Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک استاد دانشگاه با اشاره به بالا آمدن سطح آب دریاچه ارومیه و برخی از رودخانه ها و منابع آبی در پی زلزله ۷.۳ ریشتری کرمانشاه عنوان کرد: مشاهدات عینی و ماهواره ای نشان از این دارد که زلزله تغییراتی را در منابع آبی ایجاد کرده است.

 دکتر حسین بنکداری در اولین نشست علمی "زلزله، مدیریت بحران، دورنمای آینده" که امروز(۲۶ آذر) در دانشگاه رازی کرمانشاه برگزار شد، با بیان اینکه با بررسی های صورت گرفته اغلب رودخانه ها، چشمه ها و منابع آبی قرار گرفته در فاصله ۳۰۰ کیلومتری کانون زلزله افزایش سطح داشته‌اند، گفت: بررسی های کارشناسی صورت گرفته نشان از این دارد که حتی افزایش سطح آب در دریاچه ارومیه هم پس ازاین زلزله رخ داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش اقتصا آنلاین به نقل از ایسنا، بنکداری عنوان کرد: چون آب بالانس دارد، غیر ممکن است زلزله باعث افزایش میزان منابع آبی شده باشد و تنها باعث شده آب از جایی به جای دیگر برود ، لذا پرآب شدن چشمه ها و منابع آبی اصلا خبر خوشی نیست، چراکه قطعا وقتی آب رودخانه ای بیشتر شده رودخانه دیگری کم آب‌تر شده است.

این استاد دانشگاه اضافه کرد: جریان آب های زیرزمینی یک خروجی و یک ورودی دارند که دلایل پر آب و یا کم آب شدن این منابع آبی در پی زلزله را هم می توان با جابجا شدن سنگ ها در ارتباط دانست.

بنکداری با اشاره به کدورت آب مناطق زلزله زده پس از وقوع زلزله عنوان کرد: این اتفاق با توجه به احتمال برخورد لایه‌های گسلی و خوردگی سنگ‌ها در لایه های زیرین زمین دور از انتظار نیست، کما اینکه احتمال اضافه شدن ترکیبات شیمیایی در پی زلزله و در نتیجه مشتعل شدن آب برخی از چشمه ها هم اتفاق عجیب و غریبی نیست.

وی در ادامه با تاکید بر اهمیت ورود دانشگاه به موضوع زلزله، اظهار کرد: برگزاری نشست های این چنینی خواهد توانست نقش مهمی در کم کردن اثرات بلایای طبیعی مثل زلزله در آینده داشته باشد.

وی با بیان اینکه دانشگاه باید مرکز ثقل حل مشکلات جامعه باشد، گفت: دانشگاه رازی کرمانشاه در موضوع زلزله ورود خوبی داشته و امیدواریم این حرکت زمینه ساز ورود جدی تر دانشگاه به حل مسائل و مشکلات جامعه شود.

عضو هیئت علمی گروه عمران دانشگاه رازی کرمانشاه اضافه کرد: دانشگاه به این نتیجه رسیده که باید برای حل مسائل استان ورود کند و این مهم در سایه تدابیر خوب رئیس دانشگاه رازی اتفاق افتاده که امیدواریم تداوم داشته باشد و اساتید دانشگاه را به سمت حل مسائل و مشکلات جامعه سوق دهد.

بنکداری دانشگاه را خانه استان عنوان کرد و افزود: دستگاه‌های اجرایی باید به سمت و سویی بروند که حل مشکلات خود را از دانشگاه بخواهند.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۱۰۳۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز مرحله دوم رها سازی آب از سد سیلوه به دریاچه ارومیه

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌غربی از آغاز مرحله دوم رها سازی حقابه زیست محیطی دریاچه ارومیه از محل سد سیلوه پیرانشهر به سمت دریاچه خبر داد و گفت: این مرحله از رهاسازی در فاز اول از محل سد سیلوه از طریق مانور دریچه تخلیه تحتانی سد به سمت رودخانه لاوین بوده و در ادامه پشت سد مخزنی کانی سیب رها سازی می‌شود.

مجید رستگاری اضافه کرد: در فاز اول ۱۲ مترمکعب بر ثانیه و در فاز دوم پنج متر مکعب بر ثانیه از طریق تونل انحرافی و سامانه انتقال آب جلدیان به سمت سد چپر آباد و از آنجا به سمت دریاچه ارومیه روانه شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان غربی ادامه داد: در مجموع ۱۷ متر مکعب آب در ثانیه در حال طی مسیر از طریق سامانه‌های انتقال آب به سمت حوضه دریاچه ارومیه است.

رستگاری گفت: در مرحله پیشین رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه در سال آبی جاری، ۱۲ میلیون متر مکعب آب از سد سیلوه رهاسازی شده بود.

سد سیلوه در شهرستان پیرانشهر در جنوب آذربایجان غربی قرار دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان غربی ارومیه

دیگر خبرها

  • آب چه رودخانه‌هایی از کردستان به دریاچه ارومیه سرازیر می‌شود؟
  • رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه
  • رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالابهای اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • آغاز مرحله دوم رها سازی آب از سد سیلوه به دریاچه ارومیه
  • رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالاب‌های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • دریاچه ارومیه جان تازه می‌گیرد؟
  • مرحله دوم رها سازی آب از سد سیلوه به دریاچه ارومیه
  • رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه | این دریاچه جان تازه می‌گیرد؟
  • رقابت ۵۲ هزار نفر برای ورود به دانشگاه در آذربایجان غربی
  • بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در حل مشکلات مردمی، پیشتاز باشد