Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-28@14:11:30 GMT

سیلاب؛ یک تهدید جدی برای تهران

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۱۲۱۸۶

حمید رضا زکی زاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار افزود: برای مقابله با این تهدید، طرح جامع کاهش خطرات سیلاب حوزه های آبخیز مشرف به شهر تهران تهیه شده است که برای اجرای این طرح اعم از مطالعات و اقدامات اجرائی آبخیزداری نیاز به اعتباری حدود 100 میلیارد تومان می باشد.

وی با اشاره به اینکه سیل رویدادی ناگهانی است که در اثر بارش های شدید و یکباره رخ می دهد، اظهار داشت: بر اساس مطالعات انجام شده وقوع سیل یکی از مخاطرات مهم جهانی به شمار می آید که اثرات گلخانه ای، گرم شدن زمین و تغییرات آب و هوائی و نقش انسان ها در ایجاد این پدیده ها نیز بی تاثیر نبوده است

و در برخی از کشورها از جمله ایران به بحرانی با خسارت های جانی و مالی زیاد تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



زکی زاده ساخت و سازهای بی رویه و غیرمجاز و از بین بردن پوشش های گیاهی را از عوامل انسانی مهم و تأثیر گذار در وقوع سیلاب نام برد و خاطر نشان کرد: ساخت و سازهایی که در حریم و حتی بستر رودخانه ها و مسیل ها در سال های اخیر انجام شده است موجب از بین رفتن مسیرهای طبیعی خروج روان آب ها شده که افزایش شدت و قدرت تخریبی سیلاب را در پی داشته که در نهایت شاهد اتفاقات ناگوار در این سال ها بوده ایم.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران یادآور شد: سیلاب هائی که در سال های اخیر در شهر تهران بوقوع پیوسته خسارت های زیادی به همراه داشته است که برای نمونه به خسارت های ناشی از سیلاب سال 1394 کن سولقان می توان اشاره کرد که درپی این حادثه 14 تن از شهروندان جان باختند و بیش از 37 میلیارد تومان خسارت های مالی وارد شد.

وی عملیات آبخیزداری را راهکار علمی موثر برای کاهش و کنترل سیلاب در ارتفاعات مشرف به شهر تهران دانست و در این باره تصریح کرد: عملیات آبخیزداری که شامل اقدامات مکانیکی(سازه ای)، بیولوژیکی و بیومکانیکی می باشد علاوه بر کاهش قدرت تخریبی سیلاب و خسارت های جانی و مالی، موجب تغذیه سفره های آب زیرزمینی شده و از خشکسالی و فرونشست زمین جلوگیری کرده که با توجه به این مهم ضرورت ایجاب می کند این اقدامات بدون وقفه و به سرعت در حوزه های آبخیز مشرف به شهر تهران به مرحله مطالعه و اجرا درآید.

زکی زاده تاکید کرد: بر اساس شواهد و مطالعات انجام شده وقوع سیلاب یکی از بلایای طبیعی است که به شدت شهر تهران را تهدید می کند که از اینرو ضرورت دارد تمامی دستگاهها و نهادها برای جلوگیری از وقوع آن و کاهش خسارت های ناشی از آن همکاری لازم را با مجموعه منابع طبیعی در خصوص اجرای طرح های آبخیزداری بعمل آورند و اعتبارهای مورد نیاز این اقدامات را تامین کنند.
*ایرنا

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۱۲۱۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امداد رسانی گروه‌های جهادی مهریز در سیل/خسارت سیل به ۹ منزل مسکونی

احمد آخوندی سرپرست فرمانداری مهریز گفت: بر اثر بارش‌های اخیر و جاری شدن سیلاب، ۹ منزل سطح شهر و مناطق روستایی دچار خسارت شدند.

وی افزود: خسارت وارده به منازل بالای پنجاه درصد بوده که بررسی و اقدام لازم صورت گرفته است.

دهقانیزاده فرمانده حوزه علی بن ابطالب (ع) مهریز گفت: گروه‌هایی که به صورت خودجوش برای کمک به شهروندان مهریزی آماده به خدمت بودند، گروه‌های جهادی بودند که با هماهنگی‌های صورت گرفته در راستای تخلیه سیلاب، رفع گل و لای خانه‌های درگیر سیل اقدامات موثری را انجام دادند.

وی افزود: در قالب سه گروه جهادی حدود سی نفر از بسیجیان و جهادگران چای کار بودند و کمک کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • مهار ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب در سازه های آبخیزداری خراسان جنوبی
  • خسارت ۸۸۳ میلیاردی سیلاب در شهرستان کلاله
  • اجرای طرح‌های آبخیزداری در کشور راه مقابله با سیلاب است
  • ذخیره ۳۰ میلیون متر مکعب آب در بند‌های خاکی و ملاتی استان
  • خسارت ۱۳۰۰ میلیاردی سیل به کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد
  • کاهش ۷۰ درصدی خسارت سیل با اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری
  • سیلاب ۸۸۳ میلیارد ریال به کلاله خسارت زد
  • امداد رسانی گروه‌های جهادی مهریز در سیل/خسارت سیل به ۹ منزل مسکونی
  • امداد رسانی گروه‌های جهادی مهریز در سیل
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری در پی بارندگی‌های بهاری