Web Analytics Made Easy - Statcounter

ظهر امروز نماز عبادی سیاسی جمعه با حضور پرشور مردم مومن و ولایتمدار در سراسر شهرستان های استان کرمان برگزار شد که مشروح خطبه ها را در زیر میخوانید.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  شبکه اطلاع رسانی آرمان کرمان ؛ ظهر امروز نماز عبادی سیاسی جمعه با حضور پرشور مردم مومن و ولایتمدار در سراسر شهرستان های استان کرمان برگزار شد که مشروح خطبه ها را در زیر میخوانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امام جمعه موقت کرمان:هوشیار باشیم در دوران سخت کشور آسیب نبیند

حجت‌الاسلام محمد قاسمی‌زاده امام جمعه موقت کرمان ظهر امروز در نماز جمعه شهر کرمان که در محل مصلی امام علی (ع)این شهر برگزار شده بود، گفت: خداوند، نظام عالم را بر اساس قوانین محکم و بدون تغییر اداره می‌کند.

امام جمعه موقت کرمان با اشاره به بی‌اعتباری دنیا از نظر قرآن کریم عنوان کرد: خداوند در سوره آل عمران خطاب به پیامبر می‌فرماید، این زرق و برق کفار و گناهکاران دل شما را خالی نکند، زیرا دنیا بی‌ارزش و کم است و در ادامه قرآن جایگاه گناهکاران را جهنم اعلام می‌کند.

امام جمعه موقت کرمان، بسیاری از دستیابی کفار به مقام و آسایش دنیا را محدود دانست و گفت: غم و رنج مسلمانان نیز هم گذرا است.

قاسمی‌زاده گفت: مقایسه کفار با مسلمانان یک قیاس بسیار اشتباه است، زیرا مؤمن در تمام وجوه زندگی خود خدا را در نظر می‌گیرد و از بسیاری امور به خاطر خدا صرف نظر می‌کند، اما آدم طاغوتی در معاملات و تمام زندگی خود منفعت خود را در نظر دارد.

وی افزود: برای به دست آوردن مال حلال و کم، هم نیاز به تلاش و زحمت است به همین دلیل قرآن می‌گوید با هر آسانی، سختی نیز همراه است.

قاسمی‌زاده گفت: امکانات و مقام دنیا، پایداری و وفا ندارد، یعنی زمانی که آدم به آن محتاج است پولش در دسترس نیست.

امام جمعه موقت کرمان در خطبه‌های دوم نماز جمعه این هفته با بیان اینکه فرمایشات مقام معظم رهبری در جمع نخبگان باید تبیین شود، اظهار داشت: طبق فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی، باید نخبگان علمی مورد توجه قرار بگیرند، نخبگان برای کشور می‌توانند دو کار اساسی بالا بردن رشد کشور و رفع مشکلات کشور را انجام دهند.

وی ادامه داد: چرا ما می‌توانیم موشک‌های پیشرفته بسازیم، اما از ساخت ماشین‌های جدید و پیشرفته باز مانده‌ایم.

قاسمی‌زاده بر شناخت دشمن و راه‌های دشمنی دشمنان تاکید کرد و با اشاره به سخنان رئیس جمهور آمریکا گفت: قطعا کشورهای دیگر نیز پشتیبان حرف‌های او هستند.

خطیب جمعه کرمان بیان داشت: در حال گذراندن دوران بسیار سختی  هستیم و باید بسیار هوشیار باشیم تا مملکت ما آسیبی نبیند.

امام جمعه منوجان:ترامپ ؛روی آشکار شیطان بزرگ آمریکا است/مسئولان کشور متکی به وعده ها و حرف های دشمن نباشند

حجت الاسلام  رضا احمدی نیک امام جمعه بخش آسمینون در خطبه های نمازجمعه (28مهر1396) گفت : ترامپ ،روی آشکار شیطان بزرگ، آمریکا است.

وی در ادامه افزود: امروز بزرگترین دشمن اسلام ، آمریکا است و همه گرفتاری های مسلمانان از ناحیه آمریکاست و ترامپ روی آشکار شیطان بزرگ است .

احمدی نیک با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در دیدار با نخبگان عنوان کرد همگی باید همت کنند تا عناصر اقتدار کشور تقویت شود که از عوامل اقتدار کشور پیشرفت علمی، اقتدار دفاعی ، و مسائل اقتصادی را برشمرد.
خطیب جمعه آسمینون بیان کرد:مسئولان کشور مراقب دشمن باشند و متکی به وعده ها و حرف های آنان نباشند و همانطور که محکم جواب جسارت ها و توهین های ترامپ را دادند در ادامه هم مقابل دشمن قاطعانه و بدون واهمه بایستند و به این سخن رهبری ایمان داشته باشند که اگر آمریکا برجام را پاره کرد ما هم قطعا آن را ریزریز خواهیم می کنیم.
احمدی نیک با اشاره به 4 آبان سالروز اعتراض و افشاگری امام (ره)علیه پذیرش قانون کاپیتولاسیون تاکید کرد: اگر امروز هم مواظب نباشیم و مراقبت نکنیم در دام کاپیتولاسیون های جدید دشمن از جمله کاپیتولاسیون فرهنگی 2030 خواهیم افتاد.
خطیب جمعه آسمینون خاطر نشان کرد :جای تامل و توجه بسیار دارد اینکه ترامپ در نطق هفته گذشته خود به ملت ایران توهین کرد و در عین حال از فتنه گران (فتنه سبز) و براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران حمایت کرد و همزمان نیز از تشدید تحریم ها علیه کشور سخن گفت و رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا هم در مصاحبه با شبکه سی ان ان از تلاش برای براندازی جمهوری اسلامی سخن گفت .حال جای سوال است که چرا برخی نسبت به محکومیت برخی از سخنان رئیس جمهور آمریکا در خصوص برجام و خلیج فارس واکنش نشان دادند ولی در رابطه با محکومیت حمایت مسئولان آمریکایی از فتنه گران سخنی نگفتند.
وی در پایان با اشاره به وضعیت اشتغال در منطقه بیانکرد : از مسئولین بخش و شهر خود بپرسید که چرا وقتی برخی دستگاه ها نیرو جذب می کنند سهمیه بخش و فرزندان شما اندک است.

امام جمعه موقت ریگان:سپاه ثارالله در مبارزه با مفاسد اقتصادی پیشرو است/چرا باید وام های کلان به کسانی که راس فتنه هستند داده شود؟

حجت الاسلام غلامرضا ابراهیم آبادی در خطبه های این هفته ریگان اظهار داشت:صادرات یکی از مهم ترین نیاز هایی است که اقتصاد امروز ما به دنبال آن است. باید به جایی برسیم که به جای واردات بی رویه به کارفرمایان کمک کنیم تا بنگاه های تولیدی به سمت صادرات محصولات به بیرون از مرزها هدایت داده شود.

امام جمعه موقت ریگان ادامه داد:در جامعه ای که برنامه‌ریزی نباشد آن جامعه و آن مجموعه به اهدافش نمی رسد. اگر برنامه‌ریزی صحیح باشد رسیدن به هدف سریع تر اتفاق می افتد.

وی با بیان اینکه صحبت های رییس جمهور آمریکا نشان داد که این شخص ناقص العقل است،افزود: برای کشوری که ادعای حرف اول را در جهان دارد واقعا زشت و جای تأسف دارد که چنین رییس جمهور دیوانه ای داشته باشد. این شخص نادان هنوز نمیداند که چه کسی تروریست است؟؟ آیا سپاه پاسداران که جان هزاران انسان بی گناه را در بسیاری از کشورها همچون سوریه، لبنان و عراق حفظ کرده تروریست محسوب می‌شود؟؟ آیا سپاه اسلام که پشتیبان مظلومان عالم و در برابر خونخوار های جهان ایستاده تروریست است؟ آمریکا و نیرو های تحت امرش تروریست هستند.

ابراهیم آبادی تصریح کرد:امروز تروریست کسی است که با بمب هسته‌ای جان مردمان را کامل میگیرد. تروریست کسانی هستند که از آن طرف دنیا لشکر کشی می کنند به این طرف دنیا. تروریست کسانی هستند که حیوان خونخواری مثل داعش را به وجود آورده‌اند. آیا سپاهی که این حیوان درنده و خونخوار را از بین برده و آرامش را در چند کشور اسلامی ایجاد کرده است تروریست است؟ ؟ همه میدانند که رییس جمهور آمریکا عقل درست و حسابی ندارد.

امام جمعه موقت ریگان ادامه داد:سخنان رئیس جمهور محترم کشورمان و حمایت های ایشان از سپاه پاسداران تو دهنی محکمی بود برای ترامپ و هم دستانش. حمایت مردم از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قابل تحسین است. بدخواهان بدانند امروز سپاه پاسداران ما مثل یک خورشید در آسمان انقلاب اسلامی میدرخشد و از نور و گرمای این خورشید فروزنده تمام مستضعفین و محرومین کشورهای اسلامی استفاده می کنند.

وی عنوان کرد:امروز سردار سلیمانی مایه ی افتخار هر کرمانی است و همچنین از فرمانده رشید،دلاور و ولایی سپاه ثارالله سردار ابوحمزه کمال تشکر را داریم. امروز سپاه در همه ی زمینه ها پشتیبان مردم است. در بحث مبارزه با مفاسد اقتصادی، در بحث اقتصاد مقاومتی، اشتغال زایی، و….

