Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر اداره کارآفرینی دانشگاه خوارزمی با بیان اینکه آیا توقع صنعتگر این است که دانشجو در دانشگاه کار با ماشین و دستگاه را یاد بگیرد، گفت: آیا دقیقاً اسم مکانی را که به دانشجو کار کردن با ماشین را یاد می‌دهد، می‌توان دانشگاه گذاشت. این در حالی است که دانشجو به دانشگاه آمده تا تفکر انتقادی، آگاهی‌بخشی، شهروندی و درک از جامعه را یاد بگیرد و قطعاً وظیفه اصلی دانشگاه این است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وظیفه دانشگاه این نیست که نیروی کار برای صنعت تربیت کند در این صورت همه تبدیل به کارگر می‌شدند و این نگاه به دانشگاه فاجعه‌بار است.

به گزارش ایسنا، دکتر حمزه نوذری، عضو هیات علمی گروه جامعه‌شناسی دانشگاه خوارزمی در نخستین جلسه از سلسله نشست‌های «فرهنگ و اقتصاد» که توسط اداره فعالیت‌های دینی، ادبی و هنری معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد استان البرز در دانشگاه خوارزمی برگزار شد، با طرح این سوال از دانشجویان حاضر در جلسه که هدف شما از آمدن به دانشگاه چه بوده و این هدف چه کمکی در زمینه اقتصادی به شما می‌کند، گفت: متاسفانه بحثی که امروز در جامعه رواج یافته است حمله به دانشگاه با این هدف است که چرا دانشگاه نیروهای خوب برای کار، جامعه و اقتصاد تربیت نمی‌کند و وقتی پای صحبت صنعتگران می‌نشینیم با این انتقاد آنان روبرو می‌شویم که فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها هیچ گونه مهارتی ندارند و نمی‌توانند به طور مثال با یک دستگاه و تکنولوژی کار کنند.

مدیر اداره کارآفرینی دانشگاه خوارزمی ادامه داد: توقع صنعتگر این است که دانشجو در دانشگاه کار با ماشین و دستگاه را یاد بگیرد؟ آیا دقیقاً اسم مکانی را که به دانشجو کار کردن با ماشین را یاد می‌دهد، می‌توان دانشگاه گذاشت؟ این در حالی است که دانشجو به دانشگاه آمده تا تفکر انتقادی، آگاهی‌بخشی، شهروندی و درک از جامعه را یاد بگیرد و قطعاً وظیفه اصلی دانشگاه این است. وظیفه دانشگاه این نیست که نیروی کار برای صنعت تربیت کند در این صورت همه تبدیل به کارگر می‌شدند و این نگاه به دانشگاه فاجعه‌بار است.

نوذری با اشاره به اشتباه بودن این صحبت که دانشجویان کشور در دانشگاه‌ها مهارت یاد نمی‌گیرند، خاطرنشان نمود: اگر مشکل اقتصادی جامعه، نداشتن مهارت دانشگاهیان است این مشکل به راحتی و با طی دوره‌های مهارتی فنی و حرفه‌ای قابل حل است، ظرفیتی که به صورت رایگان در اختیار متقاضیان قرار داده می‌شود.

سرمایه‌دار دغدغه‌ای برای تولید و اشتغال ندارد

این عضو هیات علمی دانشگاه ادامه داد: بحث عمده بیکاری در جامعه ما این است که سرمایه‌دار و کارفرما، سرمایه‌دار و کارفرمای حقیقی نیستند، ساختارهای غلطی وجود دارد که سرمایه‌دار و کارفرما به سمت سود بانکی و سرمایه‌گذاری در بازار ارز و طلا گرایش دارند نه تولید. سرمایه‌دار دغدغه‌ای برای تولید و اشتغال ندارد چرا که بازارهای جذاب‌تری برای سرمایه‌گذاری وجود دارد. در این بازار چه توقعی می‌توان داشت، اینکه بیکاری از بین برود و سرمایه‌دار تکنولوژی پیچیده‎ای به کار ببندد که فارغ‌التحصیل دانشگاه از عهده‌اش برآید؟

