Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایسکانیوز، امیر خجسته نماینده مردم همدان و رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس امروز (چهارشنبه 22 آذر 96) در نشست خبری طی سخنانی اظهار داشت: نه تنها اقتصاد مقاومتی ما در سال جاری عملیاتی نشده است بلکه کارخانجات ما به مرور زمان با مشکل مواجه شده‌اند.

وی افزود: به عنوان مثال در شرکت بافتینه ملایر در حال حاضر 300 کارگر اشتغال به کار داشتند که وزارت صنعت،معدن و تجارت با دادن مجوز به سرمایه‌گذاران ترکیه‌آی و فعالیت در داخل کشور باعث شد 300 کارگری که در شرکت مذکور کار می‌کردند بیکار شده و این شرکت قادر به فعالیت نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس همچنین یادآور شد: در حال حاضر بین 70 تا 90 درصد کالای قاچاق از مبادی رسمی وارد کشور می‌شود که هیچ کسی پاسخگو نیست. هر گاه هم که این موضوع را مطرح می‌کنیم با برخورد تند مسئولان گمرکی و وزارت اقتصاد مواجه می‌شویم.

خحسته با اشاره به اینکه سالانه 900 میلیون دلار قاچاق کالا وارد کشور می‌شود، گفت:‌حقیقتا قاچاق کالا کنترل نمی‌شود البته جالب است بدانید خودروی قاچاق هم به طرق مختلف وارد کشور می‌شود.

وی بر همین اساس گفت:‌از وزیر اقتصاد و مسولان گمرکی می‌خواهیم یک مناظره تلویزیونی برای تنویر افکار عمومی ترتیب دهد. چرا که یک طرفه صحبت کردن و روبروی تلویزیون نشستن چندان جالب به نظر نمی‌رسد.

رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس از ورود 5 هزار و 362 خودروی لوکس قاچاق شامل پروشه، ولوو، بنز، بی‌ام و، رنو، تویوتا،‌نیسان و هیوندا از سال 95 تا پایان مهر سال جاری خبر داد و افزود: اینها تماما به صورت قاچاق از مناطق آزاد و گمرکات وارد کشور شده اما گویا دوستان اطلاعی ندارند.

وی همچنین یادآور شد: با نام شخصی به نام مریم دوسر دهلیز حدود 600 خودروی قاچاق وارد گمرک بوشهر و بندرعباس شده است. فردی که برای نان شب خود هم مانده است و بسیار نیازمند است. متوجه شدیم که به صورت سیستمی و از طریق گمرک با نام این شخص که اصلا اطلاعی هم ندارد این تعداد خودروی قاچاق وارد کشور شده است. آن هم از طریق همان شبکه‌ای که با کمک و همکاری مدیر گمرک صورت گرفته است که به صورت کارت بازرگانی یکبار مصرف 20 میلیارد تومان هم مالیات برای او در نظر گرفته است.

«همچنین با اسم شخصی به نام سکینه معرف چندین هزار کانتینر وارد بوشهر و گمرک اهواز شده است که چند صد ماشین به نام این خانم وارد کشور شده است».

خجسته در ادامه سخنان خود عنوان کرد که 550 هزار وسیله خانگی قاچاق در یکی از انبارهای خانگی توسط نیروی انتظامی کشف شده که پروانه گمرک همه اینها را با عنوان اجزا و قطعات خانگی ذکر کردند اما لازم به ذکر است که بگویم فرقی بین قطعات و وسیله خانگی در این است که عوارض گمرکی وسایل خانگی 76 درصد و عوارض گمرکی قطعات 10 درصد است و جالب‌تر اینکه بدانید همه اینها از طریق همین سامانه گمرکی صورت گرفته است.

وی بر همین اساس اضافه کرد: آقایان به خاطر اینکه جایگاه خود را از دست ندهند گفتند این قاچاق بوده و 100 میلیارد تومان عوارض مالیاتی برای آن در نظر گرفتند.

رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه اسباب‌بازی، کاغذ دیواری و ظروف شیشه‌ای از بزرگترین قاچاق کالا است، گفت: بالای 5 هزار کانتینر ظروف شیشه‌ای و کریستال تحت عنوان شیشه خرد از گمرک خارج شده است که این هم از طریق مسیر سبز خارج شده است.

وی بر همین اساس اضافه کرد: آقای کرباسچی وزیر اقتصاد اعلام می‌کند که حتی یک کانتینر هم کالای قاچاق وارد کشور نشده است اما ما کانتینرهایی که به صورت مرموزانه وارد کشور می‌شوند را بیان می‌کنیم.

خجسته در ادامه خاطرنشان کرد: 3 هزار اظهارنامه متعلق به 4 خلافکار است که یکی از آنها به نام «سجاد حسرتی» است که در حال حاضر در زندان به سر می‌برد آنگاه مسئولان ما انکار می‌کنند و می‌گویند ما قاچاق کالا نداریم.

وی با اعلام اینکه 90 درصد قاچاق کالا در گمرک بندرعباس صورت گرفته است، گفت: شرکت کیان‌تراش خاورمیانه با کارت بازرگانی یک بار مصرف و با 2 هزار و 500 اظهارنامه، هزاران کانتینر لوکس آن هم با تبانی سازمان یافته مدیران گمرک خارج کرده است.

«ترخیص هزاران کانتینر کریستال در بندرعباس تحت عنوان درب پوششی شیشه‌ای و ظروف دهن‌گشاد و شیشه صورت گرفته است همچنین ضایعات شیشه که تماماً با تبانی سازمان یافته از گمرک خارج شده و وارد کشور شده است نیز از جمله خلاف‌های مسیر سبز گمرکی و اداره گمرک است»

رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بازرسی گمرک این موارد را اعلام کرده اما هیچ برخوردی با آنها نمی‌شود تصریح کرد: 18 درصد دستگاه بیهوشی با تبانی سازمان‌یافته و بدون مجوز وزارت بهداشت و درمان با مبلغ 2 هزار دلار از گمرک وارد فرودگاه امام خمینی و ترخیص شده است آن هم توسط سلطان قاچاق تجهیزات پزشکی که فردی با نام «بیداری فرد» است.

وی همچنین با اشاره به عبور 70 درصد اظهارنامه گمرک از مسیر سبز گمرکی افزود: اینها بدون هیچ گونه کنترل و به بهانه تسهیل واردات رد و بدل می‌شوند که منجر به خروج میلیاردها دلار ارز از کشور شده است.

خجسته در ادامه با انتقاد از عدم کنترل و نظارت بر فساد گسترده در گمرک، خاطرنشان کرد: اگر وزیر اقتصاد و گمرک موارد ذکر شده را اصلاح نکنند تمام این تشکیلات و تبانی‌هایی که ایجاد کردند و فکر می‌کنند که کسی نمی‌داند را افشا می‌کنیم و تمامی مدارک و مستندات ریز و درشت را در اختیار مناظره تلویزیونی و رسانه‌ها قرار می‌دهیم.

وی همچنین توضیح داد که وزارت اطلاعات در این رابطه خیلی هم خوب عمل کرد اما به این وزارتخانه بی‌حرمتی شد. باید بگویم که ورود 1128 کانتینر قاچاق در کشور حقیقت دارد و وزارت اطلاعات اشتباه نگفته است لذا باید از وزارت اطلاعات عذرخواهی کنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: در روز گذشته گمرک شهید رجایی و شهید بهشتی را بررسی کردیم و از تمام دستگاه‌های نظارتی می‌خواهیم که محکم مقابل این موضوع بایستند چرا که برخی مسئولان ما مست هستند و غرور دارند.

خجسته در بخش پایانی سخنان خود اظهارداشت: ما تذکر می‌دهیم که این موارد عنوان شده را اصلاح کنند و سامانه گمرک و به معنای واقعی اصلاح کنند البته من در اینجا خیلی از موارد را هنوز بازگو نکردم، قوه قضاییه هم باید در مقابل این میزان از قاچاق کالا مقتدرانه بایستد چرا که با ادامه این روند نظام به خطر می‌افتد.

301

مفاسد اقتصادی قاچاق امیر خجسته

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۳۳۸۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین ۴.۲ میلیارد دلار ارز کالاهای اساسی، صنایع و خدمات

از اول فروردین ماه تا هفتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، ۴ میلیارد و ۲۱۶ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی؛‌ علی طرزعلی معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: برای کالاهای اساسی به نرخ 28500 تومان یک میلیارد و 26 میلیون دلار،‌برای نیاز صنعت و تجهیزات تولید به نرخ 41 هزار تومان مبلغ 2 میلیارد و 383  میلیون دلار و برای خدمات 117 میلیون و برای واردات در مقابل صادرات  به نرخ توافقی 689 میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.

طرزعلی بیان داشت: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی 930 میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی 96  میلیون دلار و در مجموع یک میلیارد و 26 میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.

معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران افزود: تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو»  معادل 462 میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل 223 میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل 167 میلیون دلار ، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل 138 میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل 194 میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه های صنایع همچنین به ترتیب 197، 29، 174، 103 و یک میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز هفتم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده اند. 

علاوه بر این گروه ها، یک میلیارد و 199 میلیون دلار ارز نیمایی و 183 میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

طرزعلی در پایان افزود: تاکنون بیست مرحله حراج شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران انجام شده است و در مجموع 2716 کیلوگرم طلا عرضه و فروخته شده است. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «خالی فروشی» حواله خودرو
  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • تامین ۴.۲ میلیارد دلار ارز کالاهای اساسی، صنایع و خدمات
  • گمرک لیست دریافت‌کننده‌های ارز را منتشر کرد
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک + اسامی
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک / یک میلیارد دلار برای مدیران خودرو! + اسامی
  • این ۱۰۰ شرکت سال ۱۴۰۲ ارز نیمایی گرفتند | گمرک اسامی ارزبگیران را منتشر کرد
  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک با وجود وعده بانک مرکزی
  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور در سال ۱۴۰۲