Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدجواد ظریف اظهار کرد: مهمترین مشکل کنونی در منطقه ما اشتباه فهم در شناسایی مشکلات منطقه است و این موضوع باعث شده که بعضا سیاست‌های غلطی برای حل معضلات منطقه در نظر گرفته شود.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، وزیر امور خارجه کشورمان که برای سفر منطقه‌ای به قاره آفریقا در کشور آفریقای جنوبی به سر می‌برد صبح امروز به صورت ویدئویی و زنده در همایش بین المللی ایران و مناطق پیرامونی که در مرکز مطالعات وزارت خارجه برگزار شده بود،‌ سخنرانی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ظریف در ابتدای صحبت‌های خود با عذرخواهی از این که نتوانسته به صورت حضوری در این همایش حضور پیدا کند تصریح کرد: متاسفانه بخاطر برنامه‌ریزی‌ اشتباهی که در دفتر من صورت گرفت من نتوانستم در این جلسه حضورا خدمت شما برسم و از جمع شما اندیشمندان محترم در این همایش استفاده کنم.

ظریف با تشکر از دست اندرکاران برگزاری این همایش از جمله دکتر سجادپور و همچنین دکتر حسین سلیمی رئیس دانشگاه علامه تصریح کرد: اگر به وضع منطقه نگاه کنیم شاید مهمترین مشکل کنونی در منطقه اشتباه فهم در شناسایی مشکلات منطقه باشد و همین اشتباه فهم باعث شده که سیاست‌های غلطی برای حل معضلات منطقه بعضا در نظر گرفته شود.

وی با بیان اینکه این اشتباه ادراک و فهم باعث شده راهکارهای بسیار نادرستی بعضا برای حل مشکلات منطقه در نظر گرفته و اجرا شود، خاطر نشان کرد: این راهکارهای نادرست شرایط نابسامان در منطقه را دامن زده و بر حجم مشکلات افزوده است.

وی با بیان اینکه اطمینان داریم این گردهمایی سه روزه با حضور اندیشمندان می‌تواند به فهم درست از مشکلات کمک کند، تصریح کرد: امیدوارم بتوانیم براساس فهم درست از مشکلات، راهکارهای مناسبی را برای رفع آنها در نظر بگیریم، به نحوی که باعث ایجاد امنیت در منطقه شود.

ظریف در ادامه سخنان خود با اشاره به اهمیت مناطق پیرامونی برای ایران گفت: مناطق پیرامونی برای ایران از منافع حیاتی کشور است و این منطقه همواره برای ما دارای جایگاه و اهمیت بوده است.

این دیپلمات عالی رتبه کشورمان ادامه داد: ایران به دلیل مردمی بودن از امنیت و پیشرفت خوبی برخوردار است و این امنیت و پیشرفتش درون‌زا است،‌گرچه تمایل به همکاری منطقه‌ای و بین المللی نیز دارد و بارها آن را مطرح کرده است ولی همانطور که گفتم امنیت و پیشرفت ما درون‌زا و همزمان برون‌گرا است.

وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه برای ما زیستن در یک منطقه امن حیاتی است، خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره تلاش کرده که به گفت‌وگو، همکاری، تعامل و همچنین مقابله با افراطی‌گری در منطقه کمک کند و امیدواریم که در این اجلاس بتوانیم همکاری‌های بیشتری را در این چارچوب سامان دهیم.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۹۹۵۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاست‌گذاری هوشمندانه ایران در جهت فعال شدن بند جریمه در صورت عدم اتصال کامل خط لوله صلح در پاکستان

به گزارش تابناک اقتصادی؛ دیپلماسی انرژی فعال برای کشورهای دارنده منابع نفت و گاز از اهمیت بالایی برخوردار است. به ویژه، کشور ما که به لحاظ ژئوپولتیک وضعیت خوبی دارد و می تواند به عنوان هاب گازی منطقه عمل کند، دیپلماسی برایش اهمیت دارد.

وزارت نفت سیاست های فعالی را در زمینه حل و فصل مشکلات گازی مان با ترکمنستان و از سرگیری سوآپ گاز از این کشور، رفع مشکلات سیاسی با عراق و ترکیه و ادامه صادرات گاز به آن ها و رایزنی برای احیای خط لوله صلح (ایران-پاکستان-هند) به اجرا گذاشته است.

به زعم کارشناسان، این سیاست ها می تواند زمینه ساز برعهده گرفتن نقش موثرتر کشورمان در مراودات گازی منطقه باشد و منافع مان را برآورده کند. به ویژه خط لوله صلح می تواند انحصار روسیه را در صادرات گاز به شرق آسیا بشکند.

