Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گفته معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری اصفهان با نصب دوربین های ثبت تخلف سرعت، شدت تخلفات رانندگی در بزرگراههای شهر اصفهان به شدت کاهش پیدا کرده و شاهد کاهش ۳۰ درصدی تصادفات رانندگی طبق اعلام پلیس راهور در بزرگراه ها بوده ایم.

به گزارش خبرنگار ایمنا، تا به حال برای شما این سؤال به وجود آمده که چرا «محدودیت سرعت» در بزرگراهها وجود دارد؟ به طور حتم اولین جوابی که در ذهن‌تان می‌آید، این است که برای کاهش خطرهای احتمالی در سرعت‌های بالا برای رانندگان؛ اما محدودیت سرعت نه تنها برای سرعت‌های بالا بلکه برای سرعت‌های پایین هم وجود دارد چرا که حفظ امنیت رانندگان بسیار مهم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترافیک بی‌نظم و خلاف‌های متعدد رانندگی در خیابان‌ها و بزرگراه ها، امروزه بر کسی پوشیده نیست؛ به گفته کارشناسان، تداوم این وضع به نفع هیچ‌کس نیست و پیامدهای ناگوار آن از هر نظر به خوبی قابل لمس و مشاهده است.

تحقیقات نشان داده تقریبا اکثر افراد این درک و فهم را دارند که چه سرعتی امنیت و آسایش خود و دیگر رانندگان را فراهم می‌کند اما با این وجود آیا با برداشتن محدودیت سرعت افراد با سرعتی بالاتر از حد استاندارد حرکت می‌کنند؟
در یکی از بزرگراههای آلمان به نام (Autobahn) محدودیت سرعت وجود ندارد. این بزرگراه به رانندگان اجازه می‌دهد که با هر سرعتی که دوست دارند حرکت کنند اما سرعت متوسط در این محور ۸۰ مایل بر ساعت ثبت شده است؛ این مطلب نشان می‌دهد که با وجود عدم محدودیت سرعت افراد ترجیح می‌دهند که در محدوده امن سرعت حرکت کنند.
رانندگان علاقه‌مندند که با سرعتی که احساس راحتی می‌کنند حرکت کنند. آنها در واقع سرعت خود را به طور ناخودآگاه با سرعت خودروهای اطراف خود هماهنگ می‌کنند.
آیا تا به حال بدون این که خود متوجه شده باشید از حد سرعت مجاز خارج شده‌اید؟ بله سرعت حرکت شما بدون آنکه خودتان متوجه شوید تحت تاثیر سرعت خودروهای اطرافتان است.
مهم‌ترین چیزی که باید به آن توجه شود این است که ما باید با سرعتی حرکت کنیم که امنیت خود و دیگر رانندگان را تهدید نکند و این فلسفه بوجود آمدن محدودیت سرعت در بزرگراههاست.

سرعت خودروها بر اساس تابلوهای هشدار دهنده

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری اصفهان در ارتباط با قوانین رانندگی در بزرگراه های شهری به خبرنگار ایمنا می گوید: شهر اصفهان با توجه به توسعه شبکه معابر طی سال های اخیر به جهت ایجاد شریان های شهری و بزرگراه ها بر اساس طرح تفصیلی، گام های بلندی برداشته که از جمله این اقدامات تکمیل حلقه سوم ترافیکی شهر اصفهان بوده است.

علیرضا صلواتی ادامه می دهد: در حال حاضر ۴۶ کیلومتر بزرگراه پیرامون شهر اصفهان وجود دارد و در کنار آنها بزرگراه امام خمینی(ره) به طول ۱۰ کیلومتر قرار دارد که بسیاری از دسترسی های درون شهری را ایجاد کرده است.

وی با اشاره به اینکه در هر شهری بسته به شرایط آن شهر رفتارهای ترافیکی شهروندان متفاوت است، تصریح می کند: سرعت، بسیار مهم است و حرکت در معابر محلی، فرعی، اصلی و شریانی ضوابط خاص خود را دارد.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری اصفهان ادامه می دهد: در بزرگراه ها باید سرعت مطمئنه را رعایت کرد، اگر سرعت خودروها بر اساس تابلوهای هشدار دهنده باشد، هیچ گونه تصادفی در بزرگراه ها اتفاق نخواهد افتاد.

وی حرکت بین خطوط، رعایت حق تقدم در رمپ های خروج از بزرگراهها، ورود ایمن به بزرگراه ها و ممنوعیت ورود موتورسیکلت ها به بزرگراه ها را بسیار حائز اهمیت می داند وتاکید می کند: بزرگراه های خرازی، شهدای صفه و دستجردی در ساعات پیک از خودرو اشباع می شود و اگر تصادفی رخ دهد، بار شبکه را دچار اخلال می کند.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه کل رینگ سوم شهر اصفهان مجهز به دوربین های کنترل سرعت است و دوربین های پلاک خوان نیز رصد می شوند، خاطرنشان می کند: خوشبختانه با نصب دوربین های ثبت تخلف سرعت، شدت تخلفات رانندگی به شدت کاهش پیدا کرده و شاهد کاهش ۳۰ درصدی تصادفات رانندگی طبق اعلام پلیس راهور در بزرگراه ها بوده ایم.

وی به کاهش تصادفات منجر به فوت در شهر اصفهان اشاره و تاکید می کند: رعایت قوانین رانندگی کمک می کند شهری ایمن داشته باشیم.

صلواتی می گوید: در بزرگراه های درون شهری نهایت سرعت ۷۰ تا نهایت ۹۰ کیلومتر است که البته بستگی به بزرگراه ها و تابلوهای هشدار دهنده متفاوت است و امیدواریم رانندگان با رعایت آنها ترافیک راحت تر و رانندگی ایمن تری داشته باشند.

رانندگی در اصفهان نوعی مسابقه برای زودتر رسیدن به مقصد است

روانپزشک و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توان‌بخشی درباره عوامل تأثیرگذار در رانندگی افراد می‌گوید: رانندگی به عنوان یک رفتار تحت تأثیر عوامل زیستی، روانی و اجتماعی است و بی تردید وضعیت جسمی، صفات شخصیتی، وجود یا عدم وجود نابسامانی‌های روانی و هوش و رشد اخلاقی افراد در نحوه رانندگی در ایران نقش دارد.

دکتر فربد فدایی نقش عوامل اجتماعی و فرهنگی را نیز مهم می داند و تصریح می کند: برای نمونه راننده خلافکار ایرانی زمانی‌ که در آلمان یا اتریش رانندگی می‌کند، تابع مقررات است و تعداد و ماهیت خلاف‌های او مانند ایران نیست.

وی معتقد است که رانندگی بدون داشتن صلاحیت‌های روانی، ذهنی، هوشی، فنی و بدون حصول به درجه‌ای از اجتماعی شدن، به معنی شروع به قتل است.

این روانپزشک دراین رابطه چند مثال می‌آورد: «فردی فکر می‌کند می‌تواند از خودروی جلویی سبقت بگیرد قبل از آن که با خودروی روبرویی مصادف شود، اما محاسبه او غلط است و تصادف خونین اتفاق می افتد؛ فرد دیگری فکر می‌کند می‌تواند بدون کم کردن سرعت و به طور ناگهانی گردش به چپ کند، زیرا راننده مقابل از ترس تصادف لابد می‌ایستد. اما راننده مقابل بدون ایستادن یا کاهش سرعت به راه خود ادامه می‌دهد و در نتیجه تصادف وحشتناکی به وقوع می‌پیوندد یا فرد دیگری فکر می‌کند می‌تواند بدون توقف از فرعی به اصلی بپیچد، زیرا لابد راننده در جاده اصلی ترمز می‌کند، اما راننده در جاده اصلی ترمز نمی‌کند، زیرا راه را متعلق به خود می‌داند و فکر می‌کند لابد راننده جاده فرعی می‌ایستد که بازهم تصادف شدیدی روی می‌دهد. ‌

وی اضافه می کند: بی‌تردید باید بخشی از آموزش‌های رانندگی در ایران به جنبه‌های اجتماعی رفتارها اختصاص یابد و پرسش‌های مرتبط با سنجش رفتارهای اجتماعی در امتحان کتبی رانندگی وارد شود.

دکتر فدایی معتقد است رانندگی در اصفهان، نوعی مسابقه برای زودتر رسیدن به مقصد و بالاتر از آن، تلاش برای زنده ماندن است، زیرا گاهی رفتارهایی از برخی رانندگان ملاحظه می‌شود که با خطر زیاد صدمه زدن به دیگران و جراحت آنان همراه است؛ برای نمونه، با خودرو در حال عبور از چهارراه هستید، ناگهان خودروی دیگری از منتهی الیه سمت راست به سمت چپ می‌پیچد و جلوی همه خودروهایی را که به طور مستقیم حرکت می‌کنند، می‌گیرد و اگر آنان به سرعت ترمز نکنند، تصادف شدیدی روی می‌دهد.

وی ادامه می دهد: در واقع این راننده می‌باید از قبل به خط سمت چپ خیابان می‌رفت و با زدن راهنما تصمیم خود را برای گردش به چپ اِعمال می‌کرد، اما از آنجا که او به خوبی اجتماعی نشده است و نمی‌داند نفع و صلاح همگی و از جمله خود او در رعایت قوانین است، راه حلی را انتخاب می‌کند که به ظاهر برای او سود بیشتری دارد.

منبع: ایمنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۵۶۹۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلیس راهور : ۴۶ درصد تصادفات مربوط به تلفن همراه است

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ، با بیان اینکه بیشتر تصادفات به خاطر عدم توجه به جلو است؛ گفت: استفاده از هر چیزی که باعث حواس پرتی راننده شود ممنوع است.

سرهنگ فیروز کشیر در گفت‌وگو با ایسنا درباره حواس پرتی رانندگان هشدار داد و گفت: متاسفانه در بسیاری از تصادفات شاهد هستیم که علت حادثه، عدم توجه کافی راننده به جلو است. هر چیزی مانند دخانیات، تلفن همراه، خوردن و آشامیدن باعث حواس پرتی راننده شده و توجه کافی را از راننده می گیرد بنابراین ممنوع است.

وی ادامه داد که بعنوان مثال همه رانندگان می دانند استفاده از تلفن همراه، در حین رانندگی باعث حواس پرتی راننده می شود؛ اما متاسفانه هنوز هم این اشتباه را تکرار می کنند و این مسئله به یک عادت بد در رانندگان تبدیل شده است که می تواند فجایع بسیاری رقم بزند.

کشیر افزود: بارها مشاهده شده که برخی از رانندگان که در پشت چراغ قرمز متوقف می شوند تا لحظه ای که چراغ سبز شود؛ مدام با تلفن همراه خود مشغول هستند.

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: در این فاصله چند ثانیه ای که رانندگان در پشت چراغ قرمز متوقف هستند؛ آنقدر سرگرم تلفن همراه خود و فضای مجازی هستند که حتی کشیدن ترمز دستی را هنگام توقف فراموش می کنند و این چنین با خودروی جلویی برخورد می کنند.

کشیر گفت: تلفن همراه به گونه ای است که وقتی فرد از آن استفاده می کند؛ تمام حواسش را می گیرد بنابراین از اطراف غافل شده و نمی تواند تصمیم درست بگیرد یا در شرایط حساس و مهم، واکنش درستی داشته باشد.

وی  افزود: همچنین استفاده از سایر تجهیزات تلفن متصل به گوشی نیز ممنوع است زیرا باعث انحراف ذهنی و رفتاری راننده شده می شود. 

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ تاکید کرد که راننده موظف است تمام هوش و حواس خود را در رانندگی به جلو معطوف دارد و به عنوان یک راننده باید از هر چیزی که باعث بر هم زدن هوش و حواس شود؛ اجتناب کند.

کشیر با اشاره به اینکه استفاده از دخانیات نیز باعث حواس پرتی رانندگان می شود؛ گفت:  ماده ۱۸۰ آیین نامه راهنمایی و رانندگی، به صراحت هشدار می دهد که رانندگان حق ندارند در حین رانندگی دخانیات استفاده کنند. زیرا علاوه بر ایجاد حواس پرتی،  ممکن است ته سیگار بر روی لباس راننده بیافتد و حوادث ناگواری را رقم بزند.

وی افزود: همچنین راننده حق ندارد در حین رانندگی مواد خوراکی و آشامیدنی استفاده کند؛ چرا که ممکن است یک لحظه آب در گلوی راننده پریده و باعث خفگی و واژگون شدن خودرو شود و این حادثه دیگر خودروها را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ از رانندگان خواست حتی در زمان توقف در پشت چراغ قرمز یا ترافیک نیز، از استعمال دخانیات، خوردن و آشامیدن و استفاده از تلفن همراه خودداری کنند و همه حواس خود را برای حفظ سلامتی خود و دیگران در رانندگی بگذارند.

وی افزود: با توجه به تحقیقات میدانی همکاران من در پلیس راهور، یکی از دلایل اصلی افزایش تصادفات استفاده و مکالمه با تلفن همراه در حین رانندگی است و متاسفانه ۴۶ درصد تصادفات مربوط به تلفن همراه است و این موضوع حتی بدون استفاده از هندزفری نیز اتفاق می افتد .

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد : همچنین در بررسی ها مشخص شد ارسال پیامک توسط رانندگان نیز به میزان ۳۷ درصد در بروز تصادفات نقش دارد

کشیر گفت:  همچنین این تحقیق نشان می دهد که مکالمه با هندزفری ۲۷ درصد، استفاده از نوشیدنی‌های غیرمجاز و مصرف روان‌گردان‌ها به میزان ۱۳ درصد و مصرف موادمخدر نیز ۲۱ درصد در میزان و دلیل تصادفات نقش دارند.

وی درباره استفاده از مخدر گفت: استفاده از مواد مخدر باعث می شود که روح و روان و سیستم اعصاب افراد تحت تاثیر قرار گیرد. همچنین باعث می شود تاری دید، کاهش شدید شنوایی ، درگیری ذهنی و مغزی , درک نکردن فاصله نیز رخ دهد بنابراین افراد نباید در این شرایط پشت فرمان بنشینند.

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ هشدار داد که این اعداد و ارقام مواردی نیستند که بخواهیم با آنها شوخی کنیم . شوخی با این اعداد یعنی شوخی با جان و زندگی خود و خانواده بنابراین از رانندگان درخواست می کنیم عواملی که باعث حواس پرتی در رانندگی می شوند را حذف کنند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • کاهش ۱۰ درصدی تصادفات سالانه با رفع نقاط حادثه خیز از امسال اجرایی می‌شود
  • تصادف دلخراش در یک بزرگراه به دلیل کاهش ناگهانی سرعت (فیلم)
  • ببینید | تصادف دلخراش در بزرگراه به دلیل کاهش ناگهانی سرعت!
  • ساخت هر کیلومتر مربع آسفالت چقدر هزینه دارد؟
  • پلیس راهور : ۴۶ درصد تصادفات مربوط به تلفن همراه است
  • ۹۰ درصد از جرایم فضای مجازی در لرستان کشف شد
  • هر کیلومتر آسفالت ۳.۵ میلیارد تومان هزینه دارد
  • ضرورت کاهش سرعت متوسط سالانه خودروها/ مقوله آموزرش در رسانه‌ها پررنگ‌تر شود
  • تخصیص ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار به ایمن‌سازی نقاط حادثه‌خیز
  • مرگبارترین اتوبان‌های تهران را بشناسید