Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-03@22:25:45 GMT

هدایتی گفته بود بعد هر بازی یک ماشین می‌دهم!

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۰۸۹۸۸۷

چپ پای خوش‌تیپ سال‌های قبل استقلال کلی درد دل از فوتبال دارد و از فریب‌هایی که خورده است.

به گزارش صدای ایران، بهشاد یاورزاده، او یکی از استعدادهای چپ پای فوتبال ایران بود که شاید باید خیلی بیشتر از این ها می درخشید. پدر مرحومش از قدیمی های شاهین بوده اما خودش استقلالی شد. اما هیچ وقت ندرخشید و همیشه در سایه ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهشاد این روزها کاناداست و در کانادا از ادامه زندگی اش برای همکار ما علی بشر در نشریه دنیای ورزش تورنتو گفته است.

از خودت شروع کنیم؟

من متولد 1361 هستم. بازی را از 16 سالگی با تیم شاهین و جوانان سایپا شروع کردم و پس از آن در 18 سالگی در تیم جوانان استقلال به مدت 3 سال بازی کردم، بعد به شهید قندی یزد رفتم و پس از یک سال دوباره برگشتم استقلال. بعد در استیل آذین، راه آهن و پیکان به مدت سه سال و بعد در کشورهای امارات ، اسلواکی، تایلند و میانمار بازی کردم تا 5 ماه پیش که در 34 سالگی بازنشسته شدم.

مثل خیلی از فوتبالیست های ایرانی فوتبال را دیر شروع نکردی!

پدرم بازیکن تیم شاهین بود و من به لطف او از بچگی در مدرسه فوتبال و زمین چمن تمرین کردم، برخلاف خیلی از فوتبالیست ها که در زمین های خاکی تمرین فوتبال می کردند. پدرم چون دانشگاهی بود خیلی تمایل داشت که ادامه تحصیل بدهم به همین دلیل در 13 سالگی دو سال مانع بازی من شد ولی وقتی دید من زیربار درس خواندن نمی روم و عاشق فوتبال هستم، منصرف شد.

ـ چه سال هایی در استقلال بازی کردید؟

از سال 1379 تا 1385 در استقلال بازی کردم به جزء یک سال که به شهید قندی رفتم و یک سال و نیم که سرباز بودم، بقیه سالها را در استقلال بازی کردم.

اولین مربی شما در استقلال چه کسی بود؟

اولین مربی من آقای قلعه نویی بود که در 18 سالگی من که نه در لیگ یک و نه در لیگ برتر بازی کرده بودم را جلوی تیم پگاه گیلان گذاشتند. بعد به مدت دو سال آقای مرفاوی مربی من بودند. در طی آن سالها یک سال در شهید قندی یزد بازی کردم. آن موقع آقای نیک بخت در پست من در استقلال بازی می کرد و توی تیم ملی بود. در تیم شهید قندی هم آقای منصور پور حیدری خیلی به من لطف داشتند. تیم تازه آمده بود لیگ برتر و تماشاچی های زیادی داشت، منصور خان هم بیشتر مسئولیت ها را به من می داد طوری که در آن یک سال به اندازه شش سال پیشرفت کردم و بعد از 7-6 بازی از طرف تیم ملی امید دعوت به بازی شدم. در سال2004، 2005 دو مدال غرب آسیا و آسیایی را گرفتیم که بیشترش مدیون یزد بود چون تمرکز و تمرین من در آن سالها زیاد بود. من سه دوره مختلف در تیم پیکان بازی کردم. سال 2009 که از اروپا برگشتم؛ در پیکان که در لیگ برتر بود، با آقای علی دوستی بودم ولی متأسفانه تیم سقوط کرد. فصل بعد با آقای فرهاد کاظمی در پیکان بودم که تیم را از لیگ یک به لیگ برتر آوردیم ولی بعد پاداش ها را نگرفتیم، مربی و بازیکن ها هم عوض شدند. بعد از آن من به لطف آقای دایی به تیم راه آهن رفتم و بعد از یک سال دوباره برگشتم پیکان پیش آقای کاظمی.

اولین دوره ای که لژیونر شدید کجا بازی کردی؟

اولین بار به امارات و باشگاه العروبه رفتم که توی لیگ یک بود و شرایط مالی خوبی داشت. علی رغم این که به تیم استقلال علاقه زیادی داشتم و به همین دلیل بارها پشنهادهای بهتر را رد کردم، ولی به دلایل زیادی از جمله پرداختی کم و با تأخیر و با یک تصمیم اشتباه به استیل آذین رفتم. استیل آذین در آن سال همه بازیکن های مطرح را جمع می کرد، من هم فکر کردم که با حمایت آقای هدایتی و پروین پیشرفت خوبی با این تیم خواهم داشت ولی متأسفانه هیچ کدام از قول ها عملی نشد. گفتند دو برابر استقلال پول می دهیم، بعد از هر بازی به بهترین بازیکن یک ماشین می دهیم ولی به هیچ کدام از قول ها عمل نکردند و موقع نوشتن قرارداد نصف استقلال به ما پول دادند. بعد از استیل آذین یک فصل در تیم امارات بازی کردم که شرایط مالی بهتری از ایران داشت ولی سطح فوتبال پایین و هوا بسیار گرم بود.

کمی از تجربه تلخ رفتن به اروپا و حواشی آن برایمان بگو ؟

آن زمانی که در دبی بازی می کردم چند نفر که در اروپا باشگاه داشتند به من پیشنهاد دادند که به یک تیم بهتر در اروپا بروم و من به واسطه بعضی از بزرگان مثل آقای مهاجرانی، پروین و مرحوم ناصرخان به یک باشگاه در اسلواکی رفتم. مدیر باشگاه ایرانی بود و من شش ماه خیلی خوب بازی کردم و مردم خیلی به من علاقمند شده بودند. متأسفانه آنجا از من سوء استفاده شد، رقم ها و مدت قرارداد عوض شد و حق و حقوقم را نگرفتم. وقتی خواستم برگردم پیکان دیدم مدت شش ماه قرارداد من به پنج سال تغییر کرده است. به سازمان ورزش، حراست و دادگاه مراجعه کردم ولی متأسفانه از هر کس کمک خواستم نتیجه ای نداشت و نتوانستم کاری بکنم.

چه مدتی در اسلواکی بازی کردید؟

دو نیم فصل بازی کردم و بالاخره نزدیک به سی هزار یورو به مدیر باشگاه دادم تا بتوانم برگردم ایران. باشگاه پیکان من را می خواست، می گفت مشکل خودت رو حل کن و بیا. توصیه من به جوانان این است که گول ظاهر و زرق و برق افراد را نخورند چون ممکن است از شما سوء استفاده شود. حتماً مشاور و مدیر برنامه داشته باشند. زمان ما مشاور نبود و همه پول می خواستند و دلال هایی بودند که با روزنامه نگارها کار می کردند و اگر به آنها پول نمی دادی در روزنامه اخباری غیر موثق از ما چاپ می شد.

چند فصل در پیکان بازی کردید؟

سال 89 به کمک آقای مهدی اربابی به پیکان که لیگ یک بود آمدم. آقای حمید علیدوستی؛ یکی از بهترین مربی ها، مربی ما بود. تمرین پیکان در قزوین بود که اشتباه بود و آن سال تیم سقوط کرد. سال بعد آقای کاظمی آمد که با فدراسیون مشکل داشت و زیر بار حرف زور از طرف فدراسیون نمی رفت. آن سال در رابطه با مشکلات زیادی که در اسلواکی داشتم، مصاحبه های زیادی داشتم و به همین دلیل اگر تیم های خوب من را می خواستند از فدراسیون می گفتند که من را نگیرند. به هر حال آن سال 13 ،14 تا گل زدم و تیم که آمد بالا دوباره تیم را از آقای کاظمی گرفتند. همه بازیکن های لیگ برتر بودیم بعد تیم را به آقای ویسی دادند ولی من چون خوب بازی کردم با دعوت آقای دایی به تیم راه آهن رفتم. بعد پیکان رفت لیگ یک دوباره آقای کاظمی را آوردند و من دوباره برگشتم پیکان و بعد تیم را با زحمت به لیگ برتر آوردیم ولی به قول هایی که داده بودند عمل نکردند و دوباره آقای ابراهیم زاده را به جای آقای کاظمی آوردند. دیگه خیلی دلزده شدم و به تایلند رفتم.

سه سال تایلند بودم و شش ماه از این سه سال را میانمار بودم. خیلی زندگی یکنواخت را دوست نداشتم شاید اگر روحیه آرام تری داشتم وضعیت طور دیگری بود.

شاخص ترین تیمی که بازی کردی استقلال بود. به نظر شما استقلال منصوریان چرا بعد از دو فصل در چنین شرایطی قرار گرفت؟

مسائل مختلفی پیش می آید و نمی شود یک عامل را دلیل شرایط فعلی تیم دانست. سال 84 در تیم استقلال بودم و آقای منصوریان کاپیتان ما بودند. شرایط تیم بدون هیئت مدیره و سرپرست و با این که پول را به موقع نمی گرفتیم و نصف تیم های دیگر می گرفتیم بهتر بود.

الان باشگاه کمپ و امکانات دارد و بهترین بازیکن ها در تیم های استقلال و پرسپولیس با دو برابر درآمد بازیکن های دیگر تیم ها بازی می کنند و باید بهتر نتیجه بگیرند. نیم فصل دوم به اجبار تیم خیلی جوان شد و نتیجه هم گرفت ولی بدشانسی هم آورد، ده نفر از افراد همزمان مصدوم شده اند. کاوه رضایی از تیم جدا شد، امید ابراهیمی و فرشید اسماعیلی هم که مصدوم بودند. علی آقا هم کاپیتان و هم مشاور و مربی ما بود و عاشقانه هم تیم را دوست دارد. شاید بهتر بود کادر فنی و دستیار بهتری داشت. مثلاً آقای دایی دستیاری داشت به نام میاچ که تمام اختیارات را داشت. آقای دایی اول هفته برنامه یک هفته را با میاچ تنظیم می کرد و کل هفته فقط نظارت می کرد. تیم منصوریان کادر فنی مناسب نداشت، هشت مهره اصلی را نداشت .

راجع به رفتن تیم ملی به جام جهانی هم بگو؟

تیم ملی در کل آسیا با اختلاف جلو است. سیستم فوتبال عوض نشده و کار بنیادی برای تیم صورت نگرفته و آقای کی روش با زور توانسته این تیم را حفظ کند. اگر کی روش از تیم برود، دوباره تیم به وضعیت قبل برمی گردد. مورد دیگری که باید بگویم این است که در مورد مسعود شجاعی که هم بازی من بوده بی مهری شده است. مسعود 7 سال توی تیم ملی بازی کرده و امیدوارم بتواند این جام جهانی توی تیم باشد. در کل به نظرم در حال حاضر بهترین تیم ملی را داریم.

منبع: صدای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۸۹۸۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرنوشت عجیب عابربانک‌های فوتبالی؛ باشگاه‌داری در زندان!

حضور ناموفق برخی چهره‌های متمول در فوتبال و باز شدن پای آن‌ها به زندان یکی از پدیده‌های عجیب ورزش ایران است.

به گزارش فوتبال ۳۶۰، لغو حکم اعدام بابک زنجانی و رسانه‌ای شدن حکم شهره موسوی باعث شده تا دوباره باشگاه‌داران سابقی که هم‌اکنون در زندان حضور دارند، مورد توجه قرار بگیرند. چهره‌های متمولی که با انگیزه‌های متفاوت وارد فوتبال و عرصه باشگاه‌داری شدند و تقریبا همه آن‌ها هم ناکام ماندند.

زندان اوین به مقصد این چهره‌های مطرح تبدیل شده است؛ به گونه‌ای که خیلی‌ها خصوصی شدن باشگاه‌ها را در فوتبال ایران یک پروژه شکست‌خورده بدانند. فوتبال البته دلیل محکوم شدن هیچ‌کدام از این چهره‌ها نبوده و فعالیت‌های اقتصادی‌شان آن‌ها را روانه اوین کرد. در ادامه این گزارش مروری داریم به مهم‌ترین چهره‌هایی که مسیر فوتبال تا زندان را طی کردند.

حسین هدایتی

حسین هدایتی یکی از معروف‌ترین افراد متمولی بود که وارد عرصه فوتبال شد. او با حضور در هیات‌مدیره پرسپولیس به شهرت رسید و سپس با تاسیس باشگاه استیل‌آذین به فعالیتش در فوتبال ادامه داد. استیل‌آذین و هدایتی اما هیچ‌کدام پایانی مطلوبی در فوتبال نداشتند. هدایتی در گهر درود و ملوان بندرانزلی هم فعالیت کرد و رسانه‌ها به دلیل سرمایه‌گذاری این چهره اقتصادی در فوتبال به او لقب «عابربانک» داده بودند.

هدایتی حدود دو دهه، میلیاردها تومان در فوتبال خرج کرد. هزینه کردن در باشگاه‌های مختلف، کمک به پرسپولیس برای خرید بازیکن، کمک به تیم‌های ملی فوتبال و کشتی از جمله اقدامات این فرد پرسپولیسی بود. او که در بین هواداران پرسپولیس چهره محبوبی شده بود، برای خرید پرسپولیس هم‌خیز برداشت اما به دلیل اینکه بدهکار بانکی بود، اهلیتش تأیید نشد. خیلی‌ها در اوایل و اواسط دهه نود از اقدامات هدایتی در ورزش تمجید می‌کردند، اما اخبار بدهکار بودن او به‌تدریج در رسانه‌ها منتشر شد. باشگاه استیل‌آذین هم در آن سال‌ها منحل شده بود و حضور هدایتی در عرصه ورزش بیشتر به کمک کردنش‌هایش به باشگاه پرسپولیس، تیم ملی و مواردی اینگونه محدود می‌شد.

مالک سابق باشگاه استیل‌آذین در سال ۱۳۹۷ بازداشت شد. سخنگوی قوه قضائیه پس از برگزاری جلسات محاکمه در تاریخ ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ حکم او را این‌گونه اعلام کرد: «حسین هدایتی به جرم اخلال در نظام اقتصادی به ۲۰ سال حبس، محرومیت دائم از به‌کارگیری در خدمات دولتی و رد مال معادل ۴۸۸ میلیارد تومان به نفع بانک سرمایه و به تحمل ۷۴ ضربه شلاق در انظار عمومی محکوم شد».

چند ماهی است که اخباری مبنی بر پایان حبس هدایتی به گوش می‌رسد، قوه قضاییه اما اسفندماه ۱۴۰۲ اعلام کرد این چهره اقتصادی-ورزشی آزاد نشده است.

بابک زنجانی

بابک زنجانی یکی از معروف‌ترین میلیاردرهایی بود که وارد فوتبال شد و شاید هم پول‌دارترین. هنگامی‌که در سال ۱۳۹۱ باشگاه راه‌آهن به یک شرکت هواپیمایی فروخته شد، نام بابک زنجانی هم بر سر زبان‌ها افتاد؛ به‌ویژه زمانی که عکس او در کنار علی دایی (سرمربی وقت راه‌آهن) در فضای مجازی منتشر شد. بابک زنجانی هر روز معروف‌تر می‌شد و حتی برای خرید پرسپولیس هم‌خیز برداشت. هم‌زمان اخباری درباره بدهکار بودن او منتشر می‌شد. سرانجام در ۹ دی ۱۳۹۲ این بدهکار نفتی دستگیر شد، باشگاه راه‌آهن هم در سراشیبی نابودی قرار گرفت.

محسنی اژه‌ای (سخنگوی وقت قوه قضائیه) روز یکشنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۴ اعلام کرد که دادگاه بدوی بابک زنجانی را به اعدام محکوم کرده است. حکم اعدام مالک راه‌آهن ۹ ماه بعد تایید شد. در ۸ سال گذشته اخبار مختلفی درباره اجرای حکم زنجانی، برگرداندن اموال و آزادی‌اش منتشر شد؛ سرانجام امروز (۱۱ اردیبهشت) سخنگوی قوه قضاییه اعلام کرد که حکم اعدام بابک زنجانی نقض و به ۲۰ سال زندان تبدیل شد.

شهره موسوی

آخرین فردی که از فوتبال به زندان منتقل شد، شهره موسوی مالک باشگاه بادران است. موسوی هم‌زمان با حضور در بادران، به عنوان نایب رئیس فدراسیون فوتبال هم فعالیت می‌کرد اما در فروردین ۱۴۰۱ خبر بازداشت او منتشر شد. حتی عنوان شد که او از زندان به صورت آنلاین در جلسات هیات‌رئیسه فدراسیون فوتبال شرکت می‌کرد. رئیس کل دادگستری استان تهران ۲۸ فروردین ماه ۱۴۰۳ درباره حکم شهره موسوی اطلاع‌رسانی کرد. بنا بر اعلام این مقام قضایی شهره موسوی به ۱۰ سال حبس، رد مال و محرومیت از خدمات دولتی محکوم شده است. باشگاه بادران هم با اتفاقاتی که برای موسوی رخ داد به سرنوشت استیل‌آذین و راه‌آهن دچار شد.

مالکان دیگر باشگاه‌ها

افرادی دیگری هم بودند که به غیر از سه چهره بالا در فوتبال باشگاه‌داری کردند و کارشان به حبس و حتی بالاتر از حبس هم کشیده شد. در این میان می‌توان به محسن پهلوان (پدیده خراسان)، شهرام قویدل (داماش گیلان) و مهدی زمان (ابومسلم) اشاره کرد که به حبس محکوم شدند.

امیرمنصور آریا (مه‌آفرید امیرخسروی) در پرونده اختلاس سه هزار میلیاردی بانک صادرات اعدام شد؛ مالکیت شاهین بوشهر و داماش در برهه‌ای برعهده شرکت امیرمنصور آریا بود. در مقاطعی هم خبر بازداشت موقت فرهاد حمیداوی، مالک سابق شهرخودرو مشهد و فرمان کریمی، مالک سابق شیرین فراز کرمانشاه منتشر شد. علی شفیع‌زاده مالک سابق باشگاه استقلال اهواز هم بنا بر گفته خودش به دلایلی اجازه ورود به کشور را ندارد.

دیگر خبرها

  • حسرت هفته سهم بازیکن جوان پیکان (عکس)
  • پیکان درخواستی برای میزبانی از استقلال در قزوین نداشته است
  • نام گودرزی‌ در کنار یاسین سلمانی قرار گرفت
  • شمس آذر ۱۲ نفره علیه پیکان
  • سرنوشت عجیب عابربانک‌های فوتبالی؛ باشگاه‌داری در زندان!
  • شمس آذر ترمز پیکان را کشید
  • اوج حساسیت در دیدار‌های امروز لیگ برتر فوتبال
  • کاپیتان شمس‌آذر گلزن‌ترین هافبک لیگ!
  • پیکان جوانان در قزوین خاموش کرد!
  • سوپر پاس گل سامان سوخت! (ویدیو)