Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد قاسمی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا درباره توسعه گردشگری دینی و مذهبی در ایران اظهار داشت: بهره‌برداری از همه ظرفیت‌ها برای توسعه گردشگری دینی و مذهبی نیازمند وسعت دید، همکاری و مشارکت ملی است. در حال حاضر تشکیل کارگروه ملی گردشگری دینی و مذهبی در معاونت گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در دست اقدام است که جلسه مقدماتی آن ماه گذشته برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث‌فرهنگی افزود: توسعه گردشگری داخلی با محوریت گردشگری مذهبی و زیارتی و همچنین جذب گردشگران خارجی برای دیدن آیین‌ها و مناسک دینی در ایران -علاوه بر گردشگران زیارتی ورودی از کشورهای همجوار-  هدف اصلی این کارگروه ملی است. همچنین در این کارگروه الزامات و سیاست‌ها برای طراحی بسته‌های سفر گردشگران خارجی سایر ادیان که علاقه‌مند هستند به ایران سفر کنند و اماکن مذهبی مربوط به دین خودشان را ببینند، بررسی و تدوین می شود.

وی گفت: در این کارگروه ملی سیاست‌های تشویقی برای ترغیب گردشگران داخلی برای توجه آنها به سفر و بازدید از آیین‌ها و شعائر دینی، مراسم اعتکاف، عزاداری‌ها و مولودی‌ها دینی و مذهبی، علاوه بر زیارت و بازدید اماکن مذهبی و بارگاه‌های مقدس، بررسی و تصویب می‌شود. به طور مثال در شهرهایی مانند زنجان و اردبیل عزاداری‌های خاص عاشورا و تاسوعا برگزار می‌شود که گردشگران داخلی از نقاط مختلف کشور می‌توانند برای بازدید از این آیین‌ها سفر کنند.    

مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی اظهار داشت: مراکز و دستگاه‌های متولی امور مذهبی و دینی کشور در این کارگروه نقش بسزایی خواهند داشت. از صاحب‌نظران حوزه‌های علمیه و اندیشمندان دانشگاهی و همچنین سایر ذی‌نفعان و فعالان صنعت گردشگری از تورگردانان تا راهنمایان برای همکاری در این کارگروه دعوت خواهد شد تا بتوانیم در کنار یکدیگر گردشگران داخلی و خارجی را از بازدید صرف اماکن و زیارتگاه‌ها، به سمت بازدید سایر آیین‌ها و مناسک دینی سوق دهیم.

مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی گفت: متولی اصلی این کارگروه ملی معاونت گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی،گردشگری و صنایع‌دستی است و سایر دستگاه و نهادهای مرتبط در این شورا عضویت خواهند داشت که به زودی با تعیین نهایی، احکام عضویت دائمی صادر و بلافاصله جلسات اصلی آن تشکیل خواهد شد.

برچسب‌ها گردشگری عزت الله ضرغامی میراث فرهنگی زنجان عاشورا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گردشگری عزت الله ضرغامی میراث فرهنگی گردشگری عزت الله ضرغامی میراث فرهنگی زنجان عاشورا گردشگری دینی و مذهبی توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی کارگروه ملی آیین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۴۵۷۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس

مریم جلالی در مراسم واگذاری تعدادی از اتاق‌های ارگ کریم‌خانی شیراز به پیشکسوتان و اساتید صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی استان فارس گفت: امید است این اقدام در فارس زمینه‌ای شود تا در تمامی ابنیه‌های میراثی حضور و فعالیت هنرمندان صنایع‌دستی را ببنیم.

معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی افزود: آنچه امروز در موزه‌ها می‌بینیم، کار دست هنرمندان صنایع‌دستی دیروز است و هنرمندان امروز حافظان و پاسداران میراث فرهنگی ما محسوب می‌شوند.

جلالی در بخش دیگری از سخنانش بر لزوم ایجاد و توسعه خانه‌های صنایع‌دستی تأکید کرد و گفت: ضروری است برای توسعه و ترویج و عرضه درست محصولات دست‌ساز هنرمندان خانه‌های صنایع‌دستی متعددی، چون نمد، منبت، خاتم، شیشه و... ایجاد شود.

او با اشاره انتخاب «محله بالا کفت» به‌عنوان محله هنر و صنایع‌دستی در شیراز گفت: در حال حاضر به‌منظور حفظ میراث فرهنگی، هنر و معماری و صنایع‌دستی نهفته در بافت تاریخی شیراز، «محله بالا کفت» به‌عنوان محله هنر و صنایع‌دستی شیراز تعیین‌شده است و جا دارد در این محله خانه‌های صنایع‌دستی متعددی ایجاد شود تا گردشگری تجربه محور رخ دهد.

معاون وزیر میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری افزود: در محله‌های قدیمی آسیب‌های اجتماعی زیادی وجود دارد که می‌توان از محل مسئولیت‌های اجتماعی وضعیت این محلات را به سازی کرد و با ایجاد فرصت برای هنرمندان در این مناطق صنایع‌دستی را رونق داد.

جلالی در ادامه سخنانش به جهانی و ملی شدن شهر‌ها اشاره کرد و گفت: همواره تأکید کرده‌ام که ملی و جهانی‌شدن شهر‌ها امتیاز نیست بلکه مسئولیت است و اگر مسئولیت خوب انجام نشود ممکن است این امتیاز سلب شود از این روباید مصوبات شورای جهانی صنایع‌دستی ضمانت اجرایی داشته باشند؛ بنابراین گزارش با حضور مریم جلالی معاون صنایع‌دستی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و محمد ثابت اقلیدی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس و هیات همراه، ۵ اتاق در عمارت ارگ کریم خانی شیراز به پیشکسوتان و اساتید صنایع دستی و هنر‌های سنتی استان فارس به مدت دو سال واگذار شد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • تعداد فروشگاه‌های صنایع‌دستی استان سمنان به ۱۹ باب افزایش یافت
  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری
  • لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس
  • کارگروه تخصصی بررسی مشکلات ممیند تشکیل می‌شود
  • ‌کرمان‌ میزبان سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • کرمان میزبان جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی است
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود
  • زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید تقویت و توسعه می‌یابد
  • برنامه‌های گردشگری باید با پیوست‌های فرهنگی و دینی تدوین شود