Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرآنلاین و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری البرز، جمعی از نمایندگان تشکل های دانشجویی به مناسبت 16 آذر و روز دانشجو به دیدار محمدعلی نجفی استاندار البرز آمدند و واگویه هایشان را با نماینده عالی دولت در استان در میان گذاشتند.
استاندار البرز در این دیدار صمیمانه با قدردانی از استقبال دانشجویان برای حضور در این گردهمایی صمیمانه و با گرامیداشت 16 آذر و روز دانشجو و شهدای این عرصه اظهار داشت: این روز نماد دانشجویان آزادی خواه و استقلال طلبی است که برای حفظ حریم استقلال،آزادی و جمهوری نظام اسلامی کشور در جبهه حق علیه باطل به شهادت رسیده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


استاندار البرز در ادامه با اشاره به اینکه شنیدن سخنان دانشجویان معطوف به هفته و روز خاصی نیست، تصریح کرد: نامگذاری چنین روزهایی البته می تواند 16 آذرها را معنای خاصی ببخشد.
*برگزاری نشست های فصلی با دانشجویان البرزی
نماینده عالی دولت در استان، تشکیل نشست های ماهیانه و فصلی را یکی از برنامه های محوری عنوان کرد و گفت: چنین گردهمایی برای این است که از زبان خود دانشجویان دغدغه ها و مطالبات را بشنویم و پیگیری کنیم.
وی همچنین با اشاره به شرایط استان البرز از حیث تمرکز و تحصیل دانشجویان بیان کرد: البرز در کنار استان تهران قرار دارد و وجود بسیاری از دانشگاه ها و موسسات ملی در البرز موجب شده تا این استان به یک شهر دانشگاهی در کشور شناخته شود.
استاندارالبرز در جمع نمایندگانی از تشکل های دانشجویی سراسر استان، تجربه دانشجو بودن را فرصتی ویژه دانست و افزود: باید شاکر باشید که این امکان فراهم شده در جایگاه دانشجو این دوران ماندگار و به یاد ماندنی را تجربه کنید.
وی در این نشست صمیمانه از دوران دانشجویی خود نیز روایت خاطره کرد و گفت: بیشترین عمر خدمتی خود را بعد از انقلاب اسلامی در دانشگاه ها مصروف به خدمت کرده امد و به این مهم می بالم.
نجفی ماهیت دانشجو بودن را مطالبه گری دانست و افزود: و این حق شما است که اظهار نظر و فعالیت های اجتماعی در چارچوب قانون داشته باشیم.
*دانشگاه خاستگاه خیزش های منعث از هویت فرهنگی - دینی است
وی دانشگاه را مظهر پویایی، بالندگی و رشد جامعه عنوان کرد و ادامه داد: دانشگاه همواره خاستگاه آزادی و ارزش های برخواسته از هویت های فرهنگی بوده است و شما دانشجویان نیز نماد تسری این هویت دینی و فرهنگی در جامعه هستند.
استاندارالبرز با بیان اینکه دانشجویان کشور بودند که در کنار سایر قشرها به 16 آذرها و سالهای 57 هویت و معنا بخشیدند، گفت: تا امروز که در سال 96 قرار داریم، جنبش های دانشجویی همواره سرمنشا پویایی جامعه بوده است، البته هیچ موضوعی خارج از چارچوب اخلاق و قانون مورد پسند نیست و در هیچ جایی هنجارشکنی ها مورد قبول قرار نمی گیرد.
وی با اشاره به تعبیر امام راحل (ره) در خصوص دانشگاه مبنی بر اینکه دانشگاه مظهر و مبداء تحولات اجتماعی بوده است؛ دیدگاه های مقام معظم رهبری را در بحث تکیه بر اندیشه های بلند این قشر خاطرنشان کرد و گفت: توسعه شرکت های دانش بنیان به ویژه در حوزه اقتصاد مقاومتی دو مولفه ای است که از دانشگاه ها ریشه و شکل می گیرد.
*ظرفیت جوانان در عرصه های مدیریتی مورد توجه است
رئیس شورای تأمین استان در محور دیگری پیرامون طرح دغدغه دانشجویان مبنی برحمایت از تشکل های دانشجویی اینگونه پاسخ داد که از چارچوب قانون از فعالیت های دانشجویی حمایت می شود،نگاه کشور نیز بر این مهم قرار دارد که از حضور جوانان در عرصه های مدیریتی استفاه شود.
*پیوند علم و صنعت داروی دغدغه اشتغال دانشجویان در استان
وی همچنین در جواب مسئله اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی نیز گفت: در طول سالهای اخیر استخدام به شکل فراگیر وجود نداشته است، نگاه ها نیز به سمت معطوف است که بخش خصوصی و ظرفیت های آن به کمک ایجاد فرصت های شغلی برای نسل جوان بیاید.
استاندارالبرز با بیان اینکه پیوند و تلفیق بین علم و صنعت در این زمینه کمک شایانی خواهد داشت، افزود: در مدت دو ماه اخیر نیز بیشترین وقت استان صرف بهبود فضای کسب و کار و ایجاد فرصت های شغلی مصروف شده و به جایگاه مناسبی نیز دست پیدا کرده ایم و شرایط رو به بهبود است.
• رشد مهاجرت به البرز آمار اشتغالزایی را در نوسان قرار داده است
وی در ادامه با اشاره به روند سیر روزافزون جمعیت و مهاجرت و تآثیر مستقیم تحولات اجتماعی بر افزایش تقاضای فرصت های شغلی بیشتر بیان کرد: البرز استان مهاجرپذیری است در حالی که شهر کرج سالها قبل نزدیک به 200 هزار نفر جمعیت داشت، امروز این رقم به بالای 2 میلیون جمعیت رسیده است که این امر نیز خود تأثیرگذار بر فرایند اقداماتی است که برای ایجاد فرصت های شغلی صورت می گیرد.
نجفی افزود: نرخ رشد جمعیت در سایر نقاط نزدیک به 2 درصد است اما این رقم در البرز به 3 درصد می رسد و همین امر نیز بارسنگینی را بر دوش این استان قرار داده است که قابل مقایسه با سایر نقاط کشور نیست.
وی با بیان اینکه به پدیده مهاجرت بعنوان فرصت نگاه می کنیم گفت: با وجود این شرایط در زمینه توسعه فضای کسب و کار، ایجاد فرصت های شغلی، اختصاص تسهیلات مناسب بانکی اقدامات موثری برداشته شده است اما با توجه به هجمه ورود مهاجران مقیاس ثابتی برای ایجاد شغل وجود ندارد و در هر لحظه شرایط متغیر است.
*هنری که خریدار نداشته باشد طرح اشتغال را کامل نمی کند
نماینده عالی دولت در محور دیگری از سخنان خود در حالی که در جمع شماری از نمایندگان تشکل های جامعه دانشجویی صحبت می کرد، به لزوم ایجاد بسترهای عرضه تولیدات و صنایع دستی از سوی دانشگاه ها به ویژه دانشجویان دانشگاه هنر اشاره کرد و گفت: هنرهای دستی دانشجویان باید در مکانی خاص عرضه شود و اگر زمینه این امر فراهم نشود تولیدات هنری باید در قفسه های کارگاهی محبوس بماند و اینگونه اشتغال کامل نمی شود.
*فلسفه تأسیس دانشگاه علمی - کاربردی رفع خلاء تحصیل بدون شغل بود
وی در ادامه فلسفه تأسیس دانشگاه علمی - کاربردی را متذکر شد و افزود: اندیشه اصلی که از سوی موسسان این دانشگاه همچون مرحوم دکتر ابتکار وجود داشت، براین پایه بنا گرفت که خلاء بین علم و تخصص از میان برداشته شود و تحصیل علم از تئوری و سمت علوم کاربردی سوق پیدا کند البته هنوز این خلاء وجود دارد. باید تقویت بخش حرفه ای در آموزش و پرورش به عنوان اصل محوری پیگیری شود تا فارغ التحصیلان ما حداقل یک هنر را برای تأمین معاش پس از تحصیل داشته باشند.
نجفی با بیان اینکه باید در این نگاه جامعه برای تحصیل در مقاطع بالا و کسب مدارک دکتری بازنگری شود، بیان کرد: امروز در سراسر دنیا ایجاد شغل محدود به تحصیلات دانشگاهی نیست، بدان معنا که با آموختن حرفه ای کاربردی و مورد نیاز در جامعه دغدغه اشتغال را برطرف می کنند.
استاندارالبرز همچنین در پاسخ به دغدغه طرح شده از سوی دانشگاه محیط زیست،نگاه دولت را در این زمینه متذکر شد و افزود:طبق تأکیدات ریاست محترم جمهور، هیچ کار توسعه محورانه ای شکل نمی گیرد مگر اینکه پیوست زیست محیطی - فرهنگی داشته باشد.
*البرز گوی سبقت آلودگی هوا را از همسایه اش تهران گرفت
وی با بسط این نگاه به شرایط زیست محیطی استان البرز گفت: یکی از برنامه های محوری استان کاهش آثار آلودگی هوا است.
