Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ کارشناسان مدت هاست که در این زمینه به مطالعه پرداخته اند تا خصوصیات هر رنگ در یک ماده غذایی را تفکیک کنند. در ادامه با فواید مواد غذایی قرمز رنگ بیشتر آشنا می‌شویم. فواید میوه و سبزیجات قرمز رنگ رنگدانه‌های طبیعی مسئول رنگ قرمز میوه و سبزیجات هستند. افزودن آن‌ها به رژیم غذایی می‌تواند تاثیرات مثبتی بر بدن داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لیکوپن، آنتوسیانین ها، بتا-کریپتوکسانتین و بتا-سیانین‌ها به میزان زیاد در مواد غذایی قرمز رنگ وجود دارند.

به طور خاص، به نظر می‌رسد رابطه‌ای بین مصرف کاروتن، موجود در میوه و سبزیجات قرمز، و کاهش خطر سرطان‌های ریه و پروستات وجود دارد. برای بررسی جنبه‌های مختلف باید مطالعات بیشتری در این زمینه صورت بگیرد، اما مطالعات اولیه امیدوارکننده بوده اند.

از سوی دیگر، کاروتنوئید‌ها نقشی اساسی در رشد و توسعه سلامت عصبی انسان ایفا می‌کنند. مصرف آن‌ها می‌تواند از بروز بیماری‌های انحطاط عصبی به واسطه فعالیت ضد التهاب و آنتی اکسیدانیشان پیشگیری کند.

همچنین، به نظر می‌رسد که کاروتن‌ها بینایی و قدرت دید در شب انسان را تقویت می‌کنند. افزون بر این، احتمال بروز مشکلاتی مانند انحطاط ماکولای مرتبط با افزایش سن در افرادی که این مواد مغذی را به طور منظم مصرف می‌کنند، کمتر است.

۱۲ انتخاب غذایی قرمز رنگ

در حال حاضر، راهنما‌های غذایی در بسیاری از کشور‌ها افزودن مواد غذایی با رنگ‌های مختلف به رژیم غذایی را توصیه می‌کنند. برای افزایش خاصیت و قدرت غذا‌های خود می‌توانید استفاده از میوه و سبزیجات قرمز رنگ زیر را مد نظر قرار دهید.

گوجه فرنگی

بسیاری فکر می‌کنند که گوجه فرنگی در دسته سبزیجات قرار دارد، اما این یک میوه بومی آمریکا جنوبی است. گوجه فرنگی در اندازه‌ها و اشکال مختلف در سراسر جهان در دسترس است.

گوجه فرنگی عطر و طعمی منحصر به فرد دارد و می‌تواند مقدار قابل توجهی ویتامین C، پتاسیم، و لیکوپن را در اختیار شما قرار دهد. شکل پخته گوجه فرنگی از محتوای لیکوپن بیشتری نیز برخوردار است.

فلفل دلمه‌ای قرمز

فلفل دلمه‌ای قرمز یکی دیگر از محصولات بومی آمریکای جنوبی است که در سراسر جهان وجود دارد. فلفل دلمه‌ای قرمز به خانواده توت‌ها (Berry) تعلق دارد.

انواع سبز و زرد فلفل دلمه‌ای نیز در دسترس هستند، اما نوع قرمز حاوی مقادیر بیشتری از بتا-کاروتن، ویتامین C، ویتامین B۶، فولات و آنتی اکسیدان‌ها است.

چغندر

قدمت استفاده از این محصول ریشه‌ای به گذشته‌های دور باز می‌گردد. بتائین یکی از مواد مغذی شناخته شده موجود در چغندر است.

همچنین، چغندر از قند طبیعی زیاد برخوردار است، از این رو، افراد اغلب از آن برای شیرین کردن کیک‌ها و شربت‌ها استفاده می‌کنند. اما به خاطر داشته باشید که مصرف بیش از حد آب چغندر می‌تواند به عوارض جانبی منفی منجر شود، زیرا افزایش تراکم نیترات‌هایی که رشد غیر طبیعی سلول را به همراه دارند، تحریک می‌کند.

فلفل چیلی

فلفل چیلی یکی از اعضای تندتر خانواده فلفل‌های قرمز است. به رغم عطر و طعم تند، فلفل چیلی مواد مغذی مختلفی را ارائه می‌کند.

این ماده غذایی منبع خوبی برای ویتامین‌های C و A و همچنین ماده فعال کپسایسین است. فعالیت ضد درد از مشخصه‌های کپساسین است.
بیشتر بخوانید: بهترین تغذیه در هنگام آلودگی هوا چیست؟پیاز قرمز

انواع مختلفی از پیاز وجود دارند. پیاز قرمز حاوی آنتوسیانین‌ها است که موجب رنگ قرمز این محصول می‌شوند.

رنگ قرمز پیاز قرمز به واسطه پخت از بین می‌رود، اما برای بهره‌مندی از بیشترین فواید این محصول می‌توانید آن را به صورت خام مصرف کنید.

کاسنی

این گیاه همانند کاسنی فرنگی به دسته Cichorium تعلق دارد. طعم کاسنی اندکی تلخ‌تر است و می‌توان از آن در دستورالعمل‌های غذایی مختلف استفاده کرد. همچنین، کاسنی منبع خوبی برای ویتامین K و مواد معدنی مانند مس و منگنز است.

برگ چغندر قرمز

این گیاه خوراکی به واسطه برگ‌ها و ساقه‌های گوشتی خود معروف است. بتائین عامل رنگ قرمز برگ چغندر قرمز است که انواع سبز آن نیز وجود دارند.

هندوانه

هندوانه از میوه‌های محبوب تابستانی است و یک خوراکی مغذی و آبدار محسوب می‌شود. هندوانه منبع خوبی برای مواد معدنی مانند منگنز و پتاسیم است. همچنین، هندوانه حاوی رنگدانه لیکوپن است که فواید سلامت مختلفی را ارائه می‌کند.

انگور

مطالعات درباره رنگدانه‌های قرمز موجود در انگور در کنار مواد مغذی دیگر مانند رزوراترول و ترکیبات گیاهی نشان می‌دهد که آن‌ها می‌توانند به حفظ سلامت مطلوب قلب و جلوگیری از بیماری‌های مرتبط با افزایش سن کمک کنند.

توت فرنگی

توت فرنگی از محبوب‌ترین میوه‌ها در جهان است که به واسطه محتوای مواد مغذی مختلف خود مانند ویتامین C، فولات، مواد معدنی مانند پتاسیم و منیزیم، و فیبر می‌تواند به تقویت سلامت انسان کمک کند. همچنین، توت فرنگی حاوی آنتوسیانین‌ها است که مسئول رنگ قرمز این میوه هستند.

گیلاس

گیلاس میوه‌ای شیرین و آبدار و منبع خوبی برای آنتی اکسیدان‌های مختلف و پلی فنول‌ها (بتا-کاروتن، آنتوسیانین ها، و فلاونول ها) است که خواص ضد التهاب را ارائه می‌کنند.

انار

انار میوه‌ای با ارزش غذایی قابل توجه است. انار سرشار از ویتامین C، ویتامین K، آنتی اکسیدان‌ها و ترکیبات گیاهی مختلف است که به تقویت سلامت بدن انسان کمک می‌کنند. دو ترکیب گیاهی پونیکالاژین و اسید پونیسیک موجود در انار خواص دارویی قابل توجهی را ارائه می‌کنند. همچنین، این میوه از خواص ضد التهاب برخوردار است.

سخن پایانی

میوه و سبزیجات قرمز مانند مواردی که در بالا به آن‌ها اشاره شد، داری خواص مختلفی هستند و می‌توانند به پیشگیری یا بهبودی بیماری‌ها کمک کنند.

به خاطر داشته باشید که یک نوع خاص از مواد غذایی نمی‌تواند تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن شما را تامین کند. از این رو، استفاده از مواد غذایی با رنگ‌های مختلف در رژیم غذایی خود را مد نظر قرار دهید.

همچنین، به گروه‌های غذایی دیگر مانند پروتئین ها، غلات کامل، و چربی‌های سالم در رژیم غذایی خود توجه داشته باشید. تنوع یکی از عوامل کلیدی در شکل‌گیری یک رژیم غذایی متعادل و سالم است. منبع: عصر ایران لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 اخبار سلامت سلامت میوه و سبزیجات قرمز منبع خوبی آنتوسیانین ها فلفل دلمه ای گوجه فرنگی رژیم غذایی مواد غذایی مواد مغذی ویتامین C رنگ قرمز قرمز رنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۲۱۷۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قندهای پنهان در رژیم غذایی خود را بیابید و آنها را حذف کنید

الهه جعفرزاده: در مبحث کاهش وزن، توجه به مصرف قند نکته بسیار مهمی است. بدیهی است که مصرف خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های شیرین می‌تواند تلاش‌ شما در امر کاهش وزن را بی‌ثمر کند؛ اما مسئله قابل توجه‌تر این است که شما با مراعاتِ هرچه‌تمام خوراکی‌هایی را به طور روزمره می‌خورید که در ظاهر شیرین نیستند ولی حاوی مقادیری قند پنهان هستند. تدوام در مصرف این قندها، بدون اینکه متوجه شوید، می‌تواند منجر به تجمع چربی در بدن و مانع از کاهش وزن شود.

خطرات قندهای پنهان

۱. افزایش وزن: بر اساس شواهد علمی، مصرف زیاد قندهای افزوده با افزایش وزن و خطر چاقی مرتبط است. قندهای افزوده‌شده بدون تأمین مواد مغذی ضروری، منجر به دریافت کالری اضافی و درنهایت افزایش وزن و سایر مشکلات می‌شوند.

۲. افزایش قند خون: قندهای پنهان می‌توانند باعث افزایش سریع سطح قند خون و در ادامه سبب افت شدید آن شوند و هم‌چنین احساس خستگی، گرسنگی و تمایل به خوردن بیشتر غذاهای شیرین را در شما ایجاد کنند. این اثر مخرب می‌تواند متابولیسم را مختل کند و مانع کاهش وزن شود.

کدام گروه از مواد غذایی حاوی قند پنهان هستند؟

۱. موادغذایی فرآوری‌شده: بسیاری از موادغذایی فرآوری‌شده، از جمله چیپس، پفک، سس‌ها و طعم‌دهنده‌های مصنوعی حاوی قندهای افزوده‌شده برای افزایش طعم و ماندگاری هستند.

۲. لبنیات کم چرب: یکی از انواع لبنیات که دارای قند پنهان است، ماست کم‌چرب است و در هر ۲۲۶ گرم از ماست کم‌چرب، حدود ۱۷ تا ۳۳ گرم قند افزوده وجود دارد؛ که این مقدار با میزان قند موجود در یک بسته شکلات یکسان است. علاوه بر ماست، شیر کم‌چرب نیز به عنوان یک ماده غذایی حاوی قند پنهان محسوب می‌شود.

۳. نوشیدنی‌های شیرین: نوشابه‌ها، آبمیوه‌ها، نوشیدنی‌های ورزشی و حتی برخی از آب‌های طعم دار به ظاهر سالم مملو از قندهای پنهان هستند. این نوشیدنی‌های شیرین دارای کالری بالایی هستند و عملاً هیچ فایده‌ای برای سلامت ما ندارند و به طور قابل توجهی باعث افزایش وزن می‌شوند.

۴. تنقلات بسته‌بندی‌شده: گرانولابار، ماست‌های طعم‌دار و اغلب خوراکی‌های صنعتی که به عنوان تنقلات سالم به بازار عرضه می‌شوند، اغلب حاوی مقادیر زیادی قند افزوده هستند. برای کاهش آسیب‌های احتمالی، سعی کنید به دنبال جایگزین‌های سالم‌تر بدون قند افزوده باشید یا مواد غذایی کامل مانند میوه‌ها، آجیل‌ها یا میان‌وعده‌های خانگی را انتخاب کنید.

۵. غلات

عناوین «غلات کامل» یا «غنی‌شده با ویتامین‌ها و مواد معدنی» روی محصولات غلات حتماً به این معنی نیست که درون آن محصول قند افزوده وجود ندارد. سعی کنید غلاتی را انتخاب کنید که در هر وعده حاوی ۱۰ تا ۱۲ گرم یا کمتر قند هستند.

راهکارهایی برای شناسایی و حذف قندهای پنهان

۱. سعی کنید در هنگام خرید مواد غذایی، برچسب مواد تشکیل‌دهنده خوراکی‌ها را با دقت بخوانید و مواردی که حاوی قندهای پنهان مانند فروکتوز، مالتوز، دکستروز، ساکارز، گلوکز یا هر کلمه‌ای که به "-ose" ختم می‌شود را حذف کنید.

۲. روی مواد غذایی مغذی مانند میوه‌ها، سبزیجات، پروتئین‌های بدون چربی و غلات کامل تمرکز کنید. اینها قندهای طبیعی را همراه با فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی مفید برای بدن فراهم می‌کنند و به‌طور کل گزینه‌های سالم‌تری هستند که و به کاهش وزن و سلامت کلی کمک می‌کنند.

۳. آماده کردن وعده‌های غذایی در خانه به شما امکان کنترل مواد تشکیل‌دهنده غذا را می‌دهد و شما را قادر می‌سازد قندهای پنهان را کاهش دهید. به جای قندهای تصفیه‌شده از شیرین‌کننده‌های طبیعی مانند میوه‌ها، ادویه‌جات و مقدار کمی عسل یا شربت افرا استفاده کنید.

۴. فریب محصولاتی که برچسب "کم‌چرب" یا "کم‌کالری" دارند را نخورید. این محصولات در عوضِ کم‌چرب بودن ممکن است حاوی قندهای پنهان برای جبران طعمِ ازدست‌رفته باشند.

بیشتر بخوانید:

چرا زنان باید قند را حذف یا کم کنند؟ با حذف قند از رژیم غذایی، چه اتفاقی برای بدن می‌افتد؟ این نوشیدنی‌ها را نخورید؛ چاق می‌شوید با این کارها به سادگی وزن کم کنید/ ۱۰ چالش آسان و مؤثر برای کاهش وزن

منبع: socialboat

۴۷۲۳۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896537

دیگر خبرها

  • 17 درمان سریع خانگی التهاب معده
  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز | چیزهایی که درباره این میوه پرخاصیت نمی‌دانید
  • با این مواد غذایی درد را فراموش کنید
  • برای تقویت حافظه چی بخوریم بهتر است؟
  • قند‌های پنهان در رژیم غذایی خود را بیابید و آن‌ها را حذف کنید
  • قندهای پنهان در رژیم غذایی خود را بیابید و آنها را حذف کنید
  • امحای هزار و ۵۳۹ کیلوگرم مواد غذایی تاریخ گذشته در هشترود
  • برای تقویت حافظه چی بخوریم؟
  • اگر سرماخوردگی دارید این 2 میوه را بخورید
  • هندوانه برای دیابتی‌ها مفید است یا مضر؟