Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهرداری تهران مثل هر بخش یا نهاد دیگری اسیر برخی بایدها و نبایدهاست، اسیر استراتژی های غلط  و درستی  که گاه به جای  اصلاح روند موجود، شاکله و ساختار شهری را نابود می کند، این مسئله را می توان به روشنی در زمینه کسب درآمدهای ناپایدار مشاهده کرد، درآمدهایی که که سبب شده شهر از طریق فروش تخلف اداره شود.

اقدامات شهرداری تهران  با آنچه شهرداری ها در سایر نقاط جهان به انجام می رسانند، تفاوتی عمیق و آشکار دارد، یکی از مصادیق این مسئله کسب درآمدهای ناپایدار است، حال آنکه به روایت صاحب نظران، «پایدارسازی درآمدهای شهری یکی از مولفه های اساسی اجرای الگوی اقتصاد مقاومتی است».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هم اکنون حدود 70 درصد درآمد کلانشهرهای کشور به ویژه تهران از طریق درآمدهای ناپایدار تامین شده و این موضوع از فاجعه ای عظیم خبر می دهد. امری که یادگار دوران مدیریت شهری آقای کرباسچی است.

وقتی ریشه کلانشهر تهران با تیشه زده می شود

مطابق اظهارات یکی از کارشناسان اقتصاد شهری، دریافت عوارض از راه تخلف ساخت و ساز و فروش مازاد تراکم، به زودی ریشه کلانشهر تهران را با تیشه خواهد زد زیرا این امر طی سالیان آینده هزینه های گسترده ای را به شهر و شهروندان تحمیل کرده و  سبب می شود بی قواره گی در پایتخت ایران جا خوش  کند.

محمد پورزرندی معتقد است که وابستگی شهرداری به چنین درآمدهایی منافع شهر را به خطر می اندازد، ما مدتهاست که در بخش ساخت و ساز  با رکودی شدید روبرو هستیم، پس کسب درآمدهای اتفاقی و ناپایدار نمی تواند منبع درآمد مطمئنی  برای اداره شهرها باشد. از سوی دیگر اختلافات و سلایق سیاسی پیشتر سبب می شد که دولت ها از کمک به شهرداری ها و انجام وظایف قانونی خود طفره روند. همین امر سبب می شود که تکیه شهرداری بر درآمد ناپایدار افزایش یابد. حال انتظار می رود با توجه به نزدیکی آرای سیاسی شهرداری و دولت شاهد انجام تعهدات دولت به شهرداری پایتخت باشیم.

صد روز گذشت و خبری از اتفاقات خوب نیست

پس از سنگ اندازی های پیاپی طی یک دهه گذشته در مسیر پیشرفت و آبادانی شهر تهران از سوی دولت ها، امروز شاهد یکدست بودن تیم شهرداری تهران و دولت یازدهم هستیم. منتقدان دیروز که هر بهانه ای را برای تاختن بر شهرداری تهران دوران قالیباف مباح می دانستند، امروز بر کرسی هایی تکیه داده اند و مسئولیت هایی بر عهده دارند که می توانند در جهت رفع نواقصی که بر طبل آن می کوبیدند گام برداند. قریب به 100 روز از جلوس نجفی بر کرسی مدیریت شهر تهران می گذرد، اما نه تنها حرکتی مثبت کلید نخورده، بلکه عزمی برای حرکت بر مدار خدمت رسانی نیز دیده نمی شود. فعلا کارهای تبلیغاتی و شوآف رسانه ای با اقدامات پیشین قالیباف در دستور کار تیم نجفی قرار دارد. از گرمخانه هایی که مدت ها قبل شهردار سابق برای اسکان بی خانمان ها و کارتن خواب ها تهیه کرده بود تا نوید طرح هایی که پیشتر در دوران قالیباف کلید خورده بود.

دست نجفی امروز باز است. این یعنی مطالبه عمومی از او به نسبت قالیباف که با دست بسته و سنگ اندازی های دولت - به زعم بسیاری از کارشناسان و نمایندگان مجلس - مواجه بوده چندین برابر است. کرباسچی شهردار اسبق تهران در این زمینه ابراز امیدواری می کند که حداقل دولت رابطه اش را با نجفی به عنوان هم کیش سیاسی خود بهبود بخشد :«امیدوارم دولت رابطه اش را با شهرداری براساس روابط تنظیم نکند بلکه ضوابط را معیار خود قرار دهد. آقای نجفی آدم خیلی خوبی است و حتما رابطه خوبی هم با اعضای هیات دولت و رئیس جمهوری دارد، اما این رابطه خوب نباید تنها دلیل پرداخت بدهی باشد.» وقتی روابط جای خود رابه ضوابط می دهد آن هم برای پرداخت بدهی و پولی که قانون آن را لازم الاجرا می داند، مشخص می شود که قالیباف چه دهه پرتنشی را در بهشت از سر گذرانده است. هر چند برزخی که دولت ها برای شهردار قبلی ساخته بودند سبب نشد کارها بر زمین بماند و شهر متحول شود، اما آیا نجفی در بهشتی که دولتی ها برایش می سازند می تواند حداقل میراث دار خوبی برای قالیباف باشد؟  

منبع: پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۱۶۲۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: منتظر برنامه دولت برای مدیریت بازار ارز هستیم

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، دومین نشست بررسی مسائل ارزی شامگاه چهارشنبه با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید، عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش‌ها در مجلس برگزار شد.

بیشتر بخوانید: قالیباف: وضعیت بازار ارز بررسی می‌شود

قالیباف در این نشست با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد گفت: زیرا در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد و دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارائه کنیم و در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفت و گو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکارها به جمع‌بندی برسیم، تصریح کرد: واقعیت این است که ناترازی ها در قیمت ارز تأثیرگذار است بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت و دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

رئیس قوه مقننه کشورمان با یادآوری اینکه حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تأثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد درحالی که اگر ترکیب آنها را با هم رعایت کنیم می‌توانیم مشکلات را حل کنیم اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد.

وی افزود: همچنین اگر به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است.

قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیارهای موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

وی با اشاره به تورم کالاهای اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکردهای اقتصادی در این زمینه، گفت: به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد.

قالیباف خطاب به مسئولان اقتصادی حاضر در نشست گفت: ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.

در این جلسه محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و تحولات اقتصاد کلان کشور ارائه کرد.

همچنین وزیر اقتصاد و رؤسای کمیسیون‌های اقتصادی، صنایع و معادن و جهش و رونق تولید مجلس هم به تشریح راهکارهای خود برای کنترل نرخ ارز پرداختند.

کد خبر: 1228414 برچسب‌ها محمدباقر قالیباف

دیگر خبرها

  • همراهی دولت و شهرداری باعث شکستن قفل واردات واگن های مترو
  • حفاری بیل مکانیکی شهرداری در گورستان باستانی ری/ضرب و جرح مالک
  • قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست
  • ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی
  • قالیباف: منتظر برنامه دولت برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • هشدار ارزی قالیباف به دولت
  • هوشمندسازی به خوبی در شهر تهران پیش نرفت/ آینده جهان به سمت تکنولوژی و فناوری است
  • همراهی دولت و شهرداری باعث شکستن قفل واردات واگن‌های مترو
  • ماجرای سازه جدید در عمارت تاریخی که شهرداری قالیباف به انجمن مداحان واگذار کرده بود
  • مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد