Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیرکل ناتو گفت، سرعت پیشبرد روند عضویت فنلاند و سوئد در ناتو در تاریخ بی‌سابقه بوده و به جای چندین سال، تنها چند ماه طول خواهد کشید.

به گزارش ایران اکونومیست، فنلاند و سوئد پروتکل‌های عضویت خود در ناتو را روز سه‌شنبه امضا کرده و روند رای‌گیری را آغاز کردند که باید در پارلمان‌های تمامی ۳۰ عضو کنونی ناتو انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در گفت‌وگو با شبکه خبری یورو نیوز گفت: در سخن گفتن یا وعده دادن درباره پارلمان‌ها محتاط هستم، اما دفعه قبل حدود یک سال طول کشید و این بار بسیاری از متحدان وعده داده‌اند که تلاش خود را می‌کنند تا این کار را سریع‌تر انجام دهند.

استولتنبرگ ادامه داد: بنابراین فکر می‌کنم که احتمالا بحث چند ماه در میان باشد. عزم سیاسی راسخی برای تصویب (عضویت فنلاند و سوئد در ناتو) در کشورهای متحد شکل گرفته است.

برای تکمیل این روند، باید یک رای‌گیری متفق‌القول پایانی هم انجام شود.

دانمارک این دو پروتکل را تصویب کرده و نخست‌وزیر استونی برای روز چهارشنبه تشکیل جلسه داده تا به این فرایند سرعت بخشد. زمانی که فنلاند و سوئد به عضویت ناتو دست یابند، از ماده ۵ دفاع جمعی این اتحاد نظامی بهره‌مند خواهند شد.

استولتنبرگ گفت: ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه تلاش کرد تا درهای ناتو را ببندد. ما امروز داریم نشان می‌دهیم که درهای ناتو باز بوده و در کنار هم هستیم.

«هیچ کشوری در ناتو به اندازه ترکیه از تروریسم آسیب ندیده است»

در پی حمله روسیه به اوکراین که از ۲۴ فوریه آغاز شده، سوئد و فنلاند خواستار عضویت خود در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) شدند، اتفاقی که نیازمند موافقت تمامی اعضای کنونی این اتحاد است.

ابتدا ترکیه - که فنلاند و سوئد را به حمایت از تروریسم متهم می‌کند - با این درخواست مخالفت کرد، اما هفته گذشته در آستانه اجلاس ناتو در مادرید، نمایندگان این سه کشور تشکیل جلسه داده و به توافق رسیدند. در پی این توافق، ترکیه اعلام کرد که با عضویت این دو کشور در ناتو موافقت می‌کند.

استولتنبرگ که میانجیگر گفت‌وگوهای ترکیه با فنلاند و سوئد بود، گفت: این توافقنامه بستر خوبی برای این سه کشور فراهم می‌کند تا همکاری‌های نزدیک‌تری در مبارزه با تروریسم داشته باشند. این هدف مشترکی است که همه بر سر آن توافق کردیم؛ لزوم مبارزه با تروریسم در همه انواع و بازنمودهای آن. هیچ کشوری در ناتو به اندازه ترکیه از تروریسم آسیب ندیده است.

«پوتین حمایت متحدان ناتو را دست‌کم گرفت»

دبیرکل ناتو همچنین در این گفت‌وگو به تازه‌ترین تحولات جنگ اوکراین پرداخت.

او گفت: در حال حاضر شاهد یک جنگ وحشیانه فرسایشی هستیم. می‌بینیم که آن‌ها با استفاده گسترده از سربازان، توپخانه‌ها و بمباران‌های وحشیانه، شهرها را نابود کرده و مردمان را می‌کشند.

استولتنبرگ بیان کرد: اما در همین حال، همچنین شاهد قدرت و شجاعت نیروهای اوکراین هستیم که ثابت می‌کند مسکو کی‌یف را دست‌کم گرفته بود. همینطور دیدیم که اوکراین توانست چند عملیات تهاجمی انجام دهد، مانند آزادسازی جزیره اسنیک.

او در پاسخ به این سوال که آیا تحریم‌های غرب توانسته سرعت «ماشین جنگ پوتین» را متوقف کند، گفت: قطعا. می‌بینیم که تحریم‌های تاثیر مستقیمی بر اقتصاد این کشور گذاشته است. بنابراین، این ناشی از مجموعه‌ای از تحریم‌های سنگین ناتو و اتحادیه اروپا و همچنین کمک‌های نظامی چشمگیر به اوکراین است.

استولتنبرگ در پایان صحبت‌هایش به یورو نیوز گفت: رئیس‌جمهوری روسیه اتحاد و عزم متحدان و شرکای ناتو در حمایت (از اوکراین) را دست‌کم گرفت.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: تنش در مرز اوکراین و روسیه ، حمله روسیه به اوکراین ، ینس استولتنبرگ ، ناتو ، عضویت فنلاند و سوئد در ناتو

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: تنش در مرز اوکراین و روسیه حمله روسیه به اوکراین ینس استولتنبرگ ناتو عضویت فنلاند و سوئد در ناتو عضویت فنلاند و سوئد در ناتو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۲۱۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روسیه تسلیحات غربی را قبل از تحویل به ارتش اوکراین نابود می‌کند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ریانووستی، «کریستوف وانر» روزنامه‌نگار آلمانی در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی «ولت» این کشور اعلام کرد که ارتش روسیه تسلیحات ارسالی کشورهای غربی به اوکراین را قبل از تحویل آنها به ارتش اوکراین در میانه راه منهدم می‌کند.

وی با اشاره به حمله اخیر ارتش روسیه به راه‌آهن اوکراین و هدف‌قراردادن تجهیزات نظامی ارسالی غربی‌ها برای ارتش اوکراین گتف: باید توجه داشت که این حمله علیه تجهیزات نظامی انجام شد.

این روزنامه‌نگار آلمانی در ادامه تأکید کرد که «به لطف کار خوب نیروهای امنیتی و اطلاعاتی روسیه، ارتش روسیه تجهیزات غربی‌ها را قبل از اینکه به دست نیروهای مسلح اوکراین برسد، منهدم می‌کند.

«ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو دیروز جمعه اعلام کرد که حمایت ناکافی غرب از اوکراین دلیل پیشرفت روسیه در میدان نبرد است، اما کمک‌های نظامی بیشتری به کی‌یف در راه است. دبیر کل ناتو با اشاره به وخامت اوضاع کیف در درگیری با مسکو، گفت که اوکراین محل محک اعضای ناتو است.

استولتنبرگ گفت: ما باید صادق باشیم. واقعیت این است که در ماه‌های اخیر، متحدان ناتو حمایتی را که ما قول داده‌ایم ارائه نکرده‌اند؛ آمریکا نتوانست به توافق بر یک بسته برسد و در اروپا، تحویل مهمات بسیار پایین‌تر از سطحی است که ما گفته‌ایم ارائه خواهیم کرد.

چهارشنبه گذشته «جو بایدن» رییس جمهور آمریکا بسته کمکی ۶۱ میلیارد دلاری به اوکراین را پس از بن بست طولانی میان دموکرات ها و جمهوری خواهان در کنگره امضا کرد. این بسته مدتها به دلیل اختلافات در کنگره آمریکا مسدود مانده بود.

کد خبر 6090214

دیگر خبرها

  • درخواست دوباره زلنسکی برای دریافت تسلیحات
  • اعلام زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب
  • زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب اعلام شد
  • روسیه تسلیحات غربی را قبل از تحویل به ارتش اوکراین نابود می‌کند
  • دیدار مخفیانه دبیرکل ناتو و وزیر خارجه آلمان در رستوران تا پاسی از شب لو رفت+ تصاویر
  • تلگراف: انهدام تانک‌های آبرامز ناتو را آسیب پذیر کرده است
  • چین: ناتو مسئول اصلی جنگ اوکراین است
  • چین : ناتو مسئول اصلی جنگ اوکراین است
  • وعده‌های ناتو به اوکراین عملی نشد
  • استولتنبرگ: وعده‌های ناتو به اوکراین عملی نشد