Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، نظام‌های ارزیابی متعددی در جهان وجود دارند که دانشگاه‌ها و موسسات علمی جهان را رتبه‌بندی می‌کنند. هر یک از این موسسه‌ها شاخص‌های مختلفی را در نظر می‌گیرند. نظام‌ رتبه‌بندی شانگهای از جمله این موسسات است که از سال 2003 دانشگاه‌ها را براساس شاخص‌های کمی در سطح جهان رتبه‌بندی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سالانه حدود هزار و 200 دانشگاه توسط این مؤسسه مورد ارزیابی قرار می‌گیرند و در نهایت 500 دانشگاه برتر در سایت این نظام رتبه‌بندی معرفی خواهند شد.

کیفیت آموزش در این نظام ارزیابی بر اساس تعداد فارغ‌التحصیلان برنده جایزه نوبل یا مدال فیلدز (با سهم 10 درصدی) و کیفیت اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها براساس تعداد اعضای هیئت علمی برنده جایزه نوبل یا مدال فیلدز (با سهم 20 درصدی) و پژوهشگران پراستناد (با سهم 20 درصدی) سنجیده می‌شود.

در تولیدات علمی دانشگاه‌ها تعداد مقالات منتشر شده در مجلات Nature و Science (با سهم 20 درصدی) و تعداد مقالات نمایه شده در Social Sciences Citation Index (با سهم 20 درصدی) مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. سرانه عملکرد علمی هر دانشگاه براساس تعداد دانشجو و اعضای هیئت علمی از جمله شاخص‌های نظام ارزیابی شانگهای است که سهم 10 درصد دارد.

دانشگاه تهران در 3 سال گذشته درجا زد

ایسکانیوز در گزارش‌های متعدد می‌خواهد رتبه دانشگاه‌های مختلف را در این نظام ارزیابی را بررسی کند. دانشگاه تهران در نظام ارزیابی شانگهای، از سال 2009 تا 2019 موفق به کسب رتبه اول در میان دانشگاه‌های کشور شده است. نمودار زیر رتبه دانشگاه تهران در نظام ارزیابی شانگهای طی 10 سال گذشته را نشان می‌دهد:

رتبه دانشگاه تهران در سال 2009 برابر با 501-402 بوده است این رتبه در سال 2011 کاهش یافته و به 400-301 رسیده است که رتبه آن در سال 2012 تغییر نکرده است. این رتبه در سال 2013 افزایش یافته و بار دیگر به 500-401 رسیده است.

بهترین رتبه دانشگاه تهران مربوط به سال 2015 بود که این دانشگاه رتبه 300-201 را کسب کرد، رتبه این دانشگاه در سال 2016 باری دیگر افزایش یافت و به 400-301 رسیده است، این رتبه تا پایان سال 2019 ثابت مانده است.

اگر رتبه دانشگاه تهران در نظام ارزیابی شانگهای را طی بازه زمانی 2019-2009 در نظر بگیریم، رتبه این دانشگاه دچار نوسان بسیاری شده است، به‌طوری که رتبه این دانشگاه در سال 2019 نسبت به سال 2009 کاهش یافته است؛ اما در طول 2016 تا 2019 رتبه یکسانی داشته است.

کاهش کیفیت آموزش در بزرگترین مرکز آموزش عالی ایران

نمودار زیر بیانگر امتیاز دانشگاه تهران در شاخص‌های مختلف است. به دلیل آنکه برای دانشگاه تهران در شاخص سطح اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و تعداد مقالات نمایه شده در Social Sciences Citation Index در نظام ارزیابی شانگهای امتیازی در نظر گرفته نشده؛ از آوردن این امتیاز جلوگیری شده است.

با توجه به نمودار فوق می‌توان دریافت تعداد پژوهشگران پراستناد دانشگاه تهران در بازه زمانی 2009 تا 2019 افزایش یافته و از 33.7 به 45.5 رسیده است، همچنین تعداد مقالات منتشر شده در مجلات ساینس و نیچر افزایش یافته و در سال 2019 به بیشترین میزان خود یعنی 2.5 رسیده است.

کیفیت آموزش این دانشگاه با شیب ملایمی کاهش یافته است و از 14.5 به 12.5 رسیده است. همچنین سرانه عملکرد علمی دانشگاه تهران نیز روند صعودی داشته و از 16.2 به 22.5 رسیده است.

رتبه 2019 دانشگاه تهران در نظام ارزیابی شانگهای نسبت به سال 2009 کاهش یافته؛ اما رتبه این دانشگاه در طول 2016 تا 2019 بدون نوسان بوده، همچنین کیفیت آموزش در این دانشگاه نیز کاهش یافته است.