بیکاری در کشور به خاطر سلیقه و ترجیحات ایرانیان است

این پژوهشگر حوزه کار و شغل گفت: در کشورهای اروپایی آمار افراد بیکار بین فارغ‌التحصیلان رشته‌های علوم انسانی بسیار پایین است چرا که در هر بخش اقتصادی، بخشی به نام تحقیق و توسعه وجود دارد و مدیریت این بخش بر عهده فارغ‌التحصیلان رشته‌های علوم انسانی است و این در حالی است که شکل‌گیری هر بحرانی در دنیا مصادف با ایجاد شغل برای این بخش است. وجود و ظهور داعش، شکل‌گیری حملات تروریستی در دنیا و هر موضوع دیگری می‌تواند خوراک تحقیق و پژوهش برای این بخش باشد.

نوذری تصریح نمود: اقتصاددانان معتقدند بیکاری در جامعه به ترجیحات افراد بستگی دارد مثلاً ملتی معتقدند به جای کار بیشتر باید استراحت بیشتری وجود داشته باشد، این در حالی است که برخی از اقتصاددانان معتقدند که بیکاری در ایران به دلیل نبود شغل نیست بلکه به خاطر سلیقه و ترجیحات ایرانیان است.


بیکاری در کشور ما امری فرهنگی است

وی با اشاره به صحبت‌های وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی به وجود یک میلیون و پانصد هزار شغل بلاتصدی در کشور اذعان داشت: این سخن نشان‌دهنده این است که بیکاری در کشور ما امری فرهنگی است، شغلهایی وجود دارد که افراد به دلیل مثلاً راه دور، مردانه یا زنانه بودن کار، دون منزلت بودن کار و ... دوست ندارند به سراغ آن کار بروند و به نظر می‌رسد به اندازه کافی شغل و بازار برای کارآفرینی در کشور ما وجود داشته باشد. همچنین ارتباط ضعیف با جهان و ضعف در تبدیل ایده به کالا از دیگر مشکلات ایرانیان است.
این مدرس دانشگاه یادآور شد: متاسفانه در کشور ما آموزش‌ها به صورت دقیق یادگیری نمی‌شود، در بخش زبان خارجه و صحبت کردن به زبان مشکل داشته و با سایت‌ها و منابع خارجی بیگانه‌ایم این در حالی است که اگر این مسائل برطرف شود قطعاً تحرکی عظیم در بخش اشتغال کشور ایجاد خواهد شد.


تهران شهر مغازه‌هاست، اما شهر تولید نیست

نوذری افزود: یک ویژگی کشور ما و به صورت کلی کشورهای در حال توسعه این است که این کشورها فروشندگان خوبی هستند، تهران شهر مغازه‌هاست اما شهر تولید نیست. ارائه‌کنندگان خوبی برای اجناس‌اند اما تولیدکنندگان خوبی نیستند تا آنجا که تاجران کشور ما با تولیدکنندگان چینی رایزنی کرده و ارائه مشاوره می‌دهند تا محصولات ساخت چین برای بازار ایران بنا به ذوق و سلیقه مشتریان ایرانی باشد.


نباید فرهنگ مصرف را سرکوب نمود

مدیر اداره کارآفرینی دانشگاه خوارزمی گفت: هدف این نیست که کنش‌گران اقتصادی کشور را مذمت کنیم بلکه هدف بررسی ساختار ناایمن و نامطمئن در کشور ماست، این در حالی است که از یک سو مصرف‌گرایی را در کشورمان بد می‌دانیم و از سوی دیگر شعار حمایت از تولید داخلی را سر می‌دهیم، این دو مساله کاملاً با هم در تناقض است. اساس تولید مصرف است و باید فرهنگ مصرف تقویت شود تا چرخ اقتصاد بچرخد و نباید فرهنگ مصرف را سرکوب نمود.

این جامعه‌شناس با اشاره به بازار ورشکسته کتاب ایران ابراز نمود: تیراژ کتاب‌های ما به صد نسخه رسیده است و این نشان این است که ما مصرف کتابی نداریم. در این بخش چه فایده دارد که دولت به ناشر پول بدهد پس در کنار مساله تولید مساله مصرف نیز مهم است و باید هوشمندانه در این بخش کار کنیم.

نوذری ادامه داد: در کشوری مثل آمریکا با توجه به ساختار مطمئن اقتصادی افراد به سمت مصرف سوق داده می‌شوند و در کشوری مثل ایران افراد مجبور به پس‌انداز هستند، این درحالی است که نمی‌توان تاکید زیادی روی بحث پس‌انداز داشت چرا که این نگاه و مدل یک نگاه و مدل قدیمی است و قابلیت تعمیم ندارد.


امروزه تعریف فرهنگ تغییر کرده است

این تحلیل‌گر مسائل اجتماعی با نگاهی به گوشه‌ای از تاریخ 10 سال گذشته کشور و افزایش ناگهانی قیمت نفت تصریح نمود: این افزایش روزانه قیمت نفت، کشورهای اروپایی و آمریکا را وادار به اتخاذ یک سیاست فرهنگی نمود و این کشورها را به سوی استفاده از انرژی‌های پاک کشاند. این افزایش قیمت موجب ساخته شدن یک امر فرهنگی در این کشورها شد و برای تولید نفت از شن و ماسه که تا آن زمان مقرون به صرفه نبود، اما در بحبوحه افزایش وحشتناک قیمت نفت این تولید را سبب شد و این بحران موجب استخراج نوآوری و ایجاد یک امر فرهنگی در این کشورها شد.

نوذری افزود: بنابراین امروزه تعریف فرهنگ به رخدادها و اتفاقاتی که باعث شکل‌گیری نظام معنایی در ذهن افراد جامعه می‌شود، تغییر کرده است.

وی در ادامه با اخذ دیدگاه‌های دانشجویان حاضر در جلسه در خصوص نقش دولت در از بین بردن بیکاری در کشور گفت: دولت نمی‌تواند سیاست‌گذار اقتصادی خوبی باشد چرا که اطلاعات خوبی از ریزِ اقتصاد ندارد، بازار کار در ایران انعطاف‌پذیر نیست و کارفرما نمی‌تواند به راحتی نیروی کار را اخراج کند در حالی که در اقتصاد روز دنیا انعطاف‌پذیری وجود دارد و نیروی کار به دلیل جلب نظر کارفرما مجبور است مدام در پی به روز کردن و افزایش مهارت‌های خود باشد، پس در تمام فرهنگ‌ها این نکته یک اصل است که تا می‌توان باید مهارت‌های مختلف را آموخت.


دولت باید در بخش آموزش سرمایه‌گذاری کند

وی با اشاره به دو دیدگاه مختلف در خصوص حمایت دولت از اقتصاد یادآور شد: دادن تعرفه و اعطای اعتبار دو اصل دولت در حمایت از اقتصاد کشور است. اصل اول که همان دادن تعرفه است با شکست روبرو شده است چرا که 50 سال به صنعت خودروسازی کشور تعرفه داده شد و اکنون این صنعت تبدیل به غول شده و برای دولت و ملت شاخ و شانه می‌کشد و دولت را تهدید می‌کند، اصل دوم که همانا دادن اعتبارات است مدل موفقی در کشورهای دنیا است، در حقیقت در این مدل صنایع بزرگ باید از بورس اعتبار بگیرند و صنایع کوچک برای دریافت اعتبار به بانک مراجعه نمایند و بانک‎ها نباید به صنایع بزرگ وام‌های چند میلیاردی پرداخت کنند.

نوذری در خاتمه گفت: دولت باید در بخش آموزش سرمایه‌گذاری کند و با تقویت دانشگاه‌ها نیروی انسانی را تقویت نماید. نگاه دولت به آموزش نگاه مصرفی است و به چشم سرمایه‌گذاری به این بخش نمی‌نگرد و این امر تقویت امنیت اقتصادی و سیاسی در پی خواهد داشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۰۲۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودکفایی، اشتغال و معیشت با استفاده از پساب‌های کشاورزی

ایسنا/آذربایجان غربی صنعت آبزی پروری، سریع الرشدترین صنعت تولید خوراک مغذی برای انسان است و سالانه بیش از ۱۱۰ میلیون تن انواع آبزیان پرورشی به ارزش بیش از ۲۷۰ میلیارد دلار در دنیا تولید می شود.

کشورهای چین، اندونزی، هندوستان، بنگلادش، ویتنام و تایلند، با بالاترین تولید، جزو کشورهای توسعه یافته در این صنعت بشمار می روند. کشور ما علیرغم پتانسیل های کم نظیری که دارد فقط حدود ۵۰۰ هزار تن آبزی پرورشی تولید می کند؛توسعه صنعت میگو، ماهیان دریایی، ماهیان خاویاری و ماهیان زینتی نه تنها به تکنیکهای نوین نیازمند است بلکه این صنعت بطور ۱۰۰ درصد به آرتمیا وابسته است.

بنیانگذار پژوهشکده آرتمیا و آبزی پروری در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه متاسفانه دریاچه ارومیه که زمانی بزرگترین منبع تولید آرتمیا در دنیا بود طی ۲۵ سال گذشته با بحران بی‌سابقه ای مواجه بوده و تولید آرتمیا در آن متوقف شده است، لذا این صنعت ارزآور و اشتغالزا برای تامین آرتمیای مورد نیاز خود به خارج از کشور وابسته است و ادامه این وابستگی می تواندعواقبی برای این صنعت ببار آورد، افزود: رشد سریع صنعت آبزی پروری در بسیاری از کشورهای دنیا از یک طرف و خشک شدن تعدادی از زیستگاه‌های طبیعی آرتمیا نظیر دریاچه ارومیه از طرف دیگر، باعث شده سازمان خوارو بار ملل متحد برای تامین نیاز آرتمیا مورد نیاز صنعت‌ آبزی‌پروری ابراز نگرانی کرده و در این راستا طی جلسات متعدد به دنبال آلترناتیوهای قابل دسترس باشد.

برای این منظور با حمایت و مشارکت متخصصین برجسته آرتمیا، کنسرسیوم بین‌المللی پرورش آرتمیا را ایجاد کرد و برای جبران کاهش تولید آرتمیا از دریاچه‌های شور طبیعی، پرورش آرتمیا در استخرهای خاکی را در برنامه‌های خود قرار داده است.

ناصر آق ادامه داد: در حال حاضر ۴۶ کشور دنیا از جمله ایران جزو این کنسرسیوم هستند و متخصصین و محققین آرتمیا از ۹ کشور دنیا اعضای هیات امنای آنرا تشکیل می دهند. کنسرسیوم بین المللی پرورش آرتمیا، ضمن تشویق کشورهای دارای منابع آب شور برای پرورش آرتمیا، از پروژه های تولید آرتمیا حمایت های علمی و فنی می کند.

وی با اشاره به تلاش ۲۰ سال گذشته در استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، خوزستان، آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی، برای اجرای پروژه پرورش آرتمیا با استفاده از آبهای شور دریا و یا آبهای شور نامتعارف نظیر پساب آب شیرین کن ها، آبهای شور زیرزمینی، پساب تصفیه خانه های شهری و زه کش های کشاورزی و عدم حمایت مسئولین در این راستا، افزود: متاسفانه این عدم حمایت می تواند صنعت آبزی‌پروری کشور را برای همیشه به خارج وابسته کند ولی این وابستگی می‌تواند بسیار خطرناک باشد. چون در آینده نزدیک مصرف جهانی آرتمیا از تولید آن فراتر خواهد رفت و قیمت سیست آرتمیا افزایش چشمگیری خواهد یافت و صنعت آبزی پروری کشور با بحران بزرگی مواجه خواهد شد.

این استاد دانشگاه ارومیه، با بیان اینکه ما جزو معدود کشورهای دنیا هستیم که دانش فنی‌وتوانایی تولید بهترین کیفیت آرتمیا را داریم، اظهار کرد: پرورش آرتمیا در زمین‌های شور غیرقابل کشت و زرع، با استفاده از آب دریا و پساب آب شیرین کن‌ها نه فقط نیاز صنعت آبزی پروری را تامین خواهد کرد بلکه تولید آرتمیا به عنوان یک محصول شیلاتی از سودآوری بیشتری نسبت به سایر آبزیان پرورشی برخوردار است.

وی با کشورهای عربی منطقه با احداث بزرگترین تاسیسات آب شیرین کن در دنیا، روزانه ده‌ها میلیون مترمکعب آب شیرین از آب خلیج فارس و دریای عمان تولید می کنند و بدین‌ وسیله توانسته‌اند ضمن تامین نیازهای شرب، صنعت و کشاورزی، فعالیهای شیلاتی را نیز توسعه دهند، اظهار کرد: مرز دریایی ایران در جنوب کشور حدود ۱۵۰۰ کیلومتر طول دارد و جزو بهترین مناطق دنیا برای تولید انواع آبزیان دریایی منجمله آرتمیاست.

این بنیانگذار پژوهشکده آرتمیا و آبزی‌پروری با اشاره به اینکه در سیستم‌های پرورشی برای تغذیه آرتمیا از جلبک‌های تک سلولی و پسماندهای کشاورزی استفاده می‌شود، تصریح کرد: جلبک‌های تک سلولی نیز از طریق کوددهی آب دریا تولید می‌شود. بدینوسیله می‌توان پساب و پسماند را به ثروت تبدیل کرد چون با استفاده از این دو محصول که ضایعات دو صنعت مختلف هستند می‌توان محصولی بسیار با ارزش تولید کرد. بطوریکه در یک مزرعه ۵۰۰ هکتاری سالانه می‌توان حدود ۵۰ تن سیست و ۲۰۰ تن بیومس مرغوب آرتمیا به ارزش حدود هفت میلیون دلار تولید کرد در حالیکه کل هزینه‌های جاری سالانه آن کمتر از یک میلیون دلار می شود.

آق با بیان اینکه در یک مزرعه ۱۰۰ هکتاری آرتمیا می‌توان سالانه تا دو میلیون دلار محصول تولید کرد، ادامه داد: ما می‌توانیم با ایجاد یک مزرعه ۵۰۰ هکتاری کل نیاز کشور را تامین کرده و باعث خودکفایی این صنعت شویم.

این متخصص آرتمیا افزود: توسعه پروژه‌های پرورش آرتمیا به عنوان یک محصول شیلاتی بسیار با ارزش می‌تواند در کنار سایر محصولات شیلاتی کشور، باعث ایجاد اشتغال برای صدها جوان شده و سالانه میلیون‌ها دلار ارز به کشور جذب کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کار دانشگاه‌ها تربیت نیروی متخصص متناسب با ظرفیت‌های سیستان و بلوچستان است
  • مرغداران وارد بازی مافیایی واردات مرغ نشوند
  • افزایش بیش از ۸۵۰۰ مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور
  • جهش تولید بدون تکیه بر نیروی کار میسر نیست
  • مافیای واردات مرغ در کمین نشسته‌ان
  • مافیای واردات مرغ در کمین نشسته‌اند
  • رونق تولید در ایرانی‌ترین صنعت پتروشیمی کشور
  • سرعت پیشرفت صنعت با حوزه سرمایه‌گذاری متناسب نیست
  • اشتغال بیش از ۶ هزار نفر در صنعت زنبورداری استان اردبیل
  • خودکفایی، اشتغال و معیشت با استفاده از پساب‌های کشاورزی