Web Analytics Made Easy - Statcounter

ربیعی از ارائه وام کم بهره برای اشتغال معلولان در روستاها و شهرهای کوچک خبر داد و گفت: برای استخدام این افراد در دستگاه های دولتی نیز اجرای قانون سه درصد پیگیری می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، علی ربیعی در نشست تخصصی سه ساعته با سازمان های مردم نهاد فعال در حوزه معلولان که به مناسبت هفته جهانی معلول در وزارت رفاه برگزار شد به مشکلات این قشر از افراد جامعه اشاره کرد و گفت: مسائل و موضوعات مربوط به معلولان بسیار پیچیده است به طوری که با توجه به محدودیت های مالی و ساختاری موجود هیچ وقت حل آنها به صفر نمی رسد اما سعی می کنیم با کمک متخصصین و نمایندگان سازمان های مردم نهاد آنها را حل کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه ۱.۵ میلیون معلول شدید در کشور وجود دارد، گفت: این افراد نیازمند کمک هستند و متاسفانه در استان های مرزی معلولیت با فقر گره خورده که در برخی موارد با کهنسالی در هم آمیخته می شود که بسیار بد و رفع آن پیچیده می شود.

وی گفت: بر اساس بررسی های انجام شده ۳۰ میلیون سالمند در سال ۲۰۵۰ و ۱۶ میلیون نیز طی ده سال آینده در کشور زندگی خواهند کرد. بر همین اساس باید از همین امروز راهکارهایی را برای رفع مشکلات این افراد انجام دهیم.

ربیعی با اشاره به اینکه تمرکز روی علل معلولیت در استان های معلول خیز و استان های محروم در دستور کار قرار گرفته است، اظهار داشت: در این مناطق علل معلولیت و راهکارهای منطقه ای و همچنین تمرکز بر غربالگری انجام شده به طوری که در مناطق محروم ۹۸ درصد پوشش غربالگری شنوایی و بینایی بوده است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: غربالگری در برنامه ششم گنجانده شده است و افرادی که نیازمند هستند غربالگری ژنتیک برای آنها به صورت رایگان انجام می شود و همچنین برای ۲۰۰ هزار زن باردار دچار سوءتغذیه اقدامات جلوگیری از معلولیت نوزاد انجام شد و توانستیم در این افراد از تولد نوزاد معلول پیشگیری کنیم.

به گفته ربیعی از سوی دیگر در مهدهای کودک مناطق محروم و همچنین روستامهدها غربالگری ها انجام شده و هر سال اقدامات و برنامه ریزی های زیادی با کمک سازمان بهزیستی برای پیشگیری از معلولیت به خصوص در مناطق معلول خیز انجام می شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه وضعیت ارتباطات مردمی بهزیستی را به مرکز گفتگوی اجتماعی ارتقا داده ایم گفت: در این مرکز گروه های مختلف و همچنین افراد معلول می توانند نشست هایی را در آنجا برگزار کنند و مطالبات معلولین به صورت جدی پیگیری خواهد شد و می خواهیم در آن از حقوق معلولان صحبت کنیم.

وی با اشاره به اینکه مشکل جوانان ما این است که احساس می کنند چیزی حل نخواهد شد گفت: طی این مدت اقدامات تخصصی و زیربنایی انجام شده که یکی از آنها بانک اطلاعات معلولان در روستاها و شهرها بوده است و بر همین اساس توانستیم تاکنون تمامی اطلاعات این افراد در روستاها و شهرهای کوچک را تکمیل و به آنها کدشناسایی ارائه دهیم و تا پایان سال نیز در سایر مناطق این شناسایی به پایان می رسد و در نهایت مشکلات معلولان اولویت بندی خواهد شد.

ربیعی در مورد توانمندسازی معلولان نیز اظهار داشت: برای آموزش این افراد دپارتمانی در سازمان فنی و حرفه ای تشکیل شده و در آن آموزش هایی به معلولان ارائه داده می شود و تعدادی هر سال پس از توانمندسازی از چرخه  خارج می شوند.

وی در مورد استخدام ۳ درصد معلولان در دستگاه های دولتی نیز گفت: هرجایی که استخدامی انجام شده مداخله کرده و نامه زدیم و در ۷۰ درصد زمینه ها موفق بوده ایم اما چون استخدام های دولتی کم بوده این اقدامات دیده نشده است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: همچنین در مورد پرداخت حق بیمه افراد معلول نیز توانستیم با استفاده از منابعی که داریم ۷۰ تا ۸۰ درصد این کار را به سرانجام برسانیم و از سوی دیگر با در نظر گرفتن ۱۲هزار میلیارد تومان برای اشتغال در روستاها و شهرهای زیر ده هزار نفر اولویت را برای افراد دارای معلولیت قرار دادیم که با تضمین ما می توانند وام هایی با بهره ۴ تا ۶ درصد دریافت کنند که این اقدام می تواند زمینه ای برای اشتغال انها باشد.

ربیعی از ایجاد ۳۰ هزار شغل برای معلولان در سال گذشته خبر داد و گفت: برای مددکاری در منزل معلولان پوشش بیمه ای قرار دادیم و تا حدودی توانستیم این مددکاران را بیمه کنیم. همچنین در مورد وسایل توانبخشی معلولان نیز در مناطق محروم صددرصد پوشش انجام شده و در سایر مناطق تا پایان سال این اقدام صورت می گیرد.

وی به مناسب سازی مبلمان شهری و همچنین منازل  و امکان معلولان اشاره کرد و گفت با اینکه مسیر دشواری است اما در این زمینه سعی کرده ایم ورود پیدا کنیم که متاسفانه معمولا با مقاومت هایی روبرو می شود. در حالی که این امر هزینه زیادی ندارد و نیاز به فرهنگ سازی دیده می شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: در قانون برنامه ششم تمامی شوراهای موازی لغو و در ذیل شورای عالی رفاه آمدند.

ربیعی در مورد اصلاح قانون جامع حمایت از حقوق معلولان گفت: با ۵۰ امضا این قانون هفته آینده برای تصویب نهایی به صحن علنی مجلس می رود و با پیگیری های انجام شده و کارهای کارشناسی صورت گرفته و رفع اشکالات قبلی آن به تصویب خواهد رسید و در این صورت بسیاری از مشکلات معلولان با اجرایی شدن آن برطرف می شود.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۰۳۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه گذاری برای سواد سلامت خبرنگاران، دارایی عظیمی برای جامعه محسوب می‌شود

فائزه امینی در گفت‌گو با خبرنگار استانی ایسکانیوز از همدان، سواد سلامت را با توجه به منابع مختلف، توانایی به دست آوردن، درک، ارزیابی و استفاده از اطلاعات بهداشتی و تصمیم‌ گیری‌های مرتبط با سلامت خواند و خاطر نشان کرد: سواد سلامت به پیمایش در منابع اطلاعات مرتبط با سلامت، استفاده موثر از این اطلاعات و درک بهتر افراد کمک می‌کند.

امینی با بیان اینکه سواد سلامت به عنوان یک عامل اصلی در کاهش نابرابری‌ های بهداشتی و بهبود سلامتی و وضعیت رفاه است، گفت: سواد سلامت یک رویکرد استراتژیک برای پیشگیری و کنترل بیماری‌ها است؛ بنابراین متخصصان مرتبط با سلامت قبل از ارائه مداخلات یا آموزش، لازم است از وضعیت سواد سلامت افراد، آگاهی داشته باشند تا بهتر بتوانند اقدامات مناسب را انجام دهند.

وی ادامه داد: سواد سلامت در حال حاضر به عنوان ابزاری اساسی برای پیشگیری از بیماری‌های واگیر و غیر واگیر در نظر گرفته می‌شود و بهبود سواد سلامت بیشتر از هر زمان دیگری برای آماده سازی افراد در موقعیت‌هایی که نیاز به واکنش سریع دارند، حیاتی است.

کارشناس سلامت با اشاره به چالش‌های دوران کووید۱۹ و انتشار اینفودمی‌ها که نوعی سونامی و اپیدمی از اطلاعات صحیح و غلط بودند، تشریح کرد: اینفودمی و اشتراک گذاری سهوی و عمدی اطلاعات غلط در دوران کووید ۱۹ باعث ایجاد سردرگمی برای شناسایی اطلاعات صحیح و قابل اعتماد از اطلاعات غیر قابل اعتماد و غلط می‌شد و برای جلوگیری از پیامدهای منفی این مسائل نیاز بود که افراد حتما به سلاح سواد سلامت مجهز شوند.

فائزه امینی با اشاره به پیامدهای پایین بودن سواد سلامت افراد، توضیح داد: سواد بهداشتی ضعیف می تواند منجر به چندین نتیجه سوء مانند تأخیر در تشخیص، عدم پایبندی به درمان، مرگ و میر، بستری شدن در بیمارستان و در نتیجه افزایش هزینه‌های مرتبط شود.

وی افزود: امروزه سواد سلامت به عنوان یکی از عوامل مهم برای ایجاد مداخلات موثر و به حداکثر رساندن نتایج بهداشتی در نظر گرفته شده است و محققان از رشته های مختلف بر لزوم در نظر گرفتن سواد بهداشتی شهروندان، سیاست گذاران، تولیدکنندگان و ارائه دهندگان اطلاعات تأکید کرده‌اند.

این کارشناس با بیان اینکه اولین قدم در جهت کاهش اثرات منفی سواد سلامت محدود، آگاه کردن و مسئولیت پذیری ارائه دهندگان خدمات سلامت در قبال سواد سلامت بیماران و مراجعه کنندگان است، تشریح کرد: سواد سلامت تأمین کنندگان اطلاعات و ارائه دهندگان خدمات به اندازه سواد سلامت دیگر افراد مهم است؛ چرا که ارائه اطلاعات واضح و ساده قابل فهم نیز بر عهده تأمین کنندگان اطلاعات است.

فائزه امینی با بیان اینکه اپیدمی‌ها همانند کرونا و افزایش متعاقب آن اینفودمیک‌ها نقش خبرنگاری حرفه‌ای را پر رنگ‌تر کرده است، اظهار داشت: خبرنگاران وظیفه خاصی برای انتشار اخبار سلامت دارند چرا که در طی همه گیری، ضروری است که اطلاعات نه تنها به موقع و دقیق باشد، بلکه متناسب با جمعیت‌های مختلف باشد. بنابراین خبرنگارانی که اخبار سلامت کار می‌کنند بین مردم و متخصصان مرتبط با سلامت واسطه می‌شوند و در واقع این خبرنگاران منبع ارائه اطلاعات علمی در مورد بیماری‌ها و سلامت در جامعه هستند.

وی افزود: خبرنگاران حتی ممکن است جزو اولین افرادی باشند که به خطرات بالقوه سلامت در جوامع توجه می‌کنند. بنابراین، هم کمیت و هم کیفیت اخبار منتشر شده در رسانه‌های جمعی مانند رادیو، تلویزیون و اینترنت مهم است زیرا این نوع ارتباطات بر پیشگیری از بیماری، ارتقاء سلامت و کیفیت زندگی تأثیر مستقیم دارد. ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ

امینی بر ارتباط خبرگزاری‌ها با متخصصین مرتبط با سلامت تأکید کرد و گفت: بهبود کیفیت اخبار مرتبط با سلامت در رسانه‌ها مستلزم ارتباط بیشتر رسانه‌ها و متخصصان سلامت، محققان و سیاست گذاران و همچنین موسسات آموزشی، سازمان‌های پزشکی و موسسات دخیل در تحقیقات علمی و بهداشتی است.

خبرنگار: ندا گودینی

انتهای خبر/

کد خبر: 1229205

دیگر خبرها

  • عملکرد فصل معیشت و رفاه در قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران
  • رعایت کرامت مرزنشینان و ساحل‌نشینان خط قرمز دولت است
  • تردد سخت ۲ هزار معلول در شهر چابهار/ فرصت یک ماهه برای متناسب سازی محیط
  • ۹ نکته کلیدی گمرک در اجرای مطلوب قانون ساماندهی مبادلات مرزی
  • ارائه تسهیلات کم بهره برای جهش تولیدات شیلاتی در استان بوشهر
  • سرمایه گذاری برای سواد سلامت خبرنگاران، دارایی عظیمی برای جامعه محسوب می‌شود
  • رونمایی از سامانه جامع بازار کار به زودی
  • تأکید معاون استانداری لرستان بر تسریع در پرداخت تسهیلات اشتغال
  • امام(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه رقم زدند / امام صادق(ع) منظومه جامع فکر تمدنی اسلامی را ارائه کردند
  • باید فضای رسانه را به سمت بهره‌وری سوق داد