Web Analytics Made Easy - Statcounter

شاهرود - نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس از کاهش ردیف های بودجه ای و حذف ۲۲۴ ردیف خبر داد و گفت: مسئولان ادارات برای جذب اعتبارات پیگیری مصرانه تری داشته باشند.

به گزارش خبرنگار مهر، سید حسن حسینی شاهرودی عصر سه شنبه در جلسه شورای اداری شاهرود به میزبانی فرمانداری ویژه این شهرستان با بیان اینکه ردیف های بودجه ای امسال به شدت کاهش پیدا می کند و دو سوم ردیف ها حدود ۲۲۴ ردیف بودجه ای حذف می شود، ابراز داشت: امسال ردیف های بودجه ای از ۳۳۷ ردیف به ۱۱۳ردیف تقلیل پیدا می کند به عنوان مثال اگر برای سد مجن، سد کالپوش، آب قطری یک ردیف بودجه تعریف می شد امروز تنها در حوزه ردیف آب شرب شهری یا روستایی، ذیل ردیف اصلی وزارت نیرو قرار می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی افزود: از سوی دیگر قطعاً ۱۰۰درصد بودجه تخصیص پیدا نمی کند و کسانی موفق تر خواهند بود که سریعتر ردیف ها را شناسایی و بتوانند اعتبارات را برای حوزه خودشان اخذ کنند که این امر نیازمند پیگیری جدّی مسئولان دارد.

افزایش ۳۰۰ هزار تومانی یارانه در دستور کار قرار دارد

عضو خانه ملت با بیان اینکه تبدیل سازمان هدفمندی یارانه ها به صندوق رفاه اجتماعی در دستور کار قرار دارد، ابراز داشت: این طرح باید خیلی قبل تر انجام می شد اما به دلیل تبعات اجتماعی که در نزدیکی های انتخابات داشت، دولت زیر بار انجام آن نرفت لذا باید گفت آنچه قانون حکم می کند، باید اجرایی شود.

حسینی شاهرودی ادامه داد: ۴۷ هزار میلیارد تومان حدود دو برابر بودجه، یارانه به مردم پرداخت شده که باید طبق قانون هدفمندی یارانه ها توزیع عادلانه صورت گیرد که در این راه دولت اراده کرده تا سازمان هدفمندی یارانه را به صندوق رفاه اجتماعی تبدیل کند.

 وی با بیان اینکه امیدواریم شعار رئیس جمهور در حذف فقر مطلق با اجرای طرح جدید کلید بخورد، افزود: علیرغم افزایش سه برابری رقم یارانه در برنامه بودجه ولی این رقم باز هم نمی تواند جوابگوی مخارج زندگی افراد تحت تکفل سازمان ها و نهادها باشد لذا افزایش آن به  ۳۰۰هزار تومان در دستور کار قرار دارد و از سوی دیگر این رقم باید سال به سال افزایش پیدا کند و به عدد قابل قبولی برسد تا بقیه منابع هدفمندی یارانه بتواند به تولید، اشتغال و حمایت از صادرات بر گردد.

۶۰۰هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح های عمرانی نیاز است

نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس با بیان اینکه اگر صندوق بازنشستگی سامان دهی نشود تبدیل به بحران خواهد شد، ابراز داشت: البرز شرقی و مجموعه فولاد هفت هزار بازنشسته دارد که به صورت دائم برای دریافت حقوق و مستمری خود در نهادهای مختلف تجمع می کنند.

حسینی شاهرودی با بیان اینکه استفاده اهرمی از منابع بودجه و توان بخش غیر دولتی و خصوصی برای اجرای طرح های عمرانی در دستور کار قرار دارد، تصریح کرد: ۲۲ هزار طرح در کشور شناسایی شده که نزدیک به  ۶۰۰هزار میلیارد تومان برای تکمیل آن نیاز است.

وی افزود: طرح های نیمه تمام تابع قانون برنامه ششم مجلس است که در قالب مشارکت به صورت یک درصد پروژه، ۲۰ درصد دولت از اعتبار تملک، ۲۰ درصد صندوق توسعه و ۲۰ درصد شراکت کننده پرداخت می کنند تا بتوانیم در زمان کوتاهی پروژه های نیمه تمام که قابلیت مشارکت بخش خصوصی را دارند، تکمیل کنیم.

تصویب ۱۲ هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه برای کمک به روستاها

عضو خانه ملت با بیان اینکه حمایت از صادرات غیرنفتی و تولید و اشتغال رویکرد دولت است، ابراز داشت: افزایش انضباط مالی و شفاف سازی در نظام بودجه ریزی دنبال می شود که طبق آن، سایت ها و سامانه ها در دستگاه های مختلف به هم متصل و لینک خواهد شد که این امر اقدام خوبی در تحقق  دولت الکترونیک است.

حسینی شاهرودی با بیان اینکه از تسهیلات صندوق توسعه ملی، ۱۲ هزار میلیارد تومان برای کمک به اشتغال روستاها تصویب شد، ابراز داشت: در حوزه روستایی هنوز اطلاع رسانی درستی برای این وام ها صورت نگرفته است.

وی با بیان اینکه ۱۸ دستگاه دولتی درگیر  اشتغال می توانند روستاها را به تولید مجاب کنند، افزود: کار دولت سیاست گذاری است و برای تکمیل فرایند زنجیره تولید نیازمند فرهنگ سازی در روستاها هستیم و از سوی دیگر اعتبارات را باید به سمت خدمات بازرگانی و شناسایی مجتمع های نیمه فعال سوق دهیم.

روان سازی اجرای پروژه ها جزو وظایف ذاتی مسئولان

نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس ضمن بیان اینکه با همت و تلاش مجلس در کمیسیون تلفیق اعتبارات استانی تا میزان قابل توجه سه برابر افزایش یافت، ابراز داشت: مقداری از این بودجه به حوزه آموزش و پرورش تعلق گرفت و باعث شد افزایش ۱۰۰ برابری بودجه در شهرستان ها رقم بخورد اما به دلایل نقدینگی، اوراق، خزانه و ... همه این رقم تخصیص پیدا نمی کند.

حسینی شاهرودی در ادامه تصریح کرد: در شورای مدیریت برنامه ریزی شاهرود باید پیگیری و سهم خواهی صورت گیرد و سهم مساوی را با دیگر شهرستان ها داشته باشیم از سوی دیگر نباید مانع ایجاد کنیم بلکه باید روان سازی اجرای پروژه ها جزو وظایف اصلی و ذاتی هر دستگاه مسئول قرار گیرد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۱۰۳۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتبارات مقابله با فقر به کدام دستگاهها می‌رسد؟+ جدول

بر اساس تقسیم بندی بودجه حداقل به پنج دستگاه اعتبارات مختلف سالیانه مرتبط با رفع فقر تخصیص داده می‌شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش  خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بررسی ویژگی های فقر در ایران نشان می دهد که افزایش نرخ فقر در ایران طی سال های اخیر تا حد زیادی معلول شرایط کلان اقتصادی است از این رو برای مقابله با آن نیازمند رویکرد تقویت رشد اقتصادی همراه با سیاست های حمایتی قاعده مند هستیم. اگرچه نقش بالای شرایط اقتصاد کلان در گسترش فقر، ظرفیت های فقرزدایی بودجه عمومی را محدود کرده است، با توجه به اهمیت راهبردی مسأله فقر تحلیل بودجه عمومی از منظر فقرزدایی همچنان دارای اهمیت و یک موضوع کلیدی است.

ارزیابی مکانیزم های امحای فقر در لایحه بودجه سال 1403 نشان می دهد که لایحه به دو شیوه مستقیم و غیر مستقیم بر نرخ فقر اثرگذار است. اثرگذاری غیرمستقیم لایحه بودجه سال 1403 باید از طریق تقویت رشد اقتصادی و کاهش تورم باشد اما لایحه بودجه سال جاری به گونه ای تدوین شده که ادامه روند قوانین بودجه در سال های گذشته است و با توجه به ظرفیت ها و محدودیت های بودجه ای، از لایحه نمی توان انتظار چندانی در مورد هدایت و تقویت رشد اقتصادی و در نتیجه فقرزدایی بخصوص از کانال ظرفیت سازی برای ایجاد رشد اقتصادی پایدار داشت. با این حال، رویکرد نسبتاً انقباضی بودجه و حساسیت بالای آن به موضوع کسری که خود را در کاهش نسبت کسری ترازعملیاتی به کل بودجه عمومی نشان میدهد، می تواند از منظر کاهش اثرات منفی بودجه بر تورم و به تبع آن فقر، مثبت تلقی شود. در سمت دیگر اثرگذاری مستقیم لایحه بودجه بر روی نرخ فقر از طریق سیاست های حمایتی و تامین مالی مالیاتی نشان می دهد که بودجه ابتکار قابل توجهی برای تغییر رویکرد به منظور فقرزدایی از مجرای اثرگذاری مستقیم را پیش بینی نکرده و ظرفیت جدیدی را برای تخفیف فقر ایجاد نکرده است. در واقع در لایحه بودجه منابع یارانه ها و بودجه نهادهای حمایتی به عنوان مهمترین منابع مقابله با فقر درآمدی کمتر از تورم رشد کرده است.

در نمودار زیر ساختار توزیع اعتبارات سالیانه به دستگاهها در خصوص مقابله با فقر قابل مشاهده است. بر این اساس سازمان هدفمندی(جهت توزیع یارانه دارو، نان و یارانه نقدی)، وزارت کار و رفاه اجتماعی، سازمان بهزیستی، کمیته امداد  و صندوق توسعه مسکن از این اعتبارات استفاده میکنند.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فرهنگ و هنر در بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳
  • بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور در بخش فرهنگ و هنر
  • اختصاص ردیف بودجه‌ای به ۳۰ دانشگاه برتر
  • رشد ۳۰ درصدی بودجه محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان نسبت به ۱۴۰۲
  • رشد 30 درصدی بودجه محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان نسبت به 1402
  • سندرم تراکم،بلای جان کلانشهرها/ ضرورت تغییرالگوی ساخت مسکن از آپارتمان‌های ‌انبوه به خانه‌های یک طبقه حیاط‌دار
  • اختصاص ۲۵ هزار میلیارد تومان به حوزه رسانه در سال جاری
  • اعتبارات مقابله با فقر به کدام دستگاهها می‌رسد؟
  • اعتبارات مقابله با فقر به کدام دستگاهها می‌رسد؟+ جدول
  • گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس از میزان تخصیص بودجه عمومی به رسانه‌ها در لایحه بودجه ۱۴۰۳/ صداوسیما ۲۴ هزار میلیارد تومان