Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-27@06:08:28 GMT

از شایعه تا واقعیت مصرف ماهی تیلاپیا

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۱۷۴۶۶

از شایعه تا واقعیت مصرف ماهی تیلاپیا

بیکی با تاکید بر اینکه کیفیت نامطلوب ماهی تیلاپیا شایعه است، گفت: رقابت بین تولیدکنندگان علت اصلی شایعات درباره مضرات تیلاپیا است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «علی بیکی» شامگاه (1 مرداد) در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: در حال حاضر مجوز تولید ماهی تیلاپیا برای چهار استان پس از کش و قوس های فراوان بین سازمان حفاظت از محیط زیست و سازمان شیلات کشور پس از نزدیک به یک دهه انتظار آبزی پروران صادر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مجری طرح پرورش تیلاپیای سازمان شیلات ایران با بیان اینکه خراسان جنوبی یکی از چهار استان مجاز برای پرورش ماهی تیلاپیا است، گفت: همچنین استان یزد، قم و سمنان مجوز پرورش این ماهی را دارند و مرحله دوم توسعه ماهی تیلاپیا در حاشیه کویر و استان‌های کرمان، اصفهان و مرکزی در دستور کار است.

 

بیکی در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی مصرف ماهی تیلاپیا و شایعات پیرامون آن، تاکید کرد: کیفیت نامطلوب ماهی تیلاپیا شایعه است و فروش و استفاده از این ماهی در بسیاری از کشورهای اروپایی صورت می‌گیرد

 

به گفته وی علت اصلی شایعات درباره مضرات تیلاپیا رقابت بین تولیدکنندگان بوده چرا که اگر تولید این ماهی در کشور رواج پیدا کند، بسیاری از پرورش دهندگان ماهیان گرمابی و سردآبی با مشکل مواجه خواهند شد که البته برای این موضوع راهکارهایی داریم.

 

مجری طرح پرورش تیلاپیای سازمان شیلات ایران ادامه داد: ماهی تیلاپیا به علت گوشت خوشمزه‌ای که دارد و به علت پاک کردن راحت آن در بسیاری از خانواده‌های ایرانی طرفدار فراوان دارد و این ماهی خوش طعم حتی نظر کسانی که بو و طعم ماهی را نمی‌پسندند به خود جلب کرده لذا همچنان تقاضا برای مصرف این ماهی وجود دارد و خوردن این نوع ماهی بدون ضرر است.

 

بیکی با بیان اینکه ماهی تیلاپیا محصولی است که بازار فروش آن تضمین شده است، عنوان کرد: هدف سازمان شیلات برای پرورش ماهی تیلاپیا به صورت کوتاه مدت نیست و برای توسعه آن در بلند مدت نیز برنامه ریزی شده است.
 

«مهدی نوفرستی» قائم مقام سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز در این نشست با بیان اینکه خراسان جنوبی یکی از استان‌های غیر ساحلی در حوزه شیلات است، اظهار کرد: سرانه مصرف آبزیان در استان 4.8 کیلوگرم است.

 

وی بیان کرد: خراسان جنوبی 11 هزار و 200 منبع آبی شامل چشمه، قنات و چاه دارد که ظرفیت بسیار خوبی برای آبزی پروری است لذا باید از تمام امکانات و ظرفیت‌های بالفعل استان جهت توسعه و گسترش آبزی پروری استفاده شود.

 

نوفرستی در ادامه ایجاد غذای سالم و درآمد برای خانواده‌های روستایی، افزایش بهره وری تولید، پروتئین سالم و حذف تدریجی کودهای شیمیایی و کاهش بیماری‌های قلب و عروقی را از اهداف توسعه و پرورش ماهی عنوان کرد.

 

پایان پیام/375

منبع: شبستان

کلیدواژه: بیرجند شیراز کانون های فرهنگی هنری مساجد نماز جمعه خراسان جنوبي اردبیل روزنامه خسارت سیل شهرستان دزفول واقعیت صدور مجوز شایعه خراسان جنوبي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۱۷۴۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری یازدهمین کنفرانس ملی ماهی شناسی ایران در بندرعباس


به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خلیج فارس؛ رئیس پژوهشکده مطالعات مکران دانشگاه هرمزگان و دبیر کنفرانس گفت: این کنفرانس با محور‌های تبارشناسی، حفاظت و تنوع زیستی، ژنتیک و زیست فناوری، زیست شناسی، بوم شناسی و جغرافیایی زیستی، تکثیر و پرورش، فیزیولوژی و تغذیه، تکنولوژی صید، مدیریت صید و ارزیابی، توسعه پایدار، اقتصاد دریامحور، فرآوری محصولات شیلاتی، ایمنی غذایی، ماهیان زینتی و بهداشت و بیماری‌ها است.
یازدهمین کنفرانس ملی ماهی شناسی ایران از صبح امروز آغاز شده است و تا فردا پنج شنبه ششم اردیبهشت ادامه دارد.
ایمان سوری نژاد افزود: در این کنفرانس دو روزه نشست‌های تخصصی پرورش ماهی در قفس، تولید، اشتغال پایدار جوامع محلی، امنیت غذایی، بازمهندسی ساختار استخر‌های پرورش میگو به منظور ارتقای مدیریت بهداشتی مزارع و بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان نیز برگزار می‌شود.
وی با بیان اینکه پژوهشکده مطالعاتی مکران در سیریک راه اندازی می‌شود، گفت: هدف از برگزاری این کنفرانس هماهنگی بین جوامع علمی و دانشگاهی با تولید کنندگان و بهره وران است.
سوری نژاد افزود: در پژوهشکده مکران ظرفیت‌های منطقه برای افزایش و جهش تولید بررسی می‌شود.
رئیس انجمن ماهی شناسی ایران نیز با اشاره به اینکه تنوع زیستی ماهیان در خلیج فارس بین هشتصد تا ۹۰۰ گونه است، گفت: همچنین در دریایی عمان بیش از هزار و ۵۰ نوع تنوع زیستی ماهیان وجود دارد.
سهیل یکدلی با بیان اینکه ۳۰۰ نوع تنوع زیستی ماهیان در آب‌های داخلی ایران وجود دارد، افزود: هرمزگان بعلت همجواری با سواحل سهم قابل توجهی در این تنوع زیستی دارد.
وی گفت: انجمن ماهی شناسی ایران همراستا با سیاست‌های کلی نظام مبنی بر توسعه دریامحور، این کنفرانس‌ها را برای به حداقل رساندن آسیب‌های محیط زیست برگزار می‌کند.
رئیس انجمن ماهی شناسی ایران با اشاره به اینکه، پرورش ماهی در قفس به حفظ زیست بوم دریایی کمک می‌کند، افزود: صید کوسه ماهی‌ها یک خطر برای این گونه از ماهیان است.
یکدلی گفت: پرورش ماهی تیلاپیلا در هرمزگان موجب انقراض و جایگزین ماهیان بومی هرمزگان می‌شود و به ماهیان زیست بوم استان ضرر‌های غیرقابل جبرانی وارد می‌کند.
نماینده مردم بندرعباس، حاجی آباد و قشم در شورای اسلامی نیز گفت: از ۱۳ شهرستان هرمزگان، ۹ شهرستان ساحلی است که این نشان از ظرفیت‌های بالا در زمینه‌های دریامحور، تجارت و گردشگری دریایی و صیادی این استان دارد.
احمد مرادی با بیان اینکه صید و صیادی تقریبا صد درصد مردمی است، افزود: در برنامه پنجم و ششم توسعه به مساله زیست بوم منطقه توجه شده است که به اشتغال و ماندگاری جمعیت در سواحل و جزایر کمک می‌کند.

بیشتربخوانید:ممنوعیت صید برخی آبزیان در آب‌های هرمزگان
وی گفت: تکلیف قانونی دولت در برنامه ششم پرورش ۲۰۰ هزار تن ماهی در قفس است که در بهترین حالت ۲۰ هزار تن تولید شده است.
رئیس اتاق بازرگانی هرمزگان هم گفت: دریامحوری یکی از پایه‌های رونق اقتصادی است و بخش خصوصی در زمینه آبزیان فعالیت‌های خوبی داشته است.
محمدرضا صفا افزود: برای حفظ ذخیره گاه آبزیان طرح‌های پرورش ماهی در قفس و ساخت مکان‌های ذخیره سازی و لاروگیری صورت گرفته است.

دیگر خبرها

  • رهاسازی ۷ هزار قطعه ماهی گرمابی در مزارع شیروان
  • بزرگترین مزرعه پرورش ماهی در مشگین شهر احداث می شود
  • آغاز برداشت ماهی قزل آلا از مزارع پرورش ماهی در محیط دریا در گلستان
  • فروش امتیاز مسکن ملی توسط برخی سازمان ها، واقعیت یا شایعه؟
  • برداشت ماهی قزل آلا از مزارع پرورش ماهی در محیط دریا در گلستان
  • استقبال تعاونی ها از مجموعه پرورش ماهی در قفس خلیج گرگان
  • طرح‌های پرورش ماهی در استان بوشهر حمایت می‌شود
  • استفاده از اقتصاد دریا از فاصله ۱۳۰۰ کلیومتری!
  • برگزاری یازدهمین کنفرانس ملی ماهی شناسی ایران در بندرعباس
  • اگر قصد باروری دارید این خوراکی‌ها را حتما بخورید