Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه پارلمانی خبرگزاری فارس به نقل از خانه ملت، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی امروز (دوشنبه، 20 آذر ماه) در دیدار با واهرام باغداساریان رییس گروه دوستی ارمنستان و ایران و هیأت نمایندگان همراه، اظهار داشت: ایران برای حل مناقشه قره باغ تمام تلاش خود را انجام خواهد داد و امیدواریم که هرچه زودتر این مسأله با صلح و دوستی خاتمه پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: معتقدیم بهترین راه حل برای پایان دادن به مناقشات سیاسی، مذاکره و گفتگو است زیرا در حال حاضر به اندازه کافی در منطقه مناقشه و درگیری وجود دارد و دامن زدن به جنگ افروزی بیشتر به صلاح هیچ کشوری نخواهد بود.

وی بر همین اساس تصریح کرد: وقتی ایران با کشوری دست دوستی بدهد تا آخر، آن راه را ادامه خواهد داد و مثل برخی از  کشورها نیست که ناگهان 180 درجه تغییر مسیر می دهند، چنانچه در قضیه عراق و سوریه که دچار آفت تروریسم شده بودند این مساله را ثابت کرده و در کنار آنها ایستادیم.

لاریجانی با اشاره به فعالیت بخش خصوصی در زمینه های اقتصادی، یادآور شد: با توجه به بازگشایی منطقه تجاری ارمنستان در مرز ایران، شایسته است ظرفیت ها و تسهیلاتی که در این منطقه وجود دارد به اطلاع اتاق بازرگانی ایران رسانده شود تا آنها بتوانند سرمایه گذاران در این حوزه را فعال کنند.

رئیس قوه مقننه همچنین در خصوص معدن مس ارمنستان، عنوان کرد: این معدن در منطقه ارس آلودگی زیست محیطی ایجاد کرده و باید برای رفع این مشکل راهکاری پیدا کنید.

رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین در پایان از دعوت رئیس مجلس ارمنستان جهت سفر به آن کشور تشکر کرد.

*روابط سیاسی و اقتصادی گسترده با ایران از اهداف سیاست خارجی کشور ارمنستان است

واهرام باغداساریان رئیس گروه دوستی ارمنستان و ایران نیز در این دیدار ایران را جزء همسایگان خیلی خوب ارمنستان دانست و گفت: روابط سیاسی گسترده با شما از اهداف سیاست خارجی کشور ما بوده و تلاش خواهیم کرد تا در حد کمال این سطح روابط را ارتقا بخشیم.

رییس گروه دوستی ارمنستان و ایران ضمن تقدیر از مواضع متوازن ایران در حل مناقشه قره باغ، تصریح کرد: درطول این سال ها جمهوری اسلامی ایران با سیاست متعادل و متوازن خود تلاش کرده تا با به صلح و دوستی در منطقه و در حل بحران موجود در قره باغ کمک کند.

وی افزود: مذاکرات خوبی بین ایران و اتحادیه اوراسیا در جریان است و معتقدیم ارمنستان به عنوان عضو اتحادیه اوراسیا می تواند نقش جدی دراین میان داشته باشد و به عنوان پلی جهت تجارت کالا میان ایران و اتحادیه اوراسیا و اروپا باشد.

باغداساریان ادامه داد: ما از ایران درخواست داریم تا با توجه به قدرت و نفوذ خود استفاده کرده و جلوی رفتار خصومت آمیز آذربایجان را بگیرد و آنها را به رفتاری صلح آمیز و فارغ از خصومت و دشمنی دعوت کند.

رییس گروه دوستی ارمنستان و ایران در ادامه با انتقاد از سطح پایین روابط اقتصادی میان دو کشور، اظهار داشت: سطح روابط سیاسی و پارلمانی ما در حد مناسبی قرار دارد اما متاسفانه حجم مبادلات کالا در سطح پایینی بوده و امیدواریم با تلاش مسئولان دو کشور، حجم مبادلات افزایش یابد.

وی همچنین تصریح کرد: یک منطقه آزاد تجاری به زودی در نزدیکی مرز ایران بازگشایی می شود و ما از تجار و سرمایه گذاران ایرانی دعوت می کنیم در این منطقه حضور پررنگی داشته باشند.

باغداساریان با اشاره به لزوم گسترش صنعت توریسم، خاطرنشان کرد: در زمینه گردشگری در سال های اخیر رشد خیلی خوبی داشته ایم و در رسانه های کشور خود تبلیغ جاذبه های گردشگری ایران را می کنیم لذا مناسب است رسانه های ایران هم این کار را در خصوص جاذبه های گردشگری ارمنستان انجام دهند.

رییس گروه دوستی ارمنستان و ایران در ادامه با اشاره به تحریم های سختی که علیه ایران اعمال شد، بیان داشت: ایران و به خصوص تهران شاهد دگرگونی زیادی شده است و این تغییرات در زمان تحریم ها صورت پذیرفته و همین مسأله بیانگر آن است که اینگونه فشارها نمی تواند مانع رشد و پیشرفت ایران شود.

وی همچنین به برنامه های کلان میان دو کشور اشاره کرده و خواستار عملیاتی شدن این برنامه ها به خصوص در زمینه مبارزه با تروریسم شد.

رئیس گروه دوستی ارمنستان و ایران در پایان با ابلاغ پیام رئیس مجلس ارمنستان، از لاریجانی برای سفر به این کشور دعوت به عمل آورد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۰۸۱۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسکو از جنگ ایران و اسرائیل چه بهره‌ای برد؟ روسیه تمام تخم‌مرغ‌هایش را در سبد ایران نمی‌گذارد

عارف دهقان‌دار در اعتماد نوشت: عملیات توفان‌الاقصی توسط حماس علیه اسراییل در ۷ اکتبر و آغاز نبرد غزه، معادلات منطقه و نظام بین‌الملل را وارد مرحله جدیدی کرد که پیامد‌های بسیاری در سطح منطقه و فراتر از آن به جای گذاشت که شاید آوریل ۲۰۲۴ را بتوان نقطه عطف این پیامد‌ها دانست.

ایران و اسراییل که سال‌ها در منطقه به اصطلاح خاکستری با یکدیگر درگیر بودند و به‌رغم همه دشمنی‌ها و رقابت‌های ژئوپلیتیکی و هویتی، از رویارویی مستقیم با یکدیگر اجتناب می‌کردند، وارد یک رویارویی نظامی مستقیم و رودررو شدند.

هر چند که باید تاکید کرد که این رویارویی نظامی، محدود، کنترل شده و درچارچوب قواعد بازی بود و در نهایت سطح نزاع از حالت رویارویی مستقیم به نبرد در منطقه خاکستری بازگشت.

همان طور که پیش‌بینی می‌شد، پس از اقدام اسراییل، سطح تنش میان طرفین کاهش پیدا کرد و ایالات متحده امریکا، نقش قابل توجهی در این کاهش تنش داشت. چرا که دولت دموکرات مستقر در امریکا به دلایل فراوان، علاقه‌ای به گسترش سطح نزاع میان طرفین نداشته و تلاش کردند که از اهرم‌های خود برای کنترل رفتار کابینه نتانیاهو پس عملیات «وعده صادق» استفاده کند.

اما نکته‌ای که باید به آن توجه داشت این است که ایالات متحده تنها قدرت خارجی متاثر از این تغییر معادلات در منطقه خاورمیانه نبوده و باید تاثیرپذیری و موقعیت دیگر قدرت بزرگ جهانی یعنی روسیه را در این تحولات و همچنین جایگاه آن در آینده منطقه را مورد توجه و ارزیابی قرار داد.

روسیه در طی یک دهه گذشته تلاش زیادی برای تقویت شبکه‌ها و اعمال نفوذ خود در منطقه خاورمیانه انجام داده است و پس از ۷ اکتبر و تغییر معادلات در خاورمیانه و همچنین تمرکز بر جنگ اوکراین، جایگاه خود را در این منطقه متزلزل و در معرض خطر می‌بیند.

پس از افزایش تنش میان ایران و اسراییل، راهبرد روسیه در قبال این تنش اهمیت خاصی پیدا می‌کند، چرا که وقتی به گذشته برمی‌گردیم، مشاهده می‌کنیم که هیات حاکمه روسیه و ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهور این کشور از یک سو در سوریه با ایران همکاری‌های نزدیکی می‌کرد و از سوی دیگر این اجازه را به اسراییل می‌داد که مواضع ایران را در خاک سوریه هدف قرار بدهد و در زمان انجام این حملات، پدافند‌های روسی مستقر در سوریه عمل نمی‌کرد.

همچنین نباید از نظر دور داشت که روابط تهران - مسکو پس از جنگ اوکراین، تغییرات مهمی را تجربه کرده است و سطح همکاری‌های نظامی طرفین وارد مرحله جدیدی شده است و به‌رغم خصومت‌های دیرینه تاریخی و اختلافات ژئوپلیتیکی، فضای کنونی خاورمیانه هر دو دولت را تشویق می‌کند تا با همکاری نزدیک‌تر، معادلات منطقه را به ضرر امریکا رقم بزنند.

به طور کلی، مقامات مسکو مانند همتایان خود در پکن به دنبال ثبات بیشتر در منطقه خاورمیانه هستند و هرگونه آشفتگی در منطقه می‌تواند به منافع روسیه آسیب برساند که از جمله آن‌ها رشد گروه‌های تکفیری و تروریستی در سطح منطقه است. روس‌ها حساسیت ویژه‌ای نیز نسبت به گروه‌های افراطی و تروریستی داشته که در سال‌های اخیر در بخش‌هایی از روسیه و همچنین سایر بخش‌های اتحاد جماهیر شوروی سابق، مانند تاجیکستان نفوذ کرده‌اند. همان طور که به یاد داریم، در ۲۲ مارس، گروه تروریستی داعش توسط تعدادی از عناصر تاجیکی خو به یک سالن کنسرت در مسکو حمله کردند و نزدیک به ۱۵۰ نفر را کشتند.

فراتر از مبارزه با تروریسم، روسیه به دنبال حمایت از دولت‌های عربی دوست در منطقه، حفاظت از حضور نظامیان کشور در سوریه، جذب سرمایه‌گذاری خارجی از کشور‌های ثروتمند عرب خلیج‌فارس و ایجاد روابط تجاری با منطقه است که از طریق آن بتواند تحریم‌های غرب را که به واسطه جنگ اوکراین بر این کشور وضع شده را دور بزند و بتواند سیاست‌های انرژی خود را با کشور‌های شورای همکاری خلیج فارس هماهنگ کند؛ لذا علاوه بر ایران، روسیه نگاه ویژه‌ای به کشور‌های عربی خلیج‌فارس نیز دارد و مواضع این کشور نسبت به جزایر سه‌گانه ایران را نیز باید در همین راستا تعریف کرد؛ لذا درست است که در شرایط فعلی، سطح روابط نظامی ایران و روسیه در حالت خوبی قرار دارد.

اما این به آن معنا نیست که این کشور قرار است تمام تخم‌مرغ‌های خود را در سبد ایران بگذارد و علاوه بر ایران، به دنبال روابط اقتصادی و حتی نظامی با کشور‌های عربی منطقه نیز هست.

اگر به بحث تنش‌های ایران و اسراییل بازگردیم، باید گفت که روسیه مخالف هر گونه جنگ همه‌جانبه و تمام عیار، میان این دو طرف است. با این حال، تشدید تنش آن هم به صورت محدود و کنترل شده بین ایران و اسراییل به طور بالقوه و از چند جهت به نفع منافع روسیه است که به طور خلاصه دلایل آن بیان می‌شود.

نخست اینکه افزایش سطح ناامنی و گسترش دامنه پیامد‌های جنگ در خاورمیانه، در حالی که نزدیک به ۷ ماه از آغاز جنگ غزه می‌گذرد، رویکرد و پیام روسیه به دولت‌ها و جوامع عربی را تقویت می‌کند که ایالات متحده عامل اصلی بی‌ثباتی و تنش در سطح منطقه است و امریکا رویکردی مسوولانه در قبال تحولات منطقه ندارد.

پوتین و دیگر مقامات روسی دهه‌هاست که امریکا را به واسطه حمایت‌های یک جانبه‌شان از اسراییل و ناتوانی در حل و فصل ریشه‌ای اصلی‌ترین بحران در این منطقه یعنی درگیری فلسطین و اسراییل سرزنش می‌کنند. این پیام و رویکرد از جانب روسیه برای مخاطبان عرب که به طور فزاینده‌ای از ایالات متحده به خاطر تلفات انسانی فزاینده در غزه خشمگین هستند، خوشایند است.

دوم اینکه پیامد‌های بیشتر جنگ غزه، و گسترش محدود دامنه تنش‌ها در منطقه، توجه جهانی را از اوکراین به خاورمیانه منحرف کرده که روسیه از آن استقبال می‌کند.

سوم، وجود سطح محدودی از درگیری مستقیم میان تهران و تل‌آویو می‌تواند نفوذ روسیه را در منطقه از طرق دیگری تقویت کند.

دولت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، ممکن است به هیات حاکمه روسیه و شخص پوتین به عنوان رهبری نگاه کند که به واسطه روابطی که با تهران دارد، بتواند تا حدی روی تصمیمات تهران تاثیر بگذارد؛ و در آخر اینکه هر چند در حال حاضر سطح نزاع ایران و اسراییل تا حدی کاهش پیدا کرده، اما به واسطه احتمال افزایش سطح تنش، ایران در آینده نیاز بیشتری به جنگنده‌ها و سامانه‌های دفاعی روسیه پیدا خواهد کرد که از آن طریق برای خود ایجاد بازدارندگی کند.

هر چند که سطح تنش میان ایران و اسراییل در حال حاضر کنترل شده و ظاهرا به منطقه خاکستری بازگشته است، اما با توجه به ادامه جنگ خطر گسترش خصومت‌ها به یک جنگ منطقه‌ای را نباید نادیده گرفت. ادامه جنگ در غزه و دیگر درگیری‌های حل نشده در خاورمیانه، احتمال حملات آتی اسراییل علیه ایران و بالعکس را باز می‌گذارد که نباید آن را از نظر دور داشت.

هر چند که باید اندکی دقیق‌تر راهبرد روسیه را در منطقه بررسی کرد، اما این کشور در این جنگ تعارض منافع جدی با اسراییل نیز دارد و این را در مواضع خود نشان داده است.

ایران نیز می‌تواند از این فرصت به نفع منافع خود در منطقه استفاده کند، اما نباید از نظر دور داشت که روسیه اگر چه تا حدی در تحولات منطقه در محور مقابل غرب قرار می‌گیرد، اما قرار نیست که تمام تخم‌مرغ‌های خود را در سبد ایران بگذارد و آن‌ها هم به دنبال منافع خود در این جنگ هستند.

نکته پایانی احتمال حضور ترامپ در جایگاه ریاست‌جمهوری امریکاست، که می‌تواند معادلات جنگ اوکراین و همچنین جنگ غزه را دچار تغییرات کند. باید صبر کرد و نتایج انتخابات امریکا را دید.

دیگر خبرها

  • عملیات «وعده صادق» جلوه روشنی از عقلانیت انقلابی بود/ میز مذاکره را هیچگاه ترک نکرده‌ایم
  • اردوغان: کارهای ناتمام‌ خود را در سوریه به پایان خواهیم رساند
  • دیدار رئیس گروه دوستی پارلمانی ترکیه با حسین امیرعبداللهیان
  • دیدار اعضای گروه دوستی پارلمانی ترکیه با امیرعبداللهیان
  • حمله گازانبری طالبان به تعهدات آبی با ایران
  • دیدار رئیس سازمان فرهنگ با معاون وزیر خارجه ارمنستان
  • تلاش جمعی ایران، عربستان، ترکیه، اندونزی و مصر برای پایان جنگ در غزه
  • جز قدرت‌های برتر منطقه و جهان هستیم/ باید امیدآفرینی کنیم
  • ایران هراسی در مقابل آموزش زبان فارسی و تبلیغ سفر به ایران
  • مسکو از جنگ ایران و اسرائیل چه بهره‌ای برد؟ روسیه تمام تخم‌مرغ‌هایش را در سبد ایران نمی‌گذارد