Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست -

محمد صدرایی با بیان اینکه با افزایش نرخ دلار بازار آزاد و نرخ دلار مبادله‌ای، بحث بر سر نرخ واقعی دلار و همچنین یکسان سازی نرخ دلار بالا گرفته است، گفت: اختلاف بین نرخ مبادله‌ای و نرخ بازار آزاد بدون شک اثرات منفی قابل‌توجهی بر وضعیت رقابت در بخش‌های مختلف اقتصادی کشور خواهد داشت.

وی افزود: چند نرخی بودن دلار با روند کنونی به نفع افراد و گروه‌هایی نیست که به‌صورت رسمی و قانونی مشغول فعالیت هستند و صرفاً منافع سوداگران و گروه‌های خاص را تأمین خواهد کرد، بنابراین تعدیل نرخ دلار امری اجتناب‌ناپذیر بوده که حداقل یکی از عوامل تعیین‌کننده آن تفاضل تورم داخلی با تورم خارجی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس بازار با اشاره به اینکه نرخ دلار تاثیر فراوانی بر شاخص‌های اقتصادی نظیر صادرات، واردات، قیمت تمام‌شده تولید داخلی و رقابت‌پذیری کالاهای کشور در بازارهای جهانی دارد، عنوان کرد: تعیین یک نرخ مشخص برای دلار یک موضوع با ابعاد چندگانه است که بستگی به نرخ بهره و سود بانکی، نرخ تسهیلات و درآمدهای رسمی و غیررسمی دولت از منابع ارزی و سایر عوامل دارد. بنابراین منابع ارزی دولت یکی از عوامل بسیار مهم در تعیین میزان درجه دخالت دولت در بازار است.

به گفته این کارشناس هم اکنون کارشناسان و اقتصاددانان نرخ‌های مختلفی را برای نرخ دلار متصور هستند که طیف وسیعی از نرخ‌های 4500 تومان تا بالاتر را دربرمی گیرد. با این‌حال بر سر این موضوع که نرخ‌های کنونی دیگر به نرخ‌های گذشته بازنمی‌گردد، تقریباً اجماع نظر وجود دارد.

وی با بیان اینکه بازار سرمایه به‌ عنوان یکی از بازارهایی که از نوسانات نرخ دلار تأثیر زیادی می‌پذیرد، گفت: تأثیر نوسانات دلار بر صنایع موجود در بازار سرمایه نامتقارن است، بطوری که صنایعی که متکی به صادرات هستند، بهبود یافته و در عمل صنایع واردات محور با افزایش هزینه تولید و قیمت تمام‌شده محصولات و در نتیجه کاهش سودآوری مواجه خواهند شد.

وی ادامه داد: شاید دیگر نباید انتظار داشت سابقه سال 90 و 91 و جهش بازار سهام به دنبال افزایش چند برابری نرخ دلار تکرار شود، اما قدرمسلم نوسانات نرخ دلار تاثیر خود را بر بازار سرمایه هرچند محدود برجای خواهد گذاشت.

عمده‌ترین صنایع صادرات محور در بازار سرمایه،صنایع پتروشیمی و برخی از شرکت‌های موجود در گروه فلزات اساسی هستند. البته باید توجه داشت که نرخ‌های جهانی و سیاست‌های قیمت‌گذاری نیز از عوامل مهم و تعیین‌کننده در این صنایع محسوب می‌شوند.

صدرائی با اعتقاد به اینکه شرکت‌های فعال در حوزه مس، فولاد، اوره، متانول، روی و غیره شرکت‌هایی هستند که در صورت افزایش نرخ دلار و مناسب بودن سایر شرایط، پتانسیل خوبی برای سودآوری بیشتر و افزایش قیمت دارند، افزود: تجربه نشان داده است که شرکت‌های خدمات محور نمی‌توانند خود را در مقابل افزایش نرخ دلار پوشش دهند و نسبت به شرکت‌های صادرات محور عقب می‌افتند.

از سوی دیگر، شرکت‌هایی که بهای تمام‌شده تولید آنها شامل مواردی است که به‌طور مستقیم به نرخ دلار بستگی دارد، بزرگ‌ترین بازندگان به شمار می‌آیند، به‌ عنوان‌مثال، واردکنندگان قطعات خودرو از خارج و یا واردکنندگان کائوچو برای تولید تایر جزء این دسته محسوب می‌شوند.

 نرخ دلار در بازار آزاد طی چند هفته گذشته نوسانات زیادی را تجربه کرده است و عمده این نوسانات افزایشی بوده است، به طوری که از اواسط مهرماه از مرز چهار هزار تومان عبور کرد و در مقطعی قیمت 4130 تومان را تجربه کرد. متوسط قیمت فروش دلار مبادله‌ای در شش ماهه اول سال جاری 3267 تومان بوده که تا اواخر آبان به قیمت 3523 تومان رسیده است.

انتظار برای افزایش نرخ ارز باعث شده تا این روزها صنایع صادرات محور و شرکت هایی که از افزایش قیمت های جهانی منتفع می‌شوند، مورد توجه معامله گران بازار سهام قرار گیرند.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۶۲۷۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی قیمت طلا و سکه 11 اردیبهشت 1403 / سکه امامی میلیونی رشد کرد

به گزارش صدای ایران از تجارت‌نیوز، قیمت طلا و سکه در سومین روز هفته با افزایش ۵۰۰ تومانی قیمت دلار همراه شد. افزایش قیمت در بازار طلا با تلرانس ۱۰۰ تا یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی بود و تنها قطعه‌ای را که در کانال بالاتر نشاند، سکه امامی بود.

مهار بازار طلا مقطعی است؟

کارشناسان اقتصادی شکل‌گیری هر روندی در بازار طلا را متاثر از نوسانات قیمت دلار می‌دانند. با وجود اینکه سیاست‌گذار همواره درصدد ایجاد چارچوب قیمتی مشخصی برای دلار است، اما تحلیلگران اقتصادی اقدامات سیاست‌گذار برای مهار قیمت‌ها را مقطعی می‌دانند و و معتقدند قیمت‌ها مسیر حرکتی خود را می‌روند. با وجود این، آنها می‌گویند نباید انتظار رشد عجیب و غریبی در قیمت طلای داخلی طی هفته‌های آینده داشته باشیم.

توصیه کارشناسان اقتصادی به خریداران بازار فلز زرد خرید‌های پلکانی و ممانعت از نقطه‌زنی است.

گفتنی است اونس جهانی طلا در لحظه نگارش این گزارش با رقم ۲۳۳۲ دلاری معامله می‌شود و کاهش نزدیک به ۶ دلاری دارد. اونس جهانی نقره نیز روی قیمت ۲۷ دلار و ۲۴ سنتی ایستاده است. هر گرم نقره ۹۹۹ با رقم ۵۴ هزار تومانی معامله شد و رشد ۴۹۰ تومانی نسبت به روز گذشته داشته است.

سکه امامی میلیونی رشد کرد

قیمت سکه امامی روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت با رشد یک میلیون و ۳۹۴ هزار تومانی به کانال ۴۱ میلیونی صعود کرد و روی رقم ۴۱ میلیون و ۶۸۹ هزار تومانی بسته شد. قیمت سکه بهار با افزایش ۶۹۵ هزار تومانی با رقم ۳۷ میلیون و ۶۹۰ هزار تومانی بسته شد.


گفتنی است قیمت نیم سکه با رشد ۳۰۰ هزار تومانی با رقم ۲۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی معامله شد. قیمت ربع‌سکه نیم میلیون تومان گران شد و با رقم ۱۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بسته شد. قیمت سکه گرمی روز دوشنبه ۲۰۰ هزار تومان بالا رفت و با قیمت ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان معامله شد.

قیمت طلا ۵۰۰ هزار تومان گران شد

قیمت طلا در سومین روز معاملاتی هفته افزایشی شد. هر مثقال طلای ۱۸ عیار ۵۶۱ هزار تومان افزایش پیدا کرد و با قیمت ۱۴ میلیون و ۹۸۲ هزار تومان معامله شد. هر گرم طلای ۱۸ عیار با رشد ۱۳۱ هزار و ۴۰۰ تومانی روی رقم سه میلیون و ۴۵۷ هزار تومانی ایستاد. قیمت طلای دست دوم نیز با رقم سه میلیون و ۴۱۱ هزار تومانی معامله شد.

حباب سکه روز دوشنبه در تمام قطعات افزایش داشت. حباب سکه امامی ۷۷۱ هزار تومان، سکه بهار ۸۷ هزار تومان، نیم‌سکه ۶ هزار تومان، ربع‌سکه ۳۴۹ هزار تومان و سکه گرمی ۱۲۵ هزار تومان افزایش پیدا کرد.


دیگر خبرها

  • طلای جهانی سقوط کرد
  • نوسان قیمت طلا و سکه در بازار رشت تا ساعت ۱۰:۳۰
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی
  • تثبیت قیمت نفت در پی مذاکرات آتش‌بس در خاورمیانه
  • حرکت بازار ارز به سمت ثبات/ نوسان یک یا دو هزار تومانی قیمت دلار طبیعی است
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • چه کسی ترمز رشد ارز را کشید؛ دیگر خبری از افزایش قیمت نیست؟
  • پیش بینی قیمت طلا و سکه 11 اردیبهشت 1403 / سکه امامی میلیونی رشد کرد
  • چشم بازار نفت به خاورمیانه/ ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