محبان اهل بیت از نبرد «رزمندگان عراق و سوریه، ارتش عراق و سوریه، حشد الشعبی عراق و همچنین رزمندگان ایران، افغانستان، پاکستان و جای‌جای دنیا» علیه داعش در عراق و سوریه تشکر کرد. محقق در بخشی از سخنرانی خود گفته بود: «لازم می‌دانم از همه رزمندگانی که در این نبردها تشریک مساعی کردند، چه از رزمندگان عراق و سوریه، ارتش عراق و سوریه، حشد الشعبی عراق و همچنین رزمندگان ایران، افغانستان، پاکستان و جای‌جای دنیا که در این نبردها شرکت کرده‌اند و در حقیقت نبردی که اسلام علیه کفر و دسایس استکبار جهانی بود، پیروز شدند، صمیمانه تشکر کنم». محقق در ادامه با ستایش از قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران ایران و سیدحسن نصرالله، رهبر حزب‌الله لبنان، به آنها به‌خاطر «پیروزی»شان تبریک گفته بود. اندکی بعد از شکست داعش در رقه، قاسم سلیمانی گفته بود کار داعش تمام شده است. 
دامنه انتقادها از محقق به پارلمان افغانستان هم کشیده شد. معاون دارالانشای مجلس سنای افغانستان نیز به اظهارات محمد محقق، واکنش نشان داده و آن را «نگران‌کننده» و «غیرمسئولانه» خوانده است. اظهارات او واکنش برخی از اعضای پارلمان افغانستان را نیز در پی داشته است. محمد‌نذیر احمدزی، معاون دوم مجلس نمایندگان افغانستان، گفته است: «پارلمان افغانستان پیش از این هم شرکت افغان‌ها از طرف کشورهای خارجی در جنگ سوریه را محکوم کرده است و حالا هم محکوم می‌کند». آقای احمدزی گفته حرف‌های آقای محقق به نمایندگی از افغانستان بیان نشده است. 


پاسخ به اتهام 
محقق در واکنش به انتقادهایی که از او شده در صفحه فیس‌بوکی که به او منسوب است، نوشته شماری از کسانی که این انتقادها را مطرح می‌کنند، خود «متهم به همکاری با داعش» هستند و چنین افرادی «از شکست داعش ناراحت‌اند و بدون ملاحظه هم‌وطنی بر من می‌تازند، مانند بعضی بزرگان در پارلمان». او دو گروه دیگر از منتقدانش را منسوب به قوم ‌هزاره دانسته و افزوده آنها «دوست و دشمن را نمی‌شناسند» و «از جنایات داعش در سطح منطقه و جهان بی‌خبرند». در صفحه منسوب به آقای محقق شماری دیگر از منتقدان، کسانی برشمرده شده‌اند که با او «احساس رقابت می‌کنند، ولی همیشه ناکام مانده‌اند» و می‌خواهند به او «از این طریق ضربه بزنند». محقق در بخشی از سخنرانی‌اش گفته شمال افغانستان که «منطقه امنی» بود، حالا با ظهور گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) ناامن شده است. گفتنی است داعش چند سالی است که در بخش‌هایی از افغانستان دست به حملات مرگ‌بار علیه شیعیان زده‌ است. 


تیپی که لشکر شد


اردیبهشت ٩٤ بود که تیپ فاطمیون به لشکر تبدیل شد. همان زمان خبرگزاری دفاع مقدس وابسته به ستاد کل نیروهای مسلح ایران، نوشت: «تیپ فاطمیون با افزایش توان عملیاتی و تعداد نیروهایش، به لشکر ارتقا یافت. معمولا هر لشکر متشکل از ۱۰ تا ۲۰‌ هزار نفر است. هر لشکر متشکل از چند تیپ است. تاکنون تیپ فاطمیون حدود ۲۰۰ شهید در سوریه داشته است. تیپ فاطمیون متشکل از مجاهدان افغانستانی مدافع حرم با افزایش توان عملیاتی و استعداد نیروهایش به لشکر ارتقا یافت». همچنین سایت الف در مطلبی درباره سابقه تیپ فاطمیون، نوشته: «مجاهدان افغانستانی سپاه محمد(ص) که در افغانستان در زمان مبارزه با طالبان در خط مقدم بودند و همچنین نیروهای تیپ ابوذر که در زمان دفاع مقدس در کنار رزمندگان ایرانی به دفاع از اسلام پرداختند، هسته اولیه تیپ فاطمیون (مجاهدان افغانستانی مدافع حرم) را تشکیل دادند. در دوران دفاع مقدس، بیش از دو ‌هزار افغانستانی در راه آرمان‌های انقلاب اسلامی به شهادت رسیدند. در ابتدا این جمع برای تجدید خاطره آن دوران، هیئتی مذهبی را تشکیل داده و جمعه هر هفته دعای ندبه برگزار می‌کردند که با آغاز تجاوز به خاک سوریه، در اولین نوبت یک گروه ۲۲نفری به این کشور اعزام شدند». خرداد ٩٤، روزنامه کیهان نیز در مطلبی درباره لشکر فاطمیون نوشت: «زمانی که آمریکا در افغانستان مستقر شد، گروه از هم پاشید و بسیاری از رزمنده‌ها مقیم ایران شدند؛ چون دولت افغانستان آنها را بازداشت می‌کرد و سرویس‌های جاسوسی آمریکا به دنبالشان بودند. زمانی که بحث سوریه پیش آمد، از جمهوری اسلامی تقاضا کردند کمک کند تا در جنگ شرکت کنند. این تقاضا را حاج‌آقا علوی و شهید ابوحامد (فرمانده تیپ فاطمیون) مطرح کردند. انقلاب اسلامی هم که همیشه و همه‌جا حامی گروه‌های مقاومت است، از تشکیل گروه فاطمیون حمایت کرد... . همه رزمنده‌های تیپ، افغانستانی هستند؛ عده‌ای از خود افغانستان و عده‌ای هم از افغانستانی‌های مقیم سوریه هستند. افغانستانی‌های مقیم سوریه در همان اطراف زینبیه زندگی می‌کردند و جمعیتی حدود ۱۵ تا ۱۶‌ هزار نفری داشتند که بعد از حمله تکفیری‌ها، چیزی حدود پنج‌ هزار نفر ماندند و از حرم دفاع کردند. یک عده از افغانستانی‌ها هم با حزب‌الله کار می‌کنند، ولی غالبا با تیپ فاطمیون هستند. به‌‌دلیل تعداد زیاد نیروها، مدتی است تیپ به لشکر تبدیل شده و تیپ‌های لشکر در شهرهای مختلف مستقر شده‌اند. روزبه‌روز نیز در حال گسترش هستند و موج جمعیت به آنها می‌پیوندد». خرداد گذشته لشکر فاطمیون در عملیاتی پیروزمندانه، به مرز عراق و سوریه رسیدند و کنار سردار سلیمانی نماز شکر اقامه کردند. 

 

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۴۱۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشغال‌گران از سیاست مداخله در افغانستان و منطقه دست برنمی‌دارند

نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان گفت: اشغالگران دیروز که همچنان از مداخله‌گری، بی‌ثبات سازی افغانستان و ایجاد مزاحمت از خاک این کشور حمایت کرده و دنبال می‌کنند، از سیاست خود دست بر نمی‌دارند.

