Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون پیشگیری سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با بیان اینکه نگهداری در ساختمان‌ها مرده است، گفت: باید حساسیت مردم و مسئولین نسبت به ساختمان‌های کوته مرتبه افزایش پیدا کند.

محمود قدیری در گفت‌وگو با ایسنا، درباره لزوم توجه به ایمنی ساختمان های کوته مرتبه اظهار کرد: بر اساس گزارش‌های به دست آمده حدود ۹۰ درصد حریق های ساختمانی در ساختمان های کمتر از شش طبقه رخ می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: متاسفانه این واقعیتی است که یکی از علت های آن فراوانی ساختمان های کوته مرتبه است و گفته می شود که حدود ۱۰۰۰ ساختمان ۱۲ طبقه در تهران واقع شده است و بین ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ ساختمان هم ۱۰ طبقه باشد. بنابراین مابقی ساختمان های تهران کوته مرتبه هستند.

وی با تاکید بر اینکه باید حساسیت مردم و مسئولین نسبت به ساختمان های کوته مرتبه نیز افزایش پیدا کند، اظهار کرد: ساختمان های کوته مرتبه حین ساخت نظارت مناسبی بر آن ها انجام نمی شود و هنوز هم ساختمان های کوته مرتبه نا ایمن ساخته می شود. زمانی که نظارت مناسبی بر ساخت ساختمان ها انجام شود، آن ها ایمن خواهند بود.
معاون پیشگیری سازمان آتش نشانی تهران ادامه داد: متاسفانه ساختمان های کوته مرتبه را به بساز و بفروش ها سپرده ایم و آن ها گاهی بدون توجه به ایمنی این ساختمان ها را می سازند؛ البته سازنده هایی که به ایمنی این سازه نیز توجه کنند بسیارند؛ اما برخی واقعا توجهی به این مهم ندارند.
قدیری گفت: به عنوان مثال زمانی که می‌خواهند فوندانسیون را روی زمین انجام دهند وزن ساختمان روی دیوار و ستون می‌افتد و آن‌ها نیز فشار را به زمین وارد می کنند. این فوندانسیون باید به زمین سفت برسد، طوری که زمین دیگر متراکم نشود. برای اندازه گیری تراکم خاک، چاه های گمانه میزنند. ایمنی چاه های گمانه باید از طریق آزمایش مکانیکی خاک بررسی شود چرا که اگر استقامتش کم باشد ستون ها به آن فشار می آورد و همین امر موجب می شود که عدم تقارن ایجاد شود.


وی افزود: این در حالی است که برخی از آزمایشگاه‌ها برگه‌های آماده برای بررسی چاه‌های گمانه دارند. در صورتی که باید چاه‌های گمانه، زده شود و پس از آن بررسی شود که آیا خاک استقامت کافی دارد یا خیر.

قدیری اظهار کرد: متأسفانه ما از برخی ساختمان‌های کوته مرتبه نوساز دیدن کردیم که دودکش این‌ها به جایی وصل نبود و فقط حفره‌ای در دیوار وجود داشت، یعنی اگر بخاری روشن می شد به جایی راه نداشت.


وی افزود: سیم کشی‌های برق برخی از این ساختمان‌ها نیز کاملا نا ایمن بود، این در حالی است که ۳۵ درصد حریق‌ها ناشی از الکتریسیته است. این الکتریسیته چیزی جز سیم کشی‌های نامناسب، قطعات نامناسب یا فیوزها نیست، البته بهره بردار هم ممکن است با استفاده نامناسب موجب وقوع حادثه شود.


قدیری با بیان اینکه در ساختمان‌های کم ارتفاع نگهداری مرده است، گفت: افرادی که در ساختمان‌ها زندگی می‌کنند نیز باید به حفظ و نگهداری آن توجه بیشتری داشته باشند.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ساخت و ساز آتش نشاني آتش سوزي ساختمان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۴۰۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آتش‌سوزی در هتلِ محل اسکانِ بی‌خانمان‌ها در جنوب برزیل

مقامات محلی برزیل اعلام کردند حادثه آتش‌سوزی در ساختمان هتلی که از آن به عنوان پناهگاه موقت بی‌خانمان‌ها استفاده می‌شد، جان دست ۱۰ نفر را گرفت.

به گزارش ایسنا، این حادثه صبح امروز (جمعه) به وقت محلی در ساختمانی سه طبقه در شهر «پورتو آلگره» که پیش‌تر هتل بود اما اخیرا به عنوان محلی برای اسکان بی‌خانمان‌ها استفاده می‌شد، رخ داده است.

مقامات اورژانس فوت ۱۰ نفر را تایید کرده و گفته‌اند که این ساختمان بدون مجوز قانونی مورد استفاده قرار گرفته بود.

به گزارش یاهو نیوز، چندین مصدوم نجات یافته و به بیمارستان منتقل شده‌اند اما تعداد دقیق آنها ذکر نشده است. همچنین در گزارش رسانه‌های محلی تعداد مجروحان ۱۱ نفر اعلام شده که حال برخی از آنها وخیم است.

حدود سه ساعت نیز طول کشیده است تا آتش نشانان حریق را مهار کنند.

تحقیقات روی جزئیات حادثه و علت اصلی وقوع حریق آغاز شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ضرورت تشکیل قرارگاه آموزش ایمنی شغل
  • لزوم صدور پروانه‌های ساختمانی در کمتر از یک‌ماه
  • حریق یک مرکز اقامتی در میدان ولیعصر تهران
  • حریق گالن‌های قیر در پشت بام یک ساختمان در حال ساخت  
  • تخلیه بخشی از فرودگاه «ونوکوو» مسکو در پی تهدید به بمب‌گذاری
  • جلوگیری از تخلفات ساختمانی نیازمند هم افزایی دستگاه‌های مسئول است
  • کاربرد انواع سنگ های مختلف
  • آتش‌سوزی در هتلِ محل اسکانِ بی‌خانمان‌ها در جنوب برزیل
  • مهار آتش سوزی فروشگاه دخانیات در شهرکرد
  • مهار آتش سوزی در ساختمان تجاری