Web Analytics Made Easy - Statcounter

بدخوابی تنها سبب کاهش تمرکز و احساس خواب آلودگی در روز نیست و نشان از بیماری‌های خطرناک مغزی دارد. آفتاب‌‌نیوز : کارشناسان هشدار می‌دهند برخی مشکل‌ها در زمان خواب مانند حرف زدن، راi رفتن، دندان قروچه کردن، جویدن زبان به وسیله دندان‌ها و ناآرامی در زمان خواب همگی می‌تواند نشان دهنده خطر ابتلا به بیماری هایی، چون آلزایمر و پارکینسون باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


یکی دیگر از مشکل‌هایی که در برخی افراد رواج دارد، اختلال حرکت سریع چشم درخواب (RBD) است و در افرادی به وجود می‌آید که دچار التهاب در ناحیه دوپامین مغز هستند و احتمال زیادی دارد که در آینده به پارکینسون و دمانس سلول‌های مغزی مبتلا شوند.
-راه رفتن، دندان قروچه و کابوس دیدن در زمان خواب؛ هشداری جدی از بیماری‌های مغز خطرناک۲-زمانی که بیماری‌های مغزی خودشان را در زمان خواب به شما نشان می‌دهند۳-قابل توجه آن‌ها که در زمان خواب راه می‌روند؛ ۴-نشانه‌هایی جدی از بیماری‌های مغزی که خودشان را هنگام خواب نشان می‌دهند۵-این بیماری‌های مغزی زمانی که خواب هستید فعال می‌شوندپژوهش‌ها نشان می‌دهند RBD، بر روی ۵ درصد از افراد اثر می‌گذارد و احتمال آسیب دیدن و مرگ سلول‌های مغزی تولید کننده دوپامین در آن‌ها وجود دارد.
آمار‌ها حاکی از این است که بین ۷ الی ۱۰ میلیون نفر در سراسر دنیا به بیماری پارکینسون مبتلا هستند و تخمین زده می‌شود که مقدار مبتلایان در سال‌های آینده رشدی جهش وار داشته باشد.
جدیدترین یافته‌ها در زمینه ارتباط بین حالت‌های خواب و حرکت سریع چشم در زمان خواب با ایجاد التهاب مغزی به وسیله دانشمندان دانمارکی با تحقیق بر روی داوطلبان انجام شده است.
-راه رفتن، دندان قروچه و کابوس دیدن در زمان خواب؛ هشداری جدی از بیماری‌های مغز خطرناک۲-زمانی که بیماری‌های مغزی خودشان را در زمان خواب به شما نشان می‌دهند۳-قابل توجه آن‌ها که در زمان خواب راه می‌روند؛ ۴-نشانه‌هایی جدی از بیماری‌های مغزی که خودشان را هنگام خواب نشان می‌دهند۵-این بیماری‌های مغزی زمانی که خواب هستید فعال می‌شوندافراد مبتلا به RBD از مشکل خود آگاه نیستند و معمولاً توسط اعضای خانواده، همسر، بستگان و یا در زمان سفر و هنگام خواب مشکل آن‌ها شناسایی می‌شود. در زمان وقوع این اختلال عضله‌های بدن به وسیله مغز فلج می‌شوند و فرد پس از بیدار شدن معمولاً دچار درد‌های عضلانی می‌شود.
برای درمان اختلال RBD، تاکنون درمان قطعی یافت نشده است، اما کارشناسان به افراد مبتلا به این مشکل توصیه می‌کنند استرس و نگرانی‌های روزمره را در خود کنترل کنند، مصرف برخی دارو‌ها تحت نظارت پزشک متخصص برای تنظیم ساعت خواب و کاهش اضطراب نیز می‌تواند موثر باشد.
کارشناسان با بررسی بیماران مبتلا به پارکینسون دریافتند در بیشتر مبتلایان از سال‌ها قبل، علامت RBD در زمان خواب وجود داشته است، گروهی از محققان اعتقاد دارند RBD در اثر شکسته شدن پروتئین درسلول‌های مغزی رخ می‌دهد و به تدریج سبب نابودی و عملکرد اشتباه مغز می‌شود.
-راه رفتن، دندان قروچه و کابوس دیدن در زمان خواب؛ هشداری جدی از بیماری‌های مغز خطرناک۲-زمانی که بیماری‌های مغزی خودشان را در زمان خواب به شما نشان می‌دهند۳-قابل توجه آن‌ها که در زمان خواب راه می‌روند؛ ۴-نشانه‌هایی جدی از بیماری‌های مغزی که خودشان را هنگام خواب نشان می‌دهند۵-این بیماری‌های مغزی زمانی که خواب هستید فعال می‌شوندکارشناسان امیدوار هستند با استفاده از نتیجه‌های به دست آمده بتوانند در آینده راهکار‌های درمانی جدیدی برای کمک به مبتلایان و پیشگیری از ابتلا به این بیماری با کنترل علائم در زمان خواب پیدا کنند.
نتیجه این پژوهش‌ها در نشریه لنست علوم اعصاب (The Lancet Neurology) منتشر شده است.
منبع:Dailymail

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۶۵۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مواظب این موجود خطرناک باشید!

مالاریا بیماری خطرناکی است که از طریق نیش پشه آنوفل به فرد منتقل می شود و فرد را حتی تا از دست دادن جان پیش می برد.

به گزارش فارس، امروز روزجهانی مبارزه با مالاریاست.بیماری مالاریا یکی از شایع ترین بیماری های منتقله است که به علت حضور انگل تک یاخته بنام پلاسمودیوم در خون انسان ایجاد می شود.

پلاسمودیومها در داخل گلبولهای قرمز خون رشد می کند و پس از رشد ، تكثیر کرده و موجب پاره شدن گلبولهای قرمز خون و بروز علائم مالاریا می شود.
 
همه گیری شناسی

هر سال در جهان 500– 300 میلیون نفر به مالاریا مبتلا می شوند و از این تعداد بیش از 1میلیون نفر جان خود را از دست می دهند. 

در دنیا هر ثانیه ، یعنی در گفتن هر کلمه مالاریا تعداد 10 کودک برای مبارزه با مرگ در اثر مالاریا پنجه نرم می کنند.

کل موارد مالاریا در جهان بیش از 5 برابر مجموعه ( سل ، ایدز ، سرخك ، جذام ) است. عامل بیماری انگلهای تک سلولی بنام پلاسمودیوم می باشد.

در ایران 19 گونه پشه آنوفل شناخته شده که 7 گونه آن ناقل بیماری هستند .پشه های آنوفل بیشترین زمان خونخواری را در شب انجام می دهند.

پیام طبرسی، متخصص بیماری‌های عفونی و فلوشیپ عفونت در نقص ایمنی در آستانه 25 آوریل مصادف با ششم اردیبهشت گفت: مالاریا را یک بیماری انگلی شایع در جهان برشمرد که حذف آن یکی از اهداف سازمان جهانی بهداشت است.

این استاد دانشگاه با اشاره به وضعیت شیوع مالاریا در ایران گفت: این بیماری در سال‌های دور شیوع گسترده‌ای در کشور داشت اما با بهبود وضعیت بهداشت در مناطق روستایی و آندمیک مالاریا و تلاش کارشناسان بهداشت محیط و شبکه‌های بهداشتی در سالیان اخیر تا آستانه ریشه کنی مالاریا پیش رفتیم.
 
 طبرسی افزود: بیماری مالاریا جزو بیماری های بومی محسوب می‌شود اما به مناطق خاصی اختصاص دارد.

به گفته وی روند ریشه کنی مالاریا در چند سال گذشته به دلیل همسایگی با کشورهای مالاریا خیز در حاشیه جنوب شرقی کشور(افغانستان و پاکستان)، شیوع کرونا و اختصاص تمام ظرفیت شبکه های بهداشتی به کنترل کرونا دچار اختلال شد به نحوی که امسال آمار مبتلایان به مالاریا افزایش داشته است.
 
این متخصص بیماری‌های عفونی دانشگاه خاطرنشان کرد: به طور کلی مالاریا در ایران در یک وضعیت کنترلی نسبتا خوبی قرار دارد اما در برخی مناطق به خصوص مناطق جنوب شرقی متاسفانه شاهد افزایش موارد ابتلا در یکسال گذشته بودیم که وزارت بهداشت در تلاش است بیماری را در آن مناطق کنترل کرده و در راستای ریشه کنی و حذف بیماری گام بردارد.

وی با بیان این که مالاریا انواع مختلفی دارد، ویواکس و فالسیفارم را دو نوع مهم آن عنوان کرد که ویواکس معمولا باعث بروز بیماری خفیف تری می‌شود اما فالسیفارم معمولا باعث ایجاد بیماری خیلی شدید و حتی گاهی کشنده می‌شود.

روش انتقال بیماری

استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه با اشاره به انتقال مالاریا از طریق پشه آنوفل گفت: پشه آنوفل در آب‌های راکد و مناطقی که دارای وضعیت نامناسب بهداشتی هستند تکثیر می‌یابد.
 
وی افزود: پس از گزش فرد مبتلا به مالاریا توسط پشه آنوفل، انگل بیماری وارد بدن پشه می شود و این پشه با گزش‌ سایر افراد می تواند بیماری را به آنان منتقل کند و به این ترتیب باعث گسترش بیماری شود.

طبرسی خاطرنشان کرد:انتقال بیماری فقط از طریق پشه آنوفل است و فرد به فرد صورت نمی گیرد. به این معنا که در مناطقی که این پشه وجود ندارد حتی اگر فرد مبتلا به مالاریا وجود داشته باشد بیماری منتقل نمی شود.

 طبرسی، مناطق آندمیک مالاریا در ایران را محدود به استان‌های جنوب شرقی کشورهم مرز با افغانستان و پاکستان برشمرد که شیوع و عدم کنترل مناسب مالاریا در این کشورها و وجود مراودات با ایران باعث انتقال مالاریا در استانهای جنوب شرقی کشور شده است.

به گفته این متخصص بیماری های عفونی در سایر نقاط کشور انتقال محلی مالاریا نداریم و اکثر موارد بیماری در استان‌های جنوب شرقی کشور و مسافران به این استان‌ها مشاهده می شود. برخی مبتلایان نیز سابقه سفر به کشورهای مالاریاخیز نظیر کشورهای آفریقایی، هند، پاکستان و... داشتند و در بازگشت به میهن دچار علایم بیماری شدند.

علایم بیماری

این استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علایم بیماری مالاریا را شامل تب، لرز و تعریق برشمرد و گفت: مسافرانی که به مناطق مالاریاخیز عزیمت کردند اگر در بازگشت دچار علایمی نظیر تب، لرز و تعریق شدند در اسرع وقت باید به مراکز بهداشتی یا پزشک متخصص عفونی مراجعه کنند تا از نظر مالاریا مورد بررسی قرار گیرند.

تشخیص

به گفته طبرسی تشخیص دقیق بیماری از طریق آزمایش خون، تهیه لام خون محیطی و مشاهده اجزای انگل در آزمایشگاه انجام می شود. در مراکز بهداشت نیز تست سریع مالاریا برای تشخیص بیماری انجام می‌شود.

درمان

این متخصص بیماری‌های عفونی دانشگاه با اشاره به وجود درمان‌های موثر برای مالاریا تاکید کرد: در صورت تشخیص زودرس، بیماری بدون عارضه درمان می شود اما حتما دوره درمان باید تکمیل شود.
 
به گفته وی درصورت عدم شناسایی به موقع ، شدید شدن بیماری و افزایش میزان درصد انگل در خون فرد متاسفانه بیماری خطرناک و کشنده شده و با عوارض زیادی همراه خواهد بود.

پیشگیری

این استاد دانشگاه تاکید کرد: افرادی که از مناطق غیرآندمیک به مناطق آندمیک مالاریا سفر می‌کنند باید نکات ایمنی و حفاظتی را برای پیشگیری از ابتلا به بیماری رعایت کنند.

پیام طبرسی به افرادی که قصد سفر به استان‌های جنوب شرقی ایران و یا کشورهای مالاریاخیز دارند تاکید کرد قبل از سفر به این مناطق می توانند با رعایت چند نکته مهم و ساده از ابتلا به مالاریا پیشگیری کنند.

وی خاطرنشان کرد: این افراد با هماهنگی مراکز بهداشتی می توانند داروی پیشگیری از ابتلا به مالاریا مصرف کنند.

 طبرسی استفاده از محافظ‌های فیزیکی، پشه بند، پمادهای دفع کننده پشه، توری برای پنجره و درها، استفاده از پوشش‌ برای مناطقی از بدن که در معرض گزش پشه است را از جمله نکاتی برشمرد که می توانند خطر گزش پشه آنوفل و ابتلا به بیماری را کاهش دهند.
 
طبرسی  کنترل مالاریا را وابسته به وضعیت بهداشتی محیط دانست و یادآور شد که هرچه تلاش شهرداری ها و متولیان بهداشت محیط جامعه در راستای بهبود وضعیت بهداشتی محیط بیشتر باشد، منجر به کاهش مخزن‌های این پشه خواهد شد و در نتیجه کنترل و ریشه کنی بیماری مالاریا موفق ترخواهد بود.

دیگر خبرها

  • تفال به حافظ یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ به جان او که گرم دسترس به جان بودی...
  • دلیل لرز و بدن درد بدون تب چیست؟
  • عادت عجیب زرافه‌ها در خوابیدن؛ زرافه چطور می‌خوابد؟
  • بهترین زمان نوشیدن شیر برای کاهش وزن
  • میوه َشادی بخش را بشناسیم
  • ریتم شبانه‌روزی یا ساعت بدن چیست؟
  • مواظب این موجود خطرناک باشید!
  • در ماجرای مجیدی و سعادتمند در گود نبودم
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • بی‌خوابی نشانه چه بیماری‌هایی است؟