Web Analytics Made Easy - Statcounter

با نزدیک شدن به سال تحصیلی جدید، نگرانی زیادی بر دانش آموزان و خانواده ها حاکم شده، مبنی بر این که با چه تدبیری قرار است دانش آموزان در شرایط این روزها آن هم در فضاهای کوچک آموزشی بسیاری از مدارس سیستان و بلوچستان از کرونا در امان بمانند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، در حالی که شیوع کرونا و نگرانی ها از خطر ابتلای دانش آموزان به این بیماری و انتقال آن به خانواده ها سال تحصیلی گذشته در اسفند ماه؛ یعنی درست چهار ماه زودتر به تعطیلی کشاند این روزها آهنگ بازگشایی مدارس نواخته می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



موضوعی که استرس زیادی را به خانواده ها تحمیل کرده و این سوال در ذهن همه ایجاد شده که آیا دانش آموزان می توانند در این شرایط کرونایی و در مدارس سیستان و بلوچستان با محیط های کوچک و تعدد دانش آموزان، پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند یا خیر؟ و در این میان کمبود سرانه فضای آموزشی چالشی جدی برای شروع سال تحصیلی در مدارس سیستان و بلوچستان است.

وقتی استرس جایگزین اشتیاق می شود

رهدار، پدر یکی از دانش آموزان زاهدانی در این باره می گوید: دخترم به جای خوشحالی از بازگشایی مدارس، استرس زیادی به دلیل خطر ابتلا به کرونا دارد، هر چقدر پروتکل های بهداشتی رعایت شود فضای کوچک کلاس ها و تعداد زیاد دانش آموزان خطرآفرین است.

وی ادامه داد: نمی دانم آموزش و پرورش بر مدارس غیر انتفاعی که کلاس ها را در فضای کوچک با تعداد زیاد دانش آموزش برگزار می کند و تنها تفاوت آن تغییر در میزان شهریه هاست، نظارتی خواهد داشت یا خیر.

امید به چاره اندیشی درست آموزش و پرورش

رضوانی، مادر یکی دیگر از دختران دانش آموز زاهدانی نیز گفت: تعداد زیاد دانش آموزان در کلاس های درس همه خانواده ها را نگران کرده است که امیدوارم آموزش و پرورش چاره ای درست برای این موضوع داشته باشد تا رعایت پروتکل های بهداشتی در مدارس تنها محدود به چند هفته آغازین مدارس نباشد.

وی افزود: ضدعفونی مستمر مدارس در شرایطی که دانش آموزان از سرویس های بهداشتی مشترک استفاده می کنند و این موضوع خطر انتقال بیماری را افزایش می دهد چطور ممکن امکان پذیر است؟ از سوی دیگر استنشاق این مواد ضدعفونی کننده نیز سلامت بچه ها را به خطرمی اندازد.

این مادر نگران خاطرنشان کرد: تجربه شیوع آنفولانزا در سال گذشته نشان داد که بهترین راه برای حفظ سلامت بچه ها، تعطیلی مدارس است، دختر من یکی از دانش آموزانی بود که سال قبل در مدرسه به آنفولانزا مبتلا شد و این بیماری را به همه اعضای خانواده منتقل کرد.


کمبود 6 هزار کلاس درس در سیستان وبلوچستان

رضا سرحدی نیا مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: چالش های زیادی درباره فضای آموزشی در سیستان و بلوچستان داریم و میزان فضای آموزشی این خطه فاصله زیادی با متوسط کشوری دارد، به گونه ای که این استان و البرز، سرانه فضای آموزشی زیر چهار متر مربع دارند.

وی افزود: سرانه فضای آموزشی سایر استان ها بیش از چهار متر مربع برای هر دانش آموز  بوده و سرانه متوسط فضای آموزشی در کشور 5.2 و سرانه مطلوب و استاندارد، بالای هشت مترمربع برای هر دانش آموز است.

سرحدی نیا عنوان کرد:فاصله سیستان و بلوچستان با سرانه متوسط کشور ۲ متر مربع و استاندارد بیش از پنج مترمربع است، اگر بخواهیم به شرایط استاندارد برسیم باید دو و نیم برابر فضاهای آموزشی موجود، کلاس ایجاد کنیم و برای رسیدن به سرانه متوسط کشور، نیاز به ساخت یک میلیون و پانصد هزار مترمربع فضای آموزشی است.

افزایش 25 هزار نفری تعداد دانش آموزان

وی خاطرنشان کرد: رشد جمعیت شامل میزان زاد و ولد و جذب بازماندگان از تحصیل از عوامل کمبود سرانه آموزشی است، سالانه چهار درصد رشد جمعیت در دانش آموزان داریم و ۲۵هزار دانش آموز در سال تحصیلی جدید به تعداد دانش آموزان سیستان و بلوچستان افزوده خواهد شد و هزار کلاس جدید مورد نیاز است.

سرحدی نیا با بیان این که ۲۶ درصد کلاس های موجود استان تخریبی است، تاکید کرد: اکنون با کمبود 6 هزار کلاس درس در استان مواجه هستیم و پنج هزار کلاس درس تخریبی هستند و برای رسیدن به وضعیت مطلوب ۱۱ هزار کلاس درس با اعتباری حدود پنج هزار میلیارد تومان مورد نیاز است.

وی ادامه داد: در سال ۸۶، ۶۰۰ کلاس کپری در استان وجود داشت که همه برچیده شد و تنها ۱۰ یا ۱۲ کلاس در مناطق صعب العبورباقی ماند اما از آن جایی که آسان ترین سازه برای ایجاد کلاس های جدید و رفع کمبودها کپر است، بعد از طرح کپرزدایی حدود ۱۰۰تا ۱۵۰ کلاس کپری در استان تشکیل شد.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان اذعان کرد: امروز استان سیستان و بلوچستان مقصد خیران مدرسه ساز شده است، در ابتدای دهه ۹۰ کل تعهدات خیران ۲۶ میلیارد ریال در سیستان و بلوچستان بود، اما تعهدات خیران در سال ۹۸ به ۱۱۰میلیارد تومان رسید و در رتبه های برتر کشوری هستیم.

وی گفت: اکثر پروژه های خیرین به صورت مشارکتی بوده و در چند سال اخیر تخصیص صدر درصدی پروژه های نیمه تمام تحقق یافته و تکمیل طرح های نیمه تمام  از ۵۰ میلیارد تومان به ۲۰۰ میلیارد تومان رسیده است و این تحقق تعهدات دولتی سبب تشویق خیران مدرسه ساز می شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: مدارس سیستان و بلوچستان میلیارد تومان هزار کلاس درس فضای آموزشی دانش آموزان خانواده ها سال تحصیلی دانش آموز کلاس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۷۲۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت

مورد تاسف‌بار مرد هلندی که بیش از یک سال‌ونیم به کووید-۱۹ مبتلا بود، در گزارش جدیدی مستند شده است. این مورد با ۶۱۳ روز ابتلا، طولانی‌ترین عفونت کووید است که از آن اطلاع داریم. درواقع این عفونت به‌قدری طولانی بود که ویروس فرصت داشت تا در بدن این مرد به واریانت جدیدی تبدیل شود.

به گزارش خبرآنلاین، مرد ۷۲ ساله‌ی هلندی سابقه‌ی سلامتی پیچیده‌ای داشت. او قبلا برای درمان نوعی سرطان خون، پیوند سلول‌های بنیادی انجام داده بود؛ اما بعد‌ها سرطان دیگری به‌نام لنفوم بزرگ سلول بی منتشر (DLBL) در او تشخیص داده شد. این مرد در نتیجه‌ی دارو‌هایی که برای درمان بیماری خود مصرف می‌کرد به‌شدت دچار نقص سیستم ایمنی شد؛ به این معنی که مورد جدی ابتلا به کووید-۱۹ همیشه برای او به عنوان خطری بالقوه به‌شمار می‌رفت.

مرد هلندی در فوریه‌ی ۲۰۲۲ به کووید مبتلا شد و با ترکیبی از آنتی‌بادی‌های مونوکلونال و استروئید‌ها تحت درمان قرار گرفت؛ اما متاسفانه دارو‌ها اثر نکردند و عفونت او ماندگار شد. اگرچه این مرد پیش از ابتلا به بیماری چندین دوز واکسن کووید دریافت کرده بود، هیچ شواهدی مبنی‌بر پاسخ آنتی‌بادی در بدن او مشاهده نشد.

