Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@07:22:13 GMT

هشدار کرونایی درباره تجمعات در مراسم ترحیم

تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۰۸۴۵۶

هشدار کرونایی درباره تجمعات در مراسم ترحیم

با شیوع ویروس کرونا در کشور طی چند ماه اخیر، زندگی همه افراد با تغییرات زیادی روبرو بوده است؛ تغییراتی که بخشی از آن به فرهنگ و آداب و رسوم برمی‌گردد؛ به جا نیاوردن دید و بازدید سال نو، ماندن در خانه در روز ۱۳بدر و... از مواردی بود که دستخوش این تغییرات شدند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با شیوع ویروس کرونا در کشور طی چند ماه اخیر، زندگی همه افراد با تغییرات زیادی روبرو بوده است؛ تغییراتی که بخشی از آن به فرهنگ و آداب و رسوم برمی‌گردد؛ به جا نیاوردن دید و بازدید سال نو، ماندن در خانه در روز ۱۳بدر و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. از مواردی بود که دستخوش این تغییرات شدند.

با گذشت زمان برغم افزایش آمارهای کرونا اما حساسیت و دقت‌نظر شهروندان در اجرای دستورالعمل‌های بهداشتی برای مقابله با این ویروس کمرنگ شده است؛ موضوعی که از سویی می‌توان آن را به خسته شدن مردم از طولانی شدن این شرایط و از سویی دیگر به بازگشایی‌های گستره‌ای که در مشاغل و فعالیت‌ها اتفاق افتاد مرتبط دانست.

از جمله موضوعات و رفتارهای پرخطری که این روزها بحث آن هم در میان مردم و هم مسئولین داغ است، موضوع بازگشایی تالارها و حضور در مراسماتی است که ماهیت تجمعی دارند که در قدرت گرفتن زنجیره انتقال ویروس کووید۱۹ و افزایش آمار مبتلایان موثر است. شرکت در مراسم‌ تشییع و ترحیم افراد به ویژه چهره‌های سرشناس، یکی از همین زنجیره‌های انتقال بیماری است.

دکتر مسعود مردانی_عضو ستاد علمی مقابله با کرونا در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: به نظر بنده به عنوان کسی که از روزهای ابتدایی شیوع ویروس کرونا در کشور شاهد مرگ هزاران نفر از هموطنانم بوده‌ام، شرکت در اینگونه مراسم‌ها برای همه افراد لزومی ندارد و افراد می‌توانند بدون حضور در مراسم‌های گسترده برای متوفی طلب آمرزش کرده و فاتحه‌ای قرائت کنند.

وی افزود: در یکی از شهرهای استان چهارمحال و بختیاری به دنبال برگزاری یک مراسم عزا ، تعداد زیادی از شرکت‌کنندگان به ویروس کرونا مبتلا شدند. ضمن اینکه انجام تست سرولوژی و منفی شدن جواب آن پیش از برگزاری مراسم هم هیچ فایده‌ای ندارد.

این متخصص بیماری‌های عفونی با تاکید بر اینکه مراسماتی با ماهیت تجمعی مانند مراسم عزا و عروسی نباید در شرایط فعلی برگزار شود، ادامه داد: موارد جدید بروز کرونا در کشور بسیار افزایش یافته است و به نظر می‌رسد بهتر است مجددا به تعطیلی برخی مشاغل، ادرات و... فکر کنیم؛ البته موضوعات این چنینی به عهده ستاد اجرایی مقابله با کرونا است و ما تنها پیشنهادات خود را مطرح می‌کنیم اما بهرصورت در حال حاضر شرکت در مراسم‌های عروسی و عزا و مسافرت غیر ضروری و.... را به هیچ عنوان توصیه نمی‌کنیم.

دکتر مردانی با اشاره به اینکه افراد نزدیک به متوفا می‌توانند با رعایت پروتکل بهداشتی در مراسم‌ شرکت کنند، گفت: برگزاری مراسم در فضای باز و با تعداد بسیار کم مهمان به شرط رعایت نکات بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی ایرادی ندارد اما هیچ لزومی ندارد که جمعیت زیادی را برای خاکسپاری عزیزانمان در این شرایط دعوت کنیم. ما ضمن ارج نهادن به تمام افراد سرشناس اما باید از مردم بخواهیم برای جلوگیری از تجمعات در مراسم‌های این افراد شرکت نکنند. شاید برخی هنوز از عمق ماجرا بی خبر باشند و ندانند که ظرفیت بیمارستان‌های ما برای پذیرش مبتلایان به کرونا تا چه اندازه اشغال شده است.

