Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علی نوبخت رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در سیزدهمین کنگره بین‌المللی آنستزیولوژیريال‌ مراقبت‌های ویژه و مدیریت درد گفت: کارهای علمی انجمن بیهوشی در اقصی نقاط ایران به نمایش گذاشته شده است و قبول داریم که بحث تعرفه در پزشکی هم باید مشخص شود اما نباید در پزشکی روی موضوع تعرفه‌ها ماند زیرا این مسائل به ظاهر جزئی است و تامین سلامت مردم که به عنوان بزرگترین موهبت الهی است به دست پزشکان است و پزشکان باید جهت رفع آلام مردم گام بردارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تامین سلامت مردم از مهم‌ترین موضوعاتی است که در طرح تحول به آن پرداخته شد، به طوری که قبل از این طرح 70 درصد پول درمان را مردم پرداخت می‌کردند و با وجود طرح تحول این میزان به 42 درصد رسید و میزان 37 درصدی بستری 3.6 درصد رسید که این موضوع حمایت متولیان سلامت از مردم را نشان می‌دهد.

نوبخت گفت: در طرح تحول در برخی مناطق شاهد کمبود متخصصان بیهوشی بودیم اما در راستای بهره‌مندی خدمات با افزایش تعرفه‌ها و ضریب  پول کم آوردیم که برخی از نارضایتی‌ها پیش آمد که ما امید داشتیم مسئولین با اعضای نظام پزشکی و انجمن‌ها بحث را پیگیری کنند تا شاهد نارضایتی پزشکان بیهوشی و تجمع آنان در مجلس نباشیم که البته مجلس نیز برای شنیدن سخنان پزشکان گوش شنوا دارد اما به اعتقاد بنده اگر جامعه بیهوشی نظام پزشکی را مقتدر می‌دید نباید جلوی مجلس می‌آمد بلکه با توجه به اینکه نظام پزشکی اولین جایگاه قانونی انجمن‌های پزشکی است متخصصان پزشکی باید در چارچوب اعتراض خود را به نظام می‌رساندند.

توزیع 5300 پزشک متخصص در شهرهای کم برخوردار

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: در طرح تحول دیدیم که 307 شهر داریم که خیلی برخوردار نیستند و بالای 5300 پزشک متخصص در شهرهای کم برخوردار توزیع شده‌اند که متخصصین بیهوشی نیز در این عرصه وجود دارند.

وی در رابطه با نارضایتی پزشکان بیهوشی نسبت به تعرفه‌ها گفت: بنده به عنوان دبیر مجمع انجمن‌های علمی و فردی که در مجاری قانون گذاری فعالیت دارم می‌گویم ما نسبت به این موضوع برنامه ریزی داشته‌ایم اما اشتباهاتی که در کتاب دوم پیش آمد به برخی رشته‌ها توجه ویژه نشد و امید داریم اعتراضات پزشکان در مجاری قانونی با چارچوب خاص و از طریق نظام پزشکی مطرح شود تا شاهد تصمیم‌گیری در این عرصه باشیم.

نوبخت در ادامه از متخصصان بیهوشی خواست تا برای تصمیم‌گیری‌ها شرایط کشور، شرایط قانون‌گذاری ایران اسلامی و اهداف نهایی را مد نظر قرار دهند و تامین سلامت مردم با حس کرامت را موضوعی جدی بپندارند.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: قانون اساسی خون‌بهای هزاران فرد است و حس کرامت انسان را مطرح می‌کند و همانطور که در اصل سوم قانون اساسی آمده است ایجاد محیط مساعد برای رشد فضایل اخلاقی، رفع محرومیت در زمینه تغذیه، مسکن،‌بهداشت و بیمه و همچنین در اصل نوزدهم حقوق مساوی و دور ماندن از تبعیض و در اصل 29 برخورداری از تامین اجتماعی بیکاری ، بی سرپرستی، سوانح و مراقبت‌های پزشکی را حقی همگانی دانسته‌ است که امیدواریم در چارچوب قانون بتوانیم شاهد ارائه خدمات به هموطنان باشیم.

وی افزود: در دوره‌ای شاهد بودیم بیمارستان‌های دولتی که با پول مردم ساخته شده از مردم طلب وجه می‌کردند و شاهد نگه داشته شدن اجساد مردم نیز به در ازای پرداختی بودیم که در چنین جوی برخی از دلسوزان جامعه پزشکی و مسئولان اقداماتی را انجام دادند و از5.6 درآمدی که صرف سلامت می‌شد شاهد افزایش در آمد و عدد9.3  در مد ناخالص ناخا‌لص ایران که صرف سلامت می‌شود هستیم که موضوعی قابل اهمیت است.

نوبخت گفت: مقدار پولی که طبق اصل 29 قانون اساسی حق همگانی مردم ایران بود و باید تامین می‌شد در خیلی جاها استفاده نمی‌شد و خیلی‌های سکوت کرده بودند که جا داشت جامعه پزشکی در آن لحظه بجنبد زیرا سکوت معنی خوبی نداشت و آنجا بود که جامعه پزشکی مصمم شد که بیمارستان‌های دولتی ار پناهگاه مردم بداند و در این راستا توجه برنامه ریزان در بخش سلامت به تزریق بودجه سلامت معطوف شد و کل ایران از خدمات در حد رایگان بهره‌مند شدند.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: خرید وسایل پزشکی در محل بیمارستان نیز از دیگر خدمات طرح تحول بود و به طور کلی این طرح با حس کرامت آحاد ملت ایران و بیماران به‌ نفع مردم تلقی می‌شود.

حرکت افتخار آمیز متخصصان بیهوشی در زلزله کرمانشاه

نوبخت افزود: بحث تعرفه‌ها و ضر‌ایب آن عدد خاصی را ایجاد کرد که خود حرفه بیهوشی نیز در آن دچار مشکلاتی شدند در حالی که در نظام بودجه ریزی مملکت برخی پزشکان یک میلیون و 800 هزار تومان حقوق و شاگرد آنها هفت میلیون حقوق می‌گیرند و این ذهنیت برای مجلس پیش آمد که حقوق پزشکان نجومی است اما بنده از حقوق پزشکان و زحمات آنها آگاهی دارم که برای حمایت از رشته‌های پزشکی با برخی مقاومت‌ها در مجلس نیز مواجه هستیم.

وی افزود: سعی بر این بوده که در برنامه ششم به نفع حرفه کار شود  و همه وزارتخانه نیز نظر نظام پزشکی را بگیرند و پررنگ و اجباری بودن نقش نظام پزشکی در برنامه‌ریزی‌ها، عدم قانون حبس پزشک در محاکم قضایی و ارائه کارت بیمه مسئولیت مدنی در از‌ای وثیقه آزادی برای قضات دادگاه‌ها از دیگر مسائلی است که توانسته‌ایم در برنامه‌ششم به نفع پزشکان مطرح کنیم.

نوبخت اظهار کرد: نسبت علمی و عملی رشته‌های مختلف بسته کتاب تعرفه‌هاست و از آنجایی که واگذاری اختیارات ترجمه کتاب از وزارت رفاه به سازمان نظام پزشکی داده شده است باید با همکاری شورای بیمه و نظام پزشکی شاهد ترجمه تعریف شده‌ای باشیم و در این امر مقدار پول دولت در بخش سلامت نیز طراحی شده است و موضوع اقتصاد سلامت نوید آینده‌ای را می‌دهد که شاهد ترجمه عادلانه کتاب، عدالت بین رشته‌ای و اخلاق حرفه‌ای باشیم.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس حرکت افتخار آمیز متخصصان بیهوشی در حمایت از زلزله زدگان را امری ارزشمند در حوزه نظام سلامت عنوان کرد افزود: متخصصان بیهوشی مشکل عدالت در تعرفه‌ها را دارند و نباید به اعتراض   آنها بر چسب مادی بزنیم و امیدواریم مسائل صنفی و حرفه‌ای متخصصان بیهوشی و سایر عرصه‌های پزشکی در مجاری قانونی حل شود و شاهد ارتقای خدمات سلامت در جامعه باشیم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۱۹۷۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک مراقب سلامت برای هر کد ملی

طرح پزشک خانواده با پوشش جمعیتی ۵۵ میلیون نفر در کشور یکی از دستاورد‌های بزرگ نظام سلامت و گام اساسی برای دسترسی به تامین عدالت بهداشتی و سلامتی جامعه در دولت سیزدهم است.

به گزارش ایرنا، پزشک خانواده عنوان طرحی است که یک خانواده به طور مستقیم تحت پوشش تیم پزشکی قرار می‌گیرد؛ یعنی این گروه پزشکی علاوه بر اقدامات درمانی مربوط به یک خانواده، اقدامات مربوط به بهداشت جسمی، جنسی و روانی افراد را نیز تحت نظر قرار داده و مشاوره‌هایی در این خصوص به افراد می‌دهند.

پزشکان خانواده با صلاح دید خود می‌توانند افراد را به پزشکان متخصص ارجاع دهند تا در صورتی که نیاز به معاینات بیشتر دارند توسط آن‌ها انجام شود.

این طرح با محوریت نظام ارجاع بیماران، پس از سال‌ها انتظار و طی شدن دوره طولانی اجرای آزمایشی در استان‌های فارس و مازندران، از دی سال گذشته به صورت آزمایشی اجرا و از اردیبهشت امسال به‌طور گسترده در سایر شهر‌ها عملیاتی شد. در این طرح، مردم برای دریافت خدمات سلامت از یک مسیر تعریف شده و تحت نظر یک تیم مشخص اقدام می‌کنند و از حمایت‌های دولتی برخوردار می‌شوند.

تمام خانواده‌هایی که تحت طرح پزشک خانواده قرار می‌گیرند، ارجاع آن‌ها به متخصصان بالینی هدفمندتر می‌شود؛ به گونه‌ای که ارجاع‌های بیهوده به پزشکان کاسته می‌شود که خود کاهش مراجعات حضوری در کلینیک‌ها را به دنبال دارد.

مزیت این طرح آن است که هزینه‌های تشخیصی و میزان بستری‌ها به طور چشمگیری کاهش یافته و دریافت پول توسط پزشکان هم هدفمندتر می‌شود؛ از سوی دیگر بعضی از بیمه‌ها هزینه‌های زیادی از مردم بابت ارائه خدمات درمانی به آن‌ها می‌گرفتند که اجرای این طرح باعث شد این هزینه‌های اضافی نیز کاهش یابد یا حذف شود.

پوشش ۵۵ میلیون نفری پزشک خانواده

حسین فرشیدی روز یکشنبه افزود: مراقبان سلامت در اجرای برنامه کشوری پزشکی خانواده از نقش مهمی برخورد هستند. سوابق درخشان نظام شبکه در سلامت جامعه به ویژه در مناطق روستایی موید جایگاه تاثیرگذار مراقبان و بهورزان در اجرای برنامه‌های حوزه سلامت است.

وی با اشاره به شیوه نامه جدید برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع اظهارداشت: پایگاه پزشکی خانواده تجمیعی متشکل از ۴ تا ۶ مراقب سلامت و ۲ تا ۳ پزشک برای پوشش ۶ تا ۹ هزار نفر جمعیت، پایگاه پزشکی خانواده منفرد متشکل از دو مراقب سلامت و یک پزشک برای پوشش ۳ هزار نفر جمعیت و پایگاه سلامت متشکل از ۴ تا ۶ مراقب سلامت در مناطقی که موفق به جذب پزشک نشده‌اند برای پوشش ۶ تا ۹ هزار نفر جمعیت، است.

فرشیدی تصریح کرد: سال گذشته ۲۷ میلیون ایرانی در قالب برنامه پزشکی خانواده تحت پوشش مراقب سلامت قرار گرفتند و امسال پیش بینی می‌شود این رقم به ۵۵ میلیون نفر افزایش یابد.

به گفته معاون وزیر بهداشت، برنامه پزشکی خانواده تعهد دولت است و از دستاورد‌های بزرگ نظام سلامت بوده که با ارائه بسته‌های خدمتی به ویژه با نیاز‌های مادران باعث ارتقا سلامت و کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان در کشور شده است.

فرشیدی افزود: دولت سیزدهم به دنبال این است که تحت عنوان «عدالت در سلامت» حداقل خدمات را در اختیار افراد جامعه قرار دهد، اگرچه بخش بهداشت و درمان مستقیم با هم ارتباط دارند، اما آنچه ما در زمینه بهداشت کار می‌کنیم به صورت مستقیم بر آینده درمان تاثیرگذار است.

وی با اشاره به اینکه مناطق محروم و حاشیه شهر‌ها در حوزه خدمات سلامت و بهداشت بیشتر باید مورد توجه قرار گیرند، تصریح کرد: مردمی سازی سلامت بیشتر بر حقوق شهروندان و عدالت اجتماعی تاکید دارد و تلاش می‌کند تا از طریق طرح‌های مشارکتی مردم محور، از تسلط یک گروه خاص دارای نفوذ محلی یا محروم ماندن برخی اقشار از خدمات و امکانات، جلوگیری کند.

برنامه پزشک خانواده، یکی از آن برنامه‌های مهم نظام جمهوری اسلامی در دو دهه اخیر ایران است که حداقل ۵ دولت درگیر اجرای آن شدند. مسئولان در همه این دولت‌ها بر اولویت و اهمیت این برنامه تاکید داشتند و مصوبات و ابلاغیه‌های متعددی برای تسریع در روند اجرای این برنامه داشتند.

این برنامه برای اولین بار در قانون برنامه توسعه چهارم (۱۳۸۸- ۱۳۸۴) مطرح شد و اکنون در ۹۵ شهر در حال اجراست و در این برنامه تیم‌های سلامت دانشگاه‌های علوم پزشکی مشارکت دارند.

دیگر خبرها

  • جزیره قشم میزبان گروه پزشکان جهادی
  • یک مراقب سلامت برای هر کد ملی
  • ماماها سفیر جوانی جمعیت هستند
  • نظام درمانی را به کجا می‌برند؟
  • ۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت/ اصلاح پرداخت تعرفه زایمان
  • مردم ۷۰ درصد هزینه‌های آزمایشگاهی را از جیب پرداخت می‌کنند
  • دو مشکل آزمایشگاه‌های پزشکی با بیمه و تعرفه
  • دو مشکل آزمایشگاه های پزشکی با بیمه و تعرفه
  • شرایط سخت رزیدنت‌ها و پزشکان طرحی/ تعهد محضری و ضمانت می گیریم
  • وضعیت بحرانی رزیدنت‌ها و پزشکان طرحی/ شرایط را سخت‌تر کرده ایم