Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بسیج آذربایجان غربی، در حاشیه این بازدید ها که جهت افزایش تولید این محصول در منطقه با مشارکت شرکت های فرانسوی انجام شد معاونت دانه های روغنی اداره کل جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی عنوان کرد: در سال جاری 3هزار 680 هکتار از زمین های کشاورزی استان به کشت محصول کلزا با بیش از 983 بهره بردار اختصاص یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صولت افزود: عمده شهرستانهای که امسال در کشت محصول کلزا اقدام کردند به ترتیب شهرهای پلدشت، نقده، بوکان، شاهیندز و میاندواب هستند که توانستند با کاشت این محصول مهم راندمان تولید کلزای استان در سطح کشور را به چندین برابر افزایش دهند.

وی ادامه داد: برای 3 هزار و 680 هزار هکتار از زمین های زیر کشت کلزا نزدیک به 23 تن بزر هیبرید فرانسه و المانی به صورت یارانه ای در میان کشاورزان توزیع شده است.

مسئول دانه های روغنی اداره کل جهاد کشاورزی استان تصریح کرد: در سال جاری نیز بیش از 300 هکتار به صورت پایلوت در شهرستان های پلدشت،نقده و بوکان زیر کشت بذر های هیدرومیل و ناتالی جهت افزایش راندمان تولید و بهره وری رفته است.

وی عنوان کرد: هم اکنون میانگین تولید کلزای استان در هر هکتار 2هزار و 200کیلو است که امید است با کاشت این بذرهای جدید و همچنین بازرسی های مکرر شرکت تولید کننده حداقل برداشت ما در هر هکتار به سه و نیم تن افزایش یابد.

در ادامه مسئول و نماینده شرکت اولاریس فرانسه نیز در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری بسیج ضمن تشکر از مهمانان نوازی کشاورزان بوکانی عنوان کرد: با بازدید های که از سطح مزارع زیر کشت کلزای بوکان داشتم باید عنوان کنم که مزارع بوکان در بسیاری از فاکتور های مورد نظر ما از زمین های اتحادیه اروپا باکیفیت تر و دارای پتانسیل بیشتری چهت کاشت کلزا است.

خانم سندرین ادامه داد: بنده اینده ای بسیار روشن برای محصول کلزا در منطقه بویژه شهرستان بوکان می بینیم ولی به شرطی که همه فاکتور ها از اماده کردن زمین تا زمان برداشت در ان به صورت استاندارد رعایت شده باشد.

همچنین کارشناس مسئول وزارت جهاد کشاورزی نیز در حاشیه این بازدید ها به خبرگزاری بسیج گفت: هدف ما وارد کردن بذر کلزا نبوده بلکه ما سعی کردیم تکنولوژی کلزا را وارد ایران کنیم و با این اهداف تعیین شده در وزارت باعث شد که اخرین یافته ها و تکنولوژی کاشت کلزا را وارد ایران کینم.

فخاری ادامه داد: ارقامی که وارد ایران شده مقاوم به ریزش هستند همچنین نیاز به ابدهی بسیار پاینی دارند و مقاوم به بیماری های گوناگون از جمله فوما که یک بیماری بازدارنده است هستند.

وی افزود: در سال های گذشته برای هر هکتار  بیش از 10 کیلو گرم بذر لازم است که با توزیع این ارقام جدید این میزان طبق توصیه کارشناسان فرانسوی 2 و نیم کیلو در هر هکتار است ولی ما به کشاورزان کشورمان توصیه کردیم از چهار و نیم کیلو برای هر هکتار استفاده شود.

ما در سال جدید 220 تن بذر از کشور فرانسه برای بیش از 44 هزار هکتار زمین وارد کردیم که امید است این مهم صرفه جوی در اب و بهره وری افزایش محصول شود.

رئیس جهاد کشاورزی بوکان نیز همچنین در گفتگو با  خبرگزاری بسیج  عنوان کرد: نزدیک به 380 هکتار از زمین های کشاورزی بوکان در سال جاری زیر کشت کلزا فرار گرفته که از این میزان نزدیک به 100 هکتار ان زیر کشت بزر جدید وارد شده از فرانسه قرار گرفته است.

قادری ادامه داد: هم اکنون بوکان در رتبه سوم استان بعد از پلدشت و نقده در تولید کلزا قرار دارد که امید است با مکانیزه شدن داشت و برداشت کلزا میزان برداشت ما شاهد افزایش چشم گیری باشد.

 

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۷۳۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال

رسول مقسم روز شنبه گفت : سال قبل گلستان از محل تولید نهال‌جنگلی ۳۸۷ هکتار از عرصه‌های جنگلی هیرکانی را با کاشت «بلوط، ون، افرا و خانواده سرو نقره‌ای» احیا کرد یا توسعه داد که شامل ۲۰۰ هکتار در منطقه «قلعه‌قافه» مینودشت، ۱۰۰ هکتار در منطقه «قربان‌دره» مراوه‌تپه، ۵۷ هکتار در منطقه «جوزچال» رامیان و ۳۰ هکتار در مناطق« عربکلو و خسروآباد» گالیکش بود.

طبق گزارش مسوولان حوزه جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، سال قبل در قالب اجرای طرح ملی چهارساله کاشت یک میلیارد درخت، ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار اصله نهال جنگلی برای فضای سبز، زراعت چوب، احیا و توسعه جنگل و مرتع و بیابان با بهره‌گیری از نهالستان‌های دولتی و خصوصی در استان تولید و در اختیار استان‌ها قرار گرفت در حالی که تعهد ایجاد شده برای گلستان در این سال پنج میلیون و ۳۰۰ هزار نهال بود.

به روزرسانی جنگل‌های هیرکانی نیازمند احیا و توسعه

رییس اداره جنگلکاری، پارک‌ها و تفرجگاه‌های اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: مکاتبه با ادارات شهرستانی منابع طبیعی و آبخیزداری برای شناسایی جنگل‌های مخروبه، کم پوشش و فقیر جنگلی انجام شده است.

طبق گزارش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، در این استان شمالی با مساحتی نزدیک به ۲ میلیون هکتار دارای اقلیم معتدل مدیترانه‌ای و دارای سطحی معادل یک میلیون و ۳۳۵ هزار هکتار عرصه‌های منابع طبیعی وجود دارد که ۴۵۲ هزار هکتار آن را عرصه جنگلی هیرکانی است.

گلستان طبق سرشماری سال ۱۳۹۵ تعداد یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت دارد که اقتصاد اصلی ساکنان آن برپایه کشاورزی استوار است.

دیگر خبرها

  • واگذاری ۱۹ هزار هکتار از اراضی ملی برای اجرای طرح‌های کشاورزی
  • پیش‌بینی برداشت ۳۰ هزار تن گندم مازاد از مزارع آبدانان
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • ۲۰۰۰ هکتار زمین برای شهرهای مولد کشاورزی استان بوشهر مصوب شد
  • کاشت ۵۲ هزار نهال در بخش کدکن
  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد
  • سلسله قطب تولید کلزای لرستان
  • خسارت ۱۳۰۰ میلیاردی سیل به کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد
  • پیش بینی برداشت افزون بر ۶ هزار تن غلات در گراش