Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-30@20:45:54 GMT

دوستان جدید صهیونیسم

تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۴۵۰۳۱

دوستان جدید صهیونیسم

عربستان سعودی طی دو سال اخیر، بدون تلاش برای پنهان‌کاری، یک رابطه گسترده سیاسی با رژیم صهیونیستی برقرار کرده و برخی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس را به اتخاذ سیاست‌های مشابه، تشویق کرده است. به گزارش جهان نيوز؛ «حسن هانی زاده» در یادداشت روزنامه «حمایت» نوشت:
«موشه یعلون»، وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی در اظهاراتی فاش ساخت که عربستان و امارات متحده عربی دوستان جدید اسرائیل هستند و منافع تل‌آویو با این دو کشور عربی هماهنگ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اظهارات وزیر جنگ سابق این رژیم که همچنان یکی از شخصیت‌های تأثیرگذار رژیم صهیونیستی تلقی می‌شود، از وجود رابطه کاملاً آشکار میان عربستان و امارات با تل‌آویو حکایت دارد.

رابطه این دو کشور عرب عضو شورای همکاری خلیج‌فارس با رژیم صهیونیستی، وجود یک اراده جمعی در میان این کشورها برای علنی کردن مناسبات خود با اسرائیل را مورد تأکید قرار می‌دهد. عربستان سعودی طی دو سال اخیر، بدون تلاش برای پنهان‌کاری، یک رابطه گسترده سیاسی با رژیم صهیونیستی برقرار کرده و برخی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس را به اتخاذ سیاست‌های مشابه عربستان، تشویق نموده است. طی چند سال گذشته، «عادل الجبیر» وزیر خارجه، سرلشکر «انور عشقی» از افسران بلندپایه و «ترکی الفیصل» رئیس سابق سازمان اطلاعات عربستان حداقل ۶ بار به فلسطین اشغالی سفر کرده‌اند.

در این سفرها مناسبات سیاسی، اقتصادی، نظامی و امنیتی میان دو رژیم صهیونیستی و سعودی مورد بحث قرار گرفت و عربستان متعهد شد روزانه ۵۰۰ هزار بشکه نفت از طریق شرکت آمریکایی «آرامکو» در اختیار اسرائیل قرار دهد. موضوع دیگری که در این سفرها مورد بحث قرار گرفت، این بود که عربستان آمادگی خود را برای تحت فشار قرار دادن کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس برای برقراری رابطه با تل‌آویو اعلام کرد.
بروز بحران سیاسی میان عربستان، امارات و بحرین با قطر در چارچوب تلاش عربستان برای مجبور ساختن دوحه به برقراری رابطه با رژیم صهیونیستی قرار دارد. قطر بنا به دلایل متعددی از جمله وجود رابطه گسترده با جمهوری اسلامی ایران، برقراری رابطه با رژیم صهیونیستی را در تضاد با منافع جهان اسلام، از جمله ایران می‌داند. لذا عربستان با تشکیل یک جبهه مشترک با شرکت مصر، بحرین و امارات، قطر را از زمین و دریا و هوا مورد محاصره قرار داد تا دوحه را وادار به تسلیم شرایط خود کند. از شرایط عربستان، برقراری رابطه از سوی دولت قطر با اسرائیل، اخراج رهبران جنبش‌های مبارز فلسطینی از دوحه و قطع مناسبات با تهران است که این شرایط با مخالفت رهبران قطر مواجه شد.
از سوی دیگر، عربستان سعودی طی دو سال گذشته با نفوذ مالی در اتحادیه عرب و از رهگذر برکناری «نبیل العربی»، دبیر کل سابق این اتحادیه و جایگزینی «احمد ابوالغیط» به عنوان دبیر کل جدید اتحادیه عرب، تلاش دارد تا این نهاد عربی را دچار فروپاشی کند. «ابوالغیط»، وزیر خارجه سابق مصر در دوران حاکمیت «حسنی مبارک»، رئیس‌جمهور مخلوع این کشور دارای رابطه گسترده‌ای با رژیم صهیونیستی بود و در تضعیف جنبش‌های جهادی فلسطین نقش دارد. عربستان سعودی از طریق وی تلاش دارد تا مناقشه «اعراب و اسرائیل» را به مناقشه «اعراب با ایران» تبدیل کند و زمینه برقراری رابطه میان کشورهای عربی با تل‌آویو را فراهم سازد.
لذا اظهارات «موشه یعلون»، وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی در مورد وجود منافع مشترک میان این رژیم با عربستان و امارات، از عملیاتی شدن یک استراتژی مشترک سعودی – اسرائیلی برای حضور تل‌آویو در آن‌سوی سواحل خلیج‌فارس حکایت دارد.
بر اساس نظریه «شیمون پرز»، رئیس سابق رژیم صهیونیستی، این رژیم تا سال ۲۰۲۰ مطابق با طرح خاورمیانه جدید آمریکا باید حضور دائمی خود را در کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس تثبیت کند. نظریه شیمون پرز که در کتاب وی موسوم به «اسرائیل و خاورمیانه جدید» منتشر شده، قائل بر ضرورت استفاده اسرائیل از نفت کشورهای خلیج‌فارس است که این امر می‌تواند انرژی پایدار این رژیم را تا ده‌ها سال تأمین کند.
همچنین تل‌آویو در نظر دارد تا سال ۲۰۲۵ ضمن افتتاح سفارتخانه‌های خود در کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس از جمله عربستان، حجم مبادلات اقتصادی خود را با این کشورها تا سقف سالانه ۷۰ میلیارد دلار ارتقاء بخشد. طبیعی است که حضور رژیم صهیونیستی در کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس می‌تواند ناامنی‌ها را در منطقه گسترش دهد و از توسعه پایدار در دو سوی ساحل خلیج‌فارس جلوگیری کند.
از این رو، عربستان و امارات، بدون توجه به پیامدهای ناشی از حضور رژیم صهیونیستی در ساحل جنوبی خلیج‌فارس و تنها با هدف مقابله با محور مقاومت، درصدد تقویت حضور اسرائیل در منطقه برآمده است. برآیند گزارش‌ها نشان می‌دهد که عربستان سعودی و امارات متحده عربی به‌زودی سفارتخانه‌های رژیم صهیونیستی را در ریاض و ابوظبی افتتاح خواهند کرد.
دستگیری و زندانی کردن علمای بارز وهابی از سوی «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان و ایجاد فضای مدرنیزه‌سازی در جامعه عربستان از جمله اعطای آزادی رانندگی به زنان سعودی در این چارچوب قرار دارد. همچنین به دستور «بن سلمان»، طی روزهای گذشته، ۳۵ نفر از علمای بارز سعودی از جمله «عبدالرحمن السدیس» خطیب مسجد الحرام، «سلمان العوده»، «عبدالعزیز الطریفی»، «جمال القاشقجی» و ده‌ها نفر دیگر، به دلیل مخالفت احتمالی با برقراری رابطه با رژیم صهیونیستی، دستگیر و زندانی ‌شده‌اند.
لذا با توجه به شواهد و قرائن موجود، حفظ موجودیت رژیم‌های مرتجع منطقه، اولاً در حفظ روابطشان با رژیم صهیونیستی و ثانیاً، ایجاد یک جبهه واحد برای مقابله با جمهوری اسلامی و جبهه مقاومت پیوند خورده است. بر همین مبنا، در ماه‌ها و سال‌های آینده، شاهد پرده‌افکنی‌ها و افشاگری‌های جدیدتری از سوی دو طرف و همچنین تسریع در برقراری روابط راهبردی میان ارتجاع عربی و صهیونیسم خواهیم بود.

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۴۵۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وحشت سران صهیونیسم از حکم احتمالی دادگاه لاهه

به گزارش خبرگزاری مهر، پایگاه مرکز مطالعاتی العربی الجدید در مقاله‌ای به بررسی اقدامات فوری محافل قضایی و دیپلماتیک رژیم صهیونیستی که نشان از وحشت این رژیم از احتمال صدور حکم بازداشت قضایی ضد سرکردگان تل‌آویو حکایت دارد، پرداخته است و می‌نویسد که رژیم اسراییل هجمه قضایی و دیپلماتیک گسترده‌ای را برای ممانعت از صدور حکم دادگاه لاهه ضد مسئولان ارشد سیاسی و نظامی خود به کار گرفته است، اما محافل اسراییلی امکان موفقیت این تلاش‌ها را بسیار اندک می‌دانند.

بر اساس این گزارش مسئولان اسراییلی معتقدند که دادگاه لاهه به احتمال فراوان حکم بازداشت تعدادی از مسئولان ارشد این رژیم از جمله بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر را در خصوص جنایت‌های انجام شده در جنگ غزه صادر خواهد کرد. این موضوع را ۵ تن از مسئولان ارشد اسراییلی و غیر اسراییلی به روزنامه نیویورک تایمز اطلاع دادند.

بر اساس این گزارش سران اسراییل نگرانی عمیقی از پیامدهای صدور این حکم دارند. در همین رابطه روزنامه اسراییل هیوم گزارش داد که یسراییل کاتس وزیر خارجه رژیم صهیونیستی به سفارتخانه‌ها و نمایندگی‌های دیپلماتیک این رژیم در خارج دستور داده تا آمادگی‌های لازم برای مقابله با گسترش اعتراض‌های جهانی نسبت به رفتار نتانیاهو و ارتش اسراییل در صورت صدور این حکم را داشته باشند.

هاآرتص نیز گزارش داد که کارشناسان حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی نسبت به صدور حکم بازداشت مسئولان اسرائیلی هشدار داده و تاکید کرده‌اند که صدور چنین حکمی می‌تواند محدودیت‌های دیگر نظیر منع فروش تسلیحات به اسراییل و دیگر تحریم‌های اقتصادی را در پی داشته باشد. در همین رابطه وزارت دادگستری رژیم صهیونیستی تلاش گسترده‌ای برای جلوگیری از صدور این حکم انجام می دهد.

در همین رابطه نتانیاهو و ران دیریمر وزیر امور راهبردی اسراییل تماس‌های گسترده‌ای را با نمایندگان کشورهای امضا کننده منشور دادگاه لاهه و اعضای این دادگاه برقرار کرده‌اند تا آنها را به عدم صدور حکم بازداشت قانع کنند. کارشناسان اسراییلی معتقدند که نتانیاهو به علت کوتاهی در انجام اقدام‌های قضایی برای قانع کردن دادگاه لاهه بامشکل بزرگی مواجه شده است.

«إلیاب لیبلیخ» استاد حقوق بین الملل دانشگاه تل آویو در گفت‌وگو با روزنامه صهیونیستی هاآرتص اعلام کرد که تخریب گسترده‌ای که ارتش اسراییل در غزه مرتکب شده، دادگاه‌های بین‌المللی را به این اعتقاد رسانده که اسرائیل نیت قبلی برای آسیب زدن به فلسطینیان و گرسنه نگه داشتن آنها و اخراج آنها از غزه و حتی نسل کشی آنها داشته است.

«روعی شیندروف» معاون سابق مستشار حقوقی اسراییل در حقوق بین‌الملل نیز در این زمینه معتقد است که صدور حکم بازداشت می تواند ادله کافی برای متهم کردن مسئولان اسراییلی به ارتکاب جنایت‌های جنگی را فراهم کند.

«متان غوتمان» استاد حقوق بین‌الملل در دانشگاه رایخمان در این باره تصریح کرد که صدور حکم بازداشت نتانیاهو و دیگر سرکردگان رژیم صهیونیستی به این معنا است که این افراد در هنگام سفر به هر کشوری از میان کشورهای امضا کننده منشور دادگاه لاهه ممکن است بازداشت شده و به این دادگاه تحویل داده شوند.

غوتمان در تحلیل خود در روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت نوشت که در صورت صدور این حکم، نتانیاهو به فهرست طاغوت‌ها و جنایتکارانی اضافه می‌شود که پیش از این چنین احکامی علیه آنها صادر شده است. از جمله آنها می‌توان به عمر البشیر رئیس جمهور سابق سودان و جوزف کونی فرمانده ارتش سابق اوگانادا اشاره کرد.

کد خبر 6092861

دیگر خبرها

  • گفت‌وگوهای پنهانی عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه
  • تحریف صهیونیستی نام خلیج فارس + سند
  • وحشت سران صهیونیسم از حکم احتمالی دادگاه لاهه
  • تحریف صهیونیستی نام خلیج فارس
  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  • لیندسی گراهام خواستار توافق عربستان و اسرائیل شد
  • دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس خواهان آتش‌بس فوری و پایدار در غزه شد
  • نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه
  • فرود آمدن هواپیمای اسرائیلی در ریاض
  • برگزاری نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه