Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@12:45:43 GMT

پیاده‎روسازی در دل بافت تاریخی بروجرد

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۱۶۱۰۸

پیاده‎روسازی در دل بافت تاریخی بروجرد

بازار بزرگ بروجرد که ساکنان محلی به آن راسا به معنی راسته بازار می ‎ گویند، عمده‌ترین مرکز تجارت سنتی شهربروجرد است که مورد استفاده شهرنشینان و روستائیان شهرستان بروجرد و نیز دیگر مناطق اطراف قرار می ‎ گیرد.

سرای حافظی در کنار راسته اصلی بازار قدیم بروجرد واقع شده و از ساخته ‎ های دوره قاجاریه است، بنا دارای سه در ورودی در شرق، غرب و جنوب بوده که به ‎ صورت دو طبقه ساخته شده و دارای حیاط مرکزی، انبار و محل بارانداز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  امروز شنیده ‎ ها حاکی از آن دارد که مسئولین شهرستان بنا دارند تا در کنار این بازار پیاده ‎ رو را ایجاد کنند تا باعث جذب گردشگران شود. این پیاده ‎رو قرار است از سه ‎ راه جعفری تامیدان جعفری ایجاد شود تا مردم و گردشگران به بازدید از این محله قدیمی بپردازند.
 

برای ایجاد طرح پیاده ‎ رو زیرساخت ‎ های فرهنگی فراهم شود
 

به گزارش ایسنا، علی کورانی فر، معاون استاندار لرستان در این باره اظهار کرد: برای اجرای طرح پیاده ‎ روسازی در سه راه جعفری ابتدا باید زیر ساخت ‎ های فرهنگی در دستور کار قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: شهرداری زیرساخت ‎ های فنی و تاسیسات را نیز اجرا کند و در نهایت می ‎ توان برای تامین اعتبار برای اجرای طرح اقدام کرد.

فرماندار ویژه بروجرد تصریح کرد: شهرداری بروجرد مراحل تصویب را تا آخرین مرحله پیش ببرد و این طرح بهانه‌ای می ‎ شود تا دستفروشان بساط خود را به جای دیگر منتقل کنند.

کورانی‎فر اضافه کرد: از فرصت ‎ های پیش آمده باید به خوبی استفاده کرد و تا پیگیری صورت نگیرد اتفاق خاصی رخ نخواهد داد و با همکاری و مشورت می ‎ توان اقدامات خوبی را انجام داد.

وی بیان کرد: با مکاتبه، کاری از پیش نخواهد رفت و باید پیگیری جدی برای به نتیجه رسیدن صورت گیرد و باید برای اجرای طرح پیاده ‎ رو سازی این محور زیر ساخت ‎ ها انجام شود.

اینجا باید گفت علاوه بر زیر ساخت‎های فرهنگی باید به این نکته هم توجه کرد که شهرستان بروجرد یکی از شهرهای زلزله‎خیز کشور است و باید زمانی این طرح اجرا شود که همین بازار و این محله به خاطر قدیمی بود با زلزله آسیب نبیند همچنان که در زلزله سال 85 دچار آسیب شد.
 

برای اجرای طرح پیاده‎رو یک میلیارد نیاز است
 

غلامعباس یاراحمدی شهردار بروجرد نیز در این باره گفت: پروژه ایجاد پیاده ‎ رو در شورای ترافیک مطرح شده است و برای تردد خوردوها مسیر جایگزین معرفی خواهد شد.

وی تصریح کرد: مطالعات این طرح انجام شده و با اجرای این کار بار ترافیکی شهر کاهش می‌یابد و نیاز است برای این طرح دستفروشان مستقر در این مسیر ساماندهی شوند که برای اجرای طرح سه ‎ راه جعفری یک میلیارد تومان نیاز است.

شهردار بروجرد اضافه کرد: برای اجرای این طرح تا حدودی کار پیش رفته است اما نباید جلوی اجرای کار گرفته شود و این طرح خام نبوده و تلاش داریم تا اجرایی شود.

یاراحمدی بیان کرد: در حال حاضر محلی برای استقرار دستفروشان در نظر گرفته شده است و در آن مکان مستقر شده‎اند.

وی ادامه داد: کار کارشناسی بر روی این موضوع انجام شده و این پروژه نتیجه خوبی را در پی خواهد داشت.
 
اجرای چنین طرحی تبعات اجتماعی خاصی دارد که نیازمند اندیشیدن تمهیدات خاصی است تا دست‌فروشان حاضر در منطقه مشکل ایجاد نکنند. اگر این طرح بازخورد اجتماعی داشته باشد به شهرداری برمی‌گردد که می‌توان با ایجاد بازارچه‌هایی در اطراف این محدوده دست‌فروشان را ساماندهی کرد.
 

ایجاد پیاده‎رو اقدامی برای حفظ هویت تاریخی شهر
 

همچنین حجت‎الله یارمحمدی رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بروجرد اظهار کرد: با ایجاد طرح پیاده ‎‎ رو سازی سه راه جعفری تا میدان جعفری هویت اصلی و تاریخی حفظ می ‎ شود.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه بازار سنتی بروجرد دراین محله واقع شده بهترین گزینه برای اجرای طرح پیاده ‎ رو است.

ایجاد زیرساخت‌های عمرانی و اجتماعی پیش از اجرای این طرح تأکید کرد و گفت: لازم و ضروری است زیرساخت‌های فرهنگی می‌تواند مانع اصلی اجرای این طرح شود که باید با همکاری کسبه و اهالی آن منطقه رفع شود.
 

طرح پیاده‎رو در سه راه جعفری قابلیت اجرا ندارد
 

پارسا رئیس اداره راه و شهرسازی بروجرد نیز گفت: اجرای طرح پیاده‎روسازی در سه راه جعفری قابلیت اجرایی را ندارد و این طرح مطالعه نشده و خام است.

وی اظهار کرد: در این محله باید مطالعات بیشتری صورت گیرد تا طرح موفق ‎ تری داشته باشیم.

سه راه جعفری یکی از خیابان‎های اصلی شهر بروجرد است و در واقع مرکز خرید اصلی به حساب می‎‏آید می‎توان به جرات گفت که این خیابان پرترددترین خیابان شهر بروجرد است حال اینکه بخواهد این طرح در این خیابان انجام و چنین هزینه گزافی صرف شود باید با دقت و توجه خاصی صورت گیرد تا مانند برخی پروژه‎های دیگر شهرستان نیمه‎کاره رها نشود.

گزارش از زهره گودرزی خبرنگار ایسنا 
انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۱۶۱۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفره یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری

به گزارش خبرنگار مهر، علی صالحی صبح پنج شنبه به خبرنگاران بیان کرد: جمعی از طلاب خواهر حوزه‌های علمیه بیرجند و خوسف از ظرفیت‌های گردشگری خوسف بازدید کردند.

رئیس میراث فرهنگی خوسف گفت: این کاروان ۷۵ نفره در سفر یک روزه به این شهرستان از منظر و بافت ۵۰۰ هکتاری فرهنگی تاریخی خوسف، آرامگاه ابن حسام، مزارع کشاورزی، خانه‌های تاریخی دکتر شکوهی و میرزا جعفر، مسجد جامع و دریاچه طبیعی گواب این شهر دیدن کردند.

مسئول میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان خوسف افزود: تبیین شاخص‌های مختلف معماری اسلامی، انتقال فرهنگ و هنر منطقه، اهمیت میراث تاریخی و کهن و حفظ و نگهداشت آن از جمله اهداف تورهای گردشگری یک روزه است.

وی گفت: شهر خوسف در ۳۶ کیلومتری غرب بیرجند و در حاشیه کویر لوت قرار گرفته است و به دلیل وجود کتیبه‌های تاریخی کال جنگال در نزدیکی خوسف و وجود محوطه‌های قبل از اسلامی، نشان از قدمت این شهرستان در این دوران دارد.

صالحی افزود: در دوران اسلامی، اوّل بار جیهَانی در اَشکال العالم از خوسف نام برده و می‌نویسد: «شهری خُرد است و در آن بُستان‌های بسیار و زراعت همراه است و عمارت فراوان و آب‌های بسیار.»

وی گفت: حمدالله مستوفی اولین کسی است که در سال ۷۴۰ ه. ق در نُزهه القلوب نام کنونی خوسف را آورده و درباره آن چنین می‌گوید: «خوسف شهر کوچکی است و چند موضع توابع دارد و آب آن از رودخانه باشد و دیه‌ها را آب از کاریز باشد و در آنجا همه نوع محصولی حاصل آید.»

مسئول میراث فرهنگی خوسف گفت: حافظ اَبرو در مورد تعداد دهات، مزارع و موقعیت شهر خوسف چنین نوشته: «بیست قریه و صد مزرعه از توابع خوسف است که بر کنار بیابان است و بر آن طرف بیابان، حدود کرمان است. خَبیص از نواحی آن است و آن را بیابان لوت خوانند و در تابستان از آن موضع نمی‌توان گذشت.

صالحی یادآور شد: بافت تاریخی خوسف که از دوران صفویه به بعد شکل گرفته، نشان از پیشینه عظیم معماری در این شهر دارد. بیشتر آثار معماری فعلی شهر متعلق به دوره صفوی تا قاجار است.

کد خبر 6094885

دیگر خبرها

  • سفر یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • سفره یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • رکورد صدور پروانه در بافت‌های فرسوده شکسته شد
  • رکوردشکنی صدور پروانه در بافت‌های فرسوده
  • بافت زنده، ارزشمندوتاریخی شهرندوشن مرمت وبازسازی می‌شود
  • صفحه نخست روزنامه‌های امروز استان کرمان ـ سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه
  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • آمادگی صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی برای همکاری در احیا بافت تاریخی گرگان
  • ایجاد حفره ۸ متری در بافت تاریخی یزد/ اتصال فاضلاب به قنات ممنوع