Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-30@15:41:24 GMT

بیانیه رسمی ایران در پاسخ به سخنان ترامپ

تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۰۳۲۱۴۰

در بیانیه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سخنان رئیس جمهور آمریکا و اعلام سیاست های جدید در قبال جمهوری اسلامی ایران آمده است؛

باسمه تعالی

بیانیه جمهوری اسلامی ایران

از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷، سیاست خارجی ایران برمبنای اصول حقوق بین الملل و قوانین و مقررات بین المللی تنظیم و اجرا شده و حاکمیت برابر کشورها و عدم دخالت در امور داخلی دیگران سرلوحه روابط با کشورهای دیگر قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردم ایران پس از تحمل چندین دهه بار سنگین دیکتاتوری، وابستگی به قدرت های بزرگ به ویژه آمریکا و دخالت روزمره آنان در امور داخلی خود، به یمن برپایی حکومت مردم سالار امید داشتند سرانجام روابط با همسایگان را بر اساس برابری و اخوت و بدور از رقابت های ناسالم سیاسی، اقتصادی و نظامی تنظیم کنند و دولت ایران سیاست صلح طلبی خود را که مبنای آن دوستی و همکاری به جای دشمنی و خونریزی بود از روز اول به مردم جهان نشان داد. در مقابل، رفتار آمریکا و متحدین آن در منطقه خلیح فارس همواره بر اساس فرار از پذیرش واقعیت‌های ایران و منطقه و تلاش بیهوده برای ناکام ساختن مردم سالاری و استقلال طلبی ملت بزرگ ایران تنظیم شده است.

از همان روزهای ابتدایی انقلاب، آمریکا از طریق توسل به اقدامات مداخله جویانه، تخریبی و خصمانه علیه نظام نوپای ایران، عملا در پی براندازی نظام اسلامی ایران بوده است. کارنامه آمریکا در کودتا، ترور، حمایت گسترده از صدام در جنگ تحمیلی علیه ایران و حتی استفاده آن رژیم از سلاح شیمیایی، تحرکات تجزیه‌طلبانه، سرنگون سازی هواپیمای مسافری و صدها توطئه دیگر علیه جمهوری اسلامی و مردم بزرگ ایران غیرقابل‌انکار است. حتی قبل از انقلاب اسلامی نیز آمریکا با کودتا علیه دولت منتخب مردم در سال ۱۳۳۲ دشمنی خود با دمکراسی و حمایت مستمر تاریخی خود از دیکتاتورها و کودتاگران را ثابت کرده بود.

گروهک‌های تروریستی که در طول ۳۸ سال گذشته در آمریکا پناه گرفته‌ و از آنجا علیه مردم ایران به فعالیت مشغول بوده‌اند، بیش از ۱۷ هزار نفر از مردم ایران را در اولین سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی به شهادت رسانده‌اند. در مقابل، جمهوری اسلامی ایران موفق شده است ضمن برقراری بالاترین شاخص ثبات و امنیت در کشور، با تلاش‌ها و مجاهدت‌های نیروهای امنیتی و مستشاری در کنار مردم و نیروهای نظامی و امنیتی دولت‌های عراق و سوریه قرار گیرد و نقش بی بدیل و واقعی در مبارزه با تروریسم، جلوگیری از تسلط تکفیری‌های داعش بر دمشق و بغداد و اربیل و ریشه‌کنی این گروه‌ها از عراق و سوریه داشته باشد. تلاش و مجاهدت های خالصانه نیروهای مسلح کشورمان در مقابله با تروریست هایی که حتی شخص رییس جمهور فعلی آمریکا در دوران مبارزات انتخاباتی آنان را دست پرورده آمریکا قلمداد می‌کرد، اقدامی دقیق، موثر و واقعی در خشکاندن ریشه های این پدیده شوم می باشد. باعث تاسف است که آمریکا بجای کنار گذاشتن استفاده ابزاری از تروریست‌ها و پیوستن به تلاش های مجدانه ایران در مبارزه با تروریسم، اقدامات سازنده منطقه ای کشورمان را وارونه جلوه می دهد.

