Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@22:15:45 GMT

10 میراث ناملموس عشایر استان اصفهان ثبت می شود

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۹۵۶۲۵

10 میراث ناملموس عشایر استان اصفهان ثبت می شود

اصفهان- ایرنا- مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان گفت: 10 میراث ناملموس عشایر استان اصفهان تا پایان امسال ثبت می شود.

به گزارش ایرنا فریدون الهیاری روزگذشته در دیدار با مدیر کل امور عشایر استان اصفهان افزود: همچنین در راستای توسعه گردشگری عشایر با همکاری اداره کل عشایر استان 40 منطقه گردشگری در مناطق عشایر نشین استان شناسائی می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود : با توجه به استقرار سه ایل بزرگ از عشایر کشور شامل عشایر بختیاری، قشقائی و عرب جرقویه در استان اصفهان و با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از شمال غرب، غرب، جنوب و بخشی از شرق استان محل استقرار عشایر به شمار می رود، لزوم توجه ویژه به این قشر از هموطنان از اهمیت ویژه برخوردار است.
مدیر کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان تاکید کرد: اگر چه عشایر استان در بخش های مختلف استان استقرار یافته اند اما اوج فعالیت های اداره کل میراث فرهنگی استان به ویژه در حوزه فعالیت های صنایع دستی در شهرستان سمیرم تمرکز یافته است، به گونه ای که هم اکنون توسعه کمپ های عشایری، حمایت از توسعه صنایع دستی عشایر و همچنین ثبت ملی میراث عشایر در این شهرستان بیشترین تعداد را به خود اختصاص داده است و این در حالی است که برخی هنرمندان صنایع دستی عشایر استان، در سطح ملی شناخته شده هستند.
الله یاری همچنین با اشاره به گستردگی حوزه زندگی اجتماعی عشایر در سطح استان تصریح کرد: در سه سال گذشته با توجه به استقرار بخش قابل توجهی از عشایر استان در شمال غرب و غرب استان و با عنایت به ویژگی های مطلوب طبیعی و تاریخی منطقه، تلاش کردیم تا گردشگری را به ویژه در راستای توسعه گردشگری عشایر، در غرب استان فعال کنیم .
او همچنین با اشاره به نیاز به فعالیت های بیشتر در حوزه عشایر استان تصریح کرد: با همکاری اداره کل عشایر استان تلاش می کنیم تا در راستای حفاظت از میراث ارزشمند عشایر از یکسو و همچنین جهت گسترش گردشگری فرهنگی در حوزه زندگی اجتماعی و فرهنگی عشایر، 10 پرونده میراث ناملموس عشایر استان اصفهان تا پایان سال تهیه و به ثبت ملی برسد.
الله یاری گفت: در نشست امروز به منظور توسعه آموزش صنایع دستی عشایر با همکاری اداره کل میراث فرهنگی و امور عشایر استان و همچنین تشکیل یک کمیته مشترک میان دو سازمان برای شناسائی حداقل 40 منطقه در پهنه استان در جهت توسعه گردشگری عشایر در زمینه احداث کمپ عشایری توافق شد.
مختار اسفندیاری مدیرکل امور عشایر استان اصفهان نیز در این نشست با بیان اهمیت حفظ میراث فرهنگی تاکید کرد: تولیدات هنرمندانه عشایر زمینه رونق اقتصادی این جامعه را فراهم می کند که در این زمینه صنایع دستی یکی از ظرفیت های خوب این قشر محسوب می شود.
بر پایه آخرین آمار درج شده در سایت اداره کل امور عشایر استان اصفهان ،عشایر این استان شامل حدود 10 هزار خانوار شامل ایلات قشقایی ، بختیاری و عرب جرقویه هستند.
این عشایرحدود ۵ ماه از سال را بیشتر درشهرستانه ای فریدونشهر ـ سمیرم ـ چادگان ـ دهاقان ـ شهرضا و جرقویه اصفهان استقرار دارند.
زندگی و معیشت عشایر از دامداری،کشاورزی وتولید انواع صنایع دستی تأمین می شود.
پ /7147/ خبرنگار- محمود افشاری- انتشار دهنده : عمادی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۹۵۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخورد جدی با تورهای گردشگری غیرمجاز در استان مرکزی

