Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک وکیل پایه یک دادگستری با بیان نکاتی مسئله تامین جهیزیه و وظایف و سهم روجین در قبال آن را توضیح داد.

محمد مهاجری وکیل پایه یک دادگستری، در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: جهیزیه جزو موارد نفقه است و تامین آن بر عهده مرد است و از لحاظ حقوقی زن یا خانواده وی برای فراهم کردن جهیزیه هیچ نوع تکلیفی ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: به خاطر عرفی که در گذشته بوده است و البته امروز نیز به دلیل شرایط اقتصادی که همه فشار و بار مالی تشکیل خانواده بر عهده یک نفر یعنی زوج نباشد، عرف مسلمی داریم که جهیزیه را زوجه یا خانواده او تهیه و تامین می‌کنند.

این وکیل پایه یک دادگستری یادآور شد: از لحاظ حقوقی تامین تمامی لوازم خانه مشمول موضوع نفقه است و آقا باید آن‌ها را تامین کند اما وقتی که این جهیزیه تامین می‌شود آقا نسبت له این وسایل حق انتفاع پیدا می‌کند.

مهاجری همچنین خاطرنشان کرد: حق انتفاع آقا در جهیزیه به این مفهوم است که می‌تواند از وسایل استفاده کند و مالکیتی نسبت به آن‌ها پیدا نمی‌کند.

وی اضافه کرد:در صورت اینکه بین زوج و زوجه اختلاف ایجاد شود، زن برای استرداد جهیزیه باید به دادگاه خانواده و در محل اقامتی که زوج اسکان دارد، مراجعه کند اما معمولا این اتفاق نمی‌افتد و اگر مبلغ جهیزیه کمتر از ۲۰ میلیون تومان باشد، در شورای حل اختلاف میتوان اقامه دعوی کرد اما اصولا دادگاه خانواده صلاحیت رسیدگی به این گونه پرونده‌ها را دارد.

این وکیل پایه یک دادگستری تصریح کرد: یکی از چالش‌های حقوقی استرداد جهیزیه اسناد و مدارک است و در دعاوی چیزی که مورد استناد قرار می‌گیرد سیاهه است که در واقع خانواده زوجه آماده کرده و به امضای دو طرف می‌رسد که این جهیزیه تهیه شده و تحویل داده شده است و اگر سیاهه وجود نداشته باشد زوجه و خانواده او برای استرداد جهیزیه با مشکل مواجه می‌شوند و نمیتوان ثابت کرد که چه اقلامی را خریداری کرده بوده‌اند. 

مهاجری در ادامه یادآور شد: اگر زوجه در زمان وجود اختلاف در زندگی مشترک بخواهد جهیزیه خود را در زمان غیاب همسر از منزل او خارج کند، ایرادی ندارد؛ زیرا زن چیزی را که در مالکیت خود او قرار دارد را از منزل خارج می‌کند اما به لحاظ عملی در خیلی از مواقع چون جهیزیه برای سالها قبل است و خیلی از اقلام مستهلک یا جابجا شده‌اند، خانم‌ها معمولاً اقلام جدید و تازه خریداری شده را با خود می‌برند و مردان از این موضوع با عنوان سرقت یا خیانت در امانت شکایت می‌کنند و بخاطر همین باید با دقت انجام شود.

وی تصریح کرد: لوازم شخصی آقا و اسناد و مدارک او نباید از منزل خارج شود، وگرنه آقا میتواند به جرم خیانت در امانت از همسر خود شکایت کند.

این وکیل پایه یک دادگستری یادآور شد: مسکن اصلی‌ترین رکن مسئله نفقه محسوب می‌شود و آقا اگر قفل درب منزل را در زمان اختلاف عوض کند، به ترک انفاق و نفقه متهم خواهد شد و خانم می‌تواند از طریق گزارش کلانتری یا تامین دلیل شورای حل اختلاف اثبات کند که به منزل مراجعه کرده اما قفل درب منزل تعویض شده است و به اتهام ترک انفاق می‌تواند از همسر خود به صورت کیفری شکایت کند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: جهیزیه ازدواج طلاق عروسی وکیل پایه یک دادگستری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۱۸۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشت سه تن زعفران از مزارع لرستان

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان لرستان؛مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به سطح زیر کشت زعفران در استان، گفت:سطح زیر کشت زعفران حدود ۸۰۰ هکتار است و سالانه بیش از ۳ تن و ۲۰۰ کیلو زعفران از مزارع استان برداشت می‌شود.

 محمد حسن کیانی فر افزود: بر اساس تقسیمات اقلیمی از ۱۳ اقلیم ۱۱ اقلیم در استان تفکیک شده است که لرستان به دلیل تنوع اقلیمی از لحاظ تنوع گونه‌های دارویی غنی است.

وی گفت:یکی از این گیاهان دارویی زعفران است وتوسعه گیاه دارویی زعفران درآمد زا است و به لحاظ اقتصادی برای کشاورز سودمند است.

کیانی فر افزود: زعفران به دلیل صادرات محور بودن برای کشور و استان ارز آور است،همین امر موجب شده است توسعه کشت زعفران در دستور سازمان جهاد کشاورزی قرار بگیرد‌.

وی متوسط عملکرد زعفران را چهار کیلو در هکتار عنوان کرد و افزود: زعفران لرستان طلای بی نظیری است که با توجه به آزمایشات انجام شده بر روی آن از لحاظ کیفیت در بالاترین رتبه‌ها قرار می‌گیرد.

 

 

دیگر خبرها

  • پرداخت یارانه دارو ربطی به بیمه سلامت ندارد
  • تشکیل زنجیره سبز برای تصمیم‌گیری در بخش کشاورزی
  • آغاز بلیت‌فروشی «آن‌ها دروغ می‌گویند» از ظهر امروز
  • تامین زمین ۲۰۰ مشمول جوانی جمعیت در نجف آباد
  • گلایه وزیر راه از بدعهدی صندوق تامین خسارت بدنی​
  • تذکر چندباره بذرپاش به زیر مجموعه وزارت اقتصاد / صندوق تامین خسارت بدنی به تکلیف قانونی خود عمل کند
  • برداشت سه تن زعفران از مزارع لرستان
  • وکیل در آذربایجان شرقی
  • اهدا جهیزیه به نوعروسان کهگیلویه
  • وزارت ارشاد وظیفه نظارت و تسهیل گری را به عهده دارد نه تصدی گری