Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری صدا و سیما»
2024-05-05@02:18:23 GMT

اجرای طرح های مقابله با پدیده گرد و غبار داخلی +فیلم

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۹۷۳۰۹

اجرای طرح های مقابله با پدیده گرد و غبار داخلی +فیلم

‍‍‍‍‍‍

طرح های مقابله با پدیده گرد و غبار با منشاء داخلی در چهارمحال و بختیاری آغاز شد .

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما ، مرکز چهارمحال و بختیاری ؛گودرز امیری سرپرست استانداری در شورای هماهنگی مدیریت بحران استان با بیان اینکه گرد و غبار به معضل زیست محیطی و تهدیدی برای سلامت افراد، منابع طبیعی و کشاورزی تبدیل شده است شهرداران استان را موظف کرد به منظور جلوگیری از پدیده گرد و غبار ، کمربند سبز در اطراف شهرها ایجاد کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گرد و غبار توده‌ای از ذرات جامد ریز غبار و گاه دود و … است که در جو پخش شده و دید افقی را بین یک تا دو کیلومتر محدود می‌کند و برای بیماران تنفسی بسیار زیان‌آور است. امسال بروز پدیده گرد و غبار 21 روز کیفیت هوای استان چهارمحال و بختیاری را تغییر داد.
مدیر کل مدیریت بحران استان چهارمحال و بختیاری گفت : در این نشست همچنین مقرر شد به منظورمقابله با پدیده گرد و غبار در دشت شهرکرد، با استفاده از پسآب فاضلاب ، پوشش گیاهی این دشت احیا شود .
دشت شهرکرد یکی از چهار دشت ممنوعه بحرانی چهارمحال و بختیاری است که به سبب افت شدید منابع زیرزمینی و از بین رفتن پوشش گیاهی آن به یکی از کانون های گرد و خاک و عامل آلودگی هوای استان تبدیل شده است.منابع زیرزمینی این دشت در سال زراعی گذشته 1.5 متر افت داشته است.
آقای فرهادی افزود : اجرای طرح های تغذیه مصنوعی در کانون های گرد و غبار حاشیه شهرکرد ،رعایت تقویم زمانی چرای دام، ممنوعه شدن موقت برخی چراگاه ها، ترمیم پوشش گیاهی، تغییر برخی مراتع تا زمان برگشت به حالت عادی و حفظ پوشش گیاهی جنگل های بلوط از دیگر برنامه های اجرایی برای جلوگیری از پدیده گرد و غبار داخلی در استان چهارمحال و بختیاری است.
وی گفت : احیای پوشش گیاهی بیابان های شهرستان های شهرکرد، بروجن، کیار، اردل و سایر مناطق چهارمحال و بختیاری هم در دستور کار قرار می گیرد.
ایجاد چاه های جاذب باران هم از کارهایی است که به منظور مقابله با خشکسالی در چهارمحال وبختیاری اجرا می شود .
مدیرکل هواشناسی استان چهارمحال و بختیاری گفت: بر اساس اطلاعات بدست آماده بیشترین تعداد روزهای همراه با گرد و غبار در این استان مربوط به تیر ماه و در شهرستان‌های شهرکرد، بروجن و سامان بوده است.
شاهرخ پارسا افزود: فشار به محیط زیست طبیعی، تغییر اقلیم، افزایش تقاضای آب، افزایش جمعیت و افزایش دمایی که پس از صنعتی شدن ایجاد شده در کاهش بارش‌ نزولات آسمانی موثر است.
وی با اشاره به اینکه با توجه به آخرین پیش‌بینی فصلی صادر شده میانگین بارش مهرماه در استان کمتر از نرمال، در آبان ماه نرمال تا بیش از نرمال و در آذرماه کمتر از نرمال خواهد بود گفت: علی‌رغم تغییرپذیری بارش ماهانه پیش‌بینی می‌شود میانگین بارش فصل پاییز استان نرمال باشد.
مدیرکل هواشناسی استان افزود: بر اساس آمار بلندمدت بارش پاییز 29درصد از سرجمع بارش‌های سال زراعی را شامل می‌شود.
پارسا گفت: تابستان امسال دمای استان نرمال و در حد میانگین بلندمدت بوده است و نسبت به تابستان سال گذشته تا حدودی با کاهش دما مواجه بودیم.

 

دانلود دانلود  

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۹۷۳۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش آفت ملخ در زمین‌های کشاورزی با بارش‌های بهاری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای چهارمحال و بختیاری، فرشید شبانی با بیان اینکه آفت ملخ موجود در منطقه بومی است، گفت: میانگین جمعیتی این آفت در منطقه هر سال با توجه به وجود کانون‌های آن در منطقه متغیر است و مبارزه با این آفت براساس جمعیت انجام می‌شود.
وی افزود: ملخ مراکشی در منطقه ابواسحاق فلارد (بخشی از مناطق مرتعی و مزارع و باغات) مشاهده شده است.
شبانی گفت: پیش‌بینی می‌شود مبارزه با آفت ملخ مراکشی در منطقه ابواسحاق شهرستان فلارد در سطح ۲۰۰ هکتار انجام شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: ۱۵ هکتار از منطقه لندی شهرستان اردل آلوده به آفت ملخ‌های بومی شاخک بلند شده است.
به گفته شبانی، منطقه آلوده به آفت ملخ در لندی منطقه‌ای جنگلی، پرشیب و غیرقابل دسترس است که کشاورزان با شخم غیرقانونی اقدام به کشت کرده‌اند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: ملخ‌های محلی و بومی در عرصه‌های جنگلی به صورت عادی وجود دارد و به وسیله سایر عوامل طبیعی تحت کنترل است، اما شخم زدن و تبدیل این عرصه‌ها به زمین‌های کشاورزی موجب افزایش جمعیت آفت شده که برای کشاورزی مضر و خسارت‌زا است.
وی گفت: در خصوص کمک به کشاورزان منطقه لندی با توجه به تخلف صورت گرفته از سوی کشاورزان باید تصمیم‌گیری شود.
شبانی یادآوری شد: هرچند با توجه به بارش‌ها و اراضی شیب‌دار احتمال تلفات زیاد آفت ملخ در منطقه لندی وجود دارد، اما در صورت گسترش آفت و احتمال خطر سرایت و آلودگی مزارع پایین دست؛ به طور حتم برای مبارزه با آن وارد عمل می‌شویم.
به گفته شبانی، تخریب اراضی جنگلی تخلف به شمار می‌رود و مجموعه منابع طبیعی و آبخیزداری باید متخلفان با هدف حفظ عرصه‌های جنگلی مقابله کند.
وی در خصوص آلودگی سایر مناطق چهارمحال و بختیاری به آفت ملخ افزود: سالانه مبارزه با آفت ملخ بومی و محلی در سطح ۲۰۰ هکتار از شالیزار‌های برنج در منطقه بارز و شوارز لردگان لردگان انجام می‌شود.
شبانی افزود: همچنین مبارزه با آفت ملخ بومی در سطح ۳۰۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی، مزارع دیم، غلات و حبوبات منطقه ارمند شهرستان خانمیرزا از توابع این استان آغاز شد.
به گفته شبانی، افزون بر این هر سال درمناطق بازفت، صمصامی، شیخ علی خان از توابع شهرستان کوهرنگ مبارزه با ملخ انجام می‌شود که تاکنون گزارشی مبنی به افزایش جمعیت این آفت دریافت نشده است.
مدیرحفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: طبق دستورالعمل ملخ جزو آفت‌های عمومی است که در صورت افزایش جمعیت با توجه به اشتها و تغذیه زیادی که از سبزینگی گیاه دارد از قدرت تخریب بالایی برخوردار است.
وی افزود: بیشتر آفت‌های ملخ استان در مرحله پورگی و نوزادی قرار دارند و برای جلوگیری از حالت طغیانی کار کانون‌کوبی انجام می‌شود.
وی با بیان اینکه براساس نُرم تعیین شده از سوی سازمان حفظ نباتات وجود بیش از ۱۲ عدد پوره ملخ در یک مترمربع نیاز به مبارزه دارد و کمتر از این میزان اقتصادی نیست گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد هرچند جمعیت ملخ‌های بومی در تمامی مناطق و کانون‌های آلوده استان در حالت طغیانی نیست ولی در برخی مناطق به نرم مبارزه رسیده که مبارزه با آنها باید با دقت و لحاظ کردن مسائل زیست محیطی انجام شود.

دیگر خبرها

  • خسارت به کانال‌های کشاورزی بخش میانکوه در بارش اخیر
  • پیش بینی بارش‌های رگباری در چهارمحال و بختیاری
  • پیش بینی ورزش باد و بارش رگبار در چهارمحال و بختیاری
  • کاهش آفت ملخ در زمین‌های کشاورزی با بارش‌های بهاری
  • بارش باران بهاری در چهارمحال و بختیاری
  • بارش‌ها برای چهارمحال‌ و بختیاری ادامه دارد
  • بیشترین بارش چهارمحال و بختیاری در اردل با ۱۸ میلیمتر به ثبت رسید
  • بارش باران محور‌های چهارمحال و بختیاری را لغزنده کرد
  • محورهای چهارمحال و بختیاری لغزنده هستند
  • آماده‌ باش دستگاه‌ های امدادی و خدمات‌ رسان در چهارمحال و بختیاری