Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ وزارت علوم در هفته‌ای که گذشت با اخبار متنوعی روبه رو بود که در این مطلب به بخشی از آنها اشاره شده است.

تخصیص اعتبار برای تجهیز آزمایشگاه‌های دانشگاه فنی و حرفه‌ای در برنامه ششم توسعه

ناصرشمس رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای گفت: خوشبختانه در برنامه ششم توسعه در دانشگاه اعتبار مطلوبی برای تجهیزات آزمایشگاهی در نظر گرفته شده است و امیدواریم با تخصیص این بودجه گارگاهای این دانشگاه را تجهیز و مورد استفاده دانشجویان قرار دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نقش دانشگاه‌های نسل سوم در چرخه اقتصادی کشور

احمد معتمدی رئیس دانشگاه امیرکبیر گفت: دانشگاه‌های نسل اول تنها به آموزش دانشجویان می‏ پردازند و این در حالی است که امروزه دانشگاه‏ های معتبر دنیا از دانشگاه‏‌های نسل دوم علاوه بر آموزش به تحقیقات هم توجه دارند، نیز عبور کرده ‏اند و به دانشگاه‏ های نسل سوم تبدیل شده‏ اند.

وی ادامه داد: امروزه دانشگاه های نسل سوم بیشتر تکنولوژی محور و هدفشان تحقیقات ،آموزش و فناوری است، در حالی که حداکثر 20 تا 22 درصد بودجه خود را از آموزش و بخش عمده را از تولید دانش فنی و همکاری با صنایع و بخش خدمات کسب می‏ کنند.

اعطای تسهیلات ارزان قیمت برای احداث خوابگاه‌های دانشجویی

یزدان مهر گفت: در برنامه پنجم توسعه محدودیت احداث خوابگاه داشتیم اما با تلاشی که در وزارتخانه صورت گرفت در برنامه ششم مجوز احداث خوابگاه دانشجویی اخذ شد و ما می‌توانیم با اعطایتسهیلات ارزان قیمت به دانشگاه ها و با مشارکت بخش خصوصی در زمین دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی، خوابگاه احداث کنیم.

دانشگاه های کشور با دانشگاه های نسل سوم فاصله دارند

عضو کمیسیون آموزش مجلس با تاکید بر اینکه آئین نامه ارتقا اساتید نیازمند تصحیح است، گفت: این آئین نامه را مجلس تصویب نمی‌کند.

اسفندیار اختیاری در آغاز در خصوص تحول ساز بودن دانشگاه ها گفت: دانشگاه های ما در خیلی از موارد تحول ساز هستند و در خیلی از موارد تحول ساز نیست. باید نگاه کنیم کدام بخش از تحولی که تعریف می کنیم از دانشگاه انتظار داریم.

وی افزود: دانشگاه های ما در زمینه آموزش تحول ساز بوده اند چون زمانی که یک دانشجو وارد دانشگاه می شود با زمانی که از دانشگاه خارج می شود متفاوت است. در توسعه تکنولوژی دانشگاه خیلی نمی تواند تحول ساز باشد چون هنوز در ساختارهای دانشگاه های ما ساختارهای فنآورانه تعریف نشده است و هنوز هم آموزش محور است.

طرح توسعه دانشگاه تهران در انتظار بودجه

نیلی احمدآبادی رییس دانشگاه تهران گفت: طرح توسعه دانشگاه تهران در کمیسیون ماده پنج به تصویب رسیده است و در حال حاضر بخشی از بودجه لازم برای اجرای این طرح تامین شده است.

وی افزود: به دنبال تامین اعتبارات لازم و جذب سرمایه برای اجرای طرح توسعه دانشگاه تهران هستیم.

روحانی 15 مهر به دانشگاه تهران می‌رود

رئیس جمهور همزمان با برگزاری مراسم استقبال از دانشجویان جدید الورود، 15 مهر در جمع دانشجویان دانشگاه تهران حاضر می‌شود.

آئین‌نامه بورسیه دانشجویان فعال فرهنگی ابلاغ می‌شود

کلانتری معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: طرح آئین‌نامه بورسیه دانشجویان فعال فرهنگی توسط رهبر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در اختتامیه اردوی "شمیم بصیرت" در شهر نجف‌آباد مطرح شد، و این طرح به آئین‌نامه دقیقی نیاز دارد تا هرسال بر اساس آن در یک زمان مشخص ارزیابی صورت گرفته و برترین‌های فرهنگی مشخص و معرفی شوند.

انتخاب رشته‌ تکمیل ظرفیت‌ دکترا‌ از یکشنبه‌

توکلی مشاور عالی سازمان سنجش و آموزش کشور، گفت: بر اساس اطلاعیه سازمان سنجش‌ و آموزش کشور درباره‌ ظرفیت‌های جدید‌ و همچنین تکمیل ظرفیت‌ برخی از کدرشته‌ محل‌های دوره‌ نیمه‌ متمرکز آزمون ورودی دکترای‌ سال 96 دانشگاه‌ها و مؤسسات‌ آموزش عالی از امروز چهارشنبه‌ 12 مهر ماه 96 برای پذیرش‌ تعداد هزار و 816 نفر‌ در 875 کدرشته‌ محل بر روی سایت سازمان سنجش و آموزش کشور قرار می‌گیرد.

برنامه تاسیس موسسات اعتبارسنجی در وزارت علوم تدوین شد

زکایی رئیس مرکز نظارت و ارزیابی آموزش عالی گفت: تاسیس موسسات اعتبارسنجی غیردولتی از برنامه‌های در دست تدوین این مرکز است.

زکائی رئیس مرکز نظارت و ارزیابی آموزش عالی با اشاره به تدوین برنامه تاسیس موسسات اعتبارسنجی در وزارت علوم گفت: به محض آماده شدن این برنامه، تصویب آن در دستور کار شورای نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت علوم، تحقیقات و فناوری قرار خواهد گرفت.

وی با اشاره به وظیفه مرکز نظارت و ارزیابی آموزش عالی کشور گفت: از سال ۹۲ سیستمی برای ارزیابی کیفیت آموزش عالی ایجاد شد و در چهار سال گذشته سعی شده با تشکیل تیم حرفه‌ای، گفتمانی در سطح وزارت علوم شکل گیرد تا بسترسازی و ریل‌گذاری صحیح با توجه به قوانین اسناد بالادستی انجام شود.

تضعیف کیفیت نظام آموزش عالی در کشور

رئیس مرکز نظارت و ارزیابی آموزش عالی با بیان اینکه شورای نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت علوم، تحقیقات و فناوری، 2 راهبرد کلان، بررسی تحلیل سیاست‌های راهبردی و کلان وزارت علوم و استقرار نظام جامع ارزیابی و تضمین کیفیت را برعهده دارد، تصریح کرد: در این شورا برای اولین بار وظیفه‌ای برای مرکز نظارت و ارزیابی آموزش عالی کشور تدوین شده که وظیفه تحلیل راهبردی سیاست‌های راهبردی وزارت علوم نیز جزو رسالت‌های آن است.

زکایی تاکید کرد: در این راستا در سال جاری 2 برنامه تحلیل راهبردهای حوزه معاونت پژوهشی و اجرای سیاست‌های آمایش نظام آموزش عالی تدوین شده که در صورت عملیاتی شدن آنها می‌توان بخشی از مسائل نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت آموزش عالی کشور را حل کرد.

وی وظیفه دیگر مرکز را استقرار جامع نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت بیان کرد و یادآور شد: این استقرار برای بسترسازی و سیاست‌گذاری در راستای عملیات اجرایی نظارت و ارزیابی و اعتبارسنجی و اعتباربخشی بوده که عملیات اجرایی آن توسط نهادهای غیردولتی صورت خواهد گرفت.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۷۳۸۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای برنامه هفتم توسعه نیازمند اهتمام ویژه

جعفر رحمانی معاون آمار و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد  در نشست تبیین مبانی و احکام برنامه هفتم توسعه کشور، با تاکید بر اینکه اجرای کامل این برنامه و به ویژه استقرار نظام درآمد-هزینه استانی می‌تواند جهش تولید با مشارکت مردم را تسریع کند، گفت: متاسفانه تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود و بر همین اساس باید در اجرای برنامه هفتم توسعه اهتمام ویژه‌ای داشته باشیم. 

وی با بیان اینکه برنامه ششم توسعه کشور از برنامه‌های توسعه‌ای ناموفق کشور بود و تنها فقط ۳۰ درصد از آن محقق شده است، افزود: اگر برنامه‌ای را به نحو احسن تدوین، اما درست اجرا نکنیم، نتیجه آن کاهش سرمایه‌های اجتماعی و عدم اعتماد مردم نسبت به برنامه‌ریزی میان مدت و بلند مدت در کشور خواهد شد.

رحمانی ناترازی‌های انرژی و مالی در کشور را جدی خواند و گفت: برنامه هفتم توسعه با تغییر نگرش و به صورت مساله محور و با تاکید بر رشد فراگیر تدوین شده و دو اصل اولویت‌بندی درست و سازوکار انگیزشی کارا و اثربخش در آن دیده شده است. 

وی با تاکید بر اینکه همه مدیران استانی و مقامات کشوری در مقابل نسل آینده کشور مسئولیت دارند تا در پنج سال آینده ایرانی آبادتر بسازند، گفت: برنامه هفتم توسعه کشور متفاوت‌تر از سایر برنامه‌های توسعه‌ای قبلی در کشور است چرا که ضمن ایجاد انگیزه در افراد می‌تواند تحول در نظام اداری ایجاد کند و به تبع آن بسیاری از مشکلات و گرفتاری‌های مردم در پایان اجرای این برنامه مرتفع خواهد شد.

معاون آمار و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد با اشاره به شعار سال و تحقق آن، جهش تولید با مشارکت مردم را تنها از مسیر پایبندی به اصول برنامه هفتم توسعه کشور امکان پذیر دانست و بیان داشت: نیاز داریم برای نقش دادن به مردم در رسیدن به رشد اقتصاد و جهش تولید، بار دیگر اعتماد را به آنان بگردانیم که این امر مستلزم تلاش جدی همگان است و استقرار جدی نظام درآمد- هزینه استانی می‌تواند نقش موثرتری به استان‌ها در ۵ سال آینده بدهد. 

رحمانی با بیان اینکه رشد اقتصادی در کشور کیک اقتصاد را بزرگتر کرده و موجب آن می‌شود که مردم بیشتری از آن منفعت ببرند، اظهار داشت: خوشبختانه دولت سیزدهم در ابتدا با نگاه ویژه به برنامه محوری در صدد اداره کشور به صورت عقلانی است و پیشران‌ها، مسائل بحران‌ساز و بستر‌ها در برنامه هفتم توسعه به درستی دیده شده است. 

وی با یادآوری اینکه استان یزد در برنامه محوری در کشور پیشرو بوده و تاکنون برنامه‌های تحولی زیادی همچون یزدِنوین، یزدِ بهره‌ور و یزدِ نوآور را تدوین و به مرحله اجرا گذاشته است، تاکید کرد: راهی جزء اینکه طبق برنامه اصولی و عقلانی در کشور و به تبع آن در استان شروع کنیم به اصلاح ساختار‌ها و رفع ناترازی‌های موجود بپردازیم وجود ندارد. 

در ادامه این نشست افشین کسالائی معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور به تجزیه و تحلیل نظام برنامه‌ریزی کشور و تبیین نقشه‌راه برنامه هفتم توسعه پرداخت و با بیان اینکه برای تحقق اهداف در استان‌ها باید به سمت برنامه‌محوری حرکت کرد، اظهار داشت: برنامه‌های عملیاتی ستون فقرات نظام برنامه‌ریزی است. 

به گفته معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور، اجرایی شدن برنامه هفتم توسعه تنها بر منابع عمومی متکی نیست و خلق و تجهیز منابع جدید، باید توسط مدیران در نظر گرفته شود. 

کسلائیی با اشاره به اینکه برنامه هفتم توسعه علاوه بر ترسیم وضع موجود، آینده اقتصاد و توسعه کشور در سطوح متعدد را مورد توجه قرار داده است، بیان داشت: برنامه هفتم توسعه ناگزیر به برنامه محور بودن است و برای اولین بار این برنامه با پارادایم رشد فراگیر و مبتنی بر سه سطح اصلی‌ترین پیشران‌ها، رد مهمترین بحران‌ها و خلق مهمترین بستر‌های پیشرفت کشور ترسیم شده است. 

در پایان این نشست حاضرین به طرح سوالات و ابهامات خود در خصوص این برنامه پرداختند و نظرات و دیدگاه‌هایشان را نیز بیان کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • حوزه ارزیابی و نظارت بر کیفیت آموزش عالی در قزوین احیا شد
  • تعدد مراکز نظارتی در وزارت علوم مطلوب نیست
  • اجرای برنامه هفتم توسعه نیازمند اهتمام ویژه
  • رونمایی از نشان نود سالگی دانشگاه تهران
  • بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران/ لوگوی نود سالگی دانشگاه تهران منتشر شد
  • توسعه همکاریهای موسسات آموزش عالی با فرمانداری ارومیه
  • لوگوی نود سالگی دانشگاه تهران منتشر شد
  • لوگوی ۹۰ سالگی دانشگاه تهران منتشر شد
  • لوگوی نود سالگی دانشگاه تهران منتشر شد /بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران
  • نظم و انضباط اجتماعی بر پایه نظام آموزشی و تربیتی یک جامعه شکل می‌گیرد