معاون اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی گفت: با تورهای غیرمجاز گردشگری در استان بدون اغماض برخورد جدی خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان، مسعود فرخی اظهار کرد: سومین جلسه کارگروه امنیت گردشگران با حضور نمایندگانی از حوزه سیاسی امنیتی استانداری، کانون اتومبیلرانی و جهانگردی انجمن صنفی دفاتر، انجمن تشکل حرفه‌ای راهنمایان و کارشناسان حوزه گردشگری اداره کل با موضوع بررسی و شناسایی تورهای غیر مجازی که به صورت کلوپ سافاری فعالیت دارند، برگزار شد.

وی با تاکید بر اینکه افراد و یا گروه‌هایی که به صورت غیر مجاز اجرا کننده تورهای کلوپ سافاری هستند از طریق واحد حقوقی پیگیری حقوقی و به پلیس فتا معرفی می‌شوند افزود: آئین نامه‌های مرتبط با کانون اتومبیلرانی و جهانگردی در این جلسه بررسی و بر لزوم رعایت موارد قانونی تاکید شد.

معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی، پیگیری قضائی و شکایات از افراد اجرا کننده تورهای غیر مجاز، معرفی افراد اجرا کننده تورهای غیر مجاز به پلیس فتا به منظور بستن صفحات مجازی و شماره تماس‌های تبلیغاتی آنها و همچنین معرفی این افراد به پلیس اماکن عمومی با هدف بستن فضاهای تبلیغاتی آنان، را از اقدامات این اداره کل در راستای جلوگیری از تورهایی که بدون مجوز قانونی اجرایی می‌شوند دانست.

فرخی گفت: تا کنون سه جلسه تحت عنوان کارگروه امنیت گردشگران برگزار شده که در این کارگروه دستگاه‌های قضائی، انتظامی، نظارتی و ادارات و نهادهای مرتبط عضو هستند.

وی تصریح کرد: تورهای غیرمجاز گردشگری در استان دفتر فیزیکی ندارند و فعالیت‌های آن‌ها به صورت آنلاین و در شبکه‌های اجتماعی انجام می‌شود و لازم است پلیس فتا با آن‌ها برخورد کند.

معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی با بیان اینکه متولیان تورهای غیرمجاز شناخت کافی از گردشگری ندارند افزود: این نوع تورها هیچ گونه پوشش بیمه‌ای برای گردشگر قرار نمی‌دهند و در صورتی که در طول سفر مخاطره‌ای برای مسافران پیش بیاید و یا صدمه‌ای ببینند، کسی مسئولیت آن را به عهده نمی‌گیرد.

فرخی تاکید کرد: با تورهای غیرمجاز گردشگری در استان بدون اغماض برخورد جدی خواهد شد.

وی اظهار کرد: امید می‌رود با همکاری نهادهای مربوطه به ویژه اداره نظارت بر اماکن عمومی، پلیس‌راه و فعالان بخش خصوصی شاهد امنیت و رضایتمندی گردشگران و مسافران در منطقه باشیم.

کد خبر 750911

دیگر خبرها

  • ضرورت برگزاری تورهای گردشگری مذهبی در آذربایجان شرقی
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • دستگیری ۳ حفار غیرمجاز در قروه
  • برخورد جدی با تورهای گردشگری غیرمجاز در استان مرکزی
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • حفر گودال ١٥ متری برای کشف اشیاء تاریخی؛ ۳ نفر دستگیر شدند
  • حفر گودال ۱۵ متری برای کشف اشیای تاریخی موجب دستگیری ۳ نفر شد
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود
  • چشم انتظاری تاریخ بر بالین ریسباف پیر؛ رویای اصفهان تعبیر می‌شود
  • از سند ثبت ملی مهارت لَردِه دوزی روستای بیابانک ثبت‌شده در فهرست میراث‌ فرهنگی ناملموس رونمایی شد