اگر بتوانیم با سیاست های فعال نقش موثری در زمینه انتقال گاز در منطقه برعهده بگیریم، تبدیل به هاب گازی منطقه می شویم و این امر منابع اقتصادی، سیاسی و امنیتی بالایی برایمان دارد.

نظرات امین نوربخش، کارشناس انرژی را در ادامه می خوانید.

نوربخش در گفتگو با تابناک اقتصادی در خصوص دیپلماسی فعال انرژی که در دولت سیزدهم در منطقه به اجرا گذاشته است، تصریح کرد: اقدامات خوبی در حال انجام است. به طور مثال، پیگیری موضوع سوآپ گاز از ترکمنستان اقدام مثبتی است و باید ادامه یابد. از نظر بنده، ما باید موضوع ادعاهای ترکمنستان از ایران در زمینه مطالبات گازی اش را مسکوت بگذاریم و همچنان به سوآپ گاز از این کشور ادامه دهیم و این موضوع را در کنار آن و از طریق مسالمت آمیز پیگیری کنیم.

وی ادامه داد: مراودات گازی خود را با ترکمنستان نباید به تعیین تکلیف مطالبات ادعایی عشق آباد در خصوص طلب گازی از کشورمان موکول کنیم. اقدامات وزارت نفت در خصوص حل و فصل مشکلات مربوط به این موضوع را مثبت می دانم و باید ادامه یابد.

این کارشناس انرژی توضیح داد: ترکمنستان یکی از بزرگ ترین دارندگان منابع گازی است و با توجه به موقعیت جغرافیایی اش که محصور در خشکی است، به کشور واسطی برای انتقال گاز نیاز دارد. ما نباید به سوآپ صرف از ترکمنستان بسنده کنیم. خوب است که وزارت نفت تلاشش را در راستای واردات بخشی از گاز ترکمنستان و صادرات آن نیز به کار بگیرد.

نوربخش گفت: پیگیری موضوع خط لوله صلح ایران-پاکستان را توسط وزارت نفت مثبت می بینم. این اقدام خوبی است که به اجرا گذاشته ایم. خبرهایی هم منتشر شده است مبنی بر اینکه اسلام آباد تمایل خود را به تکمیل این خط لوله در خاک پاکستان مطرح کرده است. خوب است که به فکر استفاده حداکثری از فرصت پیش آمده هستیم و رایزنی ها را در این خصوص با اسلام آباد شروع کرده ایم. حتی شاید در شرایط فعلی ایجاد شده بعد از جنگ اوکراین، بتوان با رایزنی روس‌ها و مشارکت آن‌ها در صادرات گاز، هند را هم مجددا وارد این پروژه کرد.

وی ادامه داد: هر چقدر مراودات ما در زمینه گازی با همسایگان و کشورهای منطقه بیشتر شود، وابستگی آن ها به ما افزایش می یابد و جایگاه مان در منطقه تقویت می شود. با توجه به این مسائل، احتمالاً گسترش روابط تهران و اسلام آباد در حوزه انرژی با مخالفت واشنگتن مواجه می شود. اما اگر توافقات بین سران دو کشور در سطوح بالای سیاسی صورت بگیرد، مسئله قابل حل و فصل است. اگر لازم شد در ارتباط با پاکستان می توانیم از گزینه شکایت در دادگاه های بین المللی استفاده کنیم. البته الان فضا مثبت است و می توانیم از طریق مذاکره موضوع را پیش ببریم.

این کارشناس انرژی خاطرنشان کرد: پاکستان با قطعی های گسترده برق روبروست و ال ان جی وارداتی اش بسیار گران تمام می شود. به همین دلیل به واردات گاز از ایران احتیاج دارد. با پیگیری موضوع در سطوح بالای سیاسی می توانیم بستری برای افزایش مراودات خودمان با پاکستان در حوزه انرژی ایجاد کنیم.

 

دیگر خبرها

  • اپل کاربران را از اپل آی دی بیرون می اندازد
  • کارواش های منطقه یک تهران زیر ذره بین بازرسان
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • نهضت بازگشت به مساجد، به عنوان مهمترین پایگاه رسیدگی به مشکلات مردم
  • سیاست‌گذاری هوشمندانه ایران در جهت فعال شدن بند جریمه در صورت عدم اتصال کامل خط لوله صلح در پاکستان
  • وضع برخی جاده‌های شرق اصفهان در بدترین شرایط است
  • آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟
  • رئیسی: مشکلات آبی و برقی کشور درحال حل‌شدن هستند
  • رئیسی: مشکلات آبی و برقی کشور در حال حل شدن هستند
  • آب مهمترین مسئله در شرق اصفهان است