Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام غریب رضا گفت: معجزه اربعین حسینی این است که رسوبات جاهلی فرهنگی را از قلب دو ملت بیرون کرد. تحول اربعین حسینی از جنس تحول بعثت نبوی است.

به گزارش خبرنگار مهر، پیش نشست ارتباطات بین الملل و گفتگوی دینی بر بستر اربعین روز یکشنبه ۲۳ مهرماه در دانشگاه امام صادق (ع) برگزار گردید. در این نشست حجت الاسلام حمیدرضا غریب رضا به سخنرانی پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت الاسلام غریب رضا در ابتدا گفت: زیارت اربعین حسینی بزرگترین تجمع دینی در جهان و پدیده ای بی بدیل است که فهم حقیقت آن علاوه بر اندیشه و تفکر عمیق نیازمند سلوک عملی این راه و چشیدن حقایق آن است. همچنین اردوی آمادگی حسینی برای هویت اسلام و تشیع است. اربعین عرصه تمدنی و اجتماعی است که مانور جهانی تربیت سربازان آخرالزمانی مهدی موعود به شمار می آید و به هیچ وجه اختصاص به عراق و ایران ندارد بلکه مرزهای جغرافیایی و حتی اعتقادی را درنوردیده و برای تمامی آزادگان جهان، فرصت سیر الی الله را فراهم نموده است. اگرچه بیشترین جمعیت زائر حاضر در این مراسم میلیونی از دو کشور عراق و ایران می باشد و همین مساله وظیفه ای مهم و سنگین بر دوش فعالان فرهنگی خواهد گذاشت.

رئیس مؤسسه گفتگوی دینی وحدت در ادامه عنوان کرد: برای استفاده هر چه بیشتر از این ظرفیت بنده ۴۰ راهکار را مطرح نموده ام که در این جلسه به این راهکار ها خواهم پرداخت. استفاده از ظرفیت سفر اربعین برای گفتگو می تواند در سه سطح عمومی یعنی همه زائران حسینی اربعین، سطح میانه شامل قشر فرهنگی و سطح تخصصی شامل عالمان دینی، اساتید دانشگاه و نخبگان صورت پذیرد. در زمان حاکمیت صدام و حتی بعد از سقوط صدام با حمایت آمریکا از برخی رسانه های وابسته، تبلیغات فراوان در عراق بر ضد جمهوری اسلامی ایران انجام شده است. اما معجزه اربعین حسینی این است که رسوبات جاهلی فرهنگی را از قلب دو ملت بیرون کرده و وحدت اسلامی و مذهبی را در بین دو ملت محقق می کند. تحول اربعین حسینی از جنس تحول بعثت نبوی است. همان گونه که بعثت پیامبر کینه جنگ های چند ساله اوس و خزرج را از بین برد.

حجت الاسلام غریب رضا در ادامه افزود: مشارکت در موکب های عراقی، تبسم در چهره برادر مومن، احترام ویژه به علما و طلاب، مصافحه، هدیه دادن و عکس یادگاری گرفتن از نکاتی است که می تواند به ایجاد الفت و دوستی میان دو ملت کمک کند. همچنین در این راه نهراسیدن از خطرها رمز اساسی می باشد. از طرفی مقام معظم رهبری از تلاش های بی دریغ ملت و دولت عراق تشکر ویژه کرده اند که ذکر این پیام برای نخبگان و متفکران عراقی تاثیرگذار خواهد بود. طرح دیدگاه های اربعینی رهبر انقلاب به جای انتشار تصویر ایشان نکته مهمی است. خود ایشان نیز بارها گفته اند که از انتشار عکس شان راضی نیستند.

غریب رضا در ادامه گفت: توصیه های آیت الله سیستانی درباره زیارت اربعین نیز بسیار مهم است. از طرفی جملات آیت الله سیستانی درباره توصیه به تبعیت از رهبری و این که هر روز برای ایشان و مردم ایران دعا می کنند در جهت وحدت میان ولایت فقیه و مرجعیت عراق بسیار تاثیرگذار خواهد بود. همچنین اشاره به کتاب نگاری های مقام معظم رهبری و آیت الله سیستانی درباره بحران نجف در زمان اشغال نیروهای آمریکایی مفید خواهد بود. از طرفی دیگر تاکید بر علاقمندی ملت عراق به رهبر انقلاب و علاقمندی مردم ایران به آیت الله سیستانی و این که در دو کشور مقلدان هر دو مرجع زیاد هستند نیز می تواند بسیار مفید باشد.

وی افزود: هشدار دادن و بحث پیرامون خطر اسلام آمریکایی و تشیع انگلیسی، داشتن نگاه تمدنی و تأکید بر اهداف و هویت زیارت اربعین از دیگر نکات حائز اهمیت است. یک نکته دیگر تصریح بر این حقیقت است که فضل و کرم حسینی مردم عراق برای ما الگو است. اشاره به موکب های پذیرایی ایرانیان در مرزهای ایران و عراق که فضایی شبیه جاده نجف به کربلا را ایجاد کرده است نیز مناسب است.

غریب رضا در ادامه افزود: رنگ جهاد پیدا کردن عزاداری اربعین امروز پر رنگ شده و مثل سابق نیست که صرفاً یک مراسم عزاداری منفعل باشد. امام خمینی (ره) فرمودند امروز عرصه جنگ در دانشگاه است. درست است که جنگ با تکفیری ها صدمات زیادی به عراق وارد کرد اما تجربه مدیریتی و جهادی نخبگان عراقی در مدیریت بحران و تربیت انسان مسلمان مجاهد دست آورد بزرگی است که سرمایه آینده عراق خواهد بود. ایران و عراق و سوریه پر از قاسم سلیمانی هاست و باید از ظرفیت های جهادی برای اتحاد و اتصال بیشتر استفاده کرد.

وی همچنین اظهار داشت: احیای نام شهدای مستشار ایرانی لازم است. همچنین مرحله ما بعد داعش یکی از مباحث روز امنیتی و فرهنگی عراق است. آمریکا و تکفیری ها از اتحاد دو ملت ایران و عراق هراس دارند. در این زمینه نیز باید آگاهی بخشی کرد. پرهیز از دخالت در اختلافات درونی عراق که در میان احزاب سیاسی داخل عراق وجود دارد امری لازم است. نکته دیگر آن است که باید توجه کرد سکولاریسم راه حل عراق نیست. بعضی رفتارهای غلط جریان های اسلام گرا موجب مشکلاتی شده که باید تبیین کرد که مشکل از اصل اسلام نیست بلکه باید نواقص خود را برطرف کنیم.

غریب رضا در انتها گفت: نکته دیگر حوزه علمیه نجف است که ساختاری سنتی دارد اما حرکت های جهادی و حرکت به سمت نظم بخشی بیشتر در آن دیده می شود که باید از آن حمایت کرد. تجربیات حوزه علمیه قم را باید در اختیار آن ها قرار دهیم. البته نه به این معنا که حوزه علمیه نجف را زیر چتر حوزه قم بیاوریم. همچنین تبلیغاتی علیه فلسطینیان در درون مردم عراق وجود دارد. تلاش زیادی می شود تا با اتهام ناصبی بودنِ مردم فلسطین از حمایت ها از فلسطین کم کنند. توجه ویژه به نماز جماعت نکته دیگر است. یادمان نرود امام حسین (ع) حتی در ظهر عاشورا نماز جماعت را کنار نگذاشت. از طرفی پیاده روی مشترک و گعده های شبانه با فضلا و طلاب عراقی فرصت مناسبی برای طرح مسایل گوناگون است. به عنوان مثال از آن ها بپرسیم که چه تصوراتی راجع به مردم ایران دارند و حرف های آنان را نیز گوش دهیم. ارتباط با موسسات فرهنگی و دینی عراق هم مفید است. اگر چه در این ایام عمدتاً تعطیل اند اما از پیش می توان با آن ها هماهنگی به عمل آورد. ثبت خاطرات و استمرار ارتباطات نیز بسیار مهم و مؤثر است.

گزارش از محمد بحرینی

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۷۰۳۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از برنامه برای رفع نقاط پرتصادف تا تمهیدات تسهیل تردد زائران اربعین حسینی

معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی به تشریح اقدامات و عملکرد این وزارتخانه در حوزه‌های ایمنی راه‌ها، ترانزیت و برنامه ریزی برای سفرهای اربعین حسینی امسال پرداخت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سید کمال هادیان فر با اشاره به عملکرد وزارت راه و شهرسازی در حوزه ایمنی راه‌ها و رفع نقاط حادثه‌خیز اظهار کرد: برخی از نقاط پر تصادف مربوط به گذشته است و باید توجه داشت که ۴۶ هزار کیلومتر از ۲۷۰ هزار کیلومتر راه موجود در کشور را راه‌های شریانی و برخوردار از جدا شونده و نیوجرسی تشکیل می‌دهند، اما راه‌های فرعی بسیاری با استانداردهای مخصوص خود و بدون برخورداری از جداشونده نیز در دست بهره برداری هستند که ارتقای راه‌ها و تبدیل به دوبانده یا تعریض آنها نیازمند منابع مالی زیادی است.

وی افزود: در جلساتی که با حضور مسئولان سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای و پلیس راهور فراجا برگزار شد، از ۳۲۰۰ نقطه، بالغ بر ۸۸۷ نقطه پر تصادف شناسایی شده است که ۴۱۲ نقطه با منابع داخلی وزارت راه و شهرسازی برطرف شده و ۴۷۵ نقطه دیگر در اولویت برنامه‌های امسال قرار دارد.

معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: دولت برای برنامه هفتم توسعه ۳ هزار میلیارد تومان برای تسریع رفع نقاط پر تصادف پیشنهاد کرده بود که مورد قبول مجلس قرار گرفت اما در برخی بخش‌ها ابهامات مختصری برای نمایندگان به وجود آمد که در جلسات برگزار شده این موارد روشن شد و امید است در چند روز آینده به تصویب برسد.

۶۰ درصد تصادفات در ۳۰ کیلومتری ورودی شهرها رخ می‌دهد

هادیان فر با بیان اینکه ۶۰ درصد تصادفات در ۳۰ کیلومتر ورودی شهرها رخ می‌دهد، گفت: این آمار به رفتار رانندگی از جاده به بزرگراه درون شهری بر می‌گردد و بی توجهی به کاهش سرعت یا خستگی و خواب آلودگی بر آن تأثیر دارد. از این رو وظایف مربوط به رفع مشکلات حریم جاده و حریم شهر به استانداران محول شده است تا نسبت آن اقدام کنند.

وی با اشاره به اهمیت برگزاری مستمر کمیسیون ایمنی ترافیک و شورای عالی ترافیک تصریح کرد: برگزاری جلسات کمیسیون ایمنی راه‌ها با حضور دستگاه‌های عضو بسیار تأثیرگذار است. به طور مثال در جلسه گذشته کمیسیون ایمنی راه‌ها طرح کاهش ۱۰ درصدی تصادفات سالانه ارائه شد و مورد تاکید وزیر راه و شهرسازی قرار گرفت.

حوزه ترانزیت ساماندهی می‌شود

معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی در ادامه به حوزه ترانزیت و حمل و نقل بین‌المللی اشاره کرد و گفت: با جدیت کامل به دنبال تکمیل شاخه ریلی کریدور شمال-جنوب و قطعه رشت به آستارا هستیم.

هادیان فر افزود: هدف ما در معاونت حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی، سازمان یافتگی در حوزه ترانزیت است و نیازمند ایجاد بستری هستیم که نقش تمامی دستگاه‌های دست‌اندرکار ترانزیت در آن دیده شود و صاحب کالا از قیمت، زمان و سطح خدمات ارائه شده در کریدور ترانزیتی عبوری از ایران آسوده خاطر باشد.

وی بر ابتکار وزیر راه و شهرسازی با عنوان "ایران راه" تاکید کرد و گفت: باید پلتفورم نام برده ایجاد شود و استقبال صاحبان کالا برای عبور بار بین‌المللی از کریدورهای عبوری از داخل ایران به عنوان مسیرهای امن، ارزان و سریع جلب شود.

امسال ۴ میلیون زائر در مراسم اربعین شرکت می‌کنند

معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی به تدابیر اندیشیده شده برای جابه‌جایی زائران اربعین حسینی در سال جاری اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین مسائل ما اقدام برای رفع ناترازی ناوگان نسبت به زائرین در ایام اربعین است که طبق پیش‌بینی‌ها امسال بالغ بر ۴ میلیون زائر در این مراسم شرکت می‌کنند که در این راستا از طرف عراقی درخواست شده، خودروهای زائران ایرانی بتوانند با تمهیداتی که در نظر گرفته شده وارد خاک عراق شوند. همچنین ۱۵۰ میلیون یورو به واردات ۲۰۰۰ دستگاه اتوبوس با کارکرد زیر ۵ سال اختصاص داده شد.

کد خبر 748610

دیگر خبرها

  • اربعین حسینی برابر استکبار جهانی بازدارندگی ایجاد می‌کند
  • ۴۰۰۰ موکب به زائران اربعین حسینی خدمات رسانی می کنند
  • معاون وزیر کشور: در حال رایزنی هستیم تا امکان ورود زائران ایران به عراق با خودرو شخصی فراهم شود
  • تمهیدات لازم از هم اکنون برای مواکب اربعین اندیشیده شود
  • سفر زائران اربعین با خودروی شخصی به عراق؟ | واکنش مهم یک مقام دولتی
  • از برنامه برای رفع نقاط پرتصادف تا تمهیدات تسهیل تردد زائران اربعین حسینی
  • ثبت نام طولانی‌ترین پیاده‌روی اربعین آغاز شد
  • نخستین نشست ستاد اربعین حسینی استان مرکزی
  • از مشهد تا کربلا با پای دل در طولانی‌ترین پیاده‌روی اربعین
  • کتاب «رازهای زیارت اربعین» روانه بازار نشر شد