Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشجویان برای پیشرفت جامعه باید روحیه‌ای بالا برای بیان واقعیت‌ها، کاستی‌ها و مشکلات موجود داشته باشند. به گزارش بلاغ، با فرارسیدن 16 آذر فرصتی یافته‌ایم تا به بررسی روز دانشجو بپردازیم و هویت تاریخی، رسالت ملی و دینی‌شان را فرا روی قرار دهیم تا بار دیگر روز قدرت اندیشه‌های دانشجوی ایرانی را به رخ دنیا بکشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



16 آذر 1332 روز مقاومت تاریخی، در دانشگاه تهران بر لوح تقویم‌ها ثبت شد و از آن پس، با وجود تلاش‌های رژیم و ساواک، همچنان دانشجویان در مراسم‌ها و تظاهرات به یاد شهیدان این روز بودند و به 16 آذر معنا بخشیدند.

16 آذر در واقع تولد جنبش‌های دانشجویی در ایران بود؛ چرا تا آن تاریخ حرکتی به این شکل از قشر ‌دانشجویان دیده نشده بود و شاید تا قبل از آن چهره مردمی به خود نگرفته بود.

رسالت دانشجو برخورد با استکبار

ناهید صادقی اندواری دانشجوی کارشناسی ارشد دین و رسانه پژوهشگاه علوم انسانی دانشگاه تهران در رابطه با تاریخچه روز 16 آذر اظهار کرد: سال 1332 تعدادی از ‌دانشجویان دانشگاه تهران در اعتراض به دخالت‌های کشورهای بیگانه در امور داخلی ایران و سفر ریچارد نیکسون معاون رئیس جمهور آمریکا به تهران به‌پا خاستند و مورد هجوم گروه‌های نظامی رژیم پهلوی قرار گرفتند که در ادامه تعدادی زخمی و دستگیر شدند و 3 تن از ‌دانشجویان نیز به شهادت رسیدند.

وی با بیان رسالت دانشجوی مسلمان در برخورد با استکبار جهانی عنوان کرد: افزایش آگاهی و بصیرت، بخصوص در مورد دشمن‌شناسی و سلاح دشمنان در جنگ نرم و همچنین گوش به فرمان نائب امام زمان بودن، نکته‌ای است که نباید از آن غفلت کرد.

صادقی رسالت دانشجوی مسلمان را براساس مكتب و جهان‌بینی اسلامی تولی و تبری دانست و افزود: بر محور قائده نفی سبیل، تسلیم ظلم، استكبار نشدن و آزاد اندیشی از رسالت‌های دانشجو است.

وی با اشاره به کم شدن دغدغه‌های علمی ‌دانشجویان گفت: شاید کم شدن سطح علمی دانشگاه‌ها به پایین آمدن سطح دانش کادر و مسئولین دانشگاه مرتبط باشد، اما نکته مهم‌تر این است که امروز ‌دانشجویان هدف و دغدغه‌های علمی ندارند و این ضربه سختی به سطح علمی دانشگاه خواهد زد.

عدالت آموزشی مهره مفقود در شهرستان‌ها

این دانشجوی آملی نداشتن عدالت آموزشی را از مشکلات ‌دانشجویان شهرستانی دانست و افزود: همه منابع علمی معتبر، کتابخانه‌ها، اساتید، کتب و همه موارد سطح بالا در پایتخت وجود دارد، البته هر چه پیش می‌رویم این توازن بیشتر بین دانشگاه‌ها برقرار می‌شود.

وی سطح علمی استادان را در دانشگاه‌ها نسبی عنوان کرد و متذکر شد: این مورد در دانشگاه‌های مختلف متفاوت است و البته بسیاری از اساتید از دانشگاه‌های معتبر دنیا فارغ‌التحصیل می‌شوند، اما قدرت انتقال پذیری بالایی ندارند، به‌نظرم در کنار سطح علمی، کارهای پژوهشی که یک استاد انجام داده، سطح رضایت دانشجو و قدرت انتقال پذیری نیز مورد بررسی قرار گیرد.

هیچ ارزشی، برای پرورش خلاقیت قائل نیستند

ناهید صادقی با بیان اینکه نظام آموزشی کشور از دوران پایین‌تر از دانشگاه دارای ضعف‌هایی است عنوان کرد: هیچ ارزشی برای پرورش خلاقیت، مهارت و ایده در نظر گرفته نمی‌شود و دانشجو وادار می‌شود به خواندن مسائلی بپردازد که کاربردی برایش ندارد، ایده‌ای پرورش نمی‌یابد و برای دنیای کار آماده نمی‌شود.

از زمان ثبت‌نام دانشجو دغدغه‌ها آغاز می‌شوند

روح اله ملکی عزین‌آبادی دانشجوی دکتری دانشگاه تهران به قداست واژه دانشجو اشاره کرد و گفت: آنچه باعث شده روز دانشجو در تقویم مناسبت‌های کشورمان به فراموشی سپرده نشود، ریشه‌های عمیق این نام‌گذاری است که سنت و نماد از یک واقعه است.

وی مشکلات ایاب و ذهاب و امکان اشتغال را از دغدغه‌های ‌دانشجویان دانست و افزود: از زمانی که دانشجو برای ثبت‌نام پا به محیط آموزشی و یا همان دانشگاه می‌گذارد، دغدغه‌هایش آغاز می‌شود. کیفیت نامناسب غذا، نبود امکانات و فضای کافی، شلوغی برخی از کلاس‌ها، اشتغال و ادامه تحصیل از مهم‌ترین دغدغه‌های ‌دانشجویان است.

این دانشجوی جوان، دغدغه تحصیل علم را امری مبارک و بسیار مهم خواند و ابراز کرد: اگر مشکلات قشر دانشجو مرتفع شود، به جامعه انرژی و نشاط تزریق خواهد کرد، اما دستیابی به این امر همدلی و همراهی مسئولان با این قشر را می‌طلبد، نه اینکه از دانشجو بودن و مشکلات دانشجویی تنها یک روز را بشناسیم و مشکلات اصلی را نادیده بگیریم.

وی روز دانشجو را روز آزادگی و نماد آزادی‌خواهی ‌دانشجویان ذکر کرد و افزود: روزی که همواره یادآور خیزش و قیام دانشجویی، که در دل تاریخ ایران نقش بسته است و آنچه امروز باید مهم باشد این است که ‌دانشجویان چگونه می‌توانند در پیشرفت جامعه موثر باشند و روحیه مطالبه‌گری آنان تا چه حد است و تشکل‌های دانشجویی تا چه میزان می‌توانند بر روند تحرکات سیاسی، مذهبی و فرهنگی این قشر تاثیر بگذارند؟

دو راهی انتخاب دانشجو: بازار کار یا ادامه تحصیل

عزین آبادی با بیان اینکه از مشکلات ‌دانشجویان سردرگمی میان ادامه تحصیل و بازار کار است، خاطرنشان کرد: بعضی از ‌دانشجویان معتقدند؛ برای آنکه در آینده شغل بهتری داشته باشند چاره‌ای جز تحصیل در مقاطع بالاتر ندارند، چرا که از نظر آنان دیگر مدرک لیسانس بی‌ارزش شده است؛ اما دسته بعدی که تقریباً درصد بیشتری فارغ التحصیل کارشناسی را شامل می‌شود، کسانی هستند که تمایل دارند بعد از اتمام مقطع کارشناسی وارد بازار کار شوند، چرا که معتقدند تا بخواهند در مقاطع بالاتری تحصیلات خود را به پایان برسانند، فرصت‌های شغلی را از دست می‌دهند و دیگر کار برای آنان وجود نخواهد داشت.

وی وظیفه قشر دانشجو و جنبش دانشجوی انقلابی را مطالبه‌گری و دغدغه‌سازی نسبت به مسایل روز کشور و دانشگاه دانست و افزود: جامعه امروز نگاه خاص و امید فراوانی به دانشجو، به عنوان ظرفیت‌های علمی جوان و آینده سازان کشور دارد که این مساله وظیفه دانشجو در برابر جامعه را مهم ساخته است. ‌دانشجویان برای پیشرفت جامعه باید روحیه‌ای بالا برای بیان واقعیت‌ها، کاستی‌ها و مشکلات موجود داشته باشند.

عزین آبادی نبود عدالت اجتماعی را از دغدغه ‌دانشجویان دانست و افزود: تقسیم ناعادلانه ثروت و منابع پولی، سطح رفاه و شکاف‌های طبقاتی و نگران بودن برای ورود به بازار کار همواره از دغدغه‌های ‌دانشجویان انقلابی، بسیجی، متعهد و برخاسته از دل مردم است.

راهی که ادامه دارد...

به گزارش خبرنگار ما؛ جنبش دانشجویی، که از کشورمان برخواست، برخلاف جنبش‌های دانشجویی دیگر کشورها، سه آرمان در خود جای داده است؛ استقلال طلبی ، استکبار ستیزی و عدالت خواهی که تحقق این اهداف مقدس جز با آگاهی از راه درست و مبارزه با راه و ابزار دشمن میسر نخواهد شد.

بسیاری از جنبش‌ها در تاریخ نشان می‌دهد که با گذشت زمان از آرمان‌های اولیه منحرف شدند و به ابزاری در دست دشمنان بدل گردیدند، فاصله نگرفتن از رهنمودهای رهبر انقلاب و نپیوستن به جریانات سیاسی و قدرت‌طلبان می‌تواند هویت تاریخی این روز را زنده نگه‌دارد؛ چرا که یکی از شاخصه بارز 16 آذر تحلیل درست و ایفای صحیح رسالت دانشجویی است که در راه مصالح ملی و مردمی جامعه قدم بردارند.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۳۹۱۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویداد صدرا به ایستگاه اندیمشک رسید

فرخ هدایی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خبرآنلاین در اندیمشک اظهار کرد: نخستین رویداد صدرا (صنعت، دانشگاه، راه اشتغال) امروز با حضور مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اندیمشک و جمعی از مدیران ادارات، نهادها و صاحبان حرفه‌ها و صنایع ومشاغل با بر پایی غرفه‌های فعال واحد دانشگاهی آغاز به‌کار کرد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اندیمشک افزود: این رویداد با شعار صنعت، دانشگاه، راه اشتغال و با هدف اشتغال همزمان با تحصیل دانشجویان، جذب کارآموزان در طرح پویش و معرفی دانش‌آموختگان دانشگاه آزاد اسلامی به صنایع در واحد اندیمشک افتتاح شد و امیدواریم که این حرکت سرآغاز تحولی مثبت و رویکردی مؤثر در مسیر حرکت تحولی دانشگاه آزاد اسلامی باشد.

وی تصریح کرد: امیدواریم با حضور علاقه‌مندان به‌ویژه دانشجویان و جوانان جویای حرفه و تخصص نتایج خوبی رقم بخورد و با حضور همشهریان در این رویداد تأثیرگذاری بیشتری را شاهد باشیم.

هدایی عنوان کرد: رویداد صدرا با تأکید بر توسعه اشتغال و راهبردهای کلان دانشگاه آزاد اسلامی و اهداف مندرج در سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد مبنی بر توسعه فعالیت‌های فناورانه با رویکرد کارآفرینی در زیست‌بوم‌های محلی و منطقه‌ای، ایجاد ارتباط مستقیم بین دانشجویان و اعضای هیئت علمی، جامعه و صنعت برگزار شد.

وی با اشاره به برگزاری رویداد صدرا به‌صورت ترمی در دانشگاه آزاد اسلامی خاطر نشان کرد: مهارت‌افزایی دانشجویان، ارتباط تعاملی و مستمر دانشگاه با صنایع، اتصال حلقه آموزش، کارآفرینی و اشتغال، اجرای بهینه طرح پویش، ایجاد فرصت اشتغال و مهارت‌آموزی دانشجویان، معرفی دانش‌آموختگان دانشگاه به بنگاه‌های اقتصادی و استفاده از خبرگان صنعت و خدمات به‌عنوان مدرسان مهارتی از دیگر اهداف اجرای طرح «رویداد صدرا» در دانشگاه آزاد اسلامی است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اندیمشک اضافه کرد: با اجرای رویداد صدرا، فرصت‌های بزرگی برای کارآفرینی در کشور به وجود می‌آید که منجر به تولید ثروت برای صاحبان کسب و کار خواهد شد و دانشجویان و نخبگان کشور باید از این فرصت‌ها برای تولید ثروت برای خود و کشور استفاده کنند.

هدایی با تأکید بر اینکه دانشجویان با بازدید از این غرفه‌ها با فرآیند تولید و ایده‌های جدید آشنا می‌شوند، ادامه داد: این ارتباط هرچه بیشتر شرایط مساعدتری برای اشتغال جوانان تحصیل کرده جویای کار فراهم می‌ آورد.

وی یادآور شد: رویداد صدرا (صنعت، دانشگاه، راه اشتغال) با حضور صاحبان صنایع و شرکت‌های مختلف صنعتی و تولیدی برگزار و بازدید وحضور برای عموم مردم در دانشگاه آزاد اسلامی اندیمشک مهیا شده است.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903178

دیگر خبرها

  • رویداد صدرا به ایستگاه اندیمشک رسید
  • نصراللهی با اعتقاد به «ما می‌توانیم» روحیه جهادی را معنا می‌کرد
  • پیام تسلیت رییس دانشگاه تهران در پی درگذشت دانشجوی نخبه
  • نقش موثر مامایی در کاهش آمار سزارین و افزایش زایمان طبیعی
  • رویداد صدرا بسترساز توسعه فعالیت فناورانه و ایجاد اشتغال
  • رویداد صدرا بسترساز توسعه فعالیت فناورانه و ایجاد اشتغال است
  • اشتغال به تحصیل یک‌میلیون و ۳۵۰ هزار دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی
  • بازداشت بیش از ۲۳۰۰ دانشجوی حامی فلسطین در آمریکا
  • تحصیل رایگان دانشجوی معترض آمریکایی در ایران + اسامی دانشگاه‌ها
  • ضرورت انتقال دانشجوی بورسیه‌ای به کشور‌های جهان برای پیشرفت علمی ایران/ سیاست‌های علمی، ۲۵ ساله تدوین شوند نه ۸ ساله