به گزارش ایسنا، حسن کاظمی قمی نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان در گفت‌وگویی در مورد مساله داعش گفت: داعش خاکی را در افغانستان در اختیار ندارند، اما هسته‌های هراس افکنی در این کشور هستند. حکومت سرپرست افغانستان نیز اعلام کرده که در سرکوب داعش جدی هستند، ما این را قبول داریم و برای بهبود شرایط امنیتی کمک می‌کنیم این مساله تعارف ندارد. اما آیا اشغالگران دیروز که همچنان از سیاست مداخله‌گری، بی‌ثبات سازی و سیاست ایجاد مزاحمت از خاک افغانستان حمایت کرده و دنبال می‌کنند، مگر دست بر می‌دارند؟ 

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو درباره حضور جریان‌های مخالف امارت اسلامی در ایران، تاکید کرد: سیاست ایران هیچ تهدید برای حاکمیت افغانستان نخواهد داشت. ایران با همه‌ مجموعه‌های افغان در ارتباط بوده، هست و خواهد بود. این را من روشن و صریح می‌گویم. اگر افغانستان برای همه‌ افغانی‌هاست، مهمان‌نوازی ایران برای مهمانانی‌ست که می‌آیند. ان‌شاالله شرایط این‌جا بهبود پیدا کند و همه برگردند. هر قوم، نژاد و مذهبی از افغانستان به هر دلیلی وارد ایران شده آیا آنان در ایران اقامت دارند؟ بلی اقامت دارند. اما سوال این‌ است که کدام مجموعه از ایران برای امنیت افغانستان تهدیدآمیز است؟ نیست و نخواهد بود. این سیاست قاطع جمهوری اسلامی‌ ایران است.»

نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان در خصوص حق‌آبه هیرمند نیز ابراز خرسندی کرد و افزود: «در دو نوبتی که آب رهاسازی شد، می‌توان گفت که در حدود صد میلیون مترمکعب آب وارد ایران شد، در چارچوب حقابه‌ای که وجود دارد. در سال گذشته مشکلاتی در بند کمال خان وجود داشت، از جانب حکومت دو سه اقدام برای ترمیم سد کمال خان انجام شد و مشکلاتی که در دریچه‌های این سد وجود داشت، رفع شد.»

کاظمی قمی در ادامه در مورد وضعیت مهاجرین نیز گفت: ایران با ۶ میلیون مهاجری مواجه هستیم که به دلیل شرایط سخت افغانستان که عمدتا ناشی از اشغالگری است، مهاجرت کرده‌اند. امروز کشور ما باید مهاجرین را میزبانی کند. می‌دانید میزبانی ۶ میلیون مهاجر کار راحتی نیست. 

وی خاطرنشان کرد: برای این‌که ورودهای غیرقانونی را کنترل کنیم، اقدام به ارائه و صدور ویزا کرده‌ایم، نمی‌خواهیم در مرزها آشفتگی ایجاد شود. نمی‌خواهیم کسانی که به دلیل مشکلات معیشتی یا هر دلیل دیگری از کشور خارج می‌شوند با مسائلی در مرزها مواجه شوند. در طول بیش از ۴۵ سال به‌عنوان برادران و خواهران میزبانی کرده‌ایم، مهمانان ما هستند و تلاش ما این است که در این شرایط سخت اگر مجبور شدند کشور را ترک کنند فرزندان این آب و خاک از حق تحصیل محروم نشوند، این‌ها می‌خواهند آینده این کشور را بسازند، ایران با چنین نگاهی به جامعه افغانستان نگاه کرده است. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده اند
  • از سرگیری پروازهای ترکیش ایرلاین به افغانستان
  • کابل: به کسی اجازه تخریب وحدت ملی در افغانستان را نمی‌دهیم
  • کاظمی قمی: داعش خراسان، تهدید مشترک برون پایه برای منطقه است
  • سفیر چین: روابط پکن و کابل در بهترین حالت قرار دارد
  • اشغال‌گران از سیاست مداخله در افغانستان و منطقه دست برنمی‌دارند
  • تقدیر از خانواده های شهدای فاطمیون در البرز
  • مسئول «پلیس اسلامی داعش» در عراق به دام افتاد
  • ۶ کشته براثر ریزش کوه و صاعقه در افغانستان
  • نگرانی روسیه درباره تهدیدات گروه‌های تروریستی از افغانستان