بیمار برای بیش‌از ۶۰۰ روز آلوده به ویروس باقی ماند و مجبور شد چندین‌بار در بیمارستان بستری شود؛ اما خیلی زود و تنها ۲۱ روز پس از نخستین درمان، علائم جهش ویروس در او مشاهده شد. در ابتدا تعیین توالی نشان داد که ویروس در بدن مرد جهشی پیدا کرده که با سوتروویماب (یکی از دارو‌هایی که بیمار با آن تحت درمان قرار گرفته بود) مرتبط است.

ویروس در بدن بیمار بیش از ۵۰ بار جهش داشت

تجزیه‌وتحلیل‌های بیشتر ۲۷ سواب بینی جمع‌آوری‌شده بین فوریه‌ی ۲۰۲۲ تا سپتامبر ۲۰۲۳ حکایت از این داشت که ویروس در بدن این مرد بیش از ۵۰ بار جهش داشته است. برخی از این جهش‌ها در پروتئین اسپایک رخ داده بود؛ اتفاقی که نشان می‌دهد ویروس درحال سازگاری برای فرار از سیستم ایمنی بدن انسان است.

مشکلات سلامتی اساسی در مورد مرد هلندی به این معنی بود که سیستم ایمنی بدن او درواقع هرگز فرصتی برای پاکسازی ویروس نداشت. بستری‌شدن طولانی مدت در بیمارستان، همراه با نیاز به انجام اقدامات احتیاطی بیشتر برای جلوگیری از آلوده‌شدن دیگران، کیفیت زندگی مرد را تحت‌تاثیر قرار داده بود. به‌گفته‌ی تیم پزشکی، هیچ مدرکی وجود ندارد که واریانت جهش‌یافته در بدن این مرد، افراد دیگری را در جامعه آلوده کرده باشد.

بیمار در ماه اکتبر ۲۰۲۳ و در نتیجه‌ی عود بیماری زمینه‌ای خود از دنیا رفت. تاکنون هیچ موردی مشاهده نشده که تا این حد طولانی‌مدت دوام آورده باشد و از طرفی عفونت‌های پایدار پدیده‌ی شناخته‌شده‌ای هستند که با ویروس کرونای عامل کووید ۱۹ ارتباط دارند. برخی از تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که از هر ۱۰۰ عفونت، تنها سه مورد ممکن است بیش از یک ماه باقی بماند.

مشکل این است که هرچه ویروس به‌مدت طولانی‌تری در بدن انسان تکثیر شود و تکامل یابد، شانس بیشتری برای ایجاد جهش‌های فرار ایمنی وجود دارد. این یکی از تئوری‌های مطرح‌شده در مورد چگونگی پیدایش اومیکرون است. باید توجه داشت که هر گونه‌ی جهش‌یافته به واریانتی نگران‌کننده تبدیل نمی‌شود؛ اما همچنان مهم است که عفونت‌های مداوم تحت نظر قرار گیرند و بیمارانی که از قبل با سایر مسایل پزشکی درگیر بوده‌اند، بهترین مراقبت‌های ممکن را دریافت کنند.

نویسندگان مقاله در بیانیه‌ای می‌گویند: «مدت زمان عفونت کووید در مورد مرد هلندی بسیار زیاد بود؛ اما عفونت‌های طولانی‌مدت در بیماران دارای نقص ایمنی در مقایسه با عموم افراد جامعه شایع‌تر است. کار بیشتر تیم ما شامل توصیف گروهی از عفونت‌های طولانی‌مدت بین یک ماه تا دوسال در بیماران نقص ایمنی بستری در بیمارستان بود. بااین‌حال به‌طور کلی عفونت‌های طولانی‌مدت اتفاق نادری است؛ چراکه افراد دارای نقص ایمنی تنها درصد بسیار کمی از کل جمعیت را تشکیل می‌دهند.»

مورد مرد هلندی در کنفرانس جهانی ESCMID ارائه خواهد شد.

دیگر خبرها

  • تشکیل قرارگاه عدالت آموزشی با هدف توزیع متوازن امکانات در همه مدارس
  • خراسان رضوی ۲۰ هزار بازمانده از تحصیل دارد
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت
  • کلاس‌های مدارس ابتدایی استان بوشهر تا ۱۹ اردیبهشت‌ماه دایر است
  • گلایه والدین از افزایش سرسام آور شهریه مدارس غیرانتفاعی در رشت
  • تکلیف کلاسهای درس شلوغ مشخص شد ‌
  • کماکان سیستان و بلوچستان نیازمند توجه ویژه خیرین است
  • همزمانی کنکور فرهنگیان با کنکور نوبت اول نقطه قوت است