Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، محمدجواد آذری‌جهرمی درباره طرح رجیستری موبایل گفت: بحث رجیستری موبایل یکی از مضوعاتی است که تاریخچه آن مربوط به سال 1384 است چرا که در آن زمان نیز بحث قاچاق موبایل مطرح بود. یکی از بحث‌های مهم سلامت کالای دیجیتال است، کالاهای قاچاق سلامت تضمین‌ شده‌ای ندارند و کالاهایی که به صورت رسمی به کشور وارد می‌شود با توجه به تست‌های انجام شده سلامت آن‌ها تضمین شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به قاچاقچیان موبایل گفت: افرادی هستند که از طریق قاچاق موبایل و عدم پرداخت بیت‌المال یعنی حق گمرکی توانسته‌اند درآمدهای نامشروع به دست‌ آورند.  تعرفه گمرکی موبایل هم اکنون 5 درصد است و با توجه بازار 6 هزار میلیارد دلاری موبایل ایران یعنی بخش بزرگی از درآمد گمرک از بین رفته است که با رجیستری جلوی این مسئله گرفته می‌شود.

آذری جهرمی ادامه داد: وزارت ارتباطات مجری و هماهنگ کننده طرح رجیستری بین دستگاه‌ها است. واردات موبایل به گمرک و وزارت صمت مربوط است که از سوی این نهاد‌ها نیز اقدامات خوبی انجام شده است. رجیستری یکی از موضوعات در حال انتظار برای انجام بود که با توجه به هماهنگی‌های انجام شده و آماده بودن زیر ساخت های فنی کار اجرایی آن شروع شد.

وی افزود: هم اکنون 95 درصد موبایل بازار غیر رسمی است و 5 درصد آن مربوط به بازار رسمی است.امروزه بیش از 100 میلیون دستگاه موبایل در دست مردم است و ما به دنبال آن هستیم که تصمیمات باعث نارضایتی یا ایجاد مشکلی در زندگی مردم نشود به همین دلیل است که با یک مدل موبایل یعنی تمامی مدل‌های گوشی‌های اپل طرح را شروع کرده‌ایم تا گام به گام پیش برویم. در حقیقت نباید به گونه‌ای پیش برویم که مردم از ما ناراضی باشند چرا که این مسئله سو استفاده قاچاقیان را به دنبال دارد.

 وزیر ارتباطات تاکید کرد: با توجه با هماهنگی‌های انجام شده با واردکنندگان رسمی موبایل نگرانی‌هایی از بابت ایجاد انحصار، کمبود موبایل در بازار کشور و ایجاد گرانی وجود نداد. همچنین با استفاده از ظرفیت فروشگاه‌های آنلاین در حوزه کالای دیجیتال به دنبال آن هستیم تا به این گونه بازار کنترل شود.

آذری جهرمی خاطرنشان کرد: برنامه دقیقی برای طرح رجیستری موبایل وجود دارد. فاز اول این طرح برای پایش گوشی‌های ثبت شده و ثبت نشده انجام شد و قرار است در فاز دوم برخورد با موبایل‌های اپل صورت بگیرد.

 تاکید کرد: مردم توجه داشته باشند تا روز 14 آذرماه که فاز دوم رجیستری شروع می‌شود، بدون نگرانی هر مدل را از هر برندی خریداری کنند. اما بعد از 14 آذر دیگر گوشی که رجیستر نشده باشد یک پیامک مبنی بر استفاده از گوشی به مدت 30 روز و پس از آن غیر فعال شدن در شبکه دریافت می‌کند. استدلال گمرک این است که گوشی قاچاق را نمی‌توان ثبت کرد.

وزیر ارتباطات درباره اینترنت گفت: ما یک مدل اینترنت حجمی داریم و در مقابل دو نوع اینترنت داریم. یک مدل اینترنت نامحدود با مدار اختصاصی است و یک مدل اینترنت غیر حجمی است که در دنیا معروف است و برای مصارف خانگی با مصرف منصفانه در نظر گرفته می‌شود و بعد از مصرف حجم سرعت آن با اینترنت نامحدود به پایین ترین حد پهنای باند کاهش پیدا می‌کند. مسئله مهم این است که اینترنت نامحدود با اینترنت غیر حجمی متفاوت است.

محمدجواد آذری‌جهرمی افزود: ایران در حوزه اینترنت موبایل جزو 10 کشور اول است و در حوزه اینترنت ثابت رتبه 90 دنیا را داریم؛ این در حالی است که قیمت اینترنت ثابت در تمام دنیا ارزان است.

وی افزود: در مدل قبلی اینترنت غیر حجمی، سقف پایین بود و همین مسئله اعتراضات کاربران را به دنبال داشت که باعث توقف اجرای آن شد اما با تلاش‌های انجام شده، مدل جدید دارای حجم بهتر و قیمت‌هایی بهتر است، برای نمونه در بسته قدیمی 2 مگابایت در ثانیه با حجم 10 گیگابایت کاربر باید 35 هزار تومان پرداخت می‌کرد اما حالا همین سرویس با 25 و 30 گیگابایت حجم مصرفی تنها 25 هزار تومان قیمت دارد؛ در حقیقت کاهش قیمت و افزایش قیمت 3 برابری حجم در سرویس جدید انجام شده است.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه مردم نباید اینترنت ایران با کشورهای خارجی مقایسه کنند، گفت: مردم می‌گویند اینترنت 2 مگابیت در ثاینه در هند با 300 گیگابایت حجم ارائه می‌شود در حالی که این حجم برای اینترنت 16 مگابیت در ثانیه است؛ بزرگترین اپراتور ارتباطات ثابت کشور یعنی شرکت مخابرات به من اعلام کرده که قرار است سرویس 26 مگابیت در ثاینه خود را با سقف حجم مصرفی 210 گیگابایتی عرضه کند. ما در ابتدای مسیر اینترنت غیر حجمی هستیم،  مردم صوب باشند، در آینده تعرفه‌ها اصلاح خواهد شد.

آذری جهرمی درباره ترافیک داخلی خاطر نشان کرد: هر سایتی که منشا داخلی داشته باشد، جزو ترافیک داخلی محسوب می‌شود. ترافیک داخلی باعث حمایت از تولید محتوای داخلی، اشتغالزایی و حمایت از آثار هنری و هنرمندان می‌شود.

وی درباره ضرر به اپراتورها در مدل جدید اینترنت گفت: در 6 ماهه اول این طرح حدود 700 میلیارد تومان درآمد اپراتورهای ثابت کشور کاهش پیدا می‌کند که افزایش درآمد آن‌ها با بزرگ شدن بازار جبران می‌شود.

وزیر ارتباطات درباره حمایت از پیام رسان‌های داخلی گفت: چارچوب حمایت از پیام رسان‌های داخلی توسط دبیر شورای عالی فضای مجازی انجام شده است. ابلاغیه‌ای نیز برای اپراتورهای اینترنت ارسال شده است تا قیمت اینترنت برای کاربر پیام رسان ایرانی به یک سوم کاهش پیدا کند.  پیام رسان‌ها باید اعتماد مردم را جلب کنند، نوآوری، خلاقیت و احترام به مشتری را در دستور کار خود قرار دهند.

محمد جواد آذری جهرمی در خصوص شبکه ملی اطلاعات خاطر نشان کرد: در دولت یازدهم، 3 فاز از شبکه ملی اطلاعات رونمایی شد. برنامه تکمیل و توسعه این شبکه موجود است و مهمترین پروژه ما شبکه ملی اطلاعات است که رهبری نیز به آن تاکید دارند.

وی با اشاره به دولت الکترونیک اظهار داشت: آقای رییس جمهور به مسئله دولت الکترونیک تاکید ویژه‌ای دارند. شاخص ما در چهار سال اخیر در حوزه آمادگی و پیاده سازی دولت الکترونیک کاهش یافته است. بخش فیزیکی ان انجام شده است و باید بخش محتوای آن انجام شود. به دنبال آن هستیم تا در دهه فجر از خدمات دولت همراه و اپلیکیشن دولت همراه رونمایی و خدمات را به مردم ارائه کنیم. ارائه امکانات متعدد و توسعه دولت همراه نیز در دستور کار است.

وزیر ارتباطات با بیان این که باید از کسب و کارهای آنلاین حمایت کرد گفت: در فضای فیزیکی نیز مشکلات زیادی وجود دارد، برخی با اهداف خاص موضوعات کسب و کارها را بزرگ می‌کنند، در کشور نیاز به خرید آنلاین وجود دارد و باید از این فرصت استفاده کرد و در کنار این سیستم‌های آنلاین مشوقانه ایستاد تا کاربر به سوی سیستم‌های خارجی نرود.

وی تاکید کرد: امروز نیاز روستاییان به ارتباطات همان نیازی است که آنها به آب و برق دارند و به عنوان یک اقدام مهم خدمات پرداخت الکترونیک و خدمات بانک الکترونیک را برای هزار روستا فراهم کردیم.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۷۵۰۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم

وزیر صمت گفت: ایران با وجود تحریم‌ها، یکی از قطب‌های اقتصاد و صنعت منطقه است؛ بالغ بر ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی کشور است که نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار از این رقم مربوط به صادرات غیرنفتی می‌شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، عباس علی‌آبادی وزیر صمت امروز در آئین گشایش نمایشگاه ایران اکسپو اظهار کرد: مهم‌ترین هدف این نمایشگاه توسعه همکاری‌های بین‌المللی کشورهای شرکت کننده است؛ برگزاری نمایشگاهی با حضور مهمانانی از 100 کشور باعث شناخت ما از یکدیگر و تسهیل زمینه تجارت می‌شود.

وی افزود: ایران در زمینه تجارت مزایای نسبی بسیاری دارد که می‌تواند تسهیلگر بسیاری از تعاملات در سطوح مختلف راهبردی باشد. توجه به جایگاه ژئوپلتیکی ایران در کنار ظرفیت‌های صنعتی، ‏معدنی و کشاورزی فرصت‌های زیادی را فراهم می‌کند. چهره واقعی توانمندی‌های ایران در این نمایشگاه‌ها زمینه برای افزایش تعاملات فراهم می‌شود.

علی آبادی به برنامه‌های وزارت صمت در حوزه تجارت اشاره کرد و گفت: وزارت صمت 3 برنامه اصلی دارد؛ جهت دهی توسعه اقتصادی بر پایه رشد اقتصادی پایدار با تعاملات بین‌المللی و تمرکز بر محصولات و خدمات دارای فناوری متوسط و پیشرفته و ارزش افزوده بالا، توسعه زیرساخت‌های تجاری و افزایش سهم کشور از تجارت بین‌المللی با کمک بهره‌گیری حداکثری از دیپلماسی تجاری اقتصادی و حمایت‌های عملی از تحقیق و توسعه در شرکت‌ها در جهت افزایش رقابت پذیری بین‌المللی و صادرات در دستور کار ما قرار دارد.

وزیر صمت با بیان اینکه در مورد توسعه زیرساخت‌های تجاری چند برنامه داریم، تصریح کرد: اولویت دادن به دیپلماسی اقتصادی با هدف توسعه سرمایه گذاری خارجی، ورود به بازارهای خارجی و دستیابی به فناوری، تعامل جدی، مثبت و سازنده با کشورهای منطقه در حوزه‌های انتقال فناوری و همکاری‌های صنعتی، فعال سازی میزهای کالایی کشور و استانی با هدف شناسایی صادرات کالاهای ایرانی به بازارهای هدف با همکاری وزارت امور خارجه، بهره‌مندی حداکثری از روابط سیاسی در ایجاد بازارهای جدید و توسعه شبکه تأمین، افزایش رایزنان بازرگانی جهت رصد رقبای ایران در بازارهای جهانی و ارائه اطلاعات لازم به صادرکنندگان به کمک وزارت امور خارجه، تنوع بخشی به روش‌های تجاری مانند تجارت به کمک ارزهای محلی و توسعه بازارهای مرزی جهت افزایش صادرات و بهبود دسترسی به منابع خارج از کشور، بهره‌گیری از ظرفیت‌های اتاق‌های مشترک با سایر تشکل‌ها و انجمن‌های بخش خصوصی در توسعه روابط خارجی و گسترش بازارهای صادراتی از چند نقطه محدود به سایر نقاط جهان از جمله برنامه‌های ما است.

وی اضافه کرد: اکنون ایران  با وجود تحریم‌ها، یکی از قطب‌های اقتصاد و صنعت منطقه است؛ بالغ بر 153 میلیارد دلار حجم تجارت خارجی کشور است که نزدیک به 50 میلیارد دلار از این رقم مربوط به صادرات غیرنفتی می‌شود؛ کشورهای همسایه، آفریقایی و اسلامی و سایر کشورهای دوست در اولویت توسعه روابط هستند. ما اکنون عضو ناظر سازمان تجارت جهانی هستیم و با حضور در پیمان‌های منطقه ای و بین المللی تعاملات سازنده ای با کشورها داریم.

علی آبادی ادامه داد: در سازمان اکو با 9 کشور همسایه و منطقه همکاری داریم؛ موافقت نامه‌های تجاری در دست پیگیری است. با 8 کشور اسلامی در حال توسعه موافقت نامه تجارت ترجیحی امضا کردیم و در حال اجرا هستیم. در سازمان‌های همکاری اسلامی با کشورهای عضو موافقت نامه تجارت ترجیحی داشته و همکاری‌های تجاری را اجر می‌کنیم. با کشورهای اتحادیه اقتصادی اوراسیا موافقت نامه تجارت آزاد امضا شده و با تعدادی دیگر از کشورها موافقت نامه تجارت ترجیحی امضا شده و با برخی دیگر در دست امضا قرار دارد.

وزیر صمت گفت: ما آماده تعامل هستیم. ما دست همکاری اقتصادی با کشورهای جهان را می‌فشاریم و برای تسهیل تجارت ایران با جهان تلاش می‌کنیم. امید می‌رود این نمایشگاه بتواند با ارائه شفاف توانمندی‌های صادراتی ایران و شناخت نیازمندی‌های طرف‌های دیگر گامی جدی در جهت توسعه روابط تجاری بردارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رضایت شهروندان از قرار دادن حفاظ برای کانال آب در جاده اراک - سلفچگان + تصاویر
  • غوغای دروازه‌بان اشتوتگارت در اینترنت
  • ۲۵۰۰ بازرگان خارجی برای بازدید از اکسپو به ایران آمدند
  • نگرانی روسیه درباره تهدیدات گروه‌های تروریستی از افغانستان
  • برگزاری نشست «گردشگری بدون مرز در فضای همکاری کشورهای عضو اکو»
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • هرچقدر سالن ورزشی ایجاد کنیم در مقایسه با جمعیت مشهد کم است
  • امکان ارسال پیوست بدون اینترنت در واتس‌اپ
  • خبر جدید وزیر صمت درباره واردات خودرو | مردم هم می توانند این خودروها را ثبت نام و خریداری کنند
  • رشد کمتر از انتظار اقتصاد ژاپن