Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-06@16:37:11 GMT

خبر خوش وزیر رفاه برای معلولان

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۰۳۷۷۷

خبر خوش وزیر رفاه برای معلولان

علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از ارائه وام کم بهره برای اشتغال معلولان در روستاها و شهرهای کوچک خبر داد و گفت: برای استخدام این افراد در دستگاه های دولتی نیز اجرای قانون سه درصد پیگیری می شود.

ایران آنلاین / علی ربیعی در نشست تخصصی سه ساعته با سازمان های مردم نهاد فعال در حوزه معلولان که به مناسبت هفته جهانی معلول در وزارت رفاه برگزار شد به مشکلات این قشر از افراد جامعه اشاره کرد و گفت: مسائل و موضوعات مربوط به معلولان بسیار پیچیده است به طوری که با توجه به محدودیت های مالی و ساختاری موجود هیچ وقت حل آنها به صفر نمی رسد، اما سعی می کنیم با کمک متخصصین و نمایندگان سازمان های مردم نهاد آنها را حل کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه ۱.۵ میلیون معلول شدید در کشور وجود دارد، گفت: این افراد نیازمند کمک هستند و متاسفانه در استان های مرزی معلولیت با فقر گره خورده که در برخی موارد با کهنسالی در هم آمیخته می شود که بسیار بد و رفع آن پیچیده می شود.

وی گفت: بر اساس بررسی های انجام شده ۳۰ میلیون سالمند در سال ۲۰۵۰ و ۱۶ میلیون نیز طی ده سال آینده در کشور زندگی خواهند کرد. بر همین اساس باید از همین امروز راهکارهایی را برای رفع مشکلات این افراد انجام دهیم.

ربیعی با اشاره به اینکه تمرکز روی علل معلولیت در استان های معلول خیز و استان های محروم در دستور کار قرار گرفته است، اظهار داشت: در این مناطق علل معلولیت و راهکارهای منطقه ای و همچنین تمرکز بر غربالگری انجام شده به طوری که در مناطق محروم ۹۸ درصد پوشش غربالگری شنوایی و بینایی بوده است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: غربالگری در برنامه ششم گنجانده شده است و افرادی که نیازمند هستند غربالگری ژنتیک برای آنها به صورت رایگان انجام می شود و همچنین برای ۲۰۰ هزار زن باردار دچار سوءتغذیه اقدامات جلوگیری از معلولیت نوزاد انجام شد و توانستیم در این افراد از تولد نوزاد معلول پیشگیری کنیم.

به گفته ربیعی از سوی دیگر در مهدهای کودک مناطق محروم و همچنین روستامهدها غربالگری ها انجام شده و هر سال اقدامات و برنامه ریزی های زیادی با کمک سازمان بهزیستی برای پیشگیری از معلولیت به خصوص در مناطق معلول خیز انجام می شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه وضعیت ارتباطات مردمی بهزیستی را به مرکز گفتگوی اجتماعی ارتقا داده ایم گفت: در این مرکز گروه های مختلف و همچنین افراد معلول می توانند نشست هایی را در آنجا برگزار کنند و مطالبات معلولین به صورت جدی پیگیری خواهد شد و می خواهیم در آن از حقوق معلولان صحبت کنیم.

وی با اشاره به اینکه مشکل جوانان ما این است که احساس می کنند چیزی حل نخواهد شد گفت: طی این مدت اقدامات تخصصی و زیربنایی انجام شده که یکی از آنها بانک اطلاعات معلولان در روستاها و شهرها بوده است و بر همین اساس توانستیم تاکنون تمامی اطلاعات این افراد در روستاها و شهرهای کوچک را تکمیل و به آنها کدشناسایی ارائه دهیم و تا پایان سال نیز در سایر مناطق این شناسایی به پایان می رسد و در نهایت مشکلات معلولان اولویت بندی خواهد شد.

ربیعی در مورد توانمندسازی معلولان نیز اظهار داشت: برای آموزش این افراد دپارتمانی در سازمان فنی و حرفه ای تشکیل شده و در آن آموزش هایی به معلولان ارائه داده می شود و تعدادی هر سال پس از توانمندسازی از چرخه  خارج می شوند.

وی در مورد استخدام ۳ درصد معلولان در دستگاه های دولتی نیز گفت: هرجایی که استخدامی انجام شده مداخله کرده و نامه زدیم و در ۷۰ درصد زمینه ها موفق بوده ایم اما چون استخدام های دولتی کم بوده این اقدامات دیده نشده است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: همچنین در مورد پرداخت حق بیمه افراد معلول نیز توانستیم با استفاده از منابعی که داریم ۷۰ تا ۸۰ درصد این کار را به سرانجام برسانیم و از سوی دیگر با در نظر گرفتن ۱۲هزار میلیارد تومان برای اشتغال در روستاها و شهرهای زیر ده هزار نفر اولویت را برای افراد دارای معلولیت قرار دادیم که با تضمین ما می توانند وام هایی با بهره ۴ تا ۶ درصد دریافت کنند که این اقدام می تواند زمینه ای برای اشتغال انها باشد.

ربیعی از ایجاد ۳۰ هزار شغل برای معلولان در سال گذشته خبر داد و گفت: برای مددکاری در منزل معلولان پوشش بیمه ای قرار دادیم و تا حدودی توانستیم این مددکاران را بیمه کنیم. همچنین در مورد وسایل توانبخشی معلولان نیز در مناطق محروم صددرصد پوشش انجام شده و در سایر مناطق تا پایان سال این اقدام صورت می گیرد.

وی به مناسب سازی مبلمان شهری و همچنین منازل و امکان معلولان اشاره کرد و گفت با اینکه مسیر دشواری است، اما در این زمینه سعی کرده ایم ورود پیدا کنیم که متاسفانه معمولا با مقاومت هایی روبرو می شود. در حالی که این امر هزینه زیادی ندارد و نیاز به فرهنگ سازی دیده می شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: در قانون برنامه ششم تمامی شوراهای موازی لغو و در ذیل شورای عالی رفاه آمدند.

ربیعی در مورد اصلاح قانون جامع حمایت از حقوق معلولان گفت: با ۵۰ امضا این قانون هفته آینده برای تصویب نهایی به صحن علنی مجلس می رود و با پیگیری های انجام شده و کارهای کارشناسی صورت گرفته و رفع اشکالات قبلی آن به تصویب خواهد رسید و در این صورت بسیاری از مشکلات معلولان با اجرایی شدن آن برطرف می شود./ مهر

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۰۳۷۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سن مناسب برای انجام تست دیابت

اعظم کوه‌کن، با بیان اینکه جامعه نسبت به بیماری دیابت آگاهی کافی و لازم ندارد،  گفت: بسیاری از افراد جامعه نمی‌دانند که بهترین سن و زمان مناسب برای انجام تست دیابت  چه موقع است. با توجه به شیوع روزافزون دیابت و براساس دستورالعمل های جهانی، تست غربالگری قند خون از  ۴۵ سالگی به ۳۵ سالگی کاهش یافته، به همین دلیل، افراد بالای ۳۵ سال باید نسبت به انجام تست قند خون اقدام کنند.

وی با اشاره به برگزاری پویش «سلامت غربالگری دیابت و فشار خون بالا» طی سال گذشته از سوی وزارت بهداشت، افزود: با توجه به اینکه میزان شیوع دیابت در کشور زیاد است، مسئولان باید به این مهم توجه کنند. نتایج حاصل از اجرای این پویش می‌تواند برای برنامه‌ریزی‌های آینده به کار گرفته شود. گام نخست برای کنترل و پیشگیری از چاقی، دیابت و فشار خون در جامعه، برنامه‌ریزی صحیح کشوری در حوزه سلامت و تغییر سبک زندگی آحاد جامعه است.

کوه‌کن ادامه داد: همچنین اطلاع‌رسانی وآگاهی‌بخشی به مخاطبان  از اهمیت و اعتبار فراوانی برخوردار است. در این خصوص افراد مستعد دیابت که شامل افراد با تغذیه نادرست، زندگی کم تحرک، خویشاوندان درجه اول مبتلا به دیابت باید نسبت به انجام تست قند خون تشویق شوند و در این زمینه باید اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی از طریق «رسانه‌های عمومی» و «آموزش و پرورش» در مجامع عمومی صورت گیرد و این باور که چاقی یک بیماری است و سلامتی را تهدید می‌کند، در ذهن جامعه نهادینه شود. در این راستا لازم است برنامه‌ریزی‌های مناسب برای پیشگیری و کنترل فراهم شود؛ به نحوی که مراکز آموزشی معتبر درباره دیابت و برای بیماران دیابتی و خانواده‌ها در تمام شهرها وجود داشته باشد. 

وی درباره ضرورت برنامه‌ریزی برای بیماران دیابتی گفت: به طور کلی می‌توان گفت اقدامات لازم برای پیشگیری و کنترل بیماری دیابت را در ۳ بخش می‌توان متمرکز کرد؛ گام نخست، آموزش همگانی و مردمی و روز آمد کردن دانش پزشکان و گام دوم، دسترسی به تجهیزات، داروها و فناوری روز حوزه دیابت و سومین گام، اقدامات موثر است؛ منظور این است که مراکز درمانی به صورت جامع‌نگر به درمان چاقی و دیابت توجه کنند؛ یعنی فقط دارو تجویز نکنند بلکه باید با مشاوره رو در رو با افراد دیابتی و خانواده‌ها بار تحمیل بر جامعه و کشور را کاهش داد. مشاوره‌های لازم با بیماران از جمله سیاست‌های تاثیرگذار مثبت است که پذیرش بیماری برای بیماران و اطرافیان را فراهم می‌کند. اجرای این برنامه‌ها به پشتیبانی وزارت بهداشت و دولت نیاز دارد. 

این متخصص با بیان اینکه بررسی وضعیت مراجعه‌کنندگان به مراکز درمانی بیانگر این است که آموزش یک حلقه مفقوده در ارتباط با دیابت به حساب می‌آید، افزود: به طور مثال، برخی از افرادی که به دیابت مبتلا هستند اطلاعی درباره میزان قند ناشتا یا قند ۲ ساعته ندارند؛ مشاهده می‌شود در پاره‌ای موارد حتی افراد تحصیل‌کرده نسبت به میزان قند خون خود بی‌اطلاع هستند. برنامه‌های مربوط به دیابت باید به صورت فصلی یا ماهانه انجام شود؛ به نحوی که عموم مردم نسبت به بیماری دیابت آگاهی داشته باشند. هنگامی که مردم نسبت به دیابت آگاهی داشته باشند، دانش عمومی افزایش می‌یابد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • تعیین دستمزد کارگران به مجلس واگذار می‌شود؟
  • اتحاد ایران وعراق مایه ضرر و زیان دشمن و رفاه دو ملت است
  • شهرداری قزوین اقدام عملی برای مناسب‌سازی شهر انجام نداد
  • شهرداری قزوین قدمی برای مناسب‌سازی شهر برنداشت
  • تسویه دولت با فروشندگان طرح کالابرگ طی ۴ روز آینده
  • دولت به فروشندگان کالابرگ چقدر بدهی دارد؟ | اعلام زمان تسویه نهایی با فروشندگان
  • مراقبت‌های ضروری بعد از تعویض مفصل زانو + فیلم
  • سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • ۴۷۷ هزار خانوار کردستانی با کالابرگ الکترونیکی خرید کردند
  • حد کم کردن وزن چقدر است؟