Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@04:33:46 GMT

۱۷هزار کمک پرستار به تدریج جذب بیمارستان ها می شوند

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۹۸۵۸۳

۱۷هزار کمک پرستار به تدریج جذب بیمارستان ها می شوند

معاون پرستاری وزارت بهداشت، با بیان اینکه در حال حاضر ۱۷ هزار کمک پرستار تربیت شده است، گفت: از بیمارستان ها خواسته ایم به صورت تدریجی در افزایش جذب نیروهای کمک پرستار اقدام کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر مریم حضرتی به تشریح جزئیات دیدار نمایندگان دانشجویی مناطق ۱۰ گانه آمایشی کشور اشاره کرد و افزود: چنانچه بیمارستانی براساس آیین نامه اصفهان، شاخص های مورد نظر برای پذیرش دانشجو را نداشته باشد، نمی تواند دانشجو بپذیرد و تربیت کند و نظارت اصلی در این خصوص بر عهده بورد پرستاری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به طرح برنامه کارورزی دانشجویان، تاکید کرد: پرستاران مثل سایر گروه های بالینی باید برنامه بالینی و ساختارهای اصلی برای کارورزی دانشجویان داشته باشند و لازم است اشکالات این برنامه کارورزی دانشجویان پرستاری نیز اصلاح شود.

حضرتی یکی از دغدغه های دانشجویان پرستاری را موضوع کمک پرستاری بیان کرد و افزود: در این مورد روشن سازی صورت گرفت و البته بیمارستان ها و دانشگاه های علوم پزشکی نیازشان به این گروه را اعلام کرده بودند و براساس نیاز سنجی ۲۰ هزار نیروی کمک پرستار در کل دانشگاه های علوم پزشکی مورد نیاز بوده است.

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر ۱۷ هزار کمک پرستار تربیت شده است، افزود: این افراد وظایف غیر حرفه ای و غیر دانشگاهی پرستاری را بر عهده دارند و توسط موسسات آموزشی تربیت شده اند اما به دلیل این که پرداخت حقوق این افراد از محل درآمد اختصاصی بیمارستان ها است اقدام به جذب این نیروها توسط بیمارستان ها علی رغم نیازشان به این نیروها با تاخیر صورت می گیرد، به همین دلیل از بیمارستان ها خواسته ایم تا به صورت تدریجی در افزایش جذب نیروهای کمک پرستار اقدام کنند.

حضرتی با اشاره به آموزش دوره ۴ ماهه کمک بهیاران، افزود: نیروهای کمک پرستار دوره یکساله دیده اند و برای کمک بهیاران ۴ ماهه نیز یک دوره تکمیلی گذاشته ایم تا آنها هم کمک پرستار شوند یعنی عملا دو نیروی پرستار و کمک پرستار خواهیم داشت و مراقبت های اولیه توسط کمک پرستار، مراقبت های عمومی و جنرال توسط پرستار و مراقبت های تخصصی توسط پرستار تخصصی صورت می گیرد.

معاون پرستاری وزارت بهداشت، بر ضرورت پیگیری مشکلات دانشجویان در زمینه بالینی تاکید کرد و گفت: پیگیر مشکلات دانشجویان در این زمینه هستیم و امیدواریم بتوانیم این مشکلات را رفع کنیم.

حضرتی در ادامه در خصوص اقدامات صورت گرفته در معاونت پرستاری گفت: در مدت ۴۲ روز، بیش از ۴۰ جلسه با گروه های مختلف از جمله شورای عالی و نظام پرستاری، تشکل ها، انجمن های علمی و روسای دانشکده ها و معاونت های آموزشی، فرهنگی، درمان و برنامه ریزی تشکیل شد.

وی ضمن اشاره به تشکیل شورای سیاستگذاری در معاونت پرستاری، افزود: در این شورا از همه قشرها و نخبگان و فرهیختگان پرستاری از جمله بورد پرستاری، نظام پرستاری، مدیران بالینی، از پرستاران نظامی و دانشگاه آزاد نیز حضور دارند و در این شورا کلیه سیاستگذاری مربوطه به طرح های عملیاتی معاونت در سال ۹۷ بررسی می شود.

معاون پرستاری با تاکید بر لزوم توانمند سازی پرستاران، گفت: چندین برنامه توانمند سازی در راستای توانمند سازی پرستاران داریم که یکی از آنها تشکیل پرستاران مدیریت بحران و توانمند سازی مدیران پرستاری برای مدیریت بحران است.

حضرتی به تدوین کتابی به نام «پرستاری در یک نگاه» اشاره کرد و افزود: در این کتاب به بررسی وضعیت کنونی پرستاران از لحاظ آموزش، بالین، پژوهش و اجتماعی و صنفی می پردازد.

معاون پرستاری وزارت بهداشت در ادامه با اشاره به بازدید های استانی این معاونت نیز، گفت: در بازدیدهای استانی اولویت با استان های محروم بود و از بیمارستان های ایرانشهر کرمانشاه بازدید داشتیم و گزارشی از مسائل و مشکلات موجود در آنجا به وزیر بهداشت ارائه شد و همچنین بازدید از بیمارستان الزهرا اصفهان و دانشکده اصفهان بازدید از یک مرکز Hospice در مشهد و ملاقات با مسئولین مراقبت در منزل در مشهد انجام گرفته است.

وی افزود: همچنین دو کانکس از سوی کارکنان معاونت پرستاری وزارت بهداشت به بیمارستان کرمانشاه نیز اهدا شد.

حضرتی در ادامه برلزوم تشکیل کارگروه مراقبت در بیماری های غیرواگیر تاکید کرد و افزود: پرستاران می توانند در این حوزه نقش موثری داشته باشند چرا که یکی از نقش های اصلی پرستاران، آموزش در بیمارستان و در کنار بیماران است که در این راستا برنامه ریزی هایی در حال انجام است و قطعا این آموزش در ارتقا سطح سلامت بیماران و مردم موثر خواهد بود.

معاون وزیر بهداشت یکی از مسائل مهم پرستاری را برنامه صلاحیت حرفه ای بیان کرد و گفت: ۳ فاز این برنامه انجام شده است و در شورای سیاستگذاری مطرح شد که با اجرای فاز چهارم آن، یعنی با واگذاری اجرایی صلاحیت حرفه ای به نظام پرستاری، باید این برنامه را به مرحله اجرا برسانیم.

حضرتی در ادامه با اشاره به تشکیل ۸ کارگروه تخصصی در معاونت پرستاری گفت: مهم ترین کارگروه نیز کارگروه پرستاری جامعه نگر است.

وی ضمن اشاره به وجود کارگروه مراکز مراقبت در منزل، افزود: در حال حاضر۱۰۰۰ مرکز مراقبت در منزل در حال فعالیت هستند که البته بعضی از آنان بدون مجوز و غیرقانونی هستند، نیاز به ساماندهی و برنامه ریزی مدون و نظارت قوی دارند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت تاکید کرد: باید بیمه ها برای تعیین تعرفه خدمات این مراکز همکاری لازم را داشته باشند تا میزان رضایتمندی بیماران افزایش یابد و هزینه ها هم کاهش یابد.

حضرتی در پایان با بیان اینکه کارگروه ها از ۳ عضو اصلی از بورد پرستاری، نظام پرستاری و مدیران بالینی تشکیل شده است، افزود: کارگروه تعیین شاخص های استاندارد و ملی، کارگروه استاندارد و اعتبار بخشی، و کارگروه طب تسکینی و Hospice از دیگر کارگروه ها است.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۹۸۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احترام به HSE رویکرد احترام به کارکنان و شهروندان است/هدف برنامه ۱۴۱۰ مباحث زیست‌محیطی است

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان گفت : HSE یک پروژه کنار پروژه‌های دیگر نیست ، HSE یک رویکرد است که در تمام پروژه‌ها اجرا می‌شود و باید به اصول و مبانی آن توجه کنیم ، احترام به HSE احترام به کارکنان و شهروندان است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا. سعید ابراهیمی امروز _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت_ در همایش اهمیت، نقش و جایگاه HSE در مدیریت شهری اظهار کرد : این همایش در ادامه فعالیت کارگروه HSE با هدف افزایش آگاهی و توانمندی در این عرصه برنامه‌ریزی شده است .

وی با اشاره به شعار سال در بیانات مقام رهبری افزود: دو کلید واژه جهش تولید و مشارکت مردم در این شعار وجود دارد که عامل اصلی جهش تولید، نیروی انسانی است و در این راستا بهره‌وری نیروی کار مطرح شود که اگر آن را ارتقا دهیم، منجر به رشد تولید می‌شود.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان با بیان اینکه در عرصه مشارکت مردم نیز نوع نگاه ما در تکالیف، تصدی‌گری و تولی‌گری مهم است ادامه داد: لفظ کارگر مقدس است و بار معنایی و ارزش دارد، همه مدیران در این عرصه باید کار کنند.

ابراهیمی تصریح کرد: در حوزه شهری و در مجموع در شهرداری و سازمان‌های وابسته جامعه ۲۰ هزار نفری در شهر فعالیت می‌کنند که سلامت و ایمنی آن‌ها بسیار مهم است، از سوی دیگر مردمی که در این شهر زندگی می‌کنند در معرض فعالیت‌های ما و تأثیر آن قرار می‌گیرند.

ابراهیمی با بیان اینکه HSE نظام مدیریتی و یک سیستم شامل ابزارها، روش‌ها و رویکردها است که سه هدف ایمنی ، سلامت و محیط زیست را در بردارد، اظهار کرد: HSE یک پروژه کنار پروژه‌های دیگر نیست ، HSE یک رویکرد است که در تمام پروژه‌ها اجرا می‌شود و باید به اصول و مبانی آن توجه کنیم .

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان با اشاره به اینکه احترام به HSE احترام به کارکنان و شهروندان است، افزود: هدف کلان برنامه ۱۴۱۰ مباحث زیست‌محیطی است و ششمین هدف خرد آن مباحث HSE است ، در این راستا کارگروه HSE نیز در شهرداری تشکیل شده است .

وی ادامه داد: پیش از تشکیل این کارگروه در مجموعه شهرداری و مناطق پانزده‌گانه اقدامات در این حوزه انجام می‌شد، اما شاهد نبود یکپارچگی در اهداف و وظایف بودیم، با تشکیل این کارگروه این موضوع را به نظام مبتنی بر اصول و رویه در همه بخش‌ها تبدیل کردیم.

ابراهیمی با اشاره به قوانین بالادستی کشور در این موضوع ادامه داد: گروه ۴۰ نفره در کارگروه HSE به موضوعاتی همچون آموزش ، تحلیل حوادث ، شناسایی عدم انطباق‌ها در ریسک ساختمانی شهرداری و … می‌پردازند .

وی افزود : تعیین و انتخاب مشاور برای فرآیند HSE با هدف احصا و شناسایی ابهامات این فرآیند و استقرار نظام HSE در یکی از مناطق و سازمان به عنوان هدف‌گذاری در سال‌جاری ، دو پروژه‌ای است که امسال به آن ورود می‌کنیم .

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری اصفهان با تقدیر از سازمان‌های برتر شهرداری که عملکرد موفقی در حوزه HSE دارند تصریح کرد: سال جاری برای بیمه جامع شهروندی مناقصه برگزار کردیم که نرخ آن از سال قبل پایین‌تر است، زیرا شرکت برنده شاخص خسارت را کمتر ارائه کرده بود که باید با آنالیز بدانیم چقدر به عملکرد ما در این حوزه بازمی‌گردد.

کد خبر 749995

دیگر خبرها

  • پیشرفت ۶۰ درصدی طرح احداث محل های اسکان پرستاران بیمارستان امام حسین (ع)تربت حیدریه
  • از وضعیت اورژانسی تا مهاجرت‌های اجباری
  • احترام به HSE رویکرد احترام به کارکنان و شهروندان است/هدف برنامه ۱۴۱۰ مباحث زیست‌محیطی است
  • فعالیت ۲۳۰ هزار پرستار در ایران / سهم سلامت از تولید ناخالص ملی۳ تا ۴ درصد است
  • در برخی از حوزه‌های پرستاری پیوست عدالت وجود ندارد
  • کمبود بیش از ۳۰۰۰۰ کمک‌پرستار در کشور
  • فعالیت ۲۳۰۰۰۰ پرستار در ایران/ ۷۵ درصد پرستاران زن هستند
  • پرستاران ۳۰ درصد از جمعیت نظام سلامت هستند
  • مشکل کمبود پرستار با جذب نبرو حل نمی‌شود/ معیشت بزرگ‌ترین دلیل مهاجرت پرستاران
  • درخواست جذب سالانه ۱۵۰۰۰ نیروی پرستاری