وی با بیان اینکه بسیاری از جلسات مهم از طریق بسترهای اینترنتی و ویدیو کنفرانس برگزار می‌شود،‌ تصریح کرد: مردم هم می‌توانند برای عرض تسلیت از این بسترها استفاده کنند تا بتوانند جلوی زنجیره انتقال کرونا را تا حدودی بگیرند. از سوی دیگر پیشنهاد من به کسانی که می‌خواهند برای عرض تسلیت اقدام به تهیه دسته گل و یا تاج گل کنند نیز این است که به جای این کار برای افراد کم درآمد و کمتر برخوردار ماسک تهیه کرده و در اختیارشان قرار دهند.
 

انتهای پیام/ا

منبع: دانا

کلیدواژه: کرونا در کشور ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۰۸۴۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خیزشی برای همبستگی با مردم غزه

این حرکت اعتراضی از همان زمانی که اسرائیل اقدام به بمباران گسترده غزه کرد شروع شده بود. گرچه در دو هفته اول تا حدودی فضای رسانه‌ای به نفع اسرائیل بود، چون رسانه‌های غربی اینگونه القا می‌کردند که شروع کننده این نبرد حماس بوده و از همان ابتدای این نیروی نظامی فلسطینی به مراکز تجمع اسرائیلی‌ها حمله کرده و حتی افراد غیرنظامی را کشته و برخی از آنان را به اسارت گرفته و حتی نوزادان را به قتل رسانده است.


اما به تدریج که حملات اسرائیل گسترده شده و زیرساخت ها، خانه‌های مسکونی، مراکز بهداشتی و درمانی و اماکن مذهبی را مورد هدف موشک‌های خود قرار داد فضای رسانه‌ای تا حدودی تغییر پیدا کرده و کم کم جنبش اعتراضی در دانشگاه‌های اروپا و آمریکا شکل گرفت.


حرکات اولیه اعتراضی در ابتدا در سطح خیابان ها، جلوی کاخ سفید و کنگره آمریکا و معابر عمومی و پل‌های معروف برگزار می‌شد، اما از چندی پیش تجمعات در دانشگاه‌ها برپا شد.


این روند ادامه داشت تا اینکه براساس تصمیم رئیس دانشگاه کلمبیا در نیویورک از نیروی پلیس برای برخورد با تجمعات درخواست کمک شد. این خواسته به مثابه بنزینی بود که روی آتش ریخته شد، چون اقدام پلیس در همان وهله اول خشونت بار بود و در جریان این برخورد عده‌ای دستگیر شدند و همین مساله باعث شده که بقیه دانشگاه‌های آمریکا هم به این جنبش اعتراضی بپیوندند. 


دانشجویان معترض از یکسو خواهان توقف جنگ در غزه و قطع همکاری‌های مالی و دانشگاه با اسرائیل بودند و در کنار آن بحث حفاظت و حراست از آزادی بیان در محافل دانشگاهی را مطرح می‌کردند. 


در شرایط کنونی این جنبش دانشجویی در آمریکا فراگیر شده و بسیاری از دانشگاه‌های آمریکا به این جریان پیوستند. بویژه اینکه مهمترین دانشگاه‌های ایالات متحده مثل کلمبیا، ام آی تی، استنفورد و برکلی صدای اعتراض خود را بلند کردند و پلیس هم در اکثر موارد به صورت خشونت بار با دانشجویان و استادان برخورد کرده است. 


مشابه چنین اتفاقی در بین دانشگاه‌های اروپایی هم رخ داد و به عنوان نمونه می‌توان به دانشگاه سوربن در پاریس و دانشکده علوم سیاسی فرانسه اشاره کرد.


با توجه اینکه بعد از جنگ ویتنام و جنبش ضد جنگی که در دانشگاه‌های آمریکا در اواخر دهه ۶۰ و اوایل دهه ۷۰ میلادی در دانشگاه‌های ایالات متحده براه افتاد و در همان زمان هم این حرکت دانشجویی بشدت از سوی پلیس برخورد شد و تاکنون که بیش از ۵۰ سال از این ماجرا می‌گذرد شکل گیری تجمعات و اعتراضات دانشجویی در آمریکا با این حجم از گستردگی تجمعات در دانشگاه‌ها مواجه نبودیم می‌توان پیشبینی کرد که در روز‌های آینده حجم تجمعات اعتراضی در سطح دانشگاه‌های اروپا و آمریکا گسترده‌تر شود.

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • دستگاه‌های نظارتی مشکلات شرکت پیش فروش خودرو را هشدار می‌دادند
  • تصاویری از نوه و نتیجه امام خمینی در مراسم ترحیم
  • خیزشی برای همبستگی با مردم غزه
  • مراقب کلاهبردار‌ها باشید؛ بیمه سلامت با مردم تماس نمی‌گیرد
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • حضور وزیر ورزش در مراسم ترحیم کاپیتان پیشین تیم ملی بسکتبال