Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-27@03:01:00 GMT

دلیل فوت 70 درصد بیماران ایدزی

تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۸۸۱۶۶

پول‌نیوز -دبیر کمیته کشوری نظارت بر اجرای برنامه راهبردی کنترل ایدز ضمن هشدار به نهفته بودن این بیماری گفت: ۷۰ درصد بیماران ایدزی به خاطر شناسایی دیرهنگام فوت می شوند.
هنگامه نامداری روز پنجشنبه در همایش ایدز در خراسان شمالی اظهار کرد: افرادی که به بیماری ایدز در کشورمان مبتلا هستند بعد از ۱۵ تا ۲۰ سال شناسایی می شوند که بعد از شناسایی تنها یک تا ۲ سال زنده می مانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه ایدز بیماری عفونی قابل درمان است افزود: بیماران ایدزی در کشورمان دیر شناسایی می شوند که این امر باعث می شود بدون اینکه تحت درمان و مراقبت بهداشتی باشند افراد دیگر را ناخواسته آلوده کنند که این امر یک زنگ خطر و هشدار است.
نامداری گفت: HIV یک بیماری قابل کنترل است، اما از یک بیماری ساده تبدیل به یک فاجعه خواهد شد که یک کشور را می تواند خالی از سکنه کند. دبیر کمیته کشوری نظارت بر اجرای برنامه راهبردی کنترل ایدز راه انتقال این بیماری را روابط جنسی و استفاده از سرنگ توسط معتادان تزریقی عنوان کرد و افزود: این دو رفتار زشت و ناپسند است به همین دلیل این بیماران طرد می شوند و درمان نیز نمی شوند باید این رفتارهای ناپسند را از بیماری جدا فرض کنیم تابتوانیم برای این افراد اقدامی انجام دهیم.
نامداری با بیان اینکه 'اچ ای وی' تنها در بدن انسان زنده است، اظهار کرد: افرادی که ایذر دارند معمولا افسرده می شوند و درمان خود را نیز ادامه نمی دهند که این امر کشور را تهدید خواهد کرد زیرا اکنون بیماران زیادی داریم که اطلاعی از وضعیت سلامت خود ندارند، یا اطلاع دارند اما افسرده و رها شده اند. وی با بیان اینکه افراد معتاد تزریقی و کسانی که رفتارهای پر خطر جنسی دارند باید تست بدهند افزود: این افراد از بیماری خود خبر ندارند زیرا ایدز هیچ علامت ظاهری ندارد و بعد از گذشت بیش از ۱۵ سال خود را نشان می دهد که بسیار برای درمان دیر است و همچنین افراد زیادی را نیز آلوده کرده اند.
وی گفت: حتی معتادان تزریقی و افرادی که رفتارهای پرخطر جنسی نیز دارند باید خود برای آزمایش مراجعه کنند تا درمان شوند ، زنده بمانند و دیگران را نیز آلوده نکنند. دبیر کمیته کشوری نظارت بر اجرای برنامه راهبردی کنترل ایدز در بخش دیگری از سخنانش به استانداردهای جهانی اشاره کرد و گفت: شاخص هایی برای سنجش وضعیت کشورها از نظر شیوع ایدز وجود دارد.
نامداری گفت: به صورت نمونه برداری باید از گروه های پر خطر جامعه تست ایدز گرفت اگر در بین این گروه ۵ درصد دارای بیماری ایدز بودند می توان نتیجه گرفت که ایدز تنها در میان این گروه است اما اگر ۱۰ درصد باشد باید نتیجه گرفت که به جامعه نیز سرایت کرده، اکنون وضعیت کشورمان در این خصوص بیش از ۱۳.۵ درصد است، این وضعیت نشان دهنده هشدار و علامت قرمز است.
وی با بیان اینکه هنوز آماری از اپیدمی ایدز در جامعه نداریم، گفت: بدون شک مرحله دوم یعنی همه گیر شدن و سرریز از گروه های پر خطر به جامعه را داریم و حتی آمار در برخی از استان ها درخصوص شاخص بیماری ایدز در بین افراد پر خطر بالای ۳۰ درصد است که این امر یک فاجعه است.دبیر کمیته کشوری نظارت بر اجرای برنامه راهبردی کنترل ایدز گفت: یک شاخص دیگر نیز شناسایی بیماران ایدزی درسال های اول است اما در کشورمان بعد از ۱۵ سال بیمار شناسایی می شود که در این نرم نیز بالای ۷۵ درصد هستیم که این امر نیز نشان می دهد در این شاخص وضعیت خوبی نداریم.
نامداری یکی دیگر از نرم های شناسایی را وضعیت زنان عنوان کرد و افزود: اکنون شیوع بیماری در بین زنان نیز رشد زیادی دارد که در این خصوص نیز وضعیت ما بد است. وی گفت: وقتی کشور وارد مرحله سوم می شود علامتی در این خصوص دیده نمی شود چرا بیماری ایدز علامت ندارد بعد از ۱۵ تا ۲۰ سال شاهد آن خواهیم بود اما بسیار دیر است.
وی افزود: در سال های گذشته راه انتقال بیشتر از استفاده سرنگ های مشترک بود اما هم اکنون از راه جسنی این بیماری انتقال داده می شود که در این شاخص در کشورمان نیز به مرحله قرمز رسیده ایم.نامداری گفت: آرام آرام بچه هایی از مادران ایدز متولد خواهند شد، بیماران ایدزی پس از تولد نوزاد شناسایی می شوند که بسیار دیر است چرا که کودک با بیماری متولد شده است و مادر نیز بعد از تولد نوزاد متوجه بیماری خود و فرزند می شود.
وی افزود: بعد از شناسایی، بیمار بعد از طول درمان یک تا دو سال می میرد چرا که بسیار دیر متوجه بیماری خود شده است. وی بر درمان بیماران ایدزی تاکید کرد و گفت: باید این افراد درمان شوند زیراکه ایدز علایم و نشانه ای ظاهری در بدن ندارد و پس از ۱۰ تا ۱۵ سال خود را نشان می دهد که متاسفانه در این زمان می تواند دیگران را نیز مبتلا به بیماری کند.
دبیر کمیته کشوری نظارت بر اجرای برنامه راهبردی کنترل ایدز بدون ذکر آمار از افراد مبتلا به این بیماری در کشور گفت: نمی توان آمار دقیق از ایدز در کشور ارائه داد چرا که این بیماری پنهان است و علایم و نشانه ای ندارد. نامداری افزود: به اندازه کافی تست و دارو در کشور وجود دارد و حتی رایگان نیز در دسترس افراد قرار می گیرد اما در این خصوص مراجعه کننده نداریم.

منبع: پول نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۸۸۱۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتظار یک روزه بیماران سکته کرده در انگلیس برای رسیدن آمبولانس

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ حزب لیبرال دموکرات انگلیس در گزارشی اعلام کرد بیمارانی که دچار سکته قلبی در انگلیس می‌شوند باید بیش از ۲۴ ساعت معطل بمانند تا آمبولانس اورژانس سر برسد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، براساس گزارشی که حزب لیبرال دموکرات‌ها امروز منتشر کرد، پارسال در انگلیس، اهداف خدمات آمبولانس، در همه سازمان‌های بهداشت و درمان این کشور، محقق نشد. براساس این گزارش، هدف وزارت بهداشت و درمان انگلیس این است که در موارد حاد، از جمله سکته‌های مغزی یا قلبی، آمبولانس‌ها در مدت ۱۸ دقیقه سر بالین بیمار برسند که تقریب در همه مناطق، پارسال چنین نشد.
در گزارش حزب لیبرال دموکرات‌های انگلیس آمده است مثلا در دو مورد در مناطق وارینگتون (Warrington) و استافوردشایر (Staffordshire) افرادی که خونریزی داشتند، بیش از ۲۵ ساعت منتظر آمبولانس ماندند.
ایندیپندنت نوشت جولیان هارتلی (Julian Hartley)، میدر عامل تامین خدمات در سازمان ملی بهداشت و درمان انگلیس می‌گوید با توجه به کمبود نیروی انسانی، کاهش امکانات، همراه با افزایش درخواست ها، دولت انگلیس باید فورا بودجه بهداشت و درمان را افزایش دهد. وی افزوده در حالی که تقاضا برای خدمات بهداشتی و درمانی هیچ گاه تا این اندازه فراوان نبوده است، مدیران بیمارستان‌ها و آمبولانس‌ها تلاش می‌کنند تا تاخیر‌ها را کم کنند.
به نوشته روزنامه ایندیپندنت، ماه گذشته یک شرکت خصوصی که اخیرا در منطقه شرق انگلیس فعالیت می‌کند، برای اعزام آمبولانس، از هر بیمار ۹۹ پوند می‌گیرد. این روزنامه نوشت پارسال ۳۴ هزار بیمار در درون آمبولانس‌ها در بیرون از بیمارستان‌های انگلیس منتظر ماندند تا در اورژانس بیمارستان‌ها پذیرش شوند و آسیب دیدند.
بر اساس گزارش ماه پیش سازمان ملی بهداشت و درمان انگلیس، هفت میلیون بیمار در این کشور در فهرست انتظار آغاز درمان در بیمارستان‌های دولتی انگلیس اند.

دیگر خبرها

  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • ضرب و شتم پرستار در بیمارستان این شهر
  • ضرب و شتم شدید یک پرستار در بیمارستان چالوس/ پیگیری قضایی در حال انجام است
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • افزایش بیماران خاص در کرمانشاه
  • انتظار یک روزه بیماران سکته کرده در انگلیس برای رسیدن آمبولانس
  • کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند
  • شناسایی بیش از ۲۲هزار بیمار دیابتی در نیشابور
  • هر ۸۴۰ تولد؛ یک نوزاد مبتلا به شکاف لب / بهترین زمان جراحی برای بیماران
  • حـذف کودکان مهاجر از سلامت