Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@23:28:29 GMT

بیماری های التهابی روده طی 20 سال گذشته پنج برابر شد

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۷۷۶۴۲

بیماری های التهابی روده طی 20 سال گذشته پنج برابر شد

رشت - ایرنا- معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رئیس پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: بیماری های التهابی روده در 20 سال گذشته در مردان و زنان ایران پنج برابر شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، رضا ملک زاده روز پنجشنبه در مراسم گشایش کنگره بیماری های التهابی روده در رشت اظهار داشت : این بیماری در کشورهای پیشرفته بوده و در سال های اخیر در کشورهای جهان سوم بروز کرده و رشد آن در کشورهای غربی زیاد بوده به ویژه در خاورمیانه و آسیا رشد بیشتری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به نامشخص بودن بیماری های التهابی روده و بحث های زیاد پیرامون تاثیر عوامل ژنتیک و محیطی بر بروز آن اظهار داشت: افراد دچار بیماری های التهابی روده می توانند به زندگی طبیعی برگردند و عمری طبیعی داشته باشند.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطر نشان کرد: ما به عنوان متخصصان گوارش و کبد بایستی از بیماران مبتلا به بیماری های التهابی روده مراقبت کنیم، برخی از افراد مبتلا به این بیماری ناامیدند که بایستی تحت حمایت ما قرار گیرد.
وی با بیان این که بیماران مبتلا به بیماری های التهابی روده یک عمر این بیماری را به همراه خواهند داشت، تصریح کرد: بایستی به سووالات این بیماران به خوبی جواب دهیم و در درمان این بیماری ها نسبت به اطلاعات مربوطه به روز باشیم.
رئیس پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران با مهم خواندن تشخیص سریع بیماری التهابی روده اظهار داشت: قبل از ناتوان شدن بیمار بایستی این بیماری تشخیص داده شود.
کنگره کشوری بیماری های التهابی روده از امروز (پنجشنبه) با حضور جمعی از پزشکان متخصص از سراسر کشور در استان گیلان گشایش یافت، در این کنگره اپیدمیولوژی بیماری های التهابی روده و علائم بیماری مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
در این کنگره هفت پنل با موضوعاتی از جمله موارد مشکل دار در بیماران کولیت اولسراتیو، موارد مشکل در بیماران کرون، حاملگی و بیماری التهابی روده، بهبود کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به بیماری های التهابی روده، پیشگیری از سرطان، غربالگری و واکسیناسیون در بیماری های التهابی روده و عفونت ها و بیماری های التهابی روده ارایه می شود.
کنگره دو روزه کشوری بیماری‌های التهابی روده 29 و 30 فروردین ماه با حضور استادان و صاحبنظران برجسته این رشته در رشت برگزار با طرح جدیدترین دستاوردها و مباحث علمی برگزار می شود.
7286 / 6030

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي دانشگاه علوم پزشكي كنگره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۷۷۶۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟

 به گزارش تابناک، متخصصان در تاریخ ۱۹ آوریل در مجله Nature Medicine گزارش دادند در یک مورد از هر ۱۰ مورد ابتلا به ام اس، بدن سال ها قبل از شروع علائم، شروع به تولید مجموعه مشخصی از آنتی بادی ها در خون می‌کند.

متخصصان دریافتند این الگوی آنتی بادی ۱۰۰ درصد تشخیص ام اس را پیش بینی می کند. هر بیمار حامل این مجموعه از آنتی بادی ها به ام اس مبتلا شد.

آنها امیدوارند این آنتی بادی ها روزی مبنای یک آزمایش خون ساده برای غربالگری ام اس باشند.

دکتر «مایکل ویلسون»، متخصص ارشد مغز و اعصاب از دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو (UCSF) گفت: در چند دهه اخیر، حرکت در زمینه درمان ام‌ اس جدی‌تر و قوی‌تر صورت گرفته است.

ام اس زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن به سیستم عصبی مرکزی حمله می‌کند و به غلاف محافظ اطراف رشته‌های عصبی به نام میلین آسیب می‌رساند. این امر سیگنال‌های ورودی و خروجی مغز را مختل می‌کند و باعث بروز علائم مختلفی می‌شود که حواس را مختل کرده و بر توانایی حرکت تأثیر می‌گذارد.

برای این مطالعه، متخصصان نمونه های خون گرفته شده از ۲۵۰ بیمار مبتلا به ام اس را که قبل و بعد از تشخیص آنها جمع آوری شده بود، غربالگری و آنها را با نمونه خون افراد سالم مقایسه کردند.

متخصصان تصور می‌کردند با مشاهده اولین علائم بیماری در بیماران ام‌ اس، شاهد جهش در آنتی‌بادی‌ها خواهند بود.

در عوض، آنها دریافتند که ۱۰ درصد از بیماران ام اس سال ها قبل از تشخیص، سطوح بالایی از آنتی بادی های اتوآنتی بادی - آنتی بادی هایی که می توانند به خود بدن حمله کنند – داشتند.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، هنوز مشخص نیست که چه چیزی باعث ام اس در ۹۰ درصد دیگر بیماران می شود، اما متخصصان بر این باورند که آنها اکنون یک علامت هشدار اولیه قطعی مبنی بر بروز این بیماری، دارند.

علائم ام‌ اس می تواند حاد یا مزمن باشد و از فردی به فرد دیگر متفاوت است. مهم این است که از علائم مختلف این بیماری آگاه بود. علائم بیماری ام‌ اس ممکن است شامل موارد زیر باشد:

- مشکلات حرکتی مانند احساس خستگی یا ضعف هنگام راه رفتن، صحبت کردن یا بلعیدن

- گزگز یا بی حسی در اندام ها

- اختلال عملکرد مثانه و روده

- اختلال شناختی

- تغییرات خلقی یا افسردگی

- لرزش یا اسپاسم

- سرگیجه

- اختلال بینایی

در موارد شدید، افراد مبتلا به ام‌اس ممکن است دچار نابینایی و/یا فلج شوند.

در حال حاضر هیچ درمان شناخته شده‌ای برای ام‌اس وجود ندارد. بنابراین، مدیریت علائم، فاکتوری ضروری برای داشتن یک زندگی سالم همراه با این بیماری است. پزشک ممکن است بسته به شدت علائم بیماری درمان‌های استروئیدی، تزریق خون یا فیزیوتراپی را انتخاب کند.

منبع: ايسنا

دیگر خبرها

  • آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟
  • تصویربرداری از بیماران به‌سمت هوش مصنوعی می‌رود؟
  • دعوت برای اهدای خون به بیماران مبتلا به سرطان
  • فراخوان اهدای خون به بیماران مبتلا به سرطان
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