Web Analytics Made Easy - Statcounter

پرتوریا -ایرنا - سیزدهمین نشست کمیسیون مشترک ایران و آفریقای جنوبی روز دوشنبه با حضور وزیران امور خارجه دو کشور در پرتوریا پایتخت آفریقای جنوبی گشایش یافت.

به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا، رییس هیات ایرانی در این نشست بر عهده محمدجواد ظریف و ریاست هیات آفریقای جنوبی بر عهده وزیر امور خارجه این کشور خانم ماشابانه Maite Nkoana-Mashabane است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این اجلاس قرار است چگونگی روند اجرای موافقتنامه های میان دو کشور مورد بررسی قرار گیرد.
با توجه به حضور هیات عالی رتبه ایرانی در این اجلاس متشکل از تجار و مدیران شرکت های بخش خصوصی و دولتی شامل بانکی، صنعتی، مالی و تجاری امروز همزمان مجمع تجاری بین دو کشور نیز تشکیل و تجار و مدیران اقتصادی دو کشور موضوعات اقتصادی، سرمایه گذاری و تجاری را مورد بررسی قرار می دهند.
همچنین در این نشست با حضور وزیران امور خارجه ایران و آفریقای جنوبی یادداشت تفاهم سیزدهمین کمیسیون مشترک دو کشور امضا می شود.
علی صالح آبادی مدیر عامل بانک توسعه صادرات ، گودرزی مشاور بانک مرکزی، خسرو مختاری معاون برنامه‌ریزی و توسعه اقتصادی بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، حمیدرضا طبیبی رییس جهاد دانشگاهی، محمد سعیدی مدیر عامل کشتیرانی، مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری نهاد ریاست جمهوری ، مسعود خوانساری نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و رییس اتاق بازرگانی تهران و حامد افشاری نماینده ستاد ویژه توسعه فناوری نهاد ریاست جمهوری از اعضای هیات عالی رتبه اقتصادی و علمی و فناوری ایرانی هستند که در این کمیسیون مشترک شرکت دارند.
نمایندگانی نیز از سیمان خوزستان، شرکت ایران چوب، گروه سینا ژن ، زیست فناوری سبز، پویندگان راه سعادت، داروسازی نصر، توفیق دارو ،شرکت نیامش، شمس پلاست ، گروه صرامی و فرآورده‌های روغنی و پتروشیمی، پارس مس کنگان، هلدینگ پارسیس تولیدکننده مصالح ساختمانی نیز در هیات عالی رتبه اقتصادی و علمی و فناوری شرکت دارند.
سرپرستی هیات عالی رتبه اقتصادی ایران را در سفر به آفریقا مسعود خوانساری نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برعهده دارد.
به گزارش ایرنا، دوازدهمین نشست کمیسیون مشترک ایران و آفریقای جنوبی در سال 94 با سفر وزیر خارجه این کشور به تهران برگزار شد و دو طرف توافق کردند که دور بعدی این اجلاس در شهر پرتوریا، پایتخت اداری و اجرایی آفریقای جنوبی برگزار شود.
هیات فنی- تخصصی اقتصادی، تجاری و علمی ایران نیز تیر ماه 96 برای تبادل نظر بخش‌های تخصصی ایران و آفریقای جنوبی و به منظور تقویت مناسبات تجاری، اقتصادی و علمی در دوران پسابرجام به پرتوریا سفر کرد.
در هیات ایرانی که به ریاست مهدی آقاجعفری مدیرکل آفریقای وزارت امور خارجه بود، نمایندگان وزارتخانه های نفت، امور اقتصادی و دارایی، صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، علوم ، تحقیقات و فناوری، بانک مرکزی ، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، استاندارد و نیز بخش خصوصی بانک پاسارگاد، اتاق بازرگانی، هواپیمایی ماهان و شرکت یکم (آب وفاضلاب) حضور داشتند.
محسن موحدی قمی سفیر ایران در آفریقای جنوبی درباره حجم مبادلات تجاری بین ایران و آفریقای جنوبی با یادآوری این که متاسفانه در یک دهه گذشته تا سال 2015 به دلیل تحریم‌های گسترده خصوصا از سوی آمریکا با مشکلات زیاد و کاهش حجم مبادلات تجاری روبرو بودیم، خاطر نشان کرد: تا قبل از آن حجم مبادلات بیش از 2 میلیارد دلار بود که اکنون به 140 میلیون دلار کاهش یافته است .
وی به هدف گذاری 2 میلیارد دلاری حجم مناسبات برای سال 2020 توسط روسای جمهوری دو کشور در سفر سال گذشته رئیس جمهوری آفریقای جنوبی به تهران اشاره کرد و گفت: تمام تلاش نمایندگی ایران در پرتوریا در این جهت است که هم وضع سابق بازگردانده شود و هم شاهد توسعه بیشتر روابط تجاری بین دو کشور باشیم.
سفیر ایران در آفریقای جنوبی تصریح کرد ظرفیت برای همکاری بین دو کشور زیاد و یکی از زمینه‌های همکاری در حوزه انرژی است.
وی افزود: صنعت نفت آفریقای جنوبی هم از بعد واردات، نفت خام، گاز و پتروشیمی بازار بسیار خوبی برای صنایع نفتی ایران است و ظرفیت‌های بالا و خوبی در زمینه نفت، پتروشیمی، گاز و صنایع وابسته در آفریقای جنوبی وجود دارد.
سفیر ایران در آفریقای جنوبی یادآور شد: دسترسی به بازار انرژی آفریقای جنوبی به معنای ورود به بازار دیگر کشورهای جنوب آفریقا هم خواهد بود.
موحدی قمی با بیان این که ظرفیت‌های خوبی در زمینه ساخت پالایشگاه و تولید انرژی از گاز مایع و پتروشیمی و موضوعات دیگر در آفریقای جنوبی وجود دارد، به سرمایه‌گذاری شرکت ام‌تی‌ان ایرانسل آفریقای جنوبی اشاره کرد و آن را یک سرمایه‌گذاری خوب و پرمنفعت برای دو طرف خواند.
وی ادامه داد: در سال گذشته قراردادی در حدود 750 میلیون دلار نیز در این زمینه امضا شد.
به گزارش ایرنا، رییس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران عصر یکشنبه به وقت محلی به همراه یک هیأت عالی رتبه سیاسی و اقتصادی برای شرکت در سیزدهمین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و آفریقای جنوبی و دیدار با مقامات این کشور وارد پرتوریا شد.
قرار است ظریف در ادامه سفر به آفریقای جنوبی با جاکوب زوما رییس جمهوری، وزیر خارجه و وزیر دارایی آفریقای جنوبی دیدار و گفت ‌و گو کند.
علاوه بر آن نشست صمیمانه‌ای نیز با ایرانیان مقیم آفریقای جنوبی با حضور وزیر خارجه برگزار می شود.
شرکت در نشست تجاری با حضور بخش‌های خصوصی و بازرگانان و تجار دو کشور، نشست خبری با اصحاب رسانه در آفریقای جنوبی از دیگر برنامه‌های ظریف در سفر به آفریقای جنوبی است.
سیام**1336*1436*خبرنگار: مهرنوش خانزایی**انتشار:داود پورصحت*

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۰۳۰۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بذرپاش عازم ابوظبی شد

به گزارش خبرگزاری مهر، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی و رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات شامگاه سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) ماه عازم ابوظبی شد تا در اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و امارات متحده عربی حضور یابد.

اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و امارات متحده عربی به ریاست بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی و رئیس ایرانی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور و بن الطوق الماری وزیر اقتصاد و رئیس طرف اماراتی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور، روزهای یازدهم و دوازدهم اردیبهشت ۱۴۰۳ در ابوظبی برگزار می‌شود.

آخرین اجلاس این کمیسیون در فروردین ۱۳۹۳ برگزار شده است. این نشست پس از گذشت ۱۰ سال؛ به‌منظور توسعه همکاری‌های دو کشور در همه زمینه‌های اقتصادی، تجاری، سرمایه‌گذاری و حمل‌ونقلی (هوایی، دریایی، جاده‌ای و ترکیبی) برگزار خواهد شد.

علاوه بر حوزه‌های اشاره شده، توسعه مناسبات دو کشور در حوزه کریدورهای ترانزیتی بین‌المللی به ویژه کریدور شمال- جنوب به منظور ترانزیت کالاهای اماراتی به سمت کشورهای آسیای مرکزی و قفقاز و روسیه و نیز اروپا از قلمرو جمهوری اسلامی ایران در دستور کار این نشست قرار دارد.

پیش‌بینی می‌شود در این اجلاس دو سند همکاری توسط رؤسای کمیسیون مشترک دو کشور به امضا برسد.

شایان ذکر است در حاشیه اجلاس موصوف، همایش تجار، فعالان اقتصادی و کارآفرینان بخش‌های خصوصی دو کشور نیز در حاشیه کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور برگزار خواهد شد.

در این نشست تجار و کار آفرینان ایرانی و اماراتی با همتایان خود به‌صورت رو در رو مذاکره خواهند کرد.

همچنین تعدادی از متخصصان حوزه تجاری و سرمایه گذاری در خصوص توسعه فضای کسب و کار دو کشور و قوانین و مقررات حاکم بر سرمایه‌گذاری و تجارت و فرایندهای مربوطه مبادرت به سخنرانی خواهند کرد.

کد خبر 6093590 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • امضای ۲ سند همکاری اقتصادی میان ایران و امارات 
  • کمیسیون اقتصادی ایران و امارات پس از ۱۰ سال برگزار شد/ پیش‌بینی افزایش تجارت به ۳۰ میلیارد دلار
  • تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار می‌رسد
  • پیش‌بینی افزایش تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار
  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات پس از ۱۰ سال برگزار می شود
  • توسعه همکاری‌های تجاری در دستور کار کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • ◄ وزیر راه و شهرسازی عازم ابوظبی شد
  • بذرپاش عازم ابوظبی شد
  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات بعد از ۱۰ سال