نقش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در خط مقدم مبارزه با تروریست ها در منطقه غیرقابل تردید است. سپاه، به عنوان بخشی از نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، با رشادت‌های افتخار آمیز و تاریخی مانع محکمی در برابر تروریست‌های تکفیری و عامل بازگشت تدریجی آرامش برای مردم منطقه بوده و بی تردید در حفظ حاکمیت ملی و تمامیت ارضی عراق و سوریه مؤثر بوده است. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با دفاع از تمامیت ارضی کشور در برابر ارتش صدام حسین، قهرمان ملی ایران است و هرگونه خطای راهبردی و یا اقدام دولت یا کنگره آمریکا علیه آن موجب خشم و نفرت ملت ایران شده و با واکنشی متقابل، منسجم و پشیمان کننده مواجه خواهد شد که مسئولیت پیامدهای این اقدام خطرناک تنها بر عهده رییس جمهور آمریکا خواهد بود.

آمریکا منافع خود را در ایجاد و تشدید اختلاف در میان کشورهای منطقه و دامن زدن به جنگ و ناامنی برای ایجاد رقابت تسلیحاتی و بازاریابی فروش سلاح تعریف کرده است؛ اما منافع منطقه‌ای ایران در حسن همجواری و صلح و ثبات در منطقه حساس خلیج فارس تعریف می‌شود. نقطه مقابل آن، سیاست اعلام شده رییس جمهور کنونی آمریکا در دوران مبارزات انتخاباتی است که رسما و علنا اختلاف و جنگ و خون‌ریزی میان ایران و عراق را در جهت منافع ایالات متحده عنوان داشت، و اخیرا رسماً و علناً پیش‌شرط اولین سفر خود به منطقه را موافقت قبلی کشورهای منطقه برای خرید صدها میلیارد دلار «ابزارهای زیبای نظامی» اعلام نمود؛ ابزارهای ویرانگری که امروز برای کشتار کودکان و سالخوردگان یمنی مصرف می‌شود.

بحران‌های منطقه‌ اعم از افغانستان، عراق، سوریه، یمن و بحرین ریشه‌ در اشغالگری و مداخلات غیرقانونی، نظامی و سلطه‌جویانه آمریکا در منطقه دارد. از نظر جمهوری اسلامی ایران امنیت منطقه در گرو گفتگو، اعتمادسازی متقابل و همکاری دسته‌جمعی کشورهای منطقه است و ایران مصمم است فعالانه برای ارتقاء صلح و ثبات و امنیت در منطقه مشارکت مؤثر و تعیین‌کننده‌ای داشته باشد. طرح‌های جمهوری اسلامی ایران برای پایان دادن به جنگ و درگیری در سوریه و یمن مورد استقبال جامعه بین‌المللی قرار گرفته و ایران یک عضو مؤثر در تمامی ابتکارات جهانی برای پایان دادن به این درگیری‌ها بوده و نقش مؤثری همراه با روسیه و ترکیه برای کاهش تنش در سوریه ایفا کرده است و کماکان آمادگی دارد به تلاش‌های مشترک خود برای پایان دادن به درگیری و خشونت در منطقه با دبیرکل ملل متحد و کشورهای مسئول در صحنه‌ جهانی منجمله دیگر اعضای دائم شورای امنیت و اتحادیه اروپا ادامه دهد.

به دلیل سیاست های خصمانه آمریکا و متحدانش در منطقه به ویژه رژیم صهیونیستی و صدها میلیارد دلار تسلیحات مدرن ارسالی به این منطقه از سوی آمریکا که منطقه را به انبار باروت تبدیل کرده است، جمهوری اسلامی ایران نمی تواند نسبت به توانمندی‌های دفاعی کشور بی تفاوت باشد. تجربه جنگ تحمیلی هشت ساله رژیم صدام علیه ایران -- که در آن آمریکا و شرکایش در منطقه با حمایت های نظامی، اطلاعاتی، لجستیکی، اقتصادی و سیاسی به کمک متجاوز شتافتند و نه تنها در برابر استفاده رژیم صدام از سلاح شیمیایی سکوت و همراهی کردند، بلکه مهمترین اولویت راهبردی خود را در جلوگیری از دسترسی ایران به حداقل امکانات دفاعی قرار دادند -- به ما آموخته است که برای صیانت از امنیت و استقلال و دفاع از مردم و کیان کشور به ظرفیت های بومی ملت ایران متکی بوده و در ایجاد توان‌مندی ضروری دفاع مشروع خود لحظه ای درنگ نکنیم. در همین چارچوب، برنامه موشکی جمهوری اسلامی ایران دفاعی و با رویکرد بازدارندگی در برابر تهدیدات است و برد و دقت آن متناسب با محیط امنیتی و نوع تهدیدات و صرفا برای حمل سلاح‌های متعارف طراحی شده و با قوت و بر اساس برنامه های دفاعی کشور ادامه یافته و هیچگاه قابل مذاکره نبوده و نخواهد بود. در حالی که شرکای آمریکا در منطقه با مجموع جمعیتی بسیار کمتر از ایران، هریک سالانه چندین برابر جمهوری اسلامی ایران صرف هزینه بودجه نظامی خود می‌کنند، چطور ایران که هیچگاه علیه کشوری تجاوز نکرده و طعم تلخ تجاوز و حمایت بی‌دریغ آمریکا و شرکای منطقه‌ای اش از متجاوز را چشیده است، نباید در برابر تهدیدهای روزمره متجاوزین ابزار بازدارندگی داشته باشد؟

سیاست تقابلی آمریکا علیه ایران در حوزه علوم و فن آوری های پیشرفته نیز در طول چند دهه گذشته ادامه داشته و آمریکا با اتخاذ سیاست های تضییقی، ضمن جلوگیری از تعاملات مشروع علمی-فنی، تحریم هایی را در این زمینه ها علیه مردم ایران اعمال کرده اند که معنایی جز تلاش برای عقب نگه داشتن ایران در زمینه فن آوری روز دنیا ندارد. در این زمینه، تلاش های دانشمندان جوان ما برای دستیابی به دانش هسته ای صلح آمیز از ابتدا با فضا سازی منفی، اعمال تحریم، حملات سایبری و حتی ترور دانشمندان هسته ای کشورمان همراه بوده است. ایران بارها اعلام کرده است که صرفا به دنبال بهره گیری از انرژی هسته ای برای مصارف صلح آمیز است و تسلیحات انهدام جمعی از جمله سلاح هسته ای را مخل صلح و امنیت بین المللی دانسته و جایی برای این سلاح ها در دکترین دفاعی خود نمی شناسد. گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی در مردود شناختن ادعای فعالیت های نظامی هسته ای ایران در پرونده موسوم به پی ام دی یک بار دیگر بر صلح آمیز بودن فعایت های هسته ای ایران صحه گذاشت.

ما با پذیرش و به نتیجه رساندن مذاکرات ایران و کشورهای ۱+۵ در موضوع هسته ای، حسن نیت خود را برای حل وفصل یک بحران ساختگی به نمایش گذاشته و با اجرای صادقانه تعهدات خود بر مبنای برجام پایبندی خود را به هر آنچه متعهد شده ایم به اثبات رسانده ایم. در مقابل، آمریکا در اجرای تعهدات خود طبق برجام از ابتدا کوتاهی و تعلل داشته و در موارد متعدد، به ویژه در دولت کنونی، از روح و متن برجام تخطی کرده است و جمهوری اسلامی ایران رسماً موارد نقض آمریکا در اجرای تعهداتش در اجرای برجام به‌ ویژه در لغو تحریم‌ها و جلوگیری از ایجاد فضای لازم برای روابط عادی تجاری بین ایران و سایر کشورها را در کمیسیون مشترک ثبت کرده است. ادعای رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر عدم پایبندی ایران به برجام فاقد ارزش و اعتبار بین‌المللی است و درحالی‌که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، به‌عنوان تنها مرجع مسئول رسیدگی به این موضوع، مکرراً پایبندی ایران را به تعهدات خود بر اساس برجام اعلام کرده است، بار دیگر این واقعیت را به اثبات می‌رساند که آمریکا طرف مذاکره قابل‌اعتمادی نیست.