انتهای پیام/

31 / 313 دانشگاه تهران شانگهای نظام ارزیابی کیفیت آموزش تحصیل

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه تهران شانگهای نظام ارزیابی کیفیت آموزش تحصیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۰۳۲۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی در دانشگاه آزاد اسلامی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه هم اندیشی که با حضور نخبگان هنری کشور و مسئولین دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان از جمله برپا شد، با ابراز قدردانی از تلاش‌های بی‌وقفه اساتید حاضر در جلسه در مسیر تعالی هنر ایرانی در جهان، به تبیین فعالیت‌ها و مأموریت‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی طی ادوار مختلف و دوره جدید این شورا پرداخت.

استاد خسروپناه با تأکید بر اهتمام و آمادگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی نسبت به نهادینه کردن شیوه نامه نظام استاد شاگردی خاطر نشان کرد: طرح شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی در دانشگاه آزاد اسلامی و به همت دانشگاه استاد فرشچیان انجام شد و در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب و در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اجرا شد. رفع مشکلات و دغدغه‌های نخبگان هنری کشور اولویت شورای عالی انقلاب فرهنگی است که بر این اساس در صدد هستیم تا با همت دانشگاه استاد فرشچیان، مرکز آفرینش هنرهای قرآنی و موزه رویداد هنری را عملیاتی کنیم.

وی خطاب به مطالبات و دغدغه‌های هنرمندان برجسته تصریح کرد: درخواست‌ها و پیشنهادهای خود در راستای اعتلای جایگاه هنر در کشور را از طریق دانشگاه استاد فرشچیان به دبیرخانه شورا انتقال دهید تا بررسی‌ها و پیگیری‌های لازم انجام شود.

دکتر یارزاده دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان نیز در ادامه جلسه ضمن تقدیر از تلاش‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌ویژه حجت‌الاسلام و المسلمین خسروپناه در تصویب و استقرار شیوه نامه نظام استاد شاگردی در کشور خواستار حمایت بیشتر از شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی و اجرایی شدن این مهم شد.

وی تصریح کرد: در شرایط کنونی، به‌کارگیری ظرفیت‌های هنر با مرکزیت دانشگاه هنرهای اسلامی – ایرانی استاد فرشچیان، گام مؤثری در جهت جهش تولید با مشارکت‌های مردمی است. همچنین؛ گسترش دانایی‌محور فضای آموزشی هنرهای اصیل با نگاه تقویت اقتصاد هنر، راهکار بسیار مهمی در جهت توسعه صادرات آثار هنری و هنرمندان، اشتغال‌زایی، کارآفرینی و تحقق سیاست‌های دانش‌بنیان کشور خواهد بود.

دکتر یارزاده گفت: براین اساس، نهادینه کردن شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی و معرفی تخصصی سفیران هنری دانشگاه استاد فرشچیان به جهان، گام مهمی در تعالی هنر ایرانی و تحقق وظایف و سیاست‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی در این حوزه است.

گفتنی است در این دیدار استاد دکتر صفر سامی برترین خاتم کار جهان، استاد دکتر سید محمد هادی ابوالقاسمی نگارگر برجسته بین‌المللی، دکتر ابوالفضل زابح استاد کتابت، نسخه‌شناسی هنرهای ایرانی، دکتر محمد سجاد یارزاده رئیس دانشگاه استاد فرشچیان، دکتر مهدی خانکه پژوهشگر حکمت هنرهای اسلامی و مجید طلیمی کارشناس عالی روابط عمومی و رسانه حضور داشتند.

کد خبر 6097900

دیگر خبرها

  • مراسم تجلیل از ۴۰۰ معلم در عالی‌شهر برگزار شد
  • خبرهای خوش برای معلمان/ باباهای مدرسه ساماندهی می شوند
  • خبرهای خوش برای معلمان/ یاباهای مدرسه ساماندهی می شوند
  • اجرای شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی در دانشگاه آزاد اسلامی
  • ۵۷۰ هزار معلم به نظام رتبه بندی اعتراض کردند
  • سفر مهم بارزانی به تهران پس از ۳سال
  • سفر مهم بارزانی به تهران پس از ۳سال | جزئیات دیدارهای رییس اقلیم کردستان
  • بارزانی به تهران سفر می‌کند
  • دانشگاه تبریز در رتبه‌بندی آسیایی تایمز در جایگاه ۱۲۱ دانشگاه‌های آسیا قرار گرفت
  • بزرگترین مولفه در توسعه سیستان‌و بلوچستان بحث امنیت است