Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساری - سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس مدیریت عرضه و تقاضا را بزرگترین مشکل تنظیم بازار در کشور برشمرد و گفت: اراده ای برای تنظیم بازار در بخش کشاورزی نیست.

علی‌محمد شاعری در گفتگو با خبرنگار مهر درباره تولید محصولات باغی و تنظیم بازار آن اظهار کرد: مدیریت عرضه و تقاضا یکی از بزرگترین مشکلات تنظیم بازار کشور است که مهمترین وظیفه دولت است و این مشکل در بسیاری از محصولات مانند پیاز، سیب‌زمینی، مرکبات، برنج و سایر محصولات دیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی توانایی تنظیم بازار را ندارد، ادامه داد: ۳.۵ تا چهار میلیون تن سیب و ۴.۵ تا پنج میلیون تولید مرکبات داریم که ۵۰ درصد میوه کشور را در سبد مصرف خانوار ایرانی سیب و مرکبات تشکیل می‌دهد.

نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی افزود: با توجه به تولید بالایی که در سیب و مرکبات داریم اگر بتوانیم حدود ۲۰ درصد این میزان تولید را صادر کنیم می‌توانیم بازار را مدیریت کنیم.

می تواند با ۱۰۰ میلیارد عم بازار مرکبات و سیب را تنظیم کرد

این مسئول با اعلام اینکه اگر بتوانیم این میزان محصول را صادر کنیم بازار متعادل خواهد شد، اضافه کرد: قانون برنامه ششم توسعه، وزارت جهاد کشاورزی را مکلف کرده ۲۰ درصد منابع را به صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی اختصاص دهد و بر این اساس اگر ۱۲۰۰ میلیارد تومان کل اعتبارات صندوق توسعه حمایت از توسعه بخش کشاورزی باشد، ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیارد تومان را می توان برای مشوق های صادراتی در نظر گرفت که با ۱۰۰ میلیارد تومان هم می‌توان بازار مرکبات و سیب را تنظیم کرد.

شاعری با بیان اینکه تعاون روستایی که وظیفه شبکه‌سازی و عرضه محصولات کشاورزی مانند سیب و مرکبات را برعهده دارد دیگر خاصیت چندانی در وزارت جهاد کشاورزی ندارد، گفت: تنظیم بازار هم هنوز جایگاه خود را در وزارت جهاد کشاورزی به‌دست نیاورده است و نتوانسته استقرار لازم را پیدا کند.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزی تمرکز و سیاست‌گذاری خود را در حوزه تولید انجام داده است و توجه چندانی به تنظیم بازار ندارد.

شاعری ادامه داد: با توجه به تولید ۱۱۶ میلیون تنی محصولات کشاورزی، در بسیاری از محصولات امکان صادرات وجود دارد اما به دلیل عدم اختصاص مشوق صادراتی و فراهم نبودن زیرساخت‌های صادراتی و نداشتن صنایع مورد نیاز، صادرات قابل توجهی نداشتیم و دولت هم جایگاهی برای کشاورزی در اقتصاد قایل نیست.

این مسؤول ادامه داد: همانطور که دولت شعارش اقتصادمقاومتی است باید رفتارها، سیاستگذاری‌های و آیین‌نامه‌هایی هم که تنظیم می‌کند اقتصادی باشد.

وی خاطرنشان کرد: مجلس در تنظیم برنامه ششم توسعه بر اساس سیاست‌های بالادستی کار را برای دولت تسهیل کرد و دولت هم باید آیین‌نامه های اجرایی را به موقع اجرا کند و در این راستا ستاد تنظیم بازار هم باید هماهنگ با سیاست‌های داخلی باشد.

مشوق های صادراتی به بازار شوک وارد می کند

شاعری با بیان اینکه مشوق‌های صادراتی به بازار شوک وارد می‌کند و این شوک سبب تنظیم بازار می‌شود، ادامه داد: دولت باید اقتصادی باشد و بر این اساس باید بخش خصوصی را فعال‌تر کند و توجه بیشتری به بخش خصوصی داشته باشد.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه اساس نظام بازرگانی کشور بر مبنای واردات است و تمایل بیشتری به واردات نشان می‌دهد، گفت: با توجه به اینکه هزینه تولید در خارج کشور کمتر است، می تواند با قیمت بالاتری محصول را در داخل کشور عرضه کند و برای اینکه بتوانیم صادرات خوبی داشته باشیم باید سعی کنیم هزینه تولید را کاهش دهیم.

وی با بیان اینکه تعرفه‌های ترانزیت واردات کمتر از صادرات است، اظهار کرد: کانتینرهای یخچال‌دار به اندازه کافی نداریم و وزارت جهاد کشاورزی هم نتوانست ظرفیت مناسبی برای سورتینگ‌ها ایجاد کند.

شاعری تصریح کرد: با توجه به اینکه کشور روسیه نیاز به ۵۰۰ هزار تن مرکبات دارد اما وزارت جهاد کشاورزی نتوانست بازار را برای مرکبات، برنج و سیب به خوبی تنظیم کند در حالیکه اگر سازمان برنامه و بودجه ۵۰ تا ۱۰۰ میلیارد تومان برای مشوق صادراتی تخصیص دهد می‌توان بازار را تنظیم کرد اما باید گفت اراده‌ای برای تنظیم بازار در بخش کشاورزی وجود ندارد.

نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: تولید باید برای بازار باشد و بازار زمانی به نفع تولید کننده خواهد بود که دولت زمینه را برای صادرات مازاد تولید با اعطای مشوق‌های صادراتی مهیا کند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۱۹۱۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم برندسازی محصولات برای جلوگیری از خام فروشی در مازندران

به گزارش خبرنگار مهر، حسن خیریان پور عصر شنبه در گفت وگو با خبرنگاران اشاره به اینکه ارائه توانمندی‌ها و ظرفیت‌های زنجیره ارزش استان در اکسپو ۲۰۲۴ تهران صورت گرفته است، گفت: ۱۰ زنجیره ارزش دیگر در مازندران شناسایی شده و تقویت می‌شوند.

وی با اعلام اینکه با همکاری وزارت کشور نمایشگاه زنجیره‌های ارزش راهبردی برای ۳۱ استان کشور در اکسپو ۲۰۲۴ دایر شده است، افزود: در این راستا مازندران نیز به منظور ارائه توانمندی‌های زنجیره ارزش این استان در اکسپو ۲۰۲۴ حضور یافته است.

وی با بیان اینکه در وضعیت موجود دو زنجیره ارزش برای مازندران تعریف شده است، گفت: زنجیره ارزش راهبردی مرکبات و کیوی و زنجیره ارزش گردشگری و صنایع دستی دو زنجیر ارزش استان مازندران هستند که به جهت ظرفیت‌هایی که استان مازندران دارد ۱۰ زنجیره دیگر نیز تهیه شده و با تاکید استاندار مازندران در برنامه‌های زنجیره ارزش راهبردی قرار خواهد گرفت.

معاون استاندار مازندران با تاکید بر اینکه در حوزه مرکبات و کیوی مازندران بالغ بر دو میلیون و ۷۰۰ هزار تن مرغوب ترین نوع مرکبات کشور و بالغ بر ۲۲۰ هزار تن کیوی در این استان تولید می‌شود، عنوان کرد: در این استان زنجیره این محصولات به صورت کامل فعالیت دارند و از مرحله تأمین نهال، نهال اصلاح شده و دقیق و نیز در مراحل بعدی در زمینه تولید و شناسنامه دار کردن باغ‌ها، سردخانه‌ها و سورتینگ‌ها مازندران ظرفیت‌های مناسبی در بخش کیوی و مرکبات دارد.

وی با اشاره به اینکه وجود پایانه‌های صادراتی برای تأمین مصرف نیاز داخلی و صادرات محور کردن ظرفیت مهمی در استان به شمار می‌روند، یادآور شد: توجه به صنایع تبدیلی فرآوری و برندسازی از موارد دیگری است که موجب می‌شود تولید و فروش این محصولات از حالت خام فروشی محصول را خارج کند و با ارزش افزوده بیشتری به بازار ارائه شود.

خیریان پور با بیان اینکه در بحث گردشگری و صنایع دستی در استان مازندران نیزظرفیت متعددی وجود دارد، یادآور شد: گردشگری سلامت، طبیعت گردی، پرنده نگری و گردشگری دریایی در کنار ظرفیت‌های تولید انواع صنایع دستی از ظرفیت‌های مهمی در استان مازندران هستند که می‌توانند در حوزه اقتصادی مورد توجه قرار گیرند.

کد خبر 6090236

دیگر خبرها

  • اجرای برنامه‌های راهبردی برای دو زنجیره مهم مازندران
  • توزیع ۲۰ تن گوشت منجمد گوسفندی وارداتی تنظیم بازاری در قزوین
  • لزوم برندسازی محصولات برای جلوگیری از خام فروشی در مازندران
  • ممنوعیت ورود چای سنواتی به بازار مصرف/ کارخانجات چای به موقع بازگشایی شود
  • تولید مازاد بر نیاز مرغ در استان قزوین
  • ‌بازار دائمی صادرات ۱۵ میلیون قطعه‌ای مرغ
  • تشدید گشت‌های نظارتی بر بازار شهرستان دهلران
  • توزیع ۱۰۰۰ تن مرغ و گوشت قرمز منجمد تنظیم بازاری در مازندران
  • بنگاه‌های املاک همدان زیر ذره‌بین نظارت کارگروه تنظیم و کنترل بازار مسکن
  • قیمت جدید دام زنده؛ منتظر این تغییر در بازار گوشت باشید