برجام یک سند معتبر بین‌المللی و دستاوردی کم ‌نظیر در عرصه دیپلماسی معاصر است که نه قابل‌مذاکره مجدد است و نه قابل‌تغییر. برجام یک توافق دوجانبه نیست که با کنار کشیدن یک طرف از اعتبار ساقط شود بلکه سندی است که به عنوان بخشی از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت مورد تأیید جامعه جهانی قرار گرفته است و لذا نباید سایر طرف‌ها و جامعه بین ‌المللی اجازه دهند رئیس‌جمهور آمریکا بتواند این توافقنامه را به سخره بگیرد. جمهوری اسلامی ایران آغازکننده خروج از برجام نخواهد بود ولی درصورتی‌که حقوق و منافع ایران در برجام رعایت نشود، به‌تمامی تعهدات پایان خواهد داد و بدون هیچ‌گونه محدودیتی فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای خود را دنبال خواهد کرد.

اکنون آمریکا در صحنه بین المللی منزوی تر از هر زمان است و حقانیت سیاست های جمهوری اسلامی ایران بر کل دنیا آشکار شده است. جهان شاهد بود که در چند هفته گذشته غالب کشورهای دنیا در حمایت از برجام و جمهوری اسلامی، و مخالفت با سیاست های آمریکا بسیج شدند. جامعه بین الملل جمهوری اسلامی ایران را به عنوان یک بازیگر معقول و خردمند در عرصه جهانی که برای صلح تلاش می کند شناخته است و به سیاست های بازیگرانی که هر روز با خروج از یک پیمان یا سازمان بین المللی خود را بیشتر منزوی می سازند، وقعی نمی گذارد.

اختلاف سیاست های ایران و آمریکا در بسیاری از مسائل منطقه ای و جهانی امری آشکار و غیرقابل انکار است. دولت های آمریکا از بدو انقلاب اسلامی در ایران تاکنون با اشتباهاتِ محاسباتیِ پی در پیِ خود این اختلافات را به سوی خصومت ورزی آشکار با ملت ایران کشانده اند. علیرغم این خصومت ورزی ها، که تهدید و تحریم دو مشخصه اصلی آن بوده است، مردم ایران به مسیر استقلال خواهی و عدالت طلبی خود ادامه داده و جمهوری اسلامی ایران امروز با اتکا به حمایت مردمی و توانمندی های درونی خود، و تحت رهبری خردمندانه و داهیانه مقام معظم رهبری که حرکت مقتدرانه و عزتمندانه جمهوری اسلامی در دوران معاصر بعد از امام خمینی (ره) مدیون اندیشه های بلند ایشان است، در اوج قدرت و اقتدار خود قرار دارد. بهتر است سردمداران جدید آمریکا درس های چهار دهه گذشته را فراموش نکنند و ازیاد نبرند که دولت‌های قبل از آنان هم که با تکرار گزافه‌گویی‌های مشابه خود را در برابر مردم ایران قرار دادند، ناگزیر شدند با شرمساری از صحبت‌های خود عدول کنند.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۳۲۱۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر امور خارجه: امنیت خلیج فارس فقط با مشارکت کشورهای ساحلی تأمین می‌شود

«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، خلیج فارس را «نامی جاودانه و میراثی جهانی» توصیف کرد و نوشت «در تاریخ ایران دهم اردیبهشت روزی است که یادآور از خودگذشتگی‌های مردمانی دلاور که با مجاهدت خود، پایان اشغال و استعمار پرتغالی بر سواحل جنوبی را پس از سال‌ها رقم زدند».

وزیر خارجه ایران در پیام خود به مناسبت «روز ملی خلیج فارس» نوشت: خلیج‌فارس پهنه بی‌نظیر مواصلاتی میان اروپا، آفریقا، آسیای جنوبی و جنوب شرقی است و از نظر راهبردی، بخشی از یک نظام ارتباطی مهم جهانی است که اقیانوس اطلس، دریای مدیترانه، دریای سرخ و اقیانوس هند را در بر دارد. اهمیت خلیج فارس در ابعاد تاریخی، تمدنی، جغرافیایی، فرهنگی و از  جهات گوناگون اقتصادی، سیاسی، حمل‌ونقل، انرژی و ژئوپلیتیک از توضیح و تکرار بی‌نیاز است. به همین دلیل است که اهمیت این پهنه آبی در سراسر جهان بسیار قابل توجه است.

او با اشاره به اینکه «در نگاه و باور جمهوری اسلامی ایران، امنیت مقوله‌ای پیچیده، متکثر، چند بعدی و تفکیک ناپذیر است که صرفاً با همکاری دست جمعی و از طریق تقویت پیوندها و ایجاد سازوکارهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی محقق خواهد شد»، نوشت: در همین راستا معتقدیم امنیت خلیج فارس فقط با مشارکت تمامی کشورهای ساحلی تامین خواهد شد و در این مسیر، استثناء و تجاهل نسبت به هیچ کدام از کشورها پذیرفته نیست و جمهوری اسلامی ایران در زمینه ارائه پیشنهاد و ابتکار در این حوزه‌ها، همواره پیش‌قدم بوده است.

دیپلمات عالی‌رتبه ایران با بیان اینکه «جمهوری اسلامی ایران با توجه به ارزش‌ها و پیوندهای مشترک با مردم منطقه همواره در کلیه زمینه‌ها از پدیده‌های زیست محیطی و گردشگری گرفته تا امنیت نظامی و روابط اقتصادی آماده همکاری و در اختیار قرار دادن ظرفیت‌ها و مزیت‌های خود در مسیر توسعه پایدار خلیج فارس بوده است»، تاکید کرد که ایران «با برخورداری از ظرفیت‌های گسترده خدادادی و کسب پیشرفت‌های گسترده در عرصه‌های مختلف، آمادگی دارد تا این دستاوردها را در خدمت به صلح، ثبات، توسعه و پیشرفت منطقه و ارزش‌های مشترک دیرپای آن قرار دهد».

امیرعبداللهیان در ادامه نوشت: هرچند نام خلیج فارس با ایران و ایرانی عجین شده اما در عین حال خلیج فارس محملی برای همسایگان ابدی و خانه‌ای برای همه ملت‌های پیرامون آن است. از همین رو، دولت سیزدهم در راستای سیاست خارجی متوازن، دیپلماسی پویا و تعامل هوشمند و نصب‌العین قرار دادن سه اصل عزت، حکمت و مصلحت، بازتعریف و بازتنظیم روابط با همسایگان را مد نظر قرار داد و نه در شعار بلکه در عمل نشان داد که مجدانه به دنبال تبدیل خلیج فارس به گرانیگاه سیاست همسایگی و صلح و ثبات در منطقه از راه تعامل و گفتگو بین دو ساحل این گستره آبی است.

وزیر خارجه ایران ویژگی مهمی که وجه شناسه امروز برای خلیج‌فارس است را «روحیه مبارزاتی ساحل‌نشینان سلحشور که اشغال و حضور بیگانگان را برنمی‌تابند» توصیف کرد و ادامه داد: بخش اعظم نابسامانی‌های موجود در خلیج فارس به واسطه دخالت و حضور قدرت‌های خارجی در منطقه بوده که درک سطحی، برداشتی نادرست و منفعت محور از تحولات آن دارند. دخالت و نقش‌آفرینی کشورهای فرامنطقه‌ای نه تنها موجب ثبات و امنیت مردمان این دیار نشد، بلکه مسیر همکاری‌های مسالمت‌آمیز را به مواجهه و واگرایی سوق داد.

او نوشت: در حالی‌که آمریکا و غرب به دنبال فروش تسلیحات بیشتر و متنوع‌تر به کشورهای منطقه هستند، جمهوری اسلامی ایران با اتکاء به نفس، عقلانیت سیاسی، رفتار مسولانه و روابطی مودت‌آمیز به دنبال اتصال جنوب این پهنه تاریخی به آسیای میانه، قفقاز و دریای سیاه بوده تا منافع همه ملت‌های منطقه را مورد توجه قرار دهد. ایران، به عنوان یک کنشگر بزرگ و توانمند، با تکیه بر ظرفیت‌های عظیم خود و ایمان به توانمندی‌های نهفته در خلیج فارس و داشته‌های کشورهای این حوزه، برای کمک به پیشرفت و تعالی ملل مسلمان منطقه اطمینان کامل دارد. فراموش نکنیم ما با همه تمایزها و تفاوت‌های فرهنگی، زبانی، نژادی، مذهبی و فکری قرن‌هاست در کنار یکدیگر زیست مشترک داشته‌ایم و به یقین برای نسل‌های آینده نیز باید سرنوشتی مشترک توام با همزیستی مسالمت‌آمیز و همبستگی اجتماعی را به ودیعه بگذاریم.

امیرعبداللهیان همچنین نوشت: اینک با درک و مطالعه این تجربه، جمهوری اسلامی ایران بر آن است تا در مشورت و همکاری با همسایگان خود یک الگوی بومی برای ثبات و امنیت منطقه استراتژیک غرب آسیا را پیشنهاد کند. در این خصوص وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران آمادگی آن را دارد تا در همفکری و جلب نظرات سازنده مراکز مطالعاتی و اندیشمندان صاحب نام کشورهای منطقه، نگرش مفهومی مورد نظر را غنا بخشد.

وزیر خارجه ایران به حوادث غزه و حملات رژیم صهیونیستی به مردم این باریکه نیز اشاره کرد و نوشت: امروز در حالی نام جاودان خلیج فارس را گرامی می‌داریم که تحولات مهمی در اطراف ما به ویژه در شامات که ارتباط تاریخی با خلیج فارس دارد در جریان است. قطعا دفاع از فلسطین و فروکاستن از آتش افروزی رژیم صهیونیستی تاثیرات مثبتی در منطقه مهم و حساس خلیج فارس نیز خواهد داشت.

امیرعبداللهیان در پایان ابراز امیدواری کرد که «خلیج فارس همواره امن، با ثبات و پر رونق محیطی برای آرامش مردمان شمال و جنوب آن باشد».

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • واکنش ترامپ به اعتراضات حمایتی از فلسطین در آمریکا
  • پیام‌ها و پیامدهای عملیات «وعده صادق»/ اسرائیل و آمریکا تحقیر شدند
  • امنیت خلیج فارس با مشارکت کشورهای ساحلی تامین می‌شود
  • پیام امیرعبداللهیان به مناسبت «روز ملی خلیج فارس»
  • بزرگداشت روز ملی خلیج فارس در واقع تکریم هویت ملی ایرانیان است
  • وزیر امور خارجه: امنیت خلیج فارس فقط با مشارکت کشورهای ساحلی تأمین می‌شود
  • امیرعبداللهیان: امنیت خلیج فارس فقط با مشارکت کشورهای ساحلی تامین می‌شود
  • پیام امیرعبداللهیان به همایش روز ملی خلیج فارس
  • تلاش آمریکا برای در اختیار گرفتن خلیج فارس محقق نمی‌شود
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود