Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-29@23:42:14 GMT

۳ اولویت فوری دولت سیزدهم

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۰۶۲۸۰

پرویز سروری در یادداشتی نوشت: مردم از دولت جدید انتظارات به حقی دارند که در رأس آن‌ها، معیشت است. شرایط کشور به‌گونه‌ای است که برای ایجاد تعادل در مخارج و درآمدها، اقدامات فوری و جدی باید در دستور کار باشد.

خبرگزاری میزان - پرویز سروری در روزنامه حمایت نوشت: نیازی به نظرسنجی و پایش برای رسیدن به این حقیقت نیست که وعده‌های پی در پی گذشته و انبوهی از مسائل اقتصادی، نگرانی بخش عمده‌ای از جامعه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردم انتظار داشتند دولتی که با شعار تعامل با جهان روی کار آمده و برای به‌اصطلاح رفع تنش با قدرت‌های بزرگ، بیشترین سرمایه‌گذاری را کرده است، با ترکیبی از توان داخلی و گشایش‌های خارجی، بتواند پنجره‌های جدیدی به روی اقتصاد باز کند.

با وجود اینکه هر روز خبر‌های جدیدی از توافق با فلان شرکت و بهمان کشور خارجی منتشر می‌شد، عایدی و خروجی آن در سفره‌های مردم قابل‌مشاهده نبود. رسانه‌های طرفدار مذاکره، دعوت به صبوری می‌کردند و می‌نوشتند که «این هنوز از نتایج سحر است/ باش تا صبح دولتت بدمد»! این سخن البته غیرمنطقی نبود چراکه دستکم ۶ ماه زمان نیاز است تا نتایج توافقات به ثمر بنشیند.

این صبر، اما هیچ‌گاه به نتیجه‌ای که مدنظر مردم بود نرسید و در آخرین روز‌های دولت دوازدهم نیز همان وعده‌ها تکرار شد. از سوی دیگر، طرف آمریکایی با قاطعیت، همه تصویرسازی‌های غیرواقعی در داخل را رد می‌کرد و اصرار داشت که همه تحریم‌ها لغو نخواهند شد. هر کدام از این اظهارنظر‌های به‌ظاهر امیدوارکننده داخلی و انکار‌های کاخ سفید، موج ناامیدی و خستگی به مردم پمپاژ می‌کرد و حتی گاهی این شائبه با حمایت رسانه‌های بیگانه پر رنگ می‌شد که اظهارات مقامات اروپایی و آمریکایی قابل‌اعتناتر است! آن‌ها به همین تناقضات استدلال می‌کردند تا از آب گل آلودشده، ماهی خود را صید کنند.

واقعیت این است که در فضای ناامیدی کاذبی که پیش‌آمده و هر روز پرده‌های جدیدی از آن رونمایی شد، جامعه فقط تشنه امیدوار‌هایی واقعی در زمینه گشایش‌های اقتصادی است. با کمک فضای مجازی، این امکان وجود دارد که شرایط اقتصادی کشور‌های غرب و شرق آسیا با اوضاع‌واحوال فعلی ما مقایسه شود. این سؤال در ذهن بخشی از جامعه از سوی حامیان مذاکره بدون پاسخ ماند که چگونه کشور‌های کوچک منطقه بدون برخورداری از منابع و ثروت‌های خدادادی همچون ایران، اقتصاد پویا و پیشرفته‌ای دارند؟ بحث تحریم‌های ظالمانه را کسی رد نمی‌کند، اما با تعطیل بودن ۴۰ درصد بخش تولید و نیمه فعال بودن مابقی واحد‌های تولیدی از یک‌طرف و کم‌توجهی به توانایی‌ها، ابتکارات و ابداعات داخلی از سوی دیگر، جایی برای تحریم‌ها باقی نمی‌ماند.

علاوه بر این، ماجرای نامه‌نگاری ده‌ها کارشناس اقتصادی با کوله باری سنگین از تجربه‌های عملی و آکادمیک را هنوز فراموش نکرده‌ایم که چندین بار به مقامات اجرایی، راه‌های تاب آور کردن اقتصاد در برابر تحریم‌ها را گوشزد نموده و یادآوری کردند که برای معضلات داخلی، نسخه‌های بومی و قابل‌اعتنا وجود دارد.

بنابراین، مردم از دولت جدید انتظارات به حقی دارند که در رأس آن‌ها، معیشت است. شرایط کشور به‌گونه‌ای است که برای ایجاد تعادل در مخارج و درآمدها، اقدامات فوری و جدی باید در دستور کار باشد. همچنین ضرورت دارد تا برنامه‌های عملیاتی و کاملاً مطابق با اوضاع میدانی به‌سرعت تهیه شوند. ترکیب این دو (برنامه‌ریزی و اقدام عاجل) قاعدتاً پیام‌های مشخصی به جامعه ارسال می‌کند و به مردم امید می‌دهد.

آمار‌ها نشان می‌دهند که قریب به ۴۵ درصد افراد بیکار از قشر تحصیل‌کرده هستند و بازار کاری برای آن‌ها وجود ندارد. قطعاً خانواده این جوانان بیش از خود آن‌ها از این موضوع در رنج و زحمت هستند و خط‌شکنی در ایجاد اشتغال، تنها از عهده مسئولانی برمی‌آید که از این ماجرا شرمنده هستند. به تعبیر مقام معظم رهبری؛ «این خجلت و شرمندگی نظام از بیکاری جوان، از خجلت خود آن جوان در داخل خانه بیشتر است؛ این را شما بدانید. بنده خودم وقتی‌که به فکر این جوان بیکار می‌افتم شرمنده می‌شوم. در بعضی از شهرستان‌ها بیکاری بالاست و شرمندگی بنده حقیر از ملاحظه این آمار و مطالعه این حقیقت، از شرمندگی آن جوانی که بیکار می‌رود خانه و دستش چیزی نیست، کمتر نیست، بلکه بیشتر است؛ این را باید برطرف بکنیم.» (۱۶ خرداد ۹۵) جدای از اوضاع نابسامان اقتصادی که مجال فعالیت برای فارغ‌التحصیلان دانشگاه را فراهم نکرده، موضوع بیکاری سایر اقشار جامعه نیز یکی از اولویت‌های بسیار مهم در میان مشاغل و اصناف است که به رکود و تورم بازمی‌گردد.

در کنار گشایش‌های اقتصادی و معیشتی، مسئله مسکن نیز به دغدغه مهم جامعه تبدیل‌شده. اگر تا دیروز صاحب‌خانه شدن برای جوانان با کمی سعی و تلاش ممکن بود، امروز تملک یک مسکن، رؤیا و آرزوی آن‌هاست و برخی بر این عقیده‌اند که در حال حاضر، تأمین اجاره‌بها به رؤیای جوانان بدل شده است! این در حالی است که مجلس شورای اسلامی با تأمین اعتبار برای ایجاد محرک در بخش مسکن تلاش کرد تا باری از روی دوش مردم بردارد، اما با اهمال و کارشکنی برخی از دست‌اندرکاران این حوزه مواجه شد.

وقتی مسئول مسئولی بدون پرده‌پوشی و با وقاحت افتخار می‌کند که برای تکمیل طرح‌های مسکن حتی یک آجر روی آجر نگذاشته است و مسئول ارشد دیگری در واپسین روز‌های دولت، عدم تأمین مسکن را وظیفه دستگاه اجرایی نمی‌داند (درحالی‌که در قانون اساسی به‌صراحت به آن اشاره شده)، بدون کنکاش از شرایط میدانی کاملاً مشخص است که این بخش دچار بحران جدی است و باید بلافاصله برای قیمت‌های بدون سقف مسکن کاری کرد.

اولویت سوم، موضوع سلامت و درمان مردم در شرایط شیوع کروناست. مسافرت برخی از افراد جامعه به کشور‌های همسایه برای تزریق واکسن و بعضی از کمبود‌های موجود در این زمینه، شایسته جایگاه جمهوری اسلامی و اعتبار کشور در سطح جهانی نیست. تردیدی نیست که اگر جان کسی محفوظ نباشد و هرلحظه از اینکه به این ویروس منحوس دچار شود واهمه داشته باشد، نمی‌تواند به فعالیت سالم و مداوم ادامه دهد. حتی اگر بنا را بر این بگذاریم که ان‌شاءالله دولت جدید، فضای کسب و کار و رونق اقتصاد را بهبود بخشد و معیشت مردم به استاندارد‌های قابل‌قبول نزدیک شود، بدون تضمین و تأمین سلامت مردم در برابر کرونا چرخ‌های اقتصاد آن‌طور که باید نخواهد چرخید.

این اولویت‌های سه‌گانه روشن است که بدون فعالیت سخت و جهادی قابل تحقق نیست و خبر خوش اینکه با روحیه انقلابی و استقلال‌طلبانه دولت سیزدهم روز‌های روشن و امیدبخشی در انتظار کشور است؛ اتفاقی که غرب و پادو‌های داخلی آن‌ها سال‌ها برای ناامید کردن مردم تلاش کردند، اما هر بار بیش از گذشته رسوا شدند.

بیشتر بخوانید: کنترل بازار در روز‌های سخت

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: روزنامه حمایت دولت سیزدهم

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: روزنامه حمایت دولت سیزدهم تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۰۶۲۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده صادق خروجی دانشگاه‌ها بود

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد وزیر علوم با اشاره به اینکه نقش علم و دانش در پیشرفت کشور دیده شده، اظهارکرد: اتفاقی که در وعده صادق رخ داد خروجی دانشگاه‌ها بود و دانش آموختگان دانشگاه این اتفاق را برای ما رقم زدند بنابراین اقتدار کشور محصول علم و دانش و دانشگاهیان است.

محمدعلی زلفی‌گل روز شنبه هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در حاشیه بازدید از ساختمان کلاس های دانشگاه یاسوج در جمع خبرنگاران با اشاره به ساخت دو بلوک ۳۵ واحدی خوابگاه متاهلی در دانشگاه یاسوج گفت: تا پایان سال جاری سه هزار و ۲۰۰ واحد خوابگاه متاهلی در دانشگاه‌ها به بهره‌برداری می‌رسد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از احداث پنج هزار خوابگاه متاهلی تا پایان دولت سیزدهم در دانشگاه‌های کشور خبر داد.

وی اظهار کرد: علاوه بر این تعداد کلنگ احداث دو هزار و ۶۰۰ واحد دیگر به زمین زده شده که عملیات احداث آن آغاز شده است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه امیدواریم تا پایان دولت سیزدهم پنج هزار واحد خوابگاه متاهلی در تمام دانشگاه‌های کشور به بهره‌برداری برسد، خاطرنشان کرد: طی دوسال و نیم خدمت دولت سیزدهم احداث خوابگاه‌های متاهلی ۳۰ درصد افزایش داشت.

زلفی‌گل با اشاره به اینکه در این دولت آمایش آموزش عالی، برگشتن دانشگاه به اساسنامه‌ها و نیاز محور شدن دانشگاه‌ها مورد توجه است، تصریح کرد: در تلاش هستیم آموزش عالی را به سمتی ببریم که بر اساس وظیفه دانشگاه‌ها مبنی بر تولید علم و جهت‌دهی به علم و عالم حرکت کنند.

وی در خصوص احداث دانشگاه صنعتی در استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: در حال حاضر توسعه کمی دانشگاه‌ها مدنظر نیست و توسعه کیفی و مهارت محورشدن دانشگاه و توسعه امکانات  دانشکده فنی و مهندسی مدنظر است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رحمانی فضلی: دولت ضعیف و قوی، هر کدام ۲۰ درصد کشور را عقب یا جلو می برند /بدون فضای باثبات نمی شود کاری کرد
  • درخواست یک فعال سیاسی درباره کاظم صدیقی
  • افتتاح ۱۷۶ طرح عمرانی با کمک شوراهای اسلامی در استان
  • مهاجرت معکوس در ۲۰۰ روستای کردستان از دستاوردهای دولت سیزدهم است
  • جایابی بیمارستان مادر و کودک خراسان شمالی اشتباه است
  • بیش از ۱۰ هزار واحد صنعتی به چرخه تولید بازگشتند
  • گام‌های بلند دولت سیزدهم برای رونق اقتصادی در گلستان
  • اقدامات دولت سیزدهم بر اساس نیاز خراسان شمالی بوده است
  • وعده صادق خروجی دانشگاه‌ها بود
  • رویکرد دولت سیزدهم خدمت شبانه‌روزی و جهادی به مردم است