Web Analytics Made Easy - Statcounter

نخست وزیر لبنان مخالفت خود را با ورود دبیرکل جنبش عصائب اهل الحق وابسته به حشد شعبی عراق به لبنان اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی ترکیه، پس از انتشار ویدئویی از قیس الخزعلی، دبیرکل جنبش عصائب اهل الحق وابسته به حشد شعبی عراق که وارد خاک لبنان شده و با لباس نظامی در حال گشت‌زنی در روستاهای مرزهای این کشور با سرزمین‌های اشغالی بود، سعد حریری، نخست وزیر لبنان با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: مشخص شده که این دیدار شش روز قبل تصویربرداری شده و به منزله نقض قوانین لبنان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق اعلام دفتر اطلاع رسانی حریری، وی تماس‌هایی با فرماندهان نظامی و امنیتی مربوطه جهت آغاز تحقیقات و در پیش گرفتن اقداماتی برای ممانعت از ورود هر گروه یا شخصی برای فعالیت‌های نظامی در خاک لبنان بر قرار کرده است. او گفته که باید از انجام "اقدامات غیرقانونی همانند آنچه در ویدئو دیده شد و ورود شخص مذکور به لبنان" ممانعت به عمل آید.

در ویدئوی یادشده الخزعلی به همراه گروهی که این منطقه را به او معرفی می‌کردند، در نزدیکی ورودی الفاطمیه دیده می‌شود. در این ویدئو یکی از حاضران می‌گوید، ما اکنون به همراه برادران حزب الله در نزدیکی گذرگاه فاطمیه در مرزهای مشترک لبنان و اراضی اشغالی هستیم.

وی می‌گوید: ما برای حمایت از مردم لبنان و مساله فلسطین علیه اشغالگران اسرائیلی که دشمن اسلام، اعراب و بشریت هستند آمادگی کامل داریم.

حریری، حزب الله لبنان را به عدم پایبندی به سیاست "عدم ورود به بحران‌های منطقه به ویژه بحران سوریه" متهم کرده و او ماه گذشته میلادی به همین خاطر در ریاض استعفای خود را اعلام کرد.

منابعی در دفتر ریاست جمهوری لبنان نیز در گفتگو با روزنامه فرامنطقه‌ای الشرق الاوسط اعلام کردند که از جنبش عصائب اهل الحق در خصوص ویدئوی منتشر شده توضیح خواسته‌اند و اکنون منتظر پاسخ هستند.

یک منبع نظامی نیز در گفت‌وگو با این روزنامه اینکه ورود الخزعلی به خاک لبنان به شکل قانونی انجام شده باشد را تکذیب کرد و گفت: ورود هر تبعه خارجی به این منطقه مرزی نیازمند اخذ مجوزی از ارتش لبنان است و این در حالی است که این امر حاصل نشده و اگر مساله ورود الخزعلی درست باشد وی به صورت غیرقانونی وارد خاک لبنان شده است.

در مقابل دفتر الخزعلی، دبیر کل جنبش عصائب اهل الحق با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: دفتر اطلاع رسانی حریری تلاش دارد سفر الخزعلی به مناطق مرزی لبنان و فلسطین را به شکلی اشتباه منعکس کند.  این در حالی است که سفر مذکور با هدف اعلام همبستگی مستمر میان ملت‌های مسلمان و اعراب در مقابل رژیم صهیونیستی و تجدید عهد با قدس اشغالی انجام شد.

در ادامه این بیانیه آمده است: بیانیه دفتر حریری نکات اشتباه و تناقض‌های بسیاری داشت. سفر الخزعلی به لبنان به شکلی قانونی و با پاسپورت عراقی انجام شد و اینکه او در این بازدید لباس نظامی بر تن داشت درواقع برای اعلام همبستگی با مردم لبنان و فلسطین علیه دشمن مشترک اسلام و بشریت یعنی اسرائیل بود.

در ادامه بیانیه مذکور هدف از این بازدید تاکید بر حمایت از مردم لبنان علیه تهدیدات اسرائیل و اعلام آمادگی برای مقابله با هرگونه حمله و یا اقدام احمقانه از سوی اسرائیل برای دفاع از هر وجب از خاک لبنان بود.

در این بیانیه آمده است: اکنون این سوال مطرح است که منظور دفتر اطلاع‌رسانی حریری از شبه‌نظامیان دقیقا چه کسانی بوده است. اگر مقصودش جنبش عصائب اهل الحق است باید بگوییم که این جنبش تشکلی سیاسی در عراق است که براساس قوانین مربوط به احزاب در عراق به ثبت رسیده است.

بیانیه مذکور در ادامه نسبت به "همسویی دفتر حریری با رسانه‌های اسرائیلی و بیان مطالبی در راستای منافع اسرائیلی و طرح آمریکا" ابراز تعجب کرده است.

دفتر الخزعلی در ادامه بار دیگر بر حمایت این جنبش از لبنان و حمایت از مساله فلسطین و مبارزه با تکفیری‌ها و تروریست‌ها در سراسر جهان تاکید و اعلام کرد: تا زمانی که نیروهای مقاومت در هر مکان و زمانی قدرت داشته باشند، طرح‌های آمریکاییاسرائیلی در منطقه همچون رویاهایی که هرگز محقق نخواهند شد باقی می‌ماند.

ولید جنبلاط، رئیس حزب سوسیال ترقی خواه لبنان نیز در شبکه‌های اجتماعی در واکنش به بازدید دبیرکل جنبش عصائب اهل الحق از مرزهای جنوبی لبنان با تمسخر به الخزعلی خوشامد گفته و نوشت، چرا این سفر را به سیاست دور ماندن از درگیری‌ها ربط می‌دهند؟ این موضع‌گیری به صنعت گردشگری لبنان آسیب می‌زند و الخزعلی پس از مبارزاتی که علیه داعش انجام داد اکنون حق دارد در این منطقه گردش کند.

برخی منابع سیاسی وابسته به روزنامه الحیاة نیز پخش ویدئوی الخزعلی،‌ به عنوان یک مسئول عراقی و از هم‌پیمانان بسیار نزدیک حزب الله را پیامی از سوی حزب الله با هدف به چالش کشیدن سیاست "دوری از تنش و بی‌طرفی" لبنان دانسته‌اند.

منابع مذکور افزودند: این مساله در واقع پاسخی به تصمیم دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا برای انتقال سفارت این کشور به قدس بود و نباید پخش این ویدئو را در چارچوب واکنش به نشست گروه بین‌المللی حامی لبنان دانست زیرا اقدام الخزعلی در مقایسه با آنچه منطقه شاهد آن است و همبستگی این گروه با لبنان مساله‌ای بسیار کوچک است.

منابع یاد شده تاکید کردند: الخزعلی پیش از صدور تصمیم دولت و برگزاری نشست گروه حامی لبنان وارد کشور شده اما انتشار خبر با هدف آزمودن دولت لبنان و نخست وزیر آن بود و نباید آن را در مقابل نشست پاریس قرار داد که اهمیت بسیار بیشتری دارد.

این منابع در ادامه تاکید کردند: سفر الخزعلی به منزله نقض قطعنامه شماره ۱۷۰۱ شورای امنیت است که مبنای بیانیه پاریس محسوب می‌شود و این سفر حامل پیام‌های ناراحت‌کننده‌ای است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۷۸۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیمه فعالان سرود پیگیری می‌شود/چند پیشنهاد به موسیقی فارس

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، امیرحسین سمیعی مدیر کل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه حامد جلیلی مدیر دفتر سرود و محمدعلی مرآتی دبیر جشنواره موسیقی نواحی عصر روز گذشته ۹ اردیبهشت وارد استان فارس شد و با جمعی از فعالان موسیقی استان فارس دیدار کرد.

در این دیدار که در تالار گفت‌وگوی اداره کل فرهنگ و ارشاد استان فارس انجام شد، در ابتدا مدیر انجمن موسیقی استان فارس، رهبر ارکستر فیلارمونیک فارس، برخی از اساتید، نوازندگان و اهالی هنر و موسیقی به بیان نکات و دیدگاه های خود درباره وضعیت موسیقی از جنبه‌های گوناگون پرداختند. این در حالی است که بعد از صحبت هنرمندان و فعالان موسیقی، سمیعی و همراهانش به پاسخ و بررسی مسایل پرداختند.

کم و کاستی ها را می پذیریم

امیرحسین سمیعی اظهار کرد: هدف از سفر به استان‌های مختلف بررسی مشکلات و پیگیری معضلات مربوط به جامعه موسیقی است؛ همچنین بررسی و به رای گذاشتن ظرفیت‌های عظیمی که در استان‌های مختلف وجود دارد و پرداختن بی چون و چرا به همه مناطق از دیگر اهداف دفتر موسیقی وزارت ارشاد به شمار می‌رود. البته که نگاه ما در جشنواره موسیقی فجر ۱۴۰۲ توجه به عدالت فرهنگی بود؛ لذا تلاش کردیم تا این عدالت فرهنگی را با توجه به بضاعت نخستین سالی که این جشنواره برگزار شد ایجاد کنیم. البته کم و کاستی‌هایی وجود داشت و به این نتیجه رسیدیم که قدم اصلی برای رفع این کاستی‌ها، خارج شدن از تهران و سفر به استان‌های مختلف کشور برای ارزیابی وضعیت موسیقی است.

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره ظرفیت‌های خوب و ارزشمند استان فارس پیرامون حوزه موسیقی گفت: من معتقدم که در حوزه موسیقی شیراز اتفاق فوق‌العاده‌ای در حال رخ دادن است و اگر نسبت به این اتفاقات بی‌توجه باشیم از نگاه اصلی وزارت که عدالت فرهنگی است دور خواهیم شد. البته رصد استعدادها و موسیقی‌هایی که در جهت تقویت فرهنگ و ریشه‌های ما عمل می‌کند، ضرورت دارد. ضمن اینکه من بر این باورم بسیاری از مشکلات در عرصه موسیقی مساله اعتبارات و نقدینگی نیست؛ ۹۰ درصد از مشکلات افراد فعال در این عرصه مبنای مالی و حمایتی ندارد بلکه مبنای معنوی دارد.

نباید موسیقی جدی در صف اجراهای دیگر پاپ قرار بگیرد

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: اتفاقاتی که در شیراز و استان فارس می‌افتد می‌تواند الگویی برای سایر استان‌ها باشد. ممکن است در برخی استان‌ها موسیقی نواحی جلوتر باشد، در برخی استان‌ها موسیقی جهانی به صورت علمی‌تری دنبال شود و در بعضی دیگر نیز موسیقی ایرانی پیشتاز باشد اما در استان فارس هم در موسیقی ایرانی هم در آواز جمعی، هم در موسیقی جدی و ارکستری اتفاقات خوبی رقم خورده است؛ حتی می‌توان گفت این حرکات خودجوش و باکیفیت را در پایتخت هم نداریم؛ در شیراز یک جوشش اساسی در حال جریان است.

وی عنوان کرد: ارکسترها در بعضی استان‌ها به دشواری شکل می‌گیرد اما در استان فارس این ارکسترها به صورت حرفه‌ای شکل گرفته و در حال فعالیت هستند، حتی نگاه به آواز کلاسیک در شیراز تخصصی‌تر از تمام استان‌هاست. من معتقدم نباید موسیقی جدی در صف اجراهای دیگر پاپ قرار بگیرد. مبنای این سفر این است که ما این سیستم فرآیند بروکراتیک را کنار بگذاریم و باور کنیم که می‌توانیم مشکلات را با گفت‌وگو حل کنیم. ضمن اینکه بایستی شرایطی فراهم شود تا گروه‌های موسیقی جدی برای اجرای صحنه‌ای مجبور نباشند در لاین نوبت قرار بگیرند چراکه این نوع موسیقی است که به فرهنگ ما ضریب می‌دهد.

برای موسیقی فارس باید کار ویژه انجام داد

وی با بیان اینکه موسیقی جدی در فارس به مرزی رسیده که باید دیده شود، گفت: بررسی وضعیت موسیقی در فارس و تناسب‌سنجی این برآیند نشان از موفقیت فوق‌العاده فارس در حوزه موسیقی می‌دهد، لذا برای فارس باید کار ویژه انجام داد. بایستی فعالان در این عرصه دغدغه‌های خود را بی واسطه بیان کنند، ما هم در مرکز موسیقی تمام تلاشمان را به کار می‌گیریم تا این سد شکسته شود و ارتباطات با مرکز موسیقی به یک مکاتبه اداری محدود نشود.

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: در دولت سیزدهم تلاش شده تا این سدها شکسته شود؛ سفر به استان‌های مختلف با این هدف انجام می‌شود تا ما بتوانیم بدون واسطه با افراد فعال در این عرصه رو در رو شویم و تدابیر کافی برای اجرایی شدن سیاست‌ها و حل مشکلات در این بخش اتخاذ شود.

دفتر موسیقی، بیمه اهالی سرود را پیگیری می کند

حامد جلیلی مسؤول دفتر سرود اداره کل موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این جلسه گفت: هدف دفتر سرود در ۲ سال گذشته ارتقای سطح کیفی گروه‌های سرود، ساماندهی گروه‌ها و پیدا کردن استعداهایی بوده که در این زمینه وجود دارند و دیده نمی‌شوند، برای تحقق این امر راهکارها و برنامه‌هایی ارایه شده و بدون شک امسال نیز گام بزرگی در این مسیر برداشته خواهد شد. در حال حاضر آموزش مربیان گروه سرود به صورت جدی پیگیری می‌شود و این اقدام در مراحل بعدی به صورت پیشرفته‌تر در هر استان دنبال خواهد شد.

وی با بیان اینکه بیمه اهالی سرود توسط صندوق هنرمندان به صورت جدی در حال پیگیری است، گفت: معمولا گروه‌های سرود در هیچ رسته‌ای از هنر جای داده نمی‌شوند، لذا پیگیری‌هایی برای حل مشکل بیمه آنها صورت گرفته و در سال جاری بیمه اهالی سرود انجام خواهد شد.

جلیلی درباره کمک‌های مالی به گروه‌های سرود گفت: ۱۰ هزار گروه سرود در کشور داریم؛ گروه‌هایی از کوچک‌ تا بزرگ که قابلیت بالایی در این عرصه دارند. ما معتقد هستیم گروه‌های بزرگ باید آنقدر توانمند شوند که بتوانند گلیم خود را از آب بیرون بکشند؛ به اعتقاد ما گروهی که به اجرای میدانی نرسد گروهی است که در اجرا موفق نبوده است. ما براین باوریم بحث هنری جداست و بحث سلیقه مردم هم که باید در ساخت کارها لحاظ شود، به صورت جداگانه مورد توجه است.

وی ادامه داد: باید به همه گروه‌ها رسیدگی شود و اگر بخواهیم بحث مالی را برای همه آنها پیش ببریم حقوق بسیاری از گروه‌ها ضایع می‌شود، در بحث آموزش هم بحث رسانه به صورت جدی تعریف شده و بر این باور هستیم که اگر مربی، رسانه را بشناسد می‌تواند اثر تولیدی خود را در فضای مجازی منتشر کند.

پوست‌اندازی برای عدالت فرهنگی شنیداری موسیقی نواحی

محمدعلی مرآتی دبیر پانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران هم گفت: از سال گذشته پوست‌اندازی برای عدالت فرهنگی شنیداری موسیقی نواحی ایران آغاز شد؛ ملاک برای شرکت در این جشنواره به احترام بزرگان موسیقی بر اساس یک فراخوان تعریف شد.

محمدعلی مرآتی ادامه داد: موسیقی نواحی ایران یک موسیقی سطح هنری است که نخبگان و بزرگان گروه‌های شرکت کننده را انتخاب می‌کنند و ما تلاش می‌کنیم شرایط را برای اجرای شرکت کنندگان در این جشنواره ایجاد کنیم، متأسفانه هنوز این ظرفیت را نداریم که از همه گروه‌ها برای حضور در این جشنواره دعوت کنیم. ظرفیت استان فارس از منظر موسیقی در تنوع فرهنگ شنیداری موسیقی اقوام بر همگان روشن است؛ در این استان اقوام مختلفی در کنار هم موسیقی فراقومیتی ایجاد کردند.

دبیر پانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران در پایان گفت: امسال به زودی از اداره‌کل‌ها خواسته می‌شود که ظرفیت موسیقی را اعلام کنند؛ بدون شک ساز و کار امسال دقیق‌تر خواهد بود. خود منطقه‌ها افراد را معرفی می‌کنند و ظرفیت‌بندی‌ها مشخص می‌شود تا بتوانیم از این طریق عدالت موسیقی نواحی را ایجاد کنیم.

کد خبر 6091776 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • دیدار هیات الجزایری با هنیه در استانبول
  • شرط مهم حماس برای توافق آتش بس با اسرائیل/حملات موشکی سنگین از خاک لبنان به سرزمین‌های اشغالی
  • بیمه فعالان سرود پیگیری می‌شود/چند پیشنهاد به موسیقی فارس
  • پس‌لرزه‌های جنبش دانشگاه کلمبیا و بمب‌ساعتی در دفتر دموکرات‌ها
  • آماده باش تمام عیار حماس برای نبرد با اسرائیل در رفح/ حمله موشکی حزب‌الله لبنان به سربازان اسرائیل/چرا حمله به رفح برای ارتش اسرائیل خطرناک است؟/آمار شهدای غزه به ۳۴ هزار و ۳۸۸ نفر رسید
  • آماده باش تمام عیار حماس برای نبرد با اسرائیل در رفح/ حمله موشکی حزب‌الله لبنان به سربازان اسرائیل/چرا حمله به رفح برای ارتش اسرائیل خطرناک است؟
  • آماده باش تمام عیار حماس برای نبرد با اسرائیل در رفح/ حمله موشکی حزب‌الله لبنان به سربازان اسرائیل
  • نیروهای مسلح استان بوشهر با تمام توان در حال خدمت هستند
  • واکنش به کشتار در غزه؛ حقیقت جنبش‌های دانشجویی در آمریکا
  • دستور مهم رئیسی؛ تخصیص ۳میلیون یورو برای دیوارکشی مرزهای ایران | اعلام جزئیات جدید از انسداد مرزها؛ اولویت‌ با کدام مرزهاست؟