Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد قطبی، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به تببین چرایی و چگونگی تکریم و الگوسازی از نخبگان دینی پرداخت و گفت: در منظومه آیات و روایات خداوند شخصیت‌های بزرگی را به عنوان الگو و اسوه معرفی می‌کند که از این میان می‌توان پیامبر اکرم(ص) را بلند مرتبه‌ترین آنان برشمرد به نحوی که خداوند می‌فرماید: « لَقَدْ کانَ لَکُمْ فِی رَسُولِ اللّهِ اُسْوَهٌ حَسَنَهٌ».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در رتبه‌های پایین‌تر از پیامبراکرم(ص) نیز همین نظام حاکم است و شخصیت‌های بزرگ و اندیشمندان و خردمندان در حوزه‌های دینی می‌توانند طبق همین معیار به اندازه خودشان به عنوان الگو و اسوه معرفی شوند، اظهار کرد: شخصیت علما و اندیشمندان با پیامبر اکرم(ص) قابل مقایسه نیست، اما در روایات آمده است که علمای اسلام همچون ستارگان آسمان هستند که می‌درخشند.

رئیس میز تخصصی توسعه و تعمیق فرهنگ قرآنی تکریم نخبگان دینی را از چند جنبه قابل تأمل و مهم ارزیابی کرد و گفت: تکریم فرد عالم در ابتدا به لحاظ قدردانی از زحمات و تلاش‌های شخص ایشان است، همچنین تکریم عالم تکریم علم نیز هست و علم نیز در اندیشه اسلامی از اهمیت به سزایی برخوردار است به نحوی که عامل برتری محسوب می‌شود، به طوری که در قرآن کریم آمده است: «هَلْ يَسْتَوِي الَّذِينَ يَعْلَمُونَ وَالَّذِينَ لَا يَعْلَمُونَ إِنَّمَا يَتَذَكَّرُ أُولُو الْأَلْبَابِ؛ بگو آيا كسانى كه مى‏‌دانند و كسانى كه نمى‏‌دانند يكسانند تنها خردمندانند كه پندپذيرند».

جامعه‌ای که دانشمند و اهل علم را تکریم کند دارای حیات است

حجت‌الاسلام قطبی از دیگر کارکردهای تکریم عالمان را الگوسازی دانست و گفت: وقتی افراد ملاحظه کنند که علمای دین در کانون توجه هستند و از آنان تقدیر می‌شود، انگیزه برای پیمودن این مسیر پیدا می‌کنند. همچنین جامعه‌ای که دانشمند و اهل علم را تکریم کند دارای حیات است، چرا که علم سبب پیشروی جامعه می‌شود و هر چه این تکریم بیشتر باشد حیات، نشاط و پویایی بیشتری به جامعه تزریق می‌شود.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان ادای دین جامعه به نخبگان دینی را از دیگر کارکردهای تکریم عالمان و اندیشمندان دینی برشمرد و عنوان کرد: وقتی بزرگان و خردورزان تکریم شوند راه بر اینکه الگوهای غیرمنطقی در جامعه معرفی شوند، بسته و از انحراف جلوگیری می‌شود.

وی در ادامه به تبیین چگونگی تکریم و الگوسازی از نخبگان دینی و روش‌هایی که می‌تواند در این زمینه منشأ اثر در عصر حاضر باشد اشاره و عنوان کرد: مرسوم است که برای رسیدن به این هدف از ابزاری همچون برگزاری همایش و بزرگداشت استفاده شود اما این اعمال حداقل‌های ناچیزی است که صورت می‌گیرد و در برخی از موارد با ممانعت خود عالمان نیز مواجه می‌شویم. باید به سمت روش‌های حکیمانه که بتواند در عصر امروز که دقت بیشتری در امور را می‌طلبد، حرکت کنیم.

عالم نیازی ندارد که برایش دست بزنیم

وی بهره‌مندی از منطق علمی عالمان دین در جامعه در قالب ترویج یافته‌های علمی ایشان و کاربست دادن به آن را بهترین روش برای الگوسازی دانست و اظهار کرد: چشمه‌ای که در وجود عالم جوشیده باید همچون رودی در متن جامعه جاری شود و این بهترین روش برای تکریم عالم است. نخبه دینی سالیان سال تلاش کرده است تا به یک علم نافع دست یابد و امروز نیازی به دست زدن و تشویق ندارد، بلکه خواهان این است که حکمت و دانشی که دریافته در جامعه سازی و جاری شود.

حجت‌الاسلام قطبی ادامه داد: استفاده از منابع عالمان در دانشگاه‌ها، بهره‌مندی از این منابع به عنوان فعالیت‌های علمی بعدی، متمرکز شدن پایان نامه‌ها بر این اندیشه‌ها و ایجاد هسته‌های علمی می‌تواند از جمله روش‌ها برای کاربست دانش عالمان دین باشد. در چنین شرایطی و پس از عملیاتی شدن موارد اشاره شده می‌توان به برپایی مراسم‌های بزرگداشت و تکریم نیز اندیشید، در غیر این صورت صرفا با برگزاری همایش تجلیل نمی‌توان به نتیجه مؤثری دست یافت.

غربی‌ها در تجلیل از عالمان از ما بهتر عمل می‌کنند

رئیس میز تخصصی توسعه و تعمیق فرهنگ قرآنی با بیان اینکه غربی‌ها در تجلیل و تکریم اندیشمندان خود بهتر و بهینه‌تر از ما عمل کرده‌اند، تصریح کرد: شخصیت بزرگی همچون علامه طباطبایی که از وزن علمی بالایی برخوردار است و وزنه علمی سنگینی را تقدیم جهان تشیع می‌کند هنوز به طور کامل شناسانده نشده است و  جریان سازی صورت نگرفته است چرا که بجای تکریم سیستمی و روشی از تجلیل‌های شکلی بهره می‌گیریم که تأثیری چند روزه بیشتر نخواهد داشت.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان در پایان یادآور شد: علم باید به مثابه یک سرچشمه در جامعه رونده شود تا ارزش دانش و دانشمند به خوبی در جامعه معرفی شود در غیر این صورت با فعالیت‌های شکلی نمی‌توان راه به جایی برد که نتیجه قابل توجه و دراز مدتی داشته باشد.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۹۷۰۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌مندی هرچه بیشتر از علم و پژوهش با برجسته‌سازی معنویت، نیاز پیش‌ِ روی ما به حساب می‌آید

به گزارش حوزه سیاست و اقتصاد خبرگزاری تقریب، امیر سرلشکر «سید عبدالرحیم موسوی» فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران با صدور پیامی، ۱۲ اردیبهشت روز معلم را به استادان و مربیان ارتش تبریک گفت.

متن این پیام به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

استادان و مربیان عزیز ارتش جمهوری اسلامی ایران

سلام علیکم؛

تعلیم و تعلّم از سنن الهی و موهبت حق تعالی به پیامبران، اولیای دین و معلمانی است که به فرموده رهبر عزیزمان، آینده‌ی کشور متأثر از همّت و حکمت آنان است.

روز معلم با یاد فیلسوف عالم و عامل شهید عالی مقام استاد مطهری، فرصت مناسبی است تا ضمن تبریک و خداقوت به تمامی عزیزانی که در جایگاه رفیع تعلیم و تعلم قرار دارند، مروری بر رسالت خطیر خود همسو با افق نگاه رهبر حکیم انقلاب اسلامی و فرماندهی معزز کل قوا (مدظله‌العالی) در بیانیه گام دوم انقلاب داشته باشیم.

بدیهی است بزرگترین ثروت ما نیروی انسانی کارآمد و مؤمن است که با زیرساخت‌های علمی، معرفتی و مهارت‌آموزی و دانش‌افزایی توسط استادان، مربیان، فرماندهان، روحانیان و مجموعه وزین حوزه تربیت و آموزش، توفیقات ارتش در اجرای مأموریت مقدس حفظ استقلال، تمامیت ارضی و نظام اسلامی را فراهم ساخته است.

امروز اگرچه اثربخشی آموزش‌ها مشهود و افتخارآمیز است، اما بر اساس راهبرد ترسیمی فرمانده معظم کل قوا (مدظله‌العالی)، بهره‌مندی هرچه بیشتر از علم و پژوهش با برجسته‌سازی معنویت و فضیلت‌های اخلاقی، قوی‌تر از گذشته، همچنان نیاز پیش‌ِ روی ما محسوب می‌شود.

نیک می‌دانیم حفظ و ارتقای عزت و اقتدار ما در فتح قله‌های دانایی و توانایی است و از جمله مقدمات و ملزومات رسیدن به کمال مطلوب، جهاد علمی و عملی با امید به جوانان، حرکت از واقعیات به سمت آرمان‌ها، پای ارزش‌های انقلابی ایستادن، تعمیم ارزش‌های معنوی و ارتقای توانمندی‌های علمی است و دراین چشم‌انداز، استادان و مربیان متصف به صفات پیامبران و اولیای الهی در جایگاه حساس تعلیم نسل جوان و آینده‌ساز، بسیار نقش آفریدند تا اندوخته‌های معنوی، علمی و اخلاقی را بر لوح جان متعلمان حک کنند.

امروز استادان و مربیان برجسته ما با اعتقاد به تأثیر تهذیب نفس و خودسازی‌های متبلور در گفتار و رفتار و منش خود، خوب می‌دانند مردان بزرگ و فرماندهان آینده ارتش انقلابی در مکتب معلمان خودساخته، پرورش می‌یابند و با این نگاه، به تربیت و آموزش کارکنانی بصیر، عالم، مؤمن، ولایتمدار و مقاوم در برابر سختی‌ها، مبتکر در عبور از موانع و آماده در مقابله با تهدیدها و تحریم‌ها، اهتمام ورزیده و دریافته‌اند این نگاه با الهام از اندیشه عزت‌آفرین امام و مقتدای‌مان، سیره شهیدان والامقام، علوم دانشمندان، تجربیات فرماندهان و دانش طلایه‌داران اعتقادی، علمی و نظامی، ثمراتی ماندگار در قوی‌تر شدن و ارتقای قدرت ملی خواهد داشت.

از خدای متعال توفیق روزافزون یکایک استادان و مربیان خدوم در تعلیم و تحکیم گام‌های امیدبخش آحاد کارکنان ارتش و تربیت رزمندگان انقلابی در تراز نظام اسلامی و شایسته ظهور، همچنین ارتقای توانمندی علمی و دفاعی ایران سربلند اسلامی و تحقق تمدن نوین اسلامی را خواستارم، همراهی خانواده شایسته و صبور ارتش مقتدر را ارج می‌نهم و بقای وجود پر برکت رهبر عزیزمان را تا ظهور حضرت بقیه الله الاعظم (ارواحنا فداه) مسئلت دارم.

فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران
سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی

دیگر خبرها

  • بهره‌مندی هرچه بیشتر از علم و پژوهش با برجسته‌سازی معنویت، نیاز پیش‌ِ روی ما به حساب می‌آید
  • کاهش آسیب‌های اجتماعی با بهره گیری از تولیدات علمی و پژوهشی جامعه دانشگاهی گیلان
  • اساس پیشرفت هر کشور توجه به آموزش و پرورش است
  • بزرگداشت معلم تکریم سنت‌های پسندیده خدا و تعظیم علم و معرفت است
  • مسئولان ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را تکلیف دینی خود بدانند
  • نقش فیلم، بازی و موسیقی روشنگرانه در ترویج فرهنگ حجاب
  • «نور» طرحی برای تکریم زنان جامعه است
  • نیروی انسانی زمانی موفق است که رویکرد الهی، دینی و تفکر توحیدی داشته باشد
  • معلمان جایگاه مهمی در آگاهی جامعه دارند
  • لزوم ترویج و بهره مندی از آثار استاد مطهری در مراکز علمی و فرهنگی