نجفی افزود: آلودگی هوا یکی از دغدغه های زیست محیطی این استان است، در حالی که سالیان گذشته کرج تفرجگاهی برای استنشاق هوای آزاد بود و تهران نشینان برای بهره مندی از فضای مطبوع از تهران خارج می شدند به کرج می آمدند، متأسفانه امروز کرج هم گوی سبقت آلودگی هوا را از تهران گرفته و راه ها یکی از عوامل تشدید کننده این شرایط شده است.
استاندار البرز با طرح این مسائل در ادامه به سراغ اقداماتی رفت که برای برون رفت از شرایط کنونی در استان صورت پذیرفته است، نجفی گفت: تکمیل آزاد راه ها از جمله کارهایی بوده که طی دو ماه اخیر مورد پیگیری قرار گرفته است، آزاده تهران - شمال پروژه مشترک دولت و بنیاد مستضعفان است که پیش بینی می شود طبق قول پیمانکار پروژه 33 درصد آن در بهار تا شهرستانک زیر بار تردد برود.
*پیشنهاد برگزاری توردانشجویی بازدید از کارگاه عمرانی آزاد راه تهران - شمال
وی با پیشنهاد برگزاری تور دانشجویی بازدید از پروژه عمرانی آزاد راه تهران - شمال افزود: کار بسیار بزرگ و عظیمی در حال انجام است و ناظران و مشاوران داخلی که خود از فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند این طرح ملی را پیش می برند.
نجفی تکمیل پروژه آزاد راه همت و رفع موانع مالی و معارضین این مسیر در کنار احداث کنارگذرشمالی استان را نیز از دیگر اقدامات برای برون رفت استان از بار ترافیک و بهبود شرایط زیست محیطی عنوان کرد.
*ایستگاه دانشگاه خوارزمی پیش بینی شده است/ ماحصل مذاکرات استاندار با وزرای دولت برای تخصیص اعتبار ویژه احداث ایستگاه
استاندار البرز در ادامه پیرامون پیگیری ایجاد ایستگاه مترو در مسیر دانشگاه خوارزمی، نیز اینگونه پاسخ داد که تکمیل طرح مترو تهران - کرج، کرج -گلشهر و گلشهر به هشتگرد بعنوان یکی دیگر از پروژه های راه در دستور کار پیگیری قرار داشت که آخرین بار به اتفاق معاون وزیر راه بازدیدی از این پروژه انجام گرفت، ملاحظاتی از سوی مشاوران طرح وجود داشت اعم از مسائل مالی پیش بینی نشده با توجه به تنگناهای اقتصادی که در کشور وجود دارد و اعتبارات ویژه ای که برای تکمیل راه های نیمه تمام این استان از طریق اسناد و اوراق خزانه از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور تخصیص پیدا کرده است، با این وجود طی مذاکراتی که با وزیر راه و رئیس سازمان برنامه و بودجه داشتم در نهایت تصمیم برآن شد تا 2 ایستگاه در طول مسیر مترو گلشهر - هشتگرد پیش بینی شود.
*دیدار استاندار با وزیر علوم، تحقیقات و فناوری کشور برای ارتقا سطح دانشگاه های استان
دکتر نجفی در بخش دیگری با اشاره به مذاکراتی که با وزیر علوم، تحقیقات و فناوری کشور داشته است، گفت: دیدار ما نخستین دیدار وزیر علوم با استانداران کشور بود و آن هم از حیث اهمیتی که استان دانشگاهی کشور دارد، بحث توسعه شرکت های دانش بنیان و نهایت استفاده از ظرفیت و توانمندی های علمی در این مذاکره مورد تأکید قرار گرفت.
دانشگاه ها هویت سازی کنند
وی در ادامه با بیان اینکه باید نگاه نفوذ دانشگاه در صنعت در عمل جامه تحقق بپوشد افزود: اعتقاد داریم که هیچ توسعه ای بدون حضور دانشگاه میسر نمی شود و شعار هم نمی دهم و این دانشگاه است که باید هویت را در خود بوجود بیاورد و به دل صنعت برود.
استفاده از ظرفیت دانشجویان، ایجاد روحیه امید و پویایی بیشتر در جامعه دانشجویی،همکاری دانشگاه ها با کمیسیون دانشجویی استان، رفع دغدغه اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاه ها،سهولت در ترددها،مشارکت دانشگاه ها در جشنواره های دانشجویی،بکارگیری ظرفیت و ایده های دانشجویان برای طرح های توسعه شهری، و... از جمله دغدغه های طرح شده از سوی دانشجویان دانشگاه های استان بود.

 

48

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۸۹۴۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در آمریکا چه خبر است؟

فرارو- دانشگاه کلمبیا به کانون اعتراضات دانشجویان در مورد جنگ غزه تبدیل شده است. در اینجا این پرسش مطرح می‌شود که چه شباهت و تفاوتی میان اعتراضات دانشجویی اخیر دانشجویان امریکایی در واکنش به جنایات اسرائیل علیه مردم غزه با اعتراضات سال ۱۹۶۸ میلادی در دانشگاه‌های امریکا وجود دارد؟

به گزارش فرارو، شباهت‌ها در مخالفت دانشجویان با جنگ، نژادپرستی و تعصب است. شباهت دیگر بین دو رویداد آن است که اعتراضات در سراسر آمریکا گسترش یافته است، زیرا دانشجویان خواستار پایان دادن به جنگ اسرائیل در فلسطین هستند.

در سراسر ایالات متحده معترضان حامی فلسطین در محوطه دانشگاه در معرض خطر دستگیری و تعلیق از ادامه تحصیل قرار گرفته اند.

با این وجود، یک تفاوت کلیدی درباره وجود رسانه‌های اجتماعی در حال حاضر و فقدان آن در اعتراضات دهه ۱۹۶۰ میلادی می‌باشد که باعث می‌شود اکنون توانایی بسیج گری دانشجویان معترض افزایش یابد. این وضعیت باعث شده اخبار اقدامات و اعتراضات مختلف به سرعت منتشر شوند.

خشونت یا تهدید به ارتکاب آن یکی دیگر از تفاوت‌های اعتراضات اخیر با اعتراضات دهه ۱۹۶۰ میلادی است. اعتراضات اولیه در دانشگاه کلمبیا در آوریل ۱۹۶۸ میلادی با تهدید اعمال خشونت بین دانشجویان تندرو که می‌خواستند به روابط دانشگاه با تحقیقات جنگی در طول جنگ ویتنام پایان دهند و پروژه ساخت سالن ورزشی دانشگاه را خاتمه دهند و ورزشکاران عمدتا سفیدپوستی که می‌خواستند با آن پروژه ساخت و ساز پیش بروند آغاز شد. سالن ورزشی برای ساکنان عمدتا سیاه پوست و رنگین پوست هارلم طراحی شده بود تا از در جداگانه‌ای وارد شوند. هم چنین، آن زمان میانه تنش‌های ناشی از ترور "مارتین لوتر کینگ" رهبر جنبش حقوق مدنی بود که چد هفته پیش از اعتراضات دانشجویی ترور شده بود.

دانشجویان پس از کشاندن اعتراضات به محل سالن ورزشی با پلیس درگیر شدند و سپس دانشجویان معترض دانشگاه کلمبیا در نیویورک اعتراضات را به ساختمان همیلتون هال کشاندند دقیقا مشابه اقدامی که دانشجویان معترض اخیرا انجام دادند و ده‌ها تن از فعالان دانشجویی در شب ۳۰ آوریل بازداشت شدند. روند بازداشت به تشدید و وخامت وضعیت دامن زد. تا ۲۰ آوریل سال جاری میلادی دانشجویان نسبت در مقایسه با اعتراضات گذشته مزاحمت کم تری ایجاد کرده بودند و اردوکشی و صف بندی آنان در چمن جنوبی محوطه دانشگاه بود که مانع از ادامه روند فعالیت‌های دانشگاهی و عملکرد اصلی آن نهاد اموزشی نشده بود. با این وجود، پس از تسخیر هملیتون هال توسط دانشجویان محاسبات تغییر کرد. فعالان پردیس دانشگاهی با نفوذ به همیلتون هال و سد کردن مسیر عبور و مرور توجیه بیش تری را برای مدیران فراهم کردند تا از پلیس بخواهند وارد عمل شده و آنان را بازداشت کند تا محدود شدن مسیر برطرف گردد.

تفاوت دیگر آن است که برای بسیاری دانشجویان دانشگاه کلمبیا در سال ۱۹۶۸ انگیزه اعتراض خشم به خاطر ادامه جنگ امریکا در ویتنام و تغییرات ایجاد شده در فراخوان نظامی ارتش بود که باعث از بین رفتن فرصت‌های دانشجویی به ویژه در مقطع تحصیلات تکمیلی می‌شد. هم چنین، گروه رادیکال دانشجویان موسوم به "برای یک جامعه دموکراتیک" با ارتباط دانشگاه کلمبیا با موسسه تحلیل‌های دفاعی یک اندیشکده که در حال تحقیق و تجزیه و تحلیل سلاح‌ها و استراتژی‌های مورد استفاده در جنگ ویتنام بود مخالفت کرد.

آنان هم چنین می‌خواستند سیا و بخش‌های نظامی کشور از جذب نیرو در محوطه دانشگاه منع شوند. همزمان دانشجویان دیگری در انجمن دانشجویان امریکایی آفریقایی تبار از این که دانشگاه کلمبیا در حال پیشبرد برنامه‌هایی برای تصاحب بخشی از یک پارک عمومی در هارلم برای ساختن سالن ورزشی‌ای بود که به گفته منتقدان محدود به دسترسی شهروندان درجه دوم می‌شد آزرده خاطر شده بودند. در نتیجه، در اعتراضات ۱۹۶۸ چندین عامل و انگیزه به طور همزمان نقش داشتند در حالی که در اعتراضات دانشجویی اخیر عوامل و انگیزه‌ها محدودتر به نظر می‌رسند.

ورود نیرو‌های پلیس به محوطه دانشگاه مشابه سال ۱۹۶۸ میلادی

مقام‌های دانشگاه کلمبیا در سال ۱۹۶۸ میلادی نیز با پلیس شهر تماس گرفتند تا دانشجویانی که چهار ساختمان دیگر دانشگاه را نیز تسخیر کرده بود به زور از آنجا خارج کرده و بازداشت کنند. ورود نیرو‌های پلیس باعث شعله ور شدن آتش خشونت شد. نیرو‌های پلیس برای بازداشت دانشجویان به ساختمان‌ها و محوطه اطراف دانشگاه یورش بردند. در ساختمانی به نام تالار ریاضی فعالانی از از جمله "تام هیدن" نویسنده بیانیه پورت هورون یک مانیفست چپگرایانه که از دانشجویان می‌خواست علیه نژادپرستی، امپریالیسم و ​​فقر اقدام کنند به مقابله پرداختند. پلیس در جریان درگیری ناظران ماجرا و فعالان را به طور یکسان با باتوم مورد ضرب و شتم قرار داد. ساکنان هارلم با انتقاد دیرینه از دانشگاه در ذهن خود و ناراحتی از ترور مارتین لوتر کینگ آماده حمایت از دانشحجویان معترض بودند.

رهبران حزب پلنگ سیاه مانند "استوکلی کارمایکل" به مطبوعات توضیح دادند که اگر مدیران و مقام‌های دانشگاه کلمبیا وارد مذاکره با دانشجویان سیاه پوست در همیلتون هال نشوند دانشگاه باید با "برادران خیابانی" آنان در هارلم مواجه شود. تهدید آن حزب به ائتلاف با ساکنان محله هارلم به موفقیت فعالان در پایان دادن به پروژه ساخت یک سالن ورزشی خصوصی توسط دانشگاه و قطع ارتباط آن نهاد اموزشی با موسسه تحلیل‌های دفاعی کنسرسیومی متشکل از موسسات آموزش عالی برجسته که تحقیقات دفاعی را با بودجه دولت در طول جنگ سرد انجام می‌دادند منجر شد.

با تسخیر همان ساختمان توسط دانشجویان در اعتراضات اخیر و بازداشت‌های رخ داده در همیلتون هال تهدید به کاربرد خشونت مطرح شد. در نتیجه، اعتراضات سال ۲۰۲۴ میلادی از نظر حضور دانشجویانی که از تصمیم گیری ممسئولان دانشگاه خوئد ناراضی هستند و از نظر مدیرانی که مجبور هستند دوباره کنترل دانشگاه را در دست گیرند به شدت به اعتراضات دانشجویی سال ۱۹۶۸ میلادی شباهت پیدا کرده و تفاوت‌ها میان آن دو اعتراض کمرنگ‌تر و شباهت‌ها پررنگ‌تر می‌شود.

در مورد استفاده از نماد‌ها چه شباهت و تفاوت‌هایی میان دو اعتراض وجود دارد؟

در اعتراضات سال ۱۹۶۸ و اعتراض امروز دانشجویان از نمادگرایی یا سمبلیسم برای ارسال پیام استفاده کرده و می‌کنند. ۵۶ سال پیش معترضان ساختمان همیلتون هال را تسخیر کردند و نام آن را به مالکوم ایکس فعال سیاه پوست و مسلمان فعال حقوق بشر و مدافع حقوق امریکایی‌های آفریقایی تبار تغییر دادند و تصاویر استوکلی کارمایکل را آویزان کردند. امروزه معترضان امریکایی به یاد "هند رجب" یک کودک ۶ ساله فلسطیتی که بر اثر شلیک نظامیان اسرائیلی در غزه جانباخت نام هملیتون هال را به هِندز هال تغییر دادند و پرچم فلسطین را از پنچره همیلتون هال به اهتزاز درآوردند.

میراث اعتراض سال ۱۹۶۸ میلادی چیست؟

میراث اساسی آن اعتراضات این است که دانشجویان به مثابه قطب نمای اخلاقی نهاد‌های آموزشی برتر امریکا هستند حتی اگر در رفتار‌های مخرب مشارکت نمایند. آنان حاضر هستند در محوطه دانشگاه اقدام کنند در حالی که هیچ کس دیگری این کار را نمی‌کند. اگر همه چیز به مدیران، اساتید و کارکنان دانشگاه واگذار می‌شد آن نهاد آموزشی احتمالا سکوت می‌کرد و در برابر بحران انسانی در غزه هیچ واکنشی از خود نشان نمی‌داد.

جوانان همواره نشان داده اند که در فراخوان برای احقاق عدالت بی تاب هستند. در سال ۱۹۶۸ میلادی مسائل مرتبط با ساخت یک سالن ورزشی توسط دانشگاه کلمبیا در غرب هارلم و روابط دانشگاه با موسسه تحقیقات و تحلیل‌های نظامی مطرح بود. در دهه ۱۹۸۰ میلادی اعتراضات دانشجویی در رابطه با منافع دانشگاه در ارتباط با آپارتاید در آفریقای جنوبی بود. در دهه ۲۰۱۰ میلادی سرمایه گذاری دانشگاه در شرکت‌های خصوصی مرتبط با زندان‌ها محل اعتراض بود.

شورش ۱۹۶۸ میلادی به نسل‌های بعدی دانشجویان اموخت که کشتار و بی عدالتی را نپذیرند و نسبت به آن اعتراض کنند. میراث دیگر اعتراضات ۱۹۶۸ آن است که استقرار نیرو‌های پلیس برای پایان دادن به اعتراضات ممکن است در کوتاه مدت نتیجه بخش باشد، اما کماکان می‌تواند منجر به رادیکالیزه شدن دانشجویان میانه رو شود که می‌بینند دوستان و همکلاسی‌های شان یا بازداشت و یا مجروح شده اند.

چه چیزی باعث موفقیت یک اعتراض می‌شود؟

البته دانشجویان می‌خواهند تمام خواسته‌های شان برآورده شود، اما بعید به نظر می‌رسد که این اتفاق رخ دهد. یک نشانه بهتر از موفقیت دانشجویان معترض برهم زدن وضعیت موجود و میزان توجه رسانه‌ها به اعتراضات آنان است. در این راستا، اعتراضات دانشجویی در امریکا موفقیت آمیز بوده اند. درگیری در مکانی مانند دانشگاه کلمبیا به دلیل موقعیت آن در پایتخت رسانه‌ای جهان توجه افکار عمومی بین المللی را به خود جلب می‌کند.

۵۶ سال پیش فعالان دانشگاهی امریکایی الهام بخش دانشجویان خارج از امریکا بودند تا شعار "دو، سه، کلمبیای بیش تر" را سر دهند. مدیران و مسئولان دانشگاه ممکن است بخواهند آن نهاد غیر سیاسی باقی بمانند، اما معترضان دانشجویی می‌خواهند بدانند شهریه‌های پراختی شان در کجا هزینه می‌شود و می‌خواهند در مورد نحوه هزینه آن شهریه اظهارنظر کنند. برجسته ساختن تضاد بین منابع کلیدی بودجه که از شهریه پرداختی توسط دانشجویان تامین می‌شود و نحوه هزینه آن شهریه از سوی دانشگاه یک پیروزی قابل توجه برای معترضان است.

اگرچه پس از اعتراضات دانشجویی ۱۹۶۸ میلادی جنگ در ویتنام تا هفت سال پس از آن ادامه یافت، اما معترضان از بسیاری جهات موفق بودند. آنان مسئولان دانشگاه کلمبیا را متقاعد کردند که به تحقیقات طبقه بندی شده درباره جنگ پایان دهد، ساخت سالن ورزشی مورنینگ ساید پارک را لغو کند و جذب نیرو در محوطه دانشگاه از سوی ارتش و سیا را متوقف نماید.

با این وجود، اختلافاتی در میان دانشجویان پدیدار شد: برای مثال، معترضان سیاه پوست از همتایان سفیدپوست خود خواستند تا ساختمانی را به دلیل رویکرد و تمرکز متفاوت شان ترک کنند و زنانی که بخشی از هر دو گروه بودند ناامیدی خود را از کنار گذاشته شدن از موقعیت‌های تاثیرگذار در مناسبات قدرت عنوان کردند امری که باعث پیوستن آنان به جنبش‌های فمینیستی شد.

بازداشت دانشجویان معترض تا چه اندازه بی سابقه بوده است؟

پلیس نیویورک بیش از ۷۰۰ دانشجو را در آوریل ۱۹۶۸ و ده‌ها نفر دیگر را در ماه مه آن سال به اتهام ارتکاب خشونت بازداشت کرد. هنگامی که دانشجویان در قرن بیستم علیه این ایده که دانشگاه قرار است به جای والدین آنان عمل کند شورش کردند مقام‌های دانشگاهی به امید آن که دانشجویان از این خواسته پیروی کنند از پلیس درخواست ورود به مسئله را مطرح کردند.

در سال ۱۹۲۵ میلادی دانشجویانی در انستیتو فیسک به دلیل اعتراضات به قوانین سخت گیرانه دانشجویی از جمله مواردی که مشارکت در جنبش‌های حقوق مدنی را محدود می‌کرد بازداشت شدند. هم چنین، زمانی که دانشجویان خواستار حق انتشار ادبیات مرتبط با حقوق مدنی در محوطه دانشگاه شدند جنبش آزادی بیان برکلی مطرح شد. در سال ۱۹۷۰ میلادی پلیس یا گارد ملی به سوی دانشجویان در دانشگاه‌های ایالتی جکسون و کنت تیراندازی کرد دانشگاه‌هایی که عمدتا دانشجویان آن سفید پوست بودند.

در سال ۲۰۱۶ میلادی پلیس با دانشجویان معترض به افزایش شهریه در کالیفرنیا مقابله کرد. در جریان آن درگیری هیچ گونه تیراندازی مرگباری رخ نداد، اما پلیس از سلاح‌های غیر کشنده، چون اسپری فلفل استفاده کرد.

چرا اعتراضات می‌تواند به نفع راستگرایان و محافظه کاران در انتخابات تمام شود؟

با این وجود، اعتراضات دانشجویی می‌تواند پیامد ناخواسته‌ای داشته باشد: اعتراضات از هر نوع حتی موجه‌ترین آن نیز باعث ایجاد حس ناراحتی در بین بخش‌هایی از جامعه می‌شود. حتی زمانی که جنبش حقوق مدنی کاملا مسالمت آمیز بود بسیاری از آمریکایی‌ها فکر می‌کردند که ضرر آن جنبش بیش از فایده آن است.

نظرسنجی گالوپ در سال ۱۹۶۳ نشان داد اندکی پیش از راهپیمایی مارتین لوتر کینگ تنها ۲۷ درصد از مردم معتقد بودند که تظاهرات گسترده احتمالا به تحقق ایده برابری نژادی کمک می‌کند و ۶۰ درصد معتقد بودند که اعتراضات به آن هدف آسیب می‌رساند.

هنگامی که دامنه اعتراضات به دانشگاه‌ها همزمان با تشدید جنگ ویتنام کشانده شد پیامد‌های سیاسی موضوع نیز افزایش یافت. "رونالد ریگان" جمهوری خواه بخش عمده کارزار انتخاباتی اش را در سال ۱۹۶۶ میلادی برای کسب مقام فرمانداری کالیفرنیا با تمرکز بر حمله به جنبش آزادی بیان در دانشگاه کالیفرنیا پیش برده بود. او متعهد شد که به بی نظمی در برکلی پایان دهد.

او گفته بود به کار عناصر "رادیکال" پایان خواهد داد کسانی که از دید او کشور را به سوی "آنارشی و شورش" هدایت می‌کردند. ریگان همچنین مدیران دانشگاه‌ها را بدان خاطر که معتقد بود "قضاوت‌های ارزشی خاص خود را بر دانشجویان اعمل می‌کنند" مورد سرزنش قرار داد. او پیشنهاد داد منشور رفتار بر اساتید دانشگاه تحمیل شود تا آنان را وادار سازد که "نمونه و الگویی از رفتار خوب و همراه با نجابت" برای دانشجویان باشند. کارزار ریگان نتیجه بخش بود و او با یک میلیون رای در انتخابات پیروز شد.

واکنش شدید علیه جناح چپ بخش مهمی از رقابت‌های ریاست جمهوری ۱۹۶۸ بود. "ریچارد نیکسون" کارزار انتخاباتی را با عنوان "نظم و قانون" راه اندازی کرد و ناآرامی‌های شهری و دانشگاهی را در آن برجسته نمود.

نیکسون استدلال می‌کرد: "در نظام حکمرانی‌ای که امکان تغییرات مسالمت آمیز در آن وجود دارد هیچ دلیل موجهی برای توسل به خشونت برای بیان اعتراض و مخالفت وجود ندارد". کارزار نیکسون نیز نتیجه بخش بود. او روز سه شنبه ۵ نوامبر ۱۹۶۸ میلادی در برابر "هوبرت هامفری" رقیب دموکرات پیروز شد.

اکنون نیز مشاهده معترضانی که پرچم‌های امریکا را با پرچم فلسطین جایگزین می‌کند یاداور روز‌هایی است که دانشجویان معترض پرچم‌های امریکا را با پرجم‌های ویت کنگ و ویتنام شمالی جایگزین می‌کردند. دیدن اعتراض دانشجویانی که در یک دانشگاه به شهریه ۸۰۰۰۰ دلاری در سال تحصیل می‌کنند که تدریس یا تحصیل در آن برای هر کسی امکان پذیر نیست می‌تواند نتیجه معکوس داشته باشد و باعث خشم جمعی از شهروندان امریکایی علیه آنان شود و انگیزه بیش تری برای اقبال آنان به جناح راست در انتخابات ایجاد کند.

جای تعجب نیست که ترامپ به دنبال کسب امتیاز سیاسی از ناآرامی‌های دانشگاه بوده است و اعتراضات را "مایه شرمساری" خوانده و بایدن را به دلیل ارسال "پیام و لحن اشتباه" سرزنش کرده است. ترامپ مدت هاست که به دنبال آن بوده که بایدن را به دلیل نرمش در قبال بی نظمی عمومی مورد حمله لفظی قرار دهد. هشدار تبلیغاتی او را در سال ۲۰۲۰ را فراموش نکنیم او گفته بود: "شما در امریکای جو بایدن ایمن نخواهید بود".

منابع: کانورسیشن، رادیو عمومی ملی (ان پی آر)، پولیتیکو

دیگر خبرها

  • حضور تشکل‌ها با عقاید مختلف در دانشگاه نشان از دموکراسی دارد
  • ۲ انتصاب جدید در دانشگاه آزاد آذربایجان غربی
  • آنچه در مناظره انتخاباتی کاندیداها در دانشگاه لرستان گذشت
  • دانشجویان نشان دادند که نسبت به آنچه در جهان می گذرد، بی‌تفاوت نیستند
  • بزرگترین تظاهرات دانشجویی یمن در حمایت از غزه و دانشجویان آمریکا
  • چرا تشکل های دانشجویی دانشگاه را اصل نمی دانند؟/ گزارش
  • در آمریکا چه خبر است؟
  • خط و نشان کشیدن رئیس مجلس نمایندگان آمریکا برای دانشجویان حامی فلسطین
  • تجمع دانشجویان طرفدار فلسطین در مقابل بزرگترین دانشگاه مکزیک
  • بازگشت سنت اعتراض‌ به دانشگاه‌های آمریکا | دانشجویان: تعامل با رژیم اشغالگر متوقف شود / سرکوب می‌کنید؟ مقاومت می‌کنیم