Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-29@15:03:04 GMT

همایش‌های ورشکسته ادبی

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۷۶۳۷۸

همایش‌های ورشکسته ادبی

سالن‌های شعرخوانی روزبه‌روز خالی‌تر می‌شود از حضور مخاطبانی که هیچ‌گاه افزون‌تر از روزگار ما نبوده‌اند و گاه حتی به تعداد انگشتان دست نیز نمی‌رسند.

قدس آنلاین- علی‌رغم تبلیغات گسترده و هزینه‌های هنگفت بعضی از سازمان‌ها و نهادهای فرهنگی، اجرای برنامه‌ها با عدم استقبال عمومی روبه‌روست و این نکته حکایت از عدم نوآوری و خلاقیت و ضعف این دستگاه‌ها در تعامل و عوامل دیگری دارد که مدت‌هاست گریبانگیر شعر و ادبیات جامعه ماست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سایه عدم نظارت پویا و هوشمندانه، هریک از سازمان‌ها و نهادهای فرهنگی به عرصه‌ای برای حضور مطلق گروهی از شاعران اختصاص یافته و همین نگاه تنگ‌نظرانه و کوته‌بینانه موجب شده بسیاری از مخاطبان شعر، قید حضور در این برنامه‌ها را بزنند.

متأسفانه به‌لحاظ دسته‌بندی‌های ناروا در حوزه ادبیات، مخاطبان ناگزیرند که در هر نوبت از حضور در یک همایش به اصطلاح شب شعر، شاهد شعرخوانی چهره‌های محدود و مشخصی باشند که گاه حتی این اشخاص شعر تازه‌ای نیز برای ارائه ندارند و خصوصاً در ویژه‌برنامه‌های مناسبتی این نارسایی به‌شکل آشکارتری خودنمایی می‌کند. لذا بدیهی است که به‌مرور زمان از تعداد مخاطبان این‌گونه مراکز فرهنگی کاسته شده و رونق آن به یغما رود.

جای دریغ دارد که گفته می‌شود برخی از مسئولین ادبی درک عمیقی از لزوم ایجاد تنوع و تکثرگرایی در برنامه‌هایشان ندارند و به‌جای دغدغه ادبی، نگاهی بسته و کاسب‌کارانه به حوزه فعالیتشان دارند.

در چنین فضای بده و بستانی یقیناً بسیاری از اصول و ارزش‌ها به‌‌طور مداوم قربانی حرص و باندبازی‌هایی می‌شود که به هیچ‌وجه با روح ادبیات سازگاری ندارد و از مخاطب ادبیات نیز پنهان‌کردنی نیست.

نکته مضحک‌تر در این‌خصوص این است که بعضی از مسئولین این سازمان‌ها توهم لیدری در عالم شعر و ادبیات را نیز دارند، اما در تعامل با دیگر چهره‌های ادبی و جریان‌سازی در این حوزه، هیچ‌گونه توانایی و شایستگی لازم را ندارند.

تکرار کسالت‌آور حضور برخی از چهره‌ها بی‌تردید نشانه ناتوانی مسئول و یا عدم رغبت دیگر چهره‌های ادبی به شرکت در چنین برنامه‌هایی است که در هر دو صورت جنبه خوبی ندارد و هرکسی با اندک هوش و فراستی این نکته ساده را درمی‌یابد.

از سوی دیگر معروف بودن هر چهره ادبی دلیل محبوب بودن او نیست و این نکته بیان‌گر آن است که در برگزاری همایش‌های ادبی نباید نسبت به نیازسنجی و رجوع به نظرات مخاطبان بی‌اعتنا بود.

در حال‌حاضر پدیده رویگردانی مخاطبان از بعضی سازمان‌ها و نهادهای فرهنگی که اتفاقاً بعضی از آن‌ها در گذشته دارای پیشینه درخشانی نیز بوده‌اند، به‌راستی اسباب تأسف و نگرانی است، زیرا این پدیده بیانگر سوءمدیریت و ناکارآمدی مسئولینی است که می‌بایست با برنامه‌ریزی و هدفمندی موجبات نشاط فرهنگی و تعامل اصحاب قلم را پدید آورند.

سالن‌های خالی از جمعیت و بیگانه با روح ادبیات بیانگر فرصت‌سوزی‌های مدیدی است که تاکنون برروی آن سرپوش گذاشته شده تا عده  معدودی در این دکان‌های ورشکسته، ژست پدرخوانده به خود بگیرند و الکی خوش باشند!

منبع: روزنامه قدس

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۷۶۳۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش «قدس از چشمان آقای نادر» برگزار می‌شود

همایش «قدس از چشمان آقای نادر» مراسم یادبود نادر طالب‌زاده است که در حوزه هنری برگزار خواهد شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، همایش «قدس از چشمان آقای نادر» به یاد زنده‌یاد نادر طالب‌زاده، یکشنبه 9 اردیبهشت ماه برگزار می‌شود.

در این همایش چهره‌هایی نظیر آیت الله قائم مقامی، سیدمحمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور، انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور، محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، محمود مهتدی دیپلمات سابق، مجید شاه حسینی رئیس فرهنگستان هنر، حمیدرضا مقدم فر مشاور فرهنگی فرمانده کل سپاه، سعیدرضا عاملی رئیس اندیشکده مطالعات جهان، امیرحسین ثابتی نماینده منتخب مجلس، شهریار بحرانی کارگردان سینما، علیرضا قزوه شاعر رئیس دفتر شعر، موسیقی و سرود صدا و سیما، رضا برجی مستندساز حوزه جنگ، رضا منتظمی مدیرعامل افق نو و دیپلمات سابق، محمدصادق شهبازی قائم مقام دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، محسن مقصودی فعال رسانه ‌ای و مستندساز و حسن رحیم پور ازغدی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی حضور خواهند داشت.

اولین مستند شهید آوینی پس از 44 سال رونمایی شد

نادر طالب زاده تهیه کننده، کارگردان، مستندساز و مجری تلویزیون بوده، او همچنین دبیر کنفرانس بین المللی افق نو، دبیر جشنواره فیلم عمار و از افراد موثر در تاسیس شبکه افق سیما و نیز عضو هیئت اندیشه ورز این شبکه بود.

 

.

 

وی در تاریخ 9 اردیبهشت ماه سال 1401 بعد از طی دوره سخت و طولانی بیماری دار فانی را وداع گفت، پیکر او پس در نزدیکی مزار شهید آوینی در بهشت زهرای تهران به خاک سپرده شد.

براساس این گزارش، همایش «قدس از چشمان آقای نادر» به مناسبت دومین سالگرد عروج استاد نادر طالب‌زاده یکشنبه، 9 اردیبهشت ساعت 15 در سالن سوره حوزه‌ هنری برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شهر کَدکَن قابلیت تبدیل به قطب گردشگری ادبی شهرستان تربت‌حیدریه را دارد
  • نقد کتاب مویه های آمو
  • برای تقویت میدان کتاب کودک و نوجوان چه باید کرد؟
  • همایش «قدس از چشمان آقای نادر» برگزار می‌شود
  • دعوت رئیس شورای شهر از سرمایه‌گذاران برای حضور در میمند
  • قرائت قرآن و حمایت از فلسطین در برنامه تلویزیونی تونس+فیلم
  • تأکید مدیر شبکه آموزش بر پاسداشت زبان فارسی و شعر و موسیقی اصیل ایرانی
  • اهمیت ویژه به پاسداشت زبان و ادبیات فارسی ، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • پاسداشت ادبیات، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • محافل فضولی‌خوانی در اردبیل برگزار شود