ابراهیم آبادی بیان داشت:مبارزه با مفاسد اقتصادی یکی از چیزهایی است که همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری است و سپاه ثارالله در این زمینه پیشرو است.

وی ادامه داد:امروز سپاه دانه درشتان مفاسد اقتصادی را به چنگ می آورد و آنها را برای محاکمه به دادگاه اسلام و قانون میسپارد. بیشتر وام های کلان اقتصادی در دست کسانی است که در فتنه ۸۸حضور داشته اند و متاسفانه در استان کرمان هم ساکن هستند و به چپاول بیت المال مشغول اند.مردم استان کرمان حق خودشان را از این چپاولگران مطالبه کنند.

امام جمعه موقت ریگان عنوان کرد:جوانان ما امروز برای گرفتن یک وام پروسه های زیادی را طی می کنند و سنگ های زیادی جلوی پایش می اندازند اما افرادی هستند که بسیار راحت میلیاردی وام می گیرند.

وی افزود:جوانان ما در اینجا بیکار هستند و دیده می شود از تهران می آیند اینجا گلخانه میزنند. آیا جوانان ما نمی‌توانند گلخانه راه اندازی کنند؟؟آیا جوانان ما باید کارگری شما ها را بکنند؟ چرا باید وام های کلان به این افرادی که بعضاً از راس فتنه هستند داده شود؟ باید با این افراد برخورد شود. حزب کارگزاران درکرمان چکار می کند؟؟ امروزه وقتی یکی از این افراد را دستگیر میکنند میبینیم برای خودش بانک زده است مگر درآمد این شخص چقدر است؟؟

امام جمعه موقت ریگان با بیان اینکه از فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان تشکر ویژه می کنیم که با این مفسدان برخورد قانونی می کند،عنوان کرد:به امید روزی که در استان کرمان مفسد اقتصادی نباشد و ثروت استان به صورت عادلانه بین مردم تقسیم شود.

امام جمعه انار :حفظ برجام منوط به تامین منافع جمهوری اسلامی است/ پرورش ظرفیت های قرآنی شهرستان انار ضروری است

حجت الاسلام منتظری امام جمعه شهرستان انار در خطبه های این هفته نماز جمعه با گرامیداشت یاد و خاطره شهید آیت الله سید مصطفی خمینی و آیت الله مهدوی کنی گفت :آیت الله شهید سید مصطفی خمینی فرزند برومند امام خمینی و مرحوم آیت الله مهدوی کنی دوشخصیت عالیقدر و سیاستمدارانی آگاه و با بصیرت و فقیهانی روشن‌بین بودند که نام و راهشان هرگز فراموش نخواهد شد.
وی با اشاره به سالروز اعتراض امام(ره) به لایحه کاپیتولاسیون گفت: حقانیت بیانات امام خمینی در اعتراض به لایحه نکبت بار کاپیتولاسیون در مواضع سران کاخ سفید و رئیس جمهور خبیث آمریکا کاملاً مشهود است، که کینه و دشمنی با اسلام ناب محمدی(ص) در ذات و سرشت آمریکایی ها وجود دارد و تمام گرفتاری‌های مسلمانان زیر سر آمریکاست.
وی افزود: آنچه باعث ثبات منطقه شده است قدرت و اقتدار جمهوری اسلامی ایران است نه برجام.
وی با اشاره به رهنمودهای رهبر عالیقدر انقلاب اسلامی گفت:تا زمانی برجام حفظ می‌شود که منافع جمهوری اسلامی تامین شود و الا هیچ پایبندی به برجام نخواهد بود و اگر آنها برجام را پاره کنند ملت ایران آن را ریز ریز خواهد کرد.
حجت الاسلام منتظری افزود:نقشه شوم دشمن، اختلاف میان مردم و حاکمیت و تضعیف نقش منطقه ای ایران و خطرناک جلوه دادن قدرت موشکی ایران بود ،که در همه زمینه‌ها شکست خوردند و غیرقابل اعتماد بودن آمریکا برای همگان روشن شد.
وی برگزاری جشنواره قرآنی مدهامتان در شهرستان انار را فرصت بسیار خوبی برای نونهالان قرآنی دانست و گفت :این روزها که دشمنان اسلام تمام ارزش‌های مقدس ما را مورد هدف قرار دادند برگزاری جشنواره‌های قرآنی و اقدامات مشابه دینی و فرهنگی بسیار لازم و ضروری است.
وی در پایان گفت :به همت اداره تبلیغات اسلامی شهرستان انار و موسسات و خانه های قرآنی وسایر ادارات و نهادهای فرهنگی و اهتمام پدران و مادران و جوانان و نوجوانان قرآن دوست ، بیش از شصت و پنج حافظ قرآن و دهها قاری قرآن کریم
موجب افتخار مردم این شهرستان می باشد .

امام جمعه سیرجان:ایران اسلامی الگوی همبستگی و اقتدار در برابر چشم مردم جهان شد/ آمریکا مخالف استقلال سیاسی ملت ایران است

حجت الاسلام سید محمود حسینی درخطبه های نمازجمعه این هفته سیرجان افزود:پس از پیروزی انقلاب که ما نه انرژی هسته ای و نه برنامه موشکی داشتیم چرا دشمنی سردمداران آمریکا آنقدر با ملت ایران شدید بود که ترورها و حمله نظامی علیه کشور ما داشتند.
اتحاد و همبستگی ملت و دولت و مسئولان در برابر یاوه گویی های رئیس جمهور ی آمریکا را بی نظیر عنوان کرد و گفت : با این روحیه همه استکبار جهانی به اقتدار و همدلی ما پی برد و ایران اسلامی الگوی همبستگی و اقتدار در برابر چشم مردم جهان شد.
وی نگرانی و ناراحتی آمریکا را در شکست های متعدد برنامه ها و توطئه ها یش عنوان کرد و گفت : آمریکا ، عراق ، افغانستان ، یمن و سوریه را که برای خاورمیانه جدیدش چشم طمع داشت از دست داد و آخرین ترفند خود یعنی کردستان عراق را هم ناکام ماند تا بتواند مقابل جمهوری اسلامی اسرائیلی جدید داشته باشد لذا ترامپ راهی جز پرداختن به مسائل داخلی خود ندارد و خوب است از منطقه خاورمیانه عقب نشینی کند و بگذارد ملت ها تصمیم بگیرند.
خطیب جمعه سیرجان افزود : آمریکا مخالف استقلال سیاسی ملت ایران است و در سیاست ها و اصولش تسلط بر ملت ها و دولت ها است و امروز باید بداند که دوران تسلط و حالم شدن بر دیگران تمام شده و همه ملت ها قدرت شناخت دشمن را دارند و ملت ایران هم با بصیرت و شناخت دشمن توانست به اقتدار دست یابد که امروز مقابل یاوه گویی ها و تهدیدات شما ایستاده و پیروز میدان استقامت خواهد بود .
لازم بذکر است در پایان اقامه نماز جمعه نمازگزاران سیرجانی علیه سخنان با شعارهای مرگ بر امریکا نسبت به سخنان ترامپ اعتراض کردند.

انتهای پیام/م

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۴۶۶۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کیهان: فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف! /جمهوری اسلامی: روحانیت خودش پیشقدم شود/از پرواز با بال استعداد‌ها تا پرواز با جت شخصی

 

به گزارش «تابناک» روزنامه‌های امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه در حالی چاپ و منتشر شد که خداحافظی با اقتصاد زیر زمینی، تولید زیر تیغ واردات یارانه ای، چالش از سرگیری مذاکرات هسته‌ای و یک صندلی و چندین مدعی در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.


در ادامه تعدادی از یادداشت‌ها و سرمقاله‌های منتشره در روزنامه‌های امروز را مرور می‌کنیم: 


کیهان: فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف! 


 حسین شریعتمداری مدیرمسئول کیهان در بخشی از یادداشتی در شماره امروز این روزنامه نوشت: ۱- شاید از تیتر یادداشت پیش روی تعجب کنید و از خود بپرسید؛ «برجام» با لایحه «عفاف و حجاب» چه نسبتی دارد؟! در نگاه اول حق با شماست! موضوع برجام فناوری هسته‌ای و مقصود از آن لغو تحریم‌های ظالمانه و غیر‌قانونی علیه کشورمان بود، ولی موضوع لایحه عفاف و حجاب، مقابله با پدیده پلشت و خانمانسوز کشف حجاب است. اما مروری -هرچند گذرا- بر متن لایحه عفاف و مسیری که تاکنون طی کرده است، این نگرانی جدی را پیش می‌کشد که مبادا همان‌گونه که برجام به جای لغو تحریم‌ها، تعداد آن‌ها را دو برابر کرد، لایحه عفاف و حجاب نیز به جای پیشگیری از ناهنجاری کشف حجاب، گسترش این پدیده پلشت را به دنبال داشته باشد! مجلس قبلی برجام را بی‌توجه به انتقادات جدی و مستند منتقدان، ظرف ۲۰ دقیقه تصویب کرد و شد آنچه نباید می‌شد! مراحلی که در تصویب لایحه عفاف و حجاب دنبال می‌شود نیز با آنچه بر سر تاسیسات هسته‌ای کشورمان آوار شد، شباهت‌هایی دارد و صد البته با دامنه‌ای بسیار گسترده‌تر و خطرناک‌تر! تعجب نکنید. بخوانید!
۲- این روز‌ها لایحه موسوم به عفاف و حجاب برای بررسی نهائی در دستور کار شورای محترم نگهبان قرار گرفته است. پیش از این و در طول نزدیک به یک سالی که از تهیه و تنظیم این لایحه می‌گذرد، در چند نوبت و متناسب با مراحل مختلفی که لایحه طی می‌کرد، به ارزیابی و نقد مستند برخی از مفاد آن پرداخته بودیم، ولی متاسفانه علی‌رغم برخی تغییرات، موارد سؤال‌برانگیز کماکان و یا کم و بیش در متن لایحه دیده می‌شود که می‌تواند کارآمدی آن را با تردید‌های جدی رو‌به‌رو کند. از این روی، اشاره به نکاتی را در این خصوص خالی از فایده نمی‌دانیم. 
۳- اولین پرسش که اساسی‌ترین نیز هست، این که لایحه یاد شده بر اساس کدام نیاز و برپایه کدام ضرورت تهیه شده است؟! 
الف: اگر پاسخ آن است که برای مقابله با کشف حجاب و حفظ عفت عمومی نیاز به قانون داشته‌ایم که باید گفت این پاسخ قابل قبول نیست! چرا که موضوع و متن مواد ۶۳۸ و ۶۳۹ از قانون مجازات اسلامی و قانون موسوم به البسه (مصوب ۲۸ اسفند ۱۳۶۵) به وضوح در این خصوص بوده و هست؛ بنابراین فقدان قانون نمی‌تواند انگیزه قابل پذیرشی برای تهیه لایحه مورد اشاره باشد.
ب: ممکن است گفته شود که قوانین موجود کافی نبوده و نیاز به اصلاح داشته است! در این صورت می‌توانستند با ارائه ماده واحده، مفاد قانون قبلی را اصلاح کنند! 
ج: بر فرض که تهیه و تدوین قانون تازه‌ای برای حجاب ضرورت داشته است! سؤال این است چرا مادام که قانون جدید به تصویب نرسیده است، این پدیده خسارت‌آفرین به حال خود رها شده و برای پیشگیری از آن به قوانین موجود عمل نشده است؟ این «ترک فعل» که مصداق روشن عمل مجرمانه است با کدام توضیح قابل قبولی صورت گرفته است؟! 
۴- ممکن است ادعا شود که رو‌به‌رو شدن با شرایط خاص! علت احساس نیاز به تهیه این لایحه بوده است! که باید پرسید: کدام شرایط خاص مورد نظرتان است؟! جامعه روال عادی خود را طی می‌کرد و رخداد و شرایط ویژه‌ای در میان نبود. حضرت آقا در دیدار رمضانی مسئولان نظام به همین نکته اشاره کرده و می‌فرمایند: «یک مطلب دیگری را من می‌خواهم مطرح کنم و آن چالش تحمیلی مسئله «حجاب» در کشور است. مسئله حجاب تبدیل شده به یک چالش و بر کشور ما تحمیل شده، این را تحمیل کردند. کسانی نشستند نقشه کشیدند، برنامه‌ریزی کردند که حجاب بشود یک مسئله در کشور ما، در حالی که چنین مسئله‌ای در کشور وجود نداشت، مردم با شکل‌های مختلف داشتند زندگی می‌کردند». آیا پیش کشیدن لایحه حجاب و عفاف بی‌آن که ضرورتی داشته باشد، بخشی از پازل دشمن و کمک به این «چالش تحمیلی» نبوده است؟! 
۵- آیا موارد یاد شده شک‌برانگیز نیست؟! و انگیزه تدوین و تهیه لایحه موسوم به حجاب و عفاف را با تردید‌های جدی رو‌به‌رو نمی‌کند؟! و آیا اقدام به تهیه این لایحه همان «چالش حجاب» نیست که در غفلت و ساده‌اندیشی مسئولان، به نظام و توده‌های عظیم مردم متدین و پاکباخته کشورمان تحمیل شده است؟! اگر پاسخ منفی است، بفرمایید چرا از هنگام تهیه لایحه عفاف تاکنون، ناهنجاری کشف حجاب گسترده‌تر شده است؟! چرا برخلاف تاکید رئیس قوه قضائیه و رئیس‌جمهور بر اجرای قوانین موجود، از اجرای آن خودداری شده است؟! چرا لایحه‌ای با ۹ ماده از سوی قوه قضائیه و افزایش آن به ۱۵ ماده توسط قوه مجریه وقتی به مجلس می‌رود به ۷۱ ماده و در حجم انبوه ۳۲۴۲۱ کلمه
(بخوانید کلیات ابوالبقا) تبدیل می‌شود و نزدیک به یک سال در کوچه پس کوچه‌های مجلس معطل می‌ماند؟! 

 

جمهوری اسلامی: روحانیت خودش پیشقدم شود


روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود با عنوان روحانیت خودش پیشقدم شود نوشت: بار دیگر به مناسبت بررسی بخش هزینه‌های لایحه بودجه کل کشور سال ۱۴۰۳ فهرستی از بودجه‌های پیشنهادی دولت برای نهاد‌های فرهنگی و مذهبی در فضای مجازی و رسانه‌ها منتشر شد که با اعتراض‌هائی همراه است. اعتراض‌ها عموماً بر این محور‌ها متمرکز هستند که در شرایط دشوار اقتصادی کشور چرا به این نهاد‌ها بودجه تعلق می‌گیرد و یا چرا چنین مبالغ زیادی برای آن‌ها پیشنهاد شده است؟ محور دیگر اعتراض نیز اینست که این نهاد‌ها تاثیر ملموسی بر زندگی مردم ندارند و به همین دلیل تخصیص چنین بودجه‌هائی به آن‌ها منطقی نیست.
طبق آنچه در فهرست منتشرشده آمده، جمع مبلغ پیشنهادی برای نهاد‌های فرهنگی و مذهبی ۶۷۰ هزار میلیارد ریال است که البته رقم قابل توجهی است. بدون اینکه درباره محور‌های اعتراضات یادشده قضاوتی داشته باشیم، بر این نکته تاکید می‌کنیم که بعضی از نهادهائی که نامشان در فهرست آمده اصولاً وجودشان ضرورتی ندارد، بعضی دیگر از آن‌ها خاصیتی ندارند، تعدادی نیز به میزان بودجه‌ای که برای آن‌ها پیشنهاد شده اثربخشی ندارند و در مورد حرم امام خمینی نیز همانطور که در سال‌های گذشته بار‌ها تذکر دادیم اصولاً اینهمه توسعه و خرج‌تراشی خلاف مشی خود امام است. باقی می‌ماند بودجه‌ای که برای حوزه‌های علمیه پیشنهاد شده که اشکال اساسی آن مربوط به استقلال روحانیت است.
در سال‌های گذشته هنگامی که به تخصیص بودجه دولتی برای حوزه‌های علمیه و نهاد‌های مرتبط با آن‌ها انتقاد می‌کردیم، بعضی از طلاب و علما در قالب گلایه به ما می‌گفتند مگر از وضع شدیداً فلاکت‌بار طلاب و روحانیین از نظر معیشت خبر ندارید که به بودجه مربوط به حوزه‌های علمیه اعتراض می‌کنید؟
جواب ما این بود و اکنون نیز اینست که می‌دانیم بسیاری از طلاب و فضلای حوزه‌های علمیه و حتی علمای شهرستان‌ها با فقر و ناداری دست و پنجه نرم می‌کنند و تعداد زیادی از آن‌ها بخش قابل توجهی از وقت خود را به کار‌های خدماتی از قبیل پیک موتوری، مسافرکشی و تمیز کردن خانه‌ها و شرکت‌ها مشغولند تا بتوانند از عهده حداقل هزینه زندگی برآیند. با اینحال به دلایل متعدد معتقدیم روحانیت نباید از بودجه دولتی ارتزاق کند. ممکن است افرادی به دلایل خاصی که دارند، اعتقادی به آنچه ما به عنوان دلایل متقن برای ضرورت اجتناب روحانیت از پذیرش بودجه دولتی مطرح می‌کنیم نداشته باشند. این، حق طبیعی آنهاست که اینگونه فکر کنند و از تخصیص بودجه دولتی به حوزه‌های علمیه دفاع نمایند. می‌بینیم که در عمل نیز تفکر آن‌ها بر کشور حاکم است و متولیان امور به آنچه دیگران با نیت خیرخواهی و مصلحت‌اندیشی برای روحانیت می‌گویند اعتنائی نمی‌کنند و ترتیب اثر نمی‌دهند.
مهم‌ترین دلیل ما برای این تفکر که حوزه‌های علمیه و دستگاه‌های مرتبط نباید از بودجه دولتی ارتزاق کنند اینست که وابسته شدنشان به بودجه دولتی آن‌ها را به دولت و حکومت وابسته می‌کند و استقلال را که سرمایه اصلی روحانیت است از آن سلب می‌نماید. هیچکس نمی‌تواند ادعا کند که روحانیت می‌تواند به بودجه دولتی وابسته باشد و در عین حال استقلال خود را هم حفظ کند. علت اینکه امام خمینی هرگز اجازه استفاده حوزه‌های علمیه از هیچ بودجه‌ای غیر از آنچه مردم با طیب خاطر به آن‌ها می‌دهند را ندادند، همین بود که آن را با استقلال روحانیت در تضاد می‌دانستند. تجربه چند دهه اخیر نیز بر صحت نظر امام خمینی مهر تایید گذاشته است. مراجع صاحب‌نام و ذی‌نفوذی مانند مرحوم آیت‌الله فاضل لنکرانی و آیت‌الله صافی گلپایگانی نیز بر همین عقیده بودند و همین مسیر را ادامه دادند.
نکته دیگری که باید مورد توجه روحانیت قرار گیرد اینست که تنگنا‌های معیشتی در حال حاضر به آن‌ها اختصاص ندارد. این، گرفتاری بزرگی است که ده‌ها میلیون نفر از مردم کشورمان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. افتخار روحانیت در طول تاریخ این بود که مانند ضعیف‌ترین اقشار جامعه زندگی می‌کرد و به همین دلیل، خودش محبوب و کلامش نافذ بود. حالا هم باید مانند مردم عادی زندگی کند تا مردم پذیرایش باشند. مردم وقتی استقلال روحانیت را ببینند و احساس کنند که حامی آن‌ها و زبان گویای آنهاست، حاضرند هرچه دارند را با روحانیت تقسیم کنند تا این نهاد باقی بماند و بتواند در مقاطع حساس در برابر ظلم و ناروا بایستد.
خوبست این را هم به عنوان نکته پایانی بگوئیم که بودجه‌های دریافتی حوزه‌ها بیش از آنکه صرف طلاب نیازمند شود به پشت‌میزنشینانی می‌رسد که حوزه‌های علمیه بدون آن میز‌ها هم می‌توانند ادامه حیات بدهند و چه بسا حیات بهتر. با توجه به این واقعیت‌ها آیا بهتر نیست روحانیت خودش پیش‌قدم شود و از گرفتن بودجه دولتی خودداری کند؟


از پرواز با بال استعداد‌ها تا پرواز با جت شخصی


ناصر ذاکری طی یادداشتی در شماره امروز شرق با عنوان از پرواز با بال استعداد‌ها تا پرواز با جت شخصی نوشت: پرونده مجازبودن خرید و تملک جت شخصی پس از مصاحبه اخیر رئیس سازمان هواپیمایی کشوری مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت و حتی توضیح بعدی سازمان که این قانون مربوط به دو دهه پیش است، نتوانست موضوع را برای مخاطبان هضم‌کردنی یا تحمل‌پذیر کند. درواقع تملک جت شخصی به خودی خود امر چندان مهمی نیست. درست مثل هر حوزه دیگر در اقتصاد، فرد با درنظر‌گرفتن شرایط خود تصمیم به خرید کالایی خاص می‌گیرد. به‌عنوان مثال فردی برای تعطیلات آخر هفته خود دو میلیون تومان کنار می‌گذارد و آن دیگری متناسب با درآمدش صد برابر این مبلغ را هزینه می‌کند؛ اما اهمیت این پرونده ارتباط نزدیک با شرایط خاص اقتصادی و اجتماعی امروزمان دارد که در زیر به چند نکته مرتبط با آن اشاره می‌کنم:

۱ – تورم دورقمی شرایط دشواری را برای گروه عظیمی از شهروندان کشور ایجاد کرده و آنان مجبور هستند برای ایجاد تعادل بین دخل‌و‌خرج خود بسیاری از سرفصل‌های ضروری هزینه را حذف کنند و حتی از خیر درمان بیماری‌های‌شان نیز بگذرند. سفر هوایی سال‌هاست از سبد مصرفی این گروه عظیم خط خورده است. گفتنی است که با عنایت به سطح دستمزد مصوب قانون کار برای سال جاری، حقوق ماهانه یک کارگر معادل قیمت بلیت رفت و برگشت هوایی در مسیر تهران به مشهد برای یک خانوار دونفره است؛ ازاین‌رو روشن است که سفر هوایی جایی در زندگی جاری گروه کثیری

 از شهروندان ندارد.

۲ – سیاست‌گذاری نامعقول اقتصادی در طول دهه‌های گذشته منتهی به شکل‌گیری فاصله طبقاتی بسیار عظیم شده و در کنار فقر آزاردهنده گروه کثیری از شهروندان، رفاهی حیرت‌انگیز و باورنکردنی برای گروهی اندک به ارمغان آورده است. سطح زندگی به‌اصطلاح لاکچری آنان به گونه‌ای است که نداشتن جت شخصی را می‌توان یک محرومیت جدی برای‌شان تلقی کرد که طبعا باید برایش چاره‌ای اندیشیده شود.

۳ – بسیاری از ثروتمندان بزرگ کشور تاجران جوان و تازه‌کاری هستند که نه به اتکای نبوغ کارآفرینی؛ بلکه با کمک روابط خانوادگی و استفاده از نفوذ خانوادگی به ثروت‌های کلان دست یافته‌اند. مثلا فلان جوان تازه‌کار با استفاده از فرصتی که تحریم نفت ایران ایجاد کرده و با کمک حامیان بانفوذش و با ادعای تکراری «دورزدن تحریم» یک‌شبه ره صدساله طی کرده و به ثروتی افسانه‌ای دست می‌یابد. به‌این‌ترتیب می‌توان ادعا کرد بیشتر متقاضیان خرید و استفاده از جت شخصی، این گروه ثروتمندان تازه به‌دوران‌رسیده و برخوردار از رانت خانوادگی خواهند بود.

۴ – در شرایط کمبود منابع مالی دولت، سازمان‌های دولتی ناگزیر هستند شیوه‌های جدیدی را برای کسب درآمد و ترازکردن دریافتی‌ها با پرداختی‌های‌شان بیازمایند. ارائه خدمات به دارندگان جت شخصی راهی بسیار مناسب برای کسب درآمد است؛ آن‌هم در شرایطی که افزایش قیمت بلیت و فرسودگی ناوگان هوایی به شکل‌گیری ظرفیت بی‌کار در اکثر فرودگاه‌های کشور منتهی شده است.

۵ – سال‌هاست که در حوزه مدیریت شهری از ضرورت افزایش سهم شبکه حمل‌ونقل عمومی در حمل‌ونقل شهری سخن گفته می‌شود که صرفه‌های بسیاری برای اقتصاد کلان کشور ایجاد می‌کند و درواقع اولویت‌دادن به منافع اجتماعی در مقایسه با منافع فردی را مطرح می‌کند؛ اما اینک برخی الزامات اقتصادی متولیان امر را در مسیری سوق داده که به فکر ارائه خدمات به «ازمابهتران» با هدف کسب درآمد بیشتر باشند.

اما نکته تأمل‌برانگیز این است که قانون اساسی ما به‌عنوان دستاورد زیباترین و باشکوه‌ترین انقلاب تاریخ بشر، شرایطی آرمانی را تصویر می‌کند که در آن محدودیت‌های مادی نمی‌تواند مانع پرواز با بال استعداد‌ها شود. جامعه موظف است هرگونه امکان پیشرفت را در اختیار تک‌تک شهروندان در دوردست‌ترین روستا‌ها قرار بدهد تا هرکسی بتواند تا هر ارتفاعی که آرزویش را دارد، پرواز کند، تولید ثروت کند، کسب علم و معرفت کند یا در اندیشه رشد معنوی خود باشد و به عبارتی فقر خانوادگی یا توسعه‌نیافتگی منطقه نباید مانع پرواز او شود. اینک با گذشت سال‌ها دولتمردان در دفاع از عملکرد خود می‌توانند به فهرست بلندبالایی از مشکلات اشاره کنند که مانع تحقق این رؤیای ارزشمند و باشکوه شده‌اند؛ همان مشکلاتی که آنان را واداشت تا از انجام تعهد آموزش رایگان یا تأمین مسکن برای همگان شانه خالی کنند؛ اما گویا از دید دولتمردان محترم این ناکامی دردناک دلیل آن نمی‌شود که فرصت نوعی دیگر از پرواز را از مردم بگیریم: اگر پرواز با بال استعداد‌ها مقدور نشد، به جایش امکان پرواز با جت شخصی را فراهم می‌کنیم!

آرمان نیک‌اندیشانی که متن قانون اساسی را نوشتند، این بود که حتی فرزندان فقیرترین و محروم‌ترین خانواده‌های کشور از پرواز با بال استعداد بازنمانند؛ اما اینک پرواز با جت شخصی فقط مختص کسانی است که فرزند فلان فرد متنفذ باشند و با استفاده از رانت نام خانوادگی اجازه «دورزدن تحریم» را بیابند؛ کسانی که لابد در گام بعدی متقاضی داشتن «فرودگاه شخصی» هم خواهند بود.

دیگر خبرها

  • تقدیر سرلشکر سلامی بابت پوشش رسانه‌ای وعده صادق
  • ظهور تحول در دانشگاه های جهان را باید نتیجه خون‌های ریخته شده در غزه دانست
  • دیدار فرمانده سپاه با ائمە جمعه بوکان
  • معلمان محور و مدار توسعه و تحول در کشور هستند
  • کارگران رزمندگان حقیقی نظام جمهوری‌ اسلامی هستند
  • کیهان: فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف! /جمهوری اسلامی: روحانیت خودش پیشقدم شود/از پرواز با بال استعداد‌ها تا پرواز با جت شخصی
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح، امنیت و مبارزه با تروریسم است
  • کنعانی: ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح، امنیت و مبارزه با تروریسم است
  • سپاه مقدس‌ترین نهاد و ناموس انقلاب اسلامی است