Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-07@09:37:02 GMT

تاثیر تئاتر و مهاجرت بر نقاشی‌های رضا بیگناه

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۶۱۴۷۹

تاثیر تئاتر و مهاجرت بر نقاشی‌های رضا بیگناه

به گزارش ایلنا، «حضور» عنوان این نمایشگاه است که سه مجموعه از آثار رضا بیگناه را دربرمی‌گیرد، مجموعه نخست که بیش از همه توجه مخاطب را به خود جلب می‌کند فیگورها و پرتره‌هایی است که بی‌‌شباهت به صورتک‌های تئاتری نیستند، مخاطب کنجکاو می‌شود زاویه دید یک نمایشنامه‌نویس و کارگردان تئاتر چگونه در یک تابلو دو بعدی نقاشی تجمیع می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجموعه بعدی آثاری انتزاعی است که دیواره‌هایی در غایت نظم را در برابر مخاطب قرار می‌دهد. در ادامه آثار نمایشگاه با مجموعه‌ای روبرو می‌شوید که بیشتر حالتی روایی دارند و بی‌شباهت به نگاره‌های ایرانی نیستند و به نوعی فضای نقاشی ایرانی را با المان‌های دنیای معاصر تلفیق کرده است. این مجموعه بیش از سایر آثار رضا بیگناه فضایی داستانی و دراماتیک دارند.

رضا بیگناه، درباره نمایشگاه «حضور» در گالری مژده می‌گوید: این نمایشگاه مروری بر کارهای دوره‌های گذشته من است که مجموعاً 24 اثر از سال 1381 تا 1396 را شامل می‌شود.

او درباره خط ارتباطی این دوره‌ها توضیح داد: درونیات من این حلقه وصل این آثار است؛ تم مشترکی به نام «انسان» این آثار را به یکدیگر وصل می‌کند، اما بدیهی است که در هر دوره‌ای این کارها بنا بر مقتضیات ذهنی و شرایط زندگی من تفاوت‌هایی نیز دارند.

بیگناه که سال‌هاست مقیم کانادا است مساله مهاجرت را نقطه عطفی در آثار نمایشگاه «حضور» عنوان کرد و گفت: پس از مهاجرتم به کانادا همه چیز تحت تأثیر مواجهه با یک فرهنگ جدید قرار گرفت، لذا از نظر فرم و مضمون آثارم دچار تغییر شدند. البته این تفاوت به معنای از دست رفتن مشخصه  من در آثار نیست و با وجود تفاوتی که  در کارها اخیر دیده می‌شود باز هم ویژگی‌های شخصی‌ام در آن‌ها حضور دارد.

بیگناه که به عنوان یک نمایشنامه نویس و کارگردان تئاتر نیز شناخته می‌شود، درباره تاثیر این دو رسانه متفاوت هنری بر روی خلق آثارش گفت: من اگر چه نقاشی را از نوجوانی شروع کردم اما در دانشگاه رشته تئاتر را ادامه دادم و معتقدم که تئاتر برای موفقیت در نقاشی کمک بسیاری به من کرده است. تئاتر از نظر مضمون، فرم، و حتی شیوه اجرا، در آثار نقاشی من بسیار تأثیرگذار بوده است. برای من در نقاشی هم  مثل نمایش، هر تابلو یک شروع، میانه و گذشته‌ای دارد که در یک فضای دو بعدی نشان داده می‌شود اما قطعاً لایه‌های داستانی عمیق‌تری را می‌توان در آن دید و روایت کرد. البته این روایت به اقتضای رسانه نقاشی با تئاتر کاملاً متفاوت است.

مژده طباطبایی (مدیر گالری مژده)، شفافیت رنگی در آثار رضا بیگناه را عامل به وجد آمدن مخاطب می‌داند و گفت: در این نمایشگاه مخاطب با انبوهی از رنگ‌ها سورپرایز می‌شود.

طباطبایی، برپایی نمایشگاه آثار رضا بیگناه را نقطه عطفی در راستای همکاری گالری مژده با هنرمندان مهاجر ایرانی دانست و در این باره گفت: مدت‌هاست که بسیاری از هنرمندان ایرانی مقیم خارج از کشور، درخواست برگزاری نمایشگاه در ایران را دارند اما همواره من نگران این بودم که آثار این هنرمندان مهاجر که عموماً افراد مطرحی در جایگاه هنری هستند و در خارج از ایران نیز فعالیت دارند، تا چه اندازه به لحاظ ماهیت فضای هنری ایران تطابق دارد.

او افزود: در واقع دغدغه من این است که آثار هنرمندان مهاجری که اکنون پس از 30 یا 40 سال ترک وطن، تصمیم به برگزاری نمایشگاه در ایران گرفته‌اند تا چه اندازه با فرهنگ و مؤلفه‌های هنری، شرایط ایران و هنرهای تجسمی ما همخوانی دارد و امکان ارتباط با مخاطب داخلی را پیدا می‌کند.

مدیر گالری مژده برگزاری نمایشگاه «حضور» رضا بیگناه را عامل مهمی در رفع دغدغه‌های درونی خود دانست و تصریح کرد: دغدغه هنرمندان مهاجر همواره برای من وجود داشت اما با حضور رضا بیگناه و صحبت‌هایی که در این راستا داشتیم تصمیم به برگزاری نمایشگاه ایشان گرفتم البته ناگفته نماند که سطح آثار ایشان و ارجاعات آثار او به هنر ایران نیز در این مساله بی‌تأثیر نبود.

طباطبایی در خصوص برگزاری نمایشگاه مروری بر آثار رضا بیگناه گفت: از آنجایی که رضا بیگناه سال‌هاست که از ایران مهاجرت کرده و نمایشگاه‌های گذشته وی مربوط به سالیان قبل است، من به ایشان پیشنهاد کردم که در این نمایشگاه مروری بر آثارش را داشته باشیم تا مخاطب بتواند روند آثار او را بررسی کند و بداند که این هنرمند از کجا به زاویه نگاه امروز رسیده است.

نمایشگاه «حضور» تا 21 آذرماه در گالری مژده واقع در سعادت‌آباد، علامه شمالی، هجدهم شرقی، پلاک 27 میزبان علاقمندان به هنر است.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۶۱۴۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمار فروش سالن‌های دولتی تئاتر

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، آمار فروش و تعداد تماشاگران نمایش‌های مجموعه تئاتر شهر، تالار هنر و همچنین تماشاخانه سنگلج تا پایان روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت‌ ۱۴۰۳ اعلام شد.

نمایش «گالیله» به کارگردانی شهاب‌الدین حسین‌پور که از ۲۹ فروردین در تالار اصلی با ظرفیت ۵۷۹ مخاطب و قیمت بلیت ۳۰۰ هزار تومان اجرای خود را آغاز کرده است، با مجموع ۱۳ اجرا و میزبانی از ۵ هزار و ۳۱۷ مخاطب (با احتساب بلیت تمام‌بها، نیم‌بها، تخفیف‌دار و مهمان) توانست به فروشی معادل ۱ میلیارد و ۲۳۸ هزار تومان دست پیدا کند.

نمایش «روال عادی» به کارگردانی کیارش رُست که اجرای خود را از ۳۰ فروردین در تالار چهارسو، با ظرفیت ۱۳۲ نفر و قیمت بلیت۱۸۰ هزار تومان آغاز کرده است، با مجموع ۱۳ اجرا و میزبانی از ۸۴۱ مخاطب توانست به فروشی معادل ۱۱۵ میلیون و ۹۷۴ هزار تومان برسد.

نمایش «توقف اتانازی» به کارگردانی محمدرضا عطایی فر که اجرای خود را از ۲۳ فروردین در تالار چهارسو با ظرفیت۱۳۲ نفر و قیمت بلیت۱۸۰ هزار تومان آغاز کرده است، با مجموع ۱۹ اجرا و میزبانی از ۱ هزار و ۳۵۲ مخاطب، توانست به فروشی معادل ۱۸۳ میلیون و ۹۶۰ هزار تومان دست پیدا کند.

نمایش «آن بُرد» به کارگردانی مهدی زندیه و آیدین تمبرچی نیز که اجرای خود را از ۲۳ فروردین در تالار قشقایی با ظرفیت ۹۶ نفر و قیمت بلیت ۱۷۰ هزار تومان آغاز کرده است، با ۲۱ اجرا و میزبانی از ۱ هزار و ۸۰۵ مخاطب، فروشی معادل ۲۷۳ میلیون و ۵۸۱ هزار تومان داشته است.

نمایش «پس از» به کارگردانی مرتضی کوهی نیز که اجرای خود را از ۲۳ فروردین در تالار قشقایی، با ظرفیت ۹۶ نفر و قیمت بلیت۱۴۰ هزار تومان آغاز کرده است، با ۱۹ اجرا و میزبانی از ۱ هزار و ۶۴۲ مخاطب به فروشی معادل ۱۹۱ میلیون و ۶۶۰ هزار تومان دست پیدا کند.

نمایش «آبی گونه» به کارگردانی کاوه مهدوی که از ۲۳ فروردین در تالار سایه با ظرفیت ۷۲ نفر و قیمت بلیت ۱۵۰ هزار تومان اجرای خود را آغاز کرده است،‌ با مجموع ۱۹ اجرا و میزبانی از ۶۶۴ مخاطب به فروشی معادل ۶۸ میلیون و ۶۵۵ هزار تومان دست پیدا کند.

نمایش «کان لم یکن» به کارگردانی سید علی موسویان که از ۲۶ فروردین در تالار سایه با ظرفیت صندلی۷۲ نفر و قیمت بلیت ۱۵۰ هزار تومان روی صحنه رفته است، با ۱۷ اجرا، ۴۶۷ مخاطب جذب کرده و به فروشی معادل ۴۴ میلیون و ۴ هزار تومان دست پیدا کرده است.

نمایش «نظام ابن عربی» به کارگردانی یاسمین عباسی که از ۲ اردیبهشت‌ در کارگاه نمایش با ظرفیت صندلی ۲۶ نفر و قیمت بلیت ۱۰۰ هزار تومان به صحنه رفته است، با ۱۱ اجرا میزبان ۲۲۲ مخاطب بوده و به فروش ۱۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان دست پیدا کرده است.

در تماشاخانه سنگلج، نمایش «سلطان عمرا بمیرد» به کارگردانی محمدجواد کبودرآهنگی که از ۴ اردیبهشت‌ ۱۴۰۳به صحنه رفته است؛ نهمین اجرای خود را پشت سر گذاشت و در مجموع، میزبان ۴۳۱ تماشاگر بوده است. این نمایش با احتساب بلیت‌های تمام بها، نیم‌بها، مهمان و تخفیف‌دار با بلیت ۱۰۰ هزار تومانی و ظرفیت سالن۲۳۶ نفری، مبلغ ۷ میلیون و ۷۹۰ هزار تومان فروخته است.

همچنین نمایش «جادوی شهرزاد» به کارگردانی احمد دهقان نیز که اجرای خود را از ۹ اردیبهشت‌ ۱۴۰۳ آغاز کرده است با ۴ اجرا توانسته است ۲۰۴ تماشاگر را به تماشاخانه سنگلج جلب کند. این نمایش با بلیت ۸۰ هزار تومانی و ظرفیت سالن۲۳۶ نفری، مبلغ ۷ میلیون و ۲۱۶ هزار تومان فروش داشته است.

در تالار هنر، نمایش«انگشتر اسرارآمیز» به کارگردانی میثم یوسفی که از ۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ در سالنی با ظرفیت ۲۴۴ نفری به صحنه رفته است، با ۱۱ اجرا و قیمت بلیت ۱۰۰ هزار تومان، توانست ۱ هزار و ۱۰۰ تماشاگر را جلب کند و به فروش ۷۱ میلیون و ۱۸۱ هزار تومان دست پیدا کند.

همچنین نمایش «آکادمی پرندگان» به کارگردانی حسین مزینانی که از ۲۲ فروردین‌ ۱۴۰۳ در تالار هنر با ظرفیت ۲۴۴ نفری به صحنه رفته است، با ۲۱ اجرا و قیمت بلیت ۱۰۰ هزار تومان، توانسته ۱ هزار و ۱۳۲ تماشاگر را جلب کند و فروش ۷۸ میلیون و ۴۶۸ هزار تومانی داشته باشد.

نمایشنامه‌ «پینوکیو» به کارگردانی داود زارع که ۷، ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت‌ در تالار هنر با ظرفیت ۲۴۴ نفری نمایشنامه‌خوانی شد، با ۳ اجرا و قیمت بلیت ۸۰ هزار تومان، توانست ۶۷۵ تماشاگر را به سالن جلب کند و به فروش ۵۵ میلیون و ۸۸ هزار تومانی برسد.

کد خبر 6097144 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • خوشنویسی ایران نیاز به حمایت دارد/ تاثیر بخش خصوصی در چرخه اقتصاد
  • گشایش نمایشگاه نقاشی در نگارخانه حوزه هنری
  • نمایشگاه آثار هنری هنرجویان هنرستان هنر‌های زیبای دختران یزد
  • استقبال از «آن برد» غافلگیر کننده بود/ دغدغه همیشگی «مهاجرت»
  • نمایش 600 اثر هنرمندان ایرانی در دبی
  • تاثیر مهاجرت‌ اتباع خارجی غیرمجاز بر صنف‌های شغلی
  • ۶۰۰ اثر از هنرمندان ایرانی در نمایشگاه هنر جهانی دبی به نمایش درآمد
  • اعلام آمار فروش سالن‌های دولتی تئاتر
  • چرا دختران و پسران با مسجد قهر کردند؟/ تاثیر اجرای تئاتر در مساجد
  • نمایشگاه گرافیک رایانه ای در ایوانکی