Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-04@00:36:07 GMT

برنامه جامع بازآفرینی شهری تدوین شده است

تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۲۳۵۵۲

برنامه جامع بازآفرینی شهری تدوین شده است

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا، سیده فاطمه ذوالقدر با اشاره به نشست مشترک خود و طیبه سیاوشی با عشایری معاون وزیر و سرپرست شرکت مادر تخصصی عمران و برنامه_جامع_بازآفرینی_شهری_تدوین_شده_است_تحقق_برنامه_بازآفرینی_شهری_نیازمند_١٢٥_هزار_میلیارد_تومان_است">بهسازی شهری ایران و روستا عضو هیات مدیره آن شرکت گفت: توجه و کمیسیونر_حقوق_بشر_روسیه">رسیدگی به بافت‌های برنامه_جامع_بازآفرینی_شهری_تدوین_شده_است_تحقق_برنامه_بازآفرینی_شهری_نیازمند_١٢٥_هزار_میلیارد_تومان_است">فرسوده، حاشیه‌ای و ناکارآمد شهری امروزه در جایگاهی قرار دارد که نیازمند نگاه حاکمیتی و تعامل و تعاون و همسویی همه نهادهای ذی‌مدخل از جمله قوه مقننه و قوه مجریه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: معضلات و مصائب وارده به شهروندان از محل بافت برنامه_جامع_بازآفرینی_شهری_تدوین_شده_است_تحقق_برنامه_بازآفرینی_شهری_نیازمند_١٢٥_هزار_میلیارد_تومان_است">فرسوده این مطالبه گری را در خانه ملت ایجاب کرد که با متولیان موضوع بافت فرسوده نشستی برگزار شود تا میلیارد_بدهی_شهرداری_تبدیل_سینماقدیم_بیجار_به_مرکزتفریح">اقدامات و عملکرد دولت در راستای بازافرینی شهری و احیا و برنامه_جامع_بازآفرینی_شهری_تدوین_شده_است_تحقق_برنامه_بازآفرینی_شهری_نیازمند_١٢٥_هزار_میلیارد_تومان_است">نوسازی بافت فرسوده مورد پیگیری قرار گیرد.

این نماینده مجلس اضافه کرد: در این نشست خانم سیاوشی نیز ضمن ضرورت توجه به موضوع بافت فرسوده و لحاظ برنامه_جامع_بازآفرینی_شهری_تدوین_شده_است_تحقق_برنامه_بازآفرینی_شهری_نیازمند_١٢٥_هزار_میلیارد_تومان_است">اولویت در رسیدگی به معضلات آن، خروج از بلاتکلیفی املاک فاقد زمین در بافت فرسوده را یکی از مشکلات کلیدی اقشار ضعیف ساکن در این مناطق برشمرد. همچنین بر ضرورت تخصیص میلیارد_ریال_وام_حمایت_از_اشتغال_خرد_و_متوسط_در_گلستان_پرداخت_می_شود">تسهیلات مورد نیاز برای احیا، برنامه_جامع_بازآفرینی_شهری_تدوین_شده_است_تحقق_برنامه_بازآفرینی_شهری_نیازمند_١٢٥_هزار_میلیارد_تومان_است">بهسازی و برنامه_جامع_بازآفرینی_شهری_تدوین_شده_است_تحقق_برنامه_بازآفرینی_شهری_نیازمند_١٢٥_هزار_میلیارد_تومان_است">نوسازی بافت فرسوده شهری تاکید داشت و میزان تخصیص تسهیلات و برنامه_جامع_بازآفرینی_شهری_تدوین_شده_است_تحقق_برنامه_بازآفرینی_شهری_نیازمند_١٢٥_هزار_میلیارد_تومان_است">اولویت بندی ان را برای ساکنین بافت فرسوده  مورد پیگیری قرار داد.

ذوالقدر با اشاره به اهم موضوعات مطروحه در این نشست فیمابین نمایندگان دولت و مجلس، اظهار داشت: موضوع رسیدگی به بافت ‌فرسوده با ذکر برنامه_جامع_بازآفرینی_شهری_تدوین_شده_است_تحقق_برنامه_بازآفرینی_شهری_نیازمند_١٢٥_هزار_میلیارد_تومان_است">اولویت در برنامه ششم توسعه و در بند الف ماده ۵۹ برنامه ششم، لحاظ شده و بر این اساس تکلیف شده که سالانه ۲۷۰ محله احیا، نوسازی و بهسازی شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر در ٥٣٤ شهر ١٠٣٤ محله دارای سکونتگاه‌های ناکارآمد است، تصریح کرد: نگاه شرکت عمران وبهسازی شهری برای احیا، بهسازی و نوسازی در این فرایند از پایین به بالا است که مشارکت مردم را به همراه دارد.

این عضو فراکسیون امید ادامه داد: بر این اساس برنامه جامع بازآفرینی شهری تدوین شده که در این برنامه ۲۲ دستگاه به عنوان ذی‌مدخل با موضوع بافت فرسوده شناسایی شدند و در ستاد ملی بازآفرینی شهری که با رویکرد مدنظر در قانون برنامه ششم شکل گرفته و عضو هستند.

ذوالقدر با بیان اینکه تحقق برنامه بازآفرینی شهری نیازمند ١٢٥ هزار میلیارد تومان است، خاطرنشان کرد: از این میزان ٥٠ میلارد تومان آن آورده بخش خصوصی و ٣٧ میلیارد تومان سهم آورده شهرداری و میزان ۳۸ میلیارد تومان سهم دولت درنظر گرفته شده است.

وی افزود: شرکت عمران و بهسازی شهری ایران در بخش عرضه مسکن، پیشنهاد استفاده از منابع صندوق توسعه ملی به میزان یک میلیارد دلار با تعهد بازپرداخت را داد و در بخش فروش مسکن، طرح صندوق یکم ارائه شد که هم‌اینک در حال اجرایی شدن است.

به گفته این نماینده مجلس، معضل خانه‌های بدون سند واقع در بافت فرسوده با کمیسیون سه نفره‌ای متشکل از نماینده اداره ثبت، قوه قضاییه و وزارت راه و شهرسازی قابل مرتفع شدن است که اجرای تکالیف کمیسیون موصوف وابسته به تصویب بودجه‌ای مشخص است. 

ذوالقدر یادآور شد: شهر تهران ١٤ هزار هکتار بافت فرسوده دارد که ٣٢٠٠ هکتار آن در اولویت نخست برای احیا، بهسازی و نوسازی قرار گرفته و تاکنون ٥٥ هزار فقره تسهیلات_کارآفرینی_هستند">تسهیلات تخصیص یافته است. نکته حائز اهمیت در تخصیص تسهیلات مسکن در این موضوع است که هر واحد تسهیلات ٢/١ مسکن مازاد را ایجاد کرده است. این بهسازی و نوسازی‌ها در بافت فرسوده ٧/٨ کیلومتر بازگشایی معابر را در برداشته است.

وی ادامه داد: با توجه به اهمیت تسریع در رسیدگی به موضوع بافت فرسوده، اولویت بازآفرینی شهر تهران در سه محله فرحزاد، باغ آذری و سیروس قرار گرفته و اولویت بازآفرینی در حریم تهران در هلالی تحت عنوان هلال فقر (شهر ری، اسلامشهر، رباط کریم، نسیم شهر و شهر قدس) قرار گرفته که مطالعات کارشناسی و تخصصی آن به انجام رسیده است.

این نماینده اصلاح‌طلب مجلس اضافه کرد: با توجه به مباحث مطروحه در این نشست بیان شد که مرتفع کردن معضلات و آسیب‌های بافت فرسوده بیش از هر چیز نیازمند همسویی سازنده میان متولیان امر است و در این همسویی باید همه جوانب اجتماعی، اقتصادی، نمایندگان_ایران_و_عربستان_در_زمین_بی_طرف">برگزار_شد">فرهنگی و آموزشی را مدنظر قرار گیرد.

ذوالقدر در پایان ابراز داشت: بر این اساس به منظور تبادل اطلاعات بیشتر و همچنین تخصیص بودجه لازم برای بافت فرسوده شهری به خصوص استان تهران و با توجه به این موضوع که لایحه بودجه ٩٧ دولت به مجلس ارائه شده است، مقرر شد نشستی با مجمع نمایندگان تهران و کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، عمران و اموزش مجلس شورای اسلامی برگزار گردد تا تصمیمات کارامد و عملیاتی برای این بخش از بدنه ضعیف و آسیب‌پذیر شهر اتخاذ شود.

 

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۲۳۵۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوسازی مسکن در بافت فرسوده از مرز ۲۶۶ هزار واحد عبور کرد

محمد آیینی گفت: نوسازی مسکن در بافت فرسوده از مرز ۲۶۶ هزار واحد عبور کرده و تاکنون ۸۲ هزار و ۴۸۵ واحد به بهره‌برداری رسیده است.

 به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمد آیینی معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: بیش از ۱۶۷ هزار هکتار بافت فرسوده شامل بافت‌های تاریخی و سکونتگاه‌های حاشیه‌ای در کشور وجود دارد که ۱۰ میلیون نفر جمعیت از ۶۹۰ شهر در آن مستقرند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران اظهار داشت: این ۱۶۷ هزار هکتار شامل ۶ هزار محله یعنی چهار هزار و ۴۰۰ بافت فرسوده و تاریخی و یک هزار و ۱۷۰ سکونتگاه است و فقط ۳۰۰ هزار کوچه در آن وجود دارد.

آیینی گفت: راهبرد اصلی ما در این دولت مقاوم سازی و پایدارسازی سقف‌های لرزان است، زیرا به طور مستقیم با جان انسان‌ها در ارتباط است.

وی افزود: برای نوسازی این بافت‌های فرسوده با سه چالش اساسی مواجه بودیم که نخستین چالش خود مردم ساکن در این بافت‌ها هستند.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: مردم ساکن این بافت‌ها افرادی کم درآمد هستند که توان مقاوم‌سازی و نوسازی ندارند و حتی اگر وام ارزان قیمت به آن‌ها پرداخت شود توان بازپرداخت اقساط را ندارند.

وی اضافه کرد: چالش دوم سازندگان تولید کنندگان و توسعه‌گران هستند که حاضر نوسازی و مقاوم سازی در این محله‌ها نیستند، زیرا برای آن‌ها توجیه اقتصادی ندارد.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران اظهار داشت: در این زمینه راهکار‌های ارائه شده و مشوق‌های مختلفی برای سرمایه‌گذاران در نظر گرفته شده است.

وی افزود: امروز ۵۴۶ شهر بسته‌های تشویقی شهرسازانه را اجرا می‌کنند و بیش از ۲۳۴ شهر بسته خاص خود را نوشته‌اند.

وی تصریح کرد: چالش سومی که با آن روبه‌رو بوده و هستیم، توجیه مردمی است که در این بافت‌ها زندگی می‌کنند تا بتوانیم آن‌ها را وارد مشارکت در نوسازی کنیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در این زمینه راهی جز ارتباط چهره به چهره نداریم و باید حلقه‌های واسطه‌ای ایجاد شود که مورد اعتماد دو طرف باشد.

وی خاطرنشان کرد: گام نخست در این زمینه به صورت گسترده با همراهی بسیج سازندگی برداشته شده و تاکنون ۴۲۸ حلقه میانی ایجاد شده است.

آیینی اضافه‌کرد: برنامه امسال ما دست یافتن به ۲ هزار حلقه میانی است تا به ارائه خدمات در محله‌های هدف بپردازند.

وی اظهار داشت: از سال ۸۴ تاکنون یک میلیون و ۵۰ هزار مسکن در بافت‌های فرسوده کشور ساخته شده است که در دولت سیزدهم بیش از ۷۳ هزار پروژه در این بافت‌ها احداث شد.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران ادامه داد: پروژه‌های نوسازی از مرز ۲۶۶ هزار واحد گذشته و تاکنون ۸۲ هزار و ۴۸۵ واحد به بهره‌برداری رسیده است.

وی در پایان گفت: در برنامه داریم تا پایان امسال یکصد هزار واحد دیگر را نیز به بهره‌برداری برسانیم.

دیگر خبرها

  • اعمال بسته نوسازی بافت فرسوده در ۵۸۱ شهر
  • ۱۲ پروژه بازآفرینی شهری در استان اصفهان در دست اجرا است
  • نوسازی حدود ۱۷ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده آذربایجان‌غربی
  • ۱۲ هزار و ۶۶۳ واحد مسکونی برای نوسازی در آذربایجان‌غربی ثبت شد
  • معاون وزیر راه در پاسخ به جماران: از خاک هرمز و ابوموسی در اجرای طرح های نهضت ملی مسکن استفاده نمی شود
  • نوسازی مسکن در بافت فرسوده از مرز ۲۶۶ هزار واحد عبور کرد
  • ۲.۷ میلیون بنای فرسوده و ناکارآمد شناسایی شد
  • اجرای ۱۰۰ درصدی بسته‌های تشویقی متضمن نوسازی مسکن بازآفرینی در آذربایجان‌غربی
  • نزدیک به ۱۷ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده آذربایجان‌غربی نوسازی می‌شود
  • رکورد نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